Как виждате икономиката на България през 2012 г.?

Как виждате икономиката на България през 2012 г.?

  • По-добра от 2011 г.

    Votes: 9 18.8%
  • По-зле от 2011 г.

    Votes: 26 54.2%
  • Като 2011 г. Без промени.

    Votes: 11 22.9%
  • Не знам.

    Votes: 2 4.2%

  • Общо гласове
    48
От: Как виждате икономиката на България през 2012 г.?

Абе като цяло става ясно, и от пула, че нещата няма да со розови през тази година явно. Да ни са живи и здрава управляващите и дано успеят поне малко оправят нещата, че аз поне им гласувах доверие, което си пролича от гласа ми в анкетата, но не гласувах, защото мисля, че са много добри и ще се справят, а защото искам да дам не само на мен, но и на околните оптимизъм, нали уж било заразно. :)

Вчера четох в нета, че много малки бизнеси и търговци щели да затворят врати, ако не се сдобият с новите касови апарати, които са свързани с НАП. Като след нея неизменно попаднах на друга - 1/3 от безниностанциите ще спрат работа, ако не се вместят в срока за поставяне на измерителни уреди, които пак да съм към НАП. Все интересни новини, не прочетох нищо положително за икономиката през този ден, но за да не бъда много писимист, ще кажа "само за този ден". :)
 
От: Как виждате икономиката на България през 2012 г.?

Агейнст рядко давам квалификации за хората но толкова промит мозък отдавна не съм виждал - лошо няма симпатизираш на една мутра и другите не са по добри но не оставяй пропагандата да те откъсва от реалността. Живота нито започва нито свършва с ББ и ГЕРБ просто след тях на БГ ще и трябват много години за възстановяване на щетите които нанасят и ще нанесат в следващите няколко години на дребният и средният бизнес.
Само за справка погледни какви са финансовите резултати на нефтохима например 2003г.

Ма аз нещо наистина немога да вдена... Казваш щетите, дето нанасяли на малкия и среден бизнес - сигурно това, дето ги задължили да си купят касов апарат за 300лв. Действително голям удар срещу бизнеса - ще трябва да плаща данъци, че да се попълва отнякъде бюджета.

И викаш голямо престъпление, да ги свалим тях и да върнем е тия - хората, унищожили България:
http://razuznavane.com/?p=352
http://razuznavane.com/?p=680

Коментирай, моля те, тия двете статии. Те това не е пропаганда, ми добре известни факти, макар и малко позаритани под килима. Къде са 300те лв на ГЕРБ за касов апарат - големия удар срещу бизнеса - къде са БСП? За какво говорим изобщо....
 
Последно редактирано:
От: Как виждате икономиката на България през 2012 г.?

Двата линка на against са задължително четиво за всеки. Това трябва всеки наизуст да го научи и никога да не го забравя!

Фалитът на банковата ни система е най-тежкия удар, който довършва и без това болната българска икономика. Последват фалитите на много фирми, спират работа безброй заводи и фабрики, изгарят оборотните средства на много предприятия и скътаните парици на хиляди българи. Но тези изкуствени фалити стопяват и дълговете на много новоизлюпени кредитни милионери.

Столетницата” има къса памет и бързо забравя народния гняв. Но страната ни никога няма да забрави, че със своите три управления, тя докара България до Трета национална катастрофа. И въпреки, че три пъти беше прогонвана от властта с народен бунт, тя пак смята, че е единствената, която представлява народа.

Тежко му на този народ, ако отново даде власт на БКП – БСП!
 
От: Как виждате икономиката на България през 2012 г.?

Тотално промити мозъци - винаги когато стане въпрос за некадърността на сегашното управление веднага почвате да скандирате любимата ви мантра - кой не скача е червен
Тотално сте заприличали на вожда си - и него всеки път като го попитат нещо и той почва да пее същата песен
Станете някоя сутрин потичайте в парка да ви се избистри мозъка ударете си един душ и двойно късо кафе и може и да получите прозрение че не е задължително да си комунисти или симпатизант на БСП за да не харесваш начина на управление на ГЕРБ и това че в момента няма кой знае каква алтернатива не значи че трябва да си затваряме очите.
Аз съм от поколението което много добре помни какво е да се разказват вицове шепнешком и имам силно развито чувство за свобода и като наблюдавам как правата на хората непрекъснато се ограничават с цел по голяма "сигурност" и как икономическата и правна обстановка за фирмите от ден на ден се влошава съм убеден че това правителство ще закопа България повече и от Виденов който давате за пример.

Ако двамацата най отявлени герберчета сте на хранилката лошо няма простено ви е дет се вика професионализъм - жалко ще е ако сте толкова заблудени от пропагандата та ги и вервате тези неща дето ги пишете. Амин
 
От: Как виждате икономиката на България през 2012 г.?

Аз от кое поколение съм, нали от същото, едва ли си много по голям от мен. Нямам никакво чувство, че някой ме е ограничил. Между другото спомням си те от тунинг бг преди 7-8 години, там беше същия... твърдоглавец:)

Въпроса е че с това, което правиш наливаш вода в мелницата на истинските виновници за драмата ни. Все някой ще ти повярва и накрая пак ще се закопаме.

Не знам за каква хранилка говориш, аз пари даром не съм видял от никой. Напротив, само съм давал. Първия и най гаден фалит преживях 2005 г. Завърших с дългове и без нищо... без пари, без кола ... нищо, за сметка на това с дете и жена, които да храня. Още ме държи унижението, което трябваше да понеса в последствие. Обаче не обвинявам царя и бсп, сам съм си виновен за грешната преценка. Сега ситуацията е същата, на който не му върви бизнеса Бойко му виновен. Условията са еднакви за всички, по приспособимите ще оцелеят.
 
От: Как виждате икономиката на България през 2012 г.?

Да, точно както и очаквах :) Увъртане, хранилки на герб, ала бала...

Признаваш, че нямало алтернатива ГЕРБ, ми защо тогава гласуваш за БСП? Хем признаваш че са 1000 пъти по-вредни?
Ти какво мислиш, че ББ ми е на мене идеал за човек ли? Не, просто виждайки че е най-доброто възможно за момента искам да си остане то, пред алтернативите. Елементарна логика, толкова е просто.
Ако дадеш алтернатива и се обосновеш - ок. Ама ти само плюеш и то с лъжи и измислици.... е ще прощаваш, ама ние тука да не пасем трева.

Правата на хората се ограничавали, не смеели да разказват вицове..... божееее, боже...
А помниш ли Иво Инджев как Първанов го уволни 1 ден след като зададе въпрос за апартамента му на центъра? Такова нещо сега неможе да стане никога, обаче в същото време червените клакьори не спират да приказват как ГЕРБ потъпкали свободата на словото, надявайки се че една лъжа повторена 100 пъти става истина.

С полицейщината - същото. Допреди да дойде ГЕРБ - http://www.youtube.com/watch?v=Xu4y3VFzsFs
ТИ ПРЕДСТАВЯШ ЛИ СИ СЕГА ДА СТАНЕ ТАКОВА НЕЩО БЕ ???

След това в РПУто (имах щастието да съм там) даже убиха един от протестиращите (човек към 50те) и потулиха случая - бил автоджамбазин, умрял от свръх доза. Боже, защо нямах една камера там.... РПУто пълно до горе със студенти - математици, информатици от СУ, ТУ.... тия куките неможеха да повярват. В стая 2х3 метра заврени 24 (!!) студентчета с един стол - това за 24 часа. Защото се осмелили да протестират. И това не е едно време, ми само преди 2 години.
АМА НЕ - сега било полицейщина, че куката при арест му настъпил ръката и това обиколи всички медии - вижте ги милиционерите какво правят - безобразие....

Геноцида към малкия бизнес - ЧЕ ГИ НАКАРАЛИ ДА СИ КУПЯТ КАСОВ АПАРАТ за 300лв, за да си плащат данъците !!!
Влошавало им се с всеки ден положението, все едно че ако не беше ГЕРБ, щяха да разцъфват в момента....

Тук има някой на партийна хранилка и с промит мозък, ама не съм аз :)
 
Последно редактирано:
От: Как виждате икономиката на България през 2012 г.?

И двамцата като чели четете различни постове
Биаро в БГ тунинг ако въобще имам регистрация едва ли имам повече от 5 поста в раздела за продажби явно ме бъркаш с някой друг.
Агейнст къде видя в мои постове да съм написал че някога съм гласувал за БСП или пък да съм признал че са еди колко си пъти по вредни от ГЕРБ - както казах и в предишният пост не всички които не стават прави като дават ББ по БТВ са червени.
Момчета вие живеете в друго измерение излезнете от интернета и се разходете малко между останалите нормални хора.
 
От: Как виждате икономиката на България през 2012 г.?

Няма нужда да казваш, то се вижда :) Който плюе по Премиера-Слънце, ползвайки само лъжи като в същото време не казва за кого гласува - значи е от щаба на БСП :p Това е официалната ПР тактика.
Логиката е, че ако кажеш - гласувайте за БСП, веднага ще ти се изсмеят. Затова само плюене, а като те питат - добре, дай друго решение, се отговаря - еми имате си глави, мислете :) И това би трябвало да успи хората и да предизвика наказателен вод... демек - абе който и да е, само да не е ББ.... Щото това им е най-прясно набито в главата.

Последната стъпка е да убедят хората, че БСП са единствената алтернатива на ГЕРБ - и да оберат тоя наказателен вот, дето са си посяли преди това.

Владеят ги тия хитринки, те да не са от вчера :)
 
Последно редактирано:
От: Как виждате икономиката на България през 2012 г.?

Днеска във вестник "Марица" пише: "Масови фалити на дребни и средни търговци"
Като гледам всичко все още е супер умряло. Дори миналата година по това време вече се бяха задвижили нещата.
 
От: Как виждате икономиката на България през 2012 г.?

С полицейщината - същото. Допреди да дойде ГЕРБ - http://www.youtube.com/watch?v=Xu4y3VFzsFs
ТИ ПРЕДСТАВЯШ ЛИ СИ СЕГА ДА СТАНЕ ТАКОВА НЕЩО БЕ ???
Кой беше кмет на София тогава? Кой прекрати протеста? Какво стана тази година покрай Катуница?
 
От: Как виждате икономиката на България през 2012 г.?

Дам и ББ е за бой тогава, щото комунягите накараха МВР да го помолят да забрани протеста и ББ като го помолиха от МВР и клекна..... Че нали им е сантиментален... Без малко да ме изгуби като гласоподавател тогава :) Но пак МВР-то си беше на Миков тогава.
 
От: Как виждате икономиката на България през 2012 г.?

Да бе, в политиката има само сантименталности и молби :)
 
От: Как виждате икономиката на България през 2012 г.?

Лукойл вече е изряден, обявиха Митниците

Ако е вярно, значи че за пръв път от 20 години "най-големия данъкоплатец" ще плаща данъци :) Ха дано.

"Някога мноооого мноооого отдавнааа" - започнала разказа си мухата еднодневка на своето дете .... а това много отдавната било сутринта на същият ден.

Жалко е когато до толкова ти промият мозъка че започваш да мислиш че летоброенето започва от възцаряването на бога слънце ББ.
За справка и обща култура може да погледнеш отчетите на Нефтохима за последните десетина години какви данъци са плащали.
Също така да сме живи и здрави да видиме догодина по това време какви ще отчетат и тогава да възхваляваме бога слънце.
 
От: Как виждате икономиката на България през 2012 г.?

все пак силата на всеки българин е в оцеляването. не знам защо, но ако не в историята, то поне погледне в преспективите си да бъде емигрант някъде. тук може яко да се сдухат нещата, но също така знам, че преди това да се случи ще падне правителството. и опредлено куфарите за чужбина не е решение. ако е така, до сега да няма България. хората не седят тук, защото им е много яко и на запад ще са уж по добре. седят, защото обичат родината си. това е за тях живота.

а икономиката тази година започна с силни боксувания. и реално ако продължи така ще стане и по-зле. защото цените си се качват а растеж никакъв.

четох, че благодарение на тази задлъжнялост фирмите започнаха с бартери - размяна на продукти и услуги. гръцките изнасят всичко към маляките, защото там е пъти по-зле. горивното пак се повиши. нищо добро не чух аз от началото на годината. както всяка де, ама тия 2013-та ще си ги изправим да си одят. и тия скапаха каквото бе останало. всичките ти политици станаха бащи.
 
От: Как виждате икономиката на България през 2012 г.?

определено психиката и нагласата на българина към пазара като цяло е променена и то за поне следващите 5 години. не знам това към по-добро ли е или по-лошо.
вече основните стоки биват делени на 2 категории : компромис към качеството, съобразено с ниската цена(това беше масово през 2009-2011) и безкомпромисно търсене на високо качество
Пазара е вече много агресивен - в смисъл ако не предлагаш исканото качество, просто няма как да оцелееш.
Отмина времето на безконечното затягане на колани. Смятам че доходите малко се покачиха след началото на кризата, но клиента вече знае какво търси! няма го това хаотично потребление като от преди 2008
Според мен :)
 
От: Как виждате икономиката на България през 2012 г.?

Виж файлът 2891

Така реално ще са нещата ако почнат потъванката. :)
Банкерите са си дефаулт измъкващите, мението ми е базирано на исторически факти, но защо брокерите?..!

Ще трябва да ОТНОВО да чета:)
 
От: Как виждате икономиката на България през 2012 г.?

Не знам защо колкото и мнения да зачетох на тази страница все (анти)фенски post-ове на ГЕРБ. Проблем не ни е конкретна партия, а цялостната политика на държавата през последните вече над 20 години. През това време не беше вкаран ред в съдебната система и си мислим, че затова са виновни съдиите и прокурорите? Да, ама не. Законите не ги пишат те (а познайте кой ги пише). Те само ги ползват за да се измъкват и да си оправдават нарушенията. Когато няма ред, няма бизнес. Бизнесмените са само "наши хора" или такива които просто живуркат докато не препречат пътя на "нашите хора" (тогава им пращаме "проверка", която без да е констатирала нарушение ги довежда до фалит). Когато няма бизнес, няма работа. Когато няма работа, има глад и отчаяние. Когато има глад и отчаяние нараства престъпността. И така нашите управляващи вместо да изрежат проблемите из корен само подрязват връхчетата колкото да отчетат дейност. Всъщност дори и това не правят както трябва, защото вместо с опасни престъпници се занимават с деца, възрастни хора, инвалиди и всякакъв вид безобидни хора. Докато тази система не се промени икономиката ни ще си остане същата. Дори и банковата криза трудно ще ни доведе до големи загуби, тъй като ние нямаме големи печалби. Каквото си е било, това си е и ако не се промени нещо по-сериозно, това и ще бъде още дълго време.
 
От: Как виждате икономиката на България през 2012 г.?

Аз пък мисля, че от едно известно време икономиката ни не е нито от най-ефективните, нито от най-прогревисните. Не се стимулира, даже напротив - пречи се на малкия и среден бизнес. А в повечето случаи големият се пази от правителството, защото реално те са част от големите данъци идващи в хазанта. Но практиката говори съвсем друго - малкият и среден бизнес са с доста по-голям % от всеки голям. За това е редно държавата, ако иска да има пари от данъци, акцизи, лицензи и прочие, да започне да дава живот на всеки един бизнес - всяка единици допринася за икономиката. Дали ще е голям мобилен оператор или няколко хиляди сергии с плодове и зеленчуци, мисля, че разлика не трябва да се прави. Една стабилна икономика трябва да има добре изградени правила за всеки, и вече в детайли за всеки отделен бранш.

Факт е, че през последните, да не кажа повече от 10, години икономиката ни яко се опитва да пробие, до някъде успява, но като цяло седи на стенд бай режим. Не за друго, а защото има адски много фактори да е така: калпави управляващи, защитаване на интереси на определени бизнесмени, нелоялна конкуренция, монопол, неясни закони и наредби, загубена бюрокращина, мутренска обстановка и мутренски начин на водене на бизнеса, никакви адекватни регулаторни органи. Сигурно има и други, но като цяло това е реалността. Имаме голям късмет, че компании като HP, IBM и подобни са избегнали тази отровна среда и някак са се справили с това, да имат бизнес тук. Ако не бяха, според тях и икономистите, ниските данъци и евтината работна ръка, май нямаше да имаме голям шанс на видим някой големец тук. Все пак кой ще се занимава с пазар от 8 млн. души като на полувината или по-голямата част трудно би им продал нещо, поради финансовите им възможностти.

И колкото повече икономиката - говоря за частния сектор, се меша с политиката - говоря за участия във фирми, гласуване на закони на база определени интереси, толкова повече ще си я затриваме и нищо няма да излезне. Питалили сте се защо не сме конкурентни последно време на световния пазар? Имаме едно кисело мляко; билки; туризъм, който ще замре заради тънките оферти на Турция, Гърция и такива интересни дестинации; някоя друг волт метаме на съседите и ако пропускам нещо, извинете ме, и това е. Сега почнахме и коли да правим, които не само изглеждат евтино, но и звучат така. Аз лично се радвам на този факт, но все се надявам поне Mеrcedes да дойдат, както направи в Румъния.

Да не говоря за селяндурщината, която цари във всяка бг фирма и компания. В повечето случаи шефа е някакво комплексарче, което не би инвестирал 2-3К в сайт, а би си купил BMW X5 за 100К лева, за да се знае, че е шеф. Това не е лидер, това е обикновен консуматор и всичките така са възпитани за жалост. Не всичките, но %-та е толкова голям, че всеки може да си позволи да каже "всичките". Страшно е. Евалата му правех на моя шеф, при него дилемата беше - да си купя ли джип или да си отворя офис в Сърбия. Естествено постъпи като истински бизнесмен. За което винаги ще го хваля и ще му се възхищавам. Има и такива дето грам не знаят какво правят на даденото си място и пак парадират да са добри. Това е вътре в цялата икономическа картинка. За да се придобие обща представа не само за общите, но и за детайлните сюжети.

Ако трябва да говоря за служителите, ще трябва да отделим една цяла секция тук във форума. Там също положението не е никак добре. Вижте кой как работи и ще прецените, защо повечето бизнеси се задоволяват с малък ръст. Лично съм виждал как от 8 часов работен ден един пич седя около 4 часа във facebook. Изключение правеха малко служители, които не мрънкаха, че им било ниско заплащането. Че е ниско ниско е, но и те по нищо не показват, че заслужават по-високо. Като ти е ниско, пробвай другаде. Ако си така и там, кофти работа за самият работодател. Но като гледма и те как водят бизнес, направо не знам кой да обвинявам с некадърност и мързел.

Това е в общи линии нашата рода икономика. Чисто чудо е, че и ръст имаме.

Гласувах положително, защото уж наложения ни контрол от Европа се предполага тези неща да се намалят %-това и в последствие да изчезнат, но май малко съм се подлъгал. Ако на хората им беше някак си жераво от вътре да искат повече и да печелят повече, то най-малкото този форум щеше са се пука по шевовете. За жалост не е така. В америка е практика това. Не практика, но често срещано, така да го кажа. Мъжът има работа и кариера, но и хоби. С времето някои по-предприемчиви започват да пишат книги за хобите си, други блогват регулярно, четвърти дават насоки на определена аудитория. Един вид човек се развива, независимо за какво става дума. Тук хобито на повечето е пиене, е**не и хектване. :)
 

Горе