Как да започна с електронна книга?

TheEntrepreneur

Active Member
Здравейте!

Планирам да напиша някоя друга книга на английски във електронен вариант. Разгледах темите във форума и гугъл, но не успях да намеря това, което търся.
Искам да попитам, ако знаете, как да започна да пиша? В смисъл такъв къде да пиша, трябва ли ми специален сайт или програма? Това се чудя от известно време и не мога да го разбера. Ако може и някой друг съвет към този бранш, ще съм благодарен.
 

2fast4you

Well-Known Member
От: Как да започна с електронна книга?

Да и за мен ще е полезна подобна информация.
 

IvanKarakov

Active Member
От: Как да започна с електронна книга?

Махаш "някоя друга" и заформяш конкретна идея.
Писането на книга може да бъде колкото лесно, толкова и трудно. Първо я напиши, пък после мисли за продажбите. Можеш да я напишеш на word, а след това да я конвертираш в .pdf формат. Места, където да я продаваш, винаги има, в зависимост от жанра и формата на книгата ти. Примери: личен сайт, Ebay, android market и др.

Накратко, мисли върху идеята си и върви стъпка по стъпка. Така няма да се луташ.

Бих ти препоръчал да потърсиш материали по темата на Brian Tracy. Той пише по 2 книги на година, които се продават международно.

Ето и видео. http://www.youtube.com/watch?v=fAaxnFUdh38
 

pisara

Well-Known Member
От: Как да започна с електронна книга?

IvanKarakov добре го е казал. Ето и последните теми от форума свързани с електронна книга на първо четене. Една от темите долу беше много интересна (май първата), но може да се хвърли на всичките по един поглед профилактично:

Въпрос за написване и продажба на книга
Съвет за монетизация на електронна книга
Да си покажа и аз първата книга
Авторско право на електронна книга
 

Странникът

Well-Known Member
От: Как да започна с електронна книга?

Бих ти препоръчал да си вземеш ISSN, ISBN за книгите. Даже не е препоръчително, а според мен си е задължително да го имаш.
 

Blinky

Owner
От: Как да започна с електронна книга?

Сещам се за един млад предприемач, който започна началото на кариерата си с ebook, пишещ в нея за тайните около колите - http://openlibrary.org/books/OL1017491M/Car_secrets_revealed

Това, което си спомням от съветите му, дадени от курса му е, че за да продавате подобен продукт, то трябва да разберете кои са потенциалните ви купувачи, да знаете какво искат и да им го поднесете по възможно най-добрия начин (силно заглавие на книжката, добро и ценно съдържание, красива и грабваща корица и др.). Влизането в този бизнес има и друго нещо важно - авторство и защитата му. Има софтуер, който пази ebook-ците точно от това. Естествено, нужно е да проучиш кой ще ти върши най-добре работа. Виж тази тема: warriorforum.com/main-internet-marketing-discussion-forum/91143-how-do-you-protect-your-ebook-piracy.html - доста интересни неща са изписали там. И аз имам идея за такъв, но за да успее в момента подобно начинание, ebook-ът трябва да:

1. Добро съдържание
2. Много силно и грабващо заглавие
3. Ниша, в която нямате конкуренция или е малка (примерно как да правя пари с оригами)
4. Силен и красив дизайн - обвивка
5. Добро представяне на продукта
6. Добри примери, които да включиш
7. Много добро демо, което да загатнеш колко си струва ebook-а.

Хубавото на този тип продукт е, че можеш да сложиш aff. линкове, рекламодатели (спонсори), твои други (но релевантни) продукти и т.н. А каналите, винаги може да са много, като не е изключено да го включиш в някой афилиейт мрежи, като ClickBank и други. ;) Но и тук, като всеки продукт или услуга, пак ще има нужда са си набавиш всички маркетингови материали - банери, статии, видеа....

Успехи и ни дръж в течение със ставащото. ;)
 

Dessislawa

New Member
От: Как да започна с електронна книга?

Писането е лесно - Идеята е по-трудна :) Ако имаш нужда от техническа помощ - кажи :) Ще помагам безплатно.
 

I71

Member
От: Как да започна с електронна книга?

В рускоговорящото Интернет пространство е силно развит инфобизнесът. Английскоговорящите потребители най-вероятно са също напреднали в областта – аз просто не съм наясно достатъчно.
Ако твоите книги са достатъчно полезни, информацията в тях да помага на читателите да разрешават успешно свои конкретни проблеми, ще имаш възможност да ги продаваш добре.
Напиши ги, редактирай ги, конвертирай ги в електронен вариант и се свържи с хора от инфобизнеса, за да ги промотират пред своята аудитория. Добър вариант е да ги продаваш с право на препродажба – това е един вид защита на твоите авторски права, но и регулиране материалните интереси на участниците в продажбата.
Успех в писането!
 

TheEntrepreneur

Active Member
От: Как да започна с електронна книга?

Благодаря Ви на всички за съветите, ще се възползвам максимално от тях. :)
 

Горе