Как да се отърва от зависимостта си от ПТЦ Бизнеса

Преди около 4 месеца напуснах работа и реших да печеля от интернет, но направих грешка, преди това никога не бях печелил повече от 50 долара на месец от този вид бизнес. Тръгнах с надеждата, че бях инвестирал 100 долара за закупуването на ъпргрейд, който предлагаше 300 % месечна възвръщаемост и тази надежда, че ще получавам по 200 долара чисто на месец, ме накара да взема това решение. Но започнаха проблемите сайта започна да бави плащанията, постоянно се правеха промени и в началото на декември взех един път 150 долара и още веднъж 90 долара и така до ден днешен, сайтът промени условията и плаща по 1-2 долара най-много до 20 долара, с получените от този сайт реших да инвестирам в един проект 50 долара, подобен на предходния- инвестиционно ПТЦ, който предлагаше почти същите условия, с 50 долара инвест изтеглих около 200 долара, в началото всичко беше наред, но постепенно проектът започна да бави плащания и историята се повтори, постоянни промени в начина на плащане и времето за това и сега вече се чака повече от месец. Изводът ми е ,че не са сериозни тези проекти за ПТЦ сайтове, не е възможно да се разчита на тях. Предприех следваща инициатива, блог с адулт контент в Тумблр с реклами от Juicy Ads, тъй като не знам английски само реблогвам контент и печеля що годе добре, но тумблр често ми суспендват акаунта и заради това не мога да разчитам и на този блог. Въпросът ми е как да продължа от тук нататък при положение, че не съм наясно с английския и за сега разчитам само на този бизнес, ако мога да го нарека така.
 
От: Как да се отърва от зависимостта си от ПТЦ Бизнеса?

Когато спреш да мислиш за пари, ще се отървеш от тази хазартна PTC зависимост. Помисли, дали не би могъл да предлагаш услуги, базирани на твои познания в дадена сфера и им се отдай от сърце.
 
От: Как да се отърва от зависимостта си от ПТЦ Бизнеса?

Никъде не е казано и гарантирано че абсолютно всички печелят от онлайн бизнеса достатъчно за да не работят - За да спреш офлайн работата и да минеш изцяло на онлайн трябва да ги бачкаш успоредно поне докато приходите ти от онлайн не са двойно по големи от офлайн приходите ти.

В интернет може да се печели от всичко - проблема обаче е че не от всеки - Повечето хора от форума са пробвали какви ли не методи докато открият най добрият за тях.
Проблема на почти всички е че копират - Тръгва слух че в Аляска има злато всички купуват лопати - На печалба са само тези дето продават лопати - Тръгва слух че от сайтове за колективно пазаруване се печели яко и всички почват да купуват такива сайтове - печелят само тези дето ги продават.

За да направиш наистина много пари от интернет трябва да не се водиш по теченията на моментните моди а да измислиш нещо уникално - такива неща обаче стават рядко.
 
От: Как да се отърва от зависимостта си от ПТЦ Бизнеса

Съвет 1: Счупи си компютъра щом не можеш инак да се отървеш от ПТЦ-то и си намери работа.

Съвет 2: Просто зарежи онлайн бизнеса и си намери работа.

Съвет 3: Ако имаш голям мерак да се занимаваш с онлайн бизнес, то зарежи го тоя адулт и другите подобни простотии! Първо да ти кажа, че съвет 3 е най-трудния. Защо ли? С каквото и да се захванеш, вече има някой, който се е захванал със същото нещо - конкуренция. Ето затова е трудно. Колкото по-голяма конкуренция, толкова по-печеливш бизнес, но и по-трудно е да се "изкачиш" по стълбицата, та да се стигне до монетизация. Тук имаш различни варианти:

- Афилиейт -> Правиш една фейсбук страница, прочиташ из нета как да си намериш фенове, събираш много, много фенове и пускаш афилиейт линкове. По същия начин можеш да направиш и с някакъв блог. Примерно да продаваш Wordpress теми с афилиейт. Правят се добри пари, особено с уордпреса, но е трудно да се пребориш, защото конкуренцията много голяма.

- Направи си твой сайт. Проучи интересите на хората, какви сайтове посещават и си направи на такава тематика, която хем те кефи, хем би привлякла вниманието на потребителя.

- Онлайн магазин. Ако имаш пари за начална инвестиция, си направи магазинче и намери дропшипинг партньори.

- Ако те бива в писане на статии или нещо друго - примерно обработка на клипове и т.н. - работи като фрийлансър.

Сънмявам се, но все пак ако решеш да се възползваш от съвет 3 ще ти трябва задължителна литература, а именно:

- Изчети всички теми във форума за нишата от която се интересуваш.
- Задължително се научи как се прави сайт и как да си го поддържаш и по какъв начин можеш да го монетизираш. Предполагам не можеш да програмираш, следователно Wordpress, Joomla, Ovo, Blogger, Alle биха свършили работа, но най-добре си купи домейн и хост - евтини са около 40лв на година (е, зависи за какво ще ги ползваш де...).
- Търси из интернет информация за SEO.
- След това питай, каквото не ти е ясно.

След като се вече на "ти" с материала, потърси примерен бизнес план в интернет - има ги много и по него си направи твой бизнес план за идеята за онлайн бизнес, която имаш. Цели, методи, резултати и т.н.

Това е! Ако те мързи или не ти се занимава - не виждам как ще изкараш пари от нета.
 
От: Как да се отърва от зависимостта си от ПТЦ Бизнеса?

Или водеики се по моментните моди да си един от първите започнали с достатъчно средства за инвестиция и след това да си един от първите отървал се от въпросния бизнес когато залязва.


И най-важното: Научи английски
 
От: Как да се отърва от зависимостта си от ПТЦ Бизнеса?

Когато спреш да мислиш за пари, ще се отървеш от тази хазартна PTC зависимост. Помисли, дали не би могъл да предлагаш услуги, базирани на твои познания в дадена сфера и им се отдай от сърце.
Да, Петя го и обобщила в едно-две изречения.

Добре дошъл. Ние за този тип "бизнес" си имаме цяла секция тук - обикновено са в кофата подобни постове. Но този не мисля, че ще е за там, защото ще се дадат доста креативни постове по твоя. Моята лична препоръка е да се поогледаш насам натам и да видиш с какво може да си полезен тук и за себе си. Реално тези пари не мисля, че се изкарват трудно с един блог (даже за бг пазара), в който се пише редовно и има да кажем няколко стотин посещения на ден. Да, малко трудно се правя, но всяко начало е трудно.

Даже някой адсенсър или използващ изиадс или друга система, може да ти каже съотношението трафик/доход. Аз като афилиейтър мога да кажа, че $50 се прави с една малко над средното продажба. Или две-три малки. Да, зависи от продукта пак. Но продукт от $100 при комисионна 30%, си е точно 2 и минаваш рекорда. Така, това е при положение, че имаш достатъчно трафик, за да я осъществиш продажбата. Демек, ако продукта има конверсия 1:100, на теб ти трябват 100 таргетирани потребители на сайта ти.

Има и други методи за изкарване на пари онлайн. Чак не знам как си започнал с този, но доста от нас сме минали от там. Ако питаш мен, знаеш ли какво може да направиш с кредитите ти там? Запиши се за аф. програма с 2 нива и развий реферал дървото си, така на 100 записали се, ако един реши да продава, то за теб това си е % от продажбата. :)

Продаване на статии, събмит по директории. Всичко можеш да правиш, само да можеш и имаш желание да учиш. :)
 
От: Как да се отърва от зависимостта си от ПТЦ Бизнеса

Дублаж на темата - вероятно без да искаш си дал зор 2 пъти на бутона "изпрати": http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=40932
 
От: Как да се отърва от зависимостта си от ПТЦ Бизнеса

Направих някои корекции по текста и не знам как се е получило.Дано не ме накажат още в началото :(
 
От: Как да се отърва от зависимостта си от ПТЦ Бизнеса

Моят съвет

Върнимсе на работа и постепенно набирай скорост в онлайн бизнеса
Не напускай работата си преди да имаш двойни доходи от неободимитемти и поне 6 месеца буфер за всеки случай ако нвщо се преьака с източниците ти на пари в онлайн бизнеса
 
От: Как да се отърва от зависимостта си от ПТЦ Бизнеса

От горе-долу 5 месеца съм по цял ден на ПЦ-то, сега пак да се връщам ще излезе, че съм се отказал, а пък и на мен 250-300 долара на месец ми са достатъчни, ако тумблр не ми баннат блога, ще ги докарам.
 
От: Как да се отърва от зависимостта си от ПТЦ Бизнеса

С ПТЦ-та освен мазоли на задните части и на пръстите с които щракаш по мишката не виждам какво друго можеш да докараш. Те винаги са били пирамиди и се движат от долу-горе едни и същи хора, просто се правят нови сайтове и се рекламират яко. В първите месеци се плащат заработените пари за да се вържат повече балъци а те други и така. Пий една студена вода и се занимавай с нещо нормално, лесни пари няма, ПТЦ-тата са за деца не по-големи от 4 клас, защото другите бързо прозират истината. Били инвестиционни сайтове :lol: тук направо ме смая с това изказване, на колко години си и с какво образование си, имаш поне 8-ми клас нали? Ако пък наистина си напуснал работа за да "инвестираш" и да печелиш от тях ми се струва, че ще си най-големия веселяк във форума :)
 
От: Как да се отърва от зависимостта си от ПТЦ Бизнеса

С ПТЦ-та освен мазоли на задните части и на пръстите с които щракаш по мишката не виждам какво друго можеш да докараш. Те винаги са били пирамиди и се движат от долу-горе едни и същи хора, просто се правят нови сайтове и се рекламират яко. В първите месеци се плащат заработените пари за да се вържат повече балъци а те други и така. Пий една студена вода и се занимавай с нещо нормално, лесни пари няма, ПТЦ-тата са за деца не по-големи от 4 клас, защото другите бързо прозират истината. Били инвестиционни сайтове :lol: тук направо ме смая с това изказване, на колко години си и с какво образование си, имаш поне 8-ми клас нали?
Инвестиционни- в смисъл даваш, за да вземеш, иначе не плащат на "неинвестирали", на 22 съм, студент съм по право :lol:
 
От: Как да се отърва от зависимостта си от ПТЦ Бизнеса

Даваш веднъж 100 и почваш да печелиш по 200-300 долара на месец :) ... бре че далавера си намерил, я ни светни на някои примерни в които си инвестирал, че и без това се очертава скучна вечер, поне да ни развеселиш малко :)
 
От: Как да се отърва от зависимостта си от ПТЦ Бизнеса

Сега няма вече нови проекти, старите може с месеци да ги чакаш да платят , иначе не е така, даваш всеки месец по 100 да печелиш чисто 200, ама само така си мислиш като вкарваш, после започват едни промени и така до залеза на проекта.Поне се убедих, че не е сериозно това и реших да се захвана с нещо по-сериозно, но малко ми е объркано каква ниша да избера, за да си направя един блог на блогър.Реших да е с форекс, но видях, че повечето ключови думи със свястно търсене са с висока конкуренция и доколкото разбрах адсенсе плаща добре на форекс реклами.Northdakotaptc.com-ето това беше до скоро стабилен проект, плащаше, ама сега повече от месец чакам едни керливи 100 долара да плати.
Clix-cents.com- ето с този започнах и той плащаше до края на януари на някои, така по-сериозни суми около 150 долара, аз не успях да взема, преди да направят промените и да почнат да плащат по 5-6 долара.
 
От: Как да се отърва от зависимостта си от ПТЦ Бизнеса

Как да се отърва от зависимостта си от ПТЦ Бизнеса

Просто е. Единствената зависимост е глупостта.
 
От: Как да се отърва от зависимостта си от ПТЦ Бизнеса

Ами с това можеше да започнеш. Вече "не ми се занимава с глупости и искам да ме упътите в интернет бизнеса". Всеки ще ти даде съвет и да те упъти, ама тея смешки с инвестициите просто ме смаяха. Ако ще инвестираш, гладни форекс брокери, колкото щеш ама и там само 5% печелят :) така че не е за препоръчване ако не знаеш какво правиш. Форума е достатъчно богат на информация за печалби от интернет, просто намери начините, които ти допадат
 
От: Как да се отърва от зависимостта си от ПТЦ Бизнеса

За да се изхранваш от онлайн проекти трябва мноооооо четене, много практика, солидна инвестиция и мноооооого търпение. Общо взето, ако не ти идва отвътре да се занимаваш с това, просто не си губи времето, защото първите по-сериозни резултати можеш да ги чакаш, след минимум една година и то, след като си инвестирал една бъчва време в четене, практикуване и разочорования от първите проекти. Иначе ако успееш да прескочиш този голям филтър, непосилен за 90% от онлайн ентусиастите, имаш големи шансове да правиш многократно повече доходи от средностатистическите роби и то без някой да ти натяква, че си закъснял за работа с 4 минути, ако ме разбираш какво искам да кажа:)
 
От: От: Как да се отърва от зависимостта си от ПТЦ Бизнеса

на 22 съм, студент съм по право :lol:
Наблегни на правото, стани адвокат в провинциално градче, стани общински съветник, дебни място за нотариус. Изучи счетоводството и стани счетоводно-правен експерт. Съчетанието от счетоводни и правни знания и умения върши чудеса! А приходите... 8)
Ако реализираш тези неща, ще се чудиш: за чий, аджеба, си се увличал в онлайн глупостите.
 
От: Как да се отърва от зависимостта си от ПТЦ Бизнеса

Ама, че се бъзикат съфорумците :).

Недей да се отказваш просто ей така, но наистина бачкай и нещо офлайн, за да имаш по-сигурни доходи.

Петя е много права. Помисли, кое ти иде отвътре да го правиш и акцентирай на него. Успоредно се учи да работиш с клиенти, че е мноооооого важно. Каквото и да правиш, като услуги, най-важните са клиентите.

Ако нищо не те кефи, като услуга в онлайн бизнеса, пътя наистина ще е труден.

P.S. Ако се уредиш съветник и без право смятам, че ще си добре :). И ще имаш много време за онлайн бизнеса си. Те съветниците нищо не правят.
 
Последно редактирано:

Горе