Как решихте да се занимавате с Интернет бизнес?

naskobg каза:
после 12dailypro.com с 250$>Бях ги направил около 800 и мислех да ги завъртя още 1 път за 12 дни да си ги изкарам но уви ...точно тогава Stormpay ги преебаха и им взеха пари

И аз изгорях с около $200-$300 от там :) Та такаа моята историяя... Почнах с CashWars, Spedia после милион други глупости от които знаете много добре колко се печели.Преди около 3-4 години почнах с малко dating после друг вид саитове и сега си попечелвам някой друг лев :) Един тип: "Реклама на AFF в Sex.bg носи добри парички :lol: (Или поне преди беше така.)" В интерес на истината преди около година чух за СЕО и реших че това е по-добрия начин да си докараш трафик. За това сега съм тук и споделям мнения с вас :oops:
 
.... в 5-ти клас учителката ми по "Проектиране и Конструиране" ни заведе в "зала" (с 8-ци, 16-ки и 1-2 386)
...зарибих се по "каратеки, паники и тн"... просто повече ме кефеха 8-ците...

Малко програмиране на Лого (един малоумен триъгълник, дето му викаха "костенурка" ... под Бейсик)

-Малко почивка-

AMD 586 100 MHz - 740$.... Дайъл ъп, Яху чат, Алтависта е велика :lol:, КешУарс и Спидиа.... (шит, не ми пращат 40$.... заебавам)

От 16 годишен бачкам в офис
Офисмениджър
Уеб дизайн
Анимации

2 години и половина в Германия и Англия

Опити за студентстване в БГ (Стопанско Управление... шит... още продължават)

24 Май 2005 - Наемат ме за дизайнер на интернет магазин....
...плащат мизерно - мизерно изпълнение...

НО шефа, в опити да бави плащания ме убеди колко кинта има в е-шоп и тн...

Някак си ме убеждава

...правя проучване... вижда се светлина в тунела и в БГ

... решавам да работя за себе си....
 
Ми съвсем случайно , но наистина тук хората са толкова готини че веднага искаш да станеш член на форума
 
Ами от години търсене не постоянно разбира се бях отчаен и когато намерих adsense ми се възвърнаха надеждите и от там тръгна всичко
 
Philvenkov каза:
Всеки са занимава с бизнес само по 1 причина, да изкарва пари. Както другите така и аз реших да пробвам. Все още съм новак и се уча, но имам желанието да успея.

Поздрави на всички

Не всеки.
При някои нещата просто стават - съдба.

Иначе всичко започна естествено със ... StarCraft :)
 
a

истината е че тва животно наречено онлайн бизнес в бг е още мн назаде и хората в наше лице :D които се опитват да се наместят от рано ще бъдат пионери в идващите години , така че мога да ви кажа едно - за мен всеки който сега се занимава сериозно с онлайн търговия е заслужил да бъде от големите , защото първите не са имали предприемач.ком и куулайс и блинки , а единствено ИНТЕРНЕТ , замисляли ли сте се ако не беше форумът дали изобщо щяхте да започнете.... помислете върху това...
 
Преди време (доста) гледах едни статистики кои са най-популярните теми и съответно сайтове по тях в интернет. Оказа се, че в България липсваше нещо, което беше в TOP 3. Та на шега на майтап с двама познати направихме едно сайтче, което взе че привлече неочаквано много потребители (трафика изяде целият канал на фирмата, в която работехме та се наложи спешно да го местим). Видяхме, че работата прилича да стане сериозна и се бръкнахме за малко кеш - купихме сървър, колокейшън и нещата потръгнаха. Сега продаваме бизнеса - нещо не е интересно вече :)
 
coolice каза:
Ами ако търсите ново предизвикателсво може да се хърлите да отхапете дял от някоя ниша на световният пазар... ;)

Може да ни се напукат петичките от чак такъв напън :) ... а и други неща се случват при напъване - най често оак**не ;)
 
unufrii каза:
Може да ни се напукат петичките от чак такъв напън :)
Както се казваше: никога не може да бъдеш 100% сигурен, ако не опиташ. Та ние тук на този принцип работиме. :) Ако не друго - то поне е весело. :wink:
 
Blinky каза:
Както се казваше: никога не може да бъдеш 100% сигурен, ако не опиташ. Та ние тук на този принцип работиме. :) Ако не друго - то поне е весело. :wink:

Всъщност наистина е така - трябва да се опитва, докато не успееш - все някъде може да се пробие. И да не отхапеш 10% от глобалния пазар ( :mrgreen: ) остава поне удовлетворение, че си направил нещо :)
 
Дяволси си прав. :wink:
Ооо, ако захапеш 10-те%, не се надявай само на удовлетворение, предполага се и кеш да падне. Абе май стана офтопик. :)

Иначе както и да се погледне, всеки почва от някъде, а интернет е просто средство да стигнеш до повече хора, бързо. А с времето и още повече. :)
 
Е ама ако успеете ще си купите цял камион с антинапукопетинче ;) то се започва от малкото първо си избутваш сайта за малките киурди после за по големите.... Виж да се направи нещо което да стане като дигг или ютюбе ще е трудно
 
От малък съм по залите, още когато компютрите в залите бяха на дос :) И се играеше дюк нукем :) Яко меле ставаше :) По нататък вече мечтаех за компютър и преди 3-4 години ми взеха :) Тогава цял ден само игри, игри, по едно време пробвах да правя разни сайтчета, после малко фотошоп, после почнах да уча да инсталвам разни скриптове, после ЦМС и после дойде един сайт за фифа турнири, там имах по 200 уникални на ден съм стигал :), но сайта се бъгна нещо щото ползвах phpbb + mkportal :) И работата западна, а тъкмо мислех да печеля от реклама в сайта :) После се мъчих да пробивам като уеб дизайнер :lol: Направих си лична страница с портфолио, ама уви нямаше клиенти :) После един пич ме откри по личната страница и правих малко преводи от бг на английски за сайтовете, които той прави, после почнах да правя и малко дизайн за неговите сайтове и препечелих стотина лева :lol: И сега чета и се мая как точно да препечеля от този пустия интернет, като последното е това за магазина в подписа ми ама то не е много насериозно :) И пак фифа сайтове и такива и постоянно гледам на някой дали няма да му трябва уеб дизайнер или някакви графични елементи, които мога да направя на фотошопа ;) и се оглеждам за някакво вдъхновение или идея, която да развия :)
 
Като за начало - желанието за собствени пари и разполагането с тях. Ясно ми е, че няма да изкарам милиони, но за мен и 30$ са пари. Затова реших да опитам. От един ден съм и вече имам огромното желание да се развивам и да печеля. И дължа едно ГОЛЯМО благодаря на сайта и хората, които ми помогнаха/помагат ! След разрастване, ще има и линк към вас ;)
 
Ами аз бях чула , че някои изкарват пари от интернет , остана ми малко свободно време и започнах да ровичкам темата.
Сега естествено не мога да спра .
Оказа се че това е една джунгла .
Това което разбрах със сигурност е че това е бизнес , и както при всеки друг бизнес и тук се искат инвестиции, работа и опит. Възможностите са доста . Хубаво би било ако всеки начинаещ си има учител.
Както и да е , на мен ми е интересно.

Не знам защо във този форум сред проверените афилиейт програми не срещам SFI Marketing Group. От Тази програма ако не успее някой да спечели поне ще научи доста за Интернет маркетинга. От България има над 2000 SFI Affiliates .
 
По начало произхождам от не-много-заможно семейство и затова бизнеса и парите винаги са ме привличали. Пред първия си компютър седнах когато бях на шест години. Всъщност пет и половина. :roll: Бях се захласнал тогава до бате Дюк Нюк 'ем. Страхотна игра, само дето я превъртях. Превъртях я втори път. Писна ми. :lol: Е хубаво ама тогава ако нямаш интернет можеш само да разчиташ на любезните батковци от блока и дискети 3М на цена от по 1,50лв./парчето. :) И така останах без пари и започнах да код-вам. Набарах един борландски компилатор и започнах да човъркам паскал. Аз и без друго си бях свикнал с command line-а на ДОС.. Взех да си рипвам кодове за игрички и т.н.. Стигнах до извода, че е много по-далавера на 1.44мб дискета да си запишеш 200 кода за игри от колкото на 12 дискети да си запишеш Дум2. :lol: От този момент, накратко, започнаха да се развиват техническите ми умения. Когато бях 8(или 9ти) клас се натъкнах на една фирма в махалата. Купих си една карта АТИ 9200 и на втория път като отидох да пазарувам оттам предложих на собственика да съм му дистрибутор. И така се почна. Продавах пц-та, правех сделки. След време те се преместиха във Варна и на мен ми остана сам да продължа. Започнах да купувам наличности и тогава качих първия си сайт (ценова листа/каталог). Когато това се случи вече преди доста време бях чувал за adsense и реших да го пробвам. Не направих никакви пари, но поне се сблъсках с феномена СЕО. От тогава започнах да разработвам крайно аматьорски проекти за PPC реклама. Края на месец август тази година за три дена "изгенерирах" първия си по-професионално оформен сайт, който се води нещо като библиотека за RSS емисии, под вида на новинарски сайт. Надявам се тази година да ми остане време да го пооправя..
И така, моята цел е да създам мрежа от сайтове, която събира в едно различни общности, съвкупност от услуги. Накратко смятам да си направя виртуален град. Бизнеса няма как да не се развие покрай този проект (а завърша ли го, наемам някой да се занимава с тоя хардуер, че ми е писнало). Услугите ще са социалния ефект в/у потребителите, парите ще са социалния ефект за мен. :twisted: Всички са доволни.

Това беше моето резюме. :lol:
 

Горе