Кои са любимите ви акции в които бихте инвестирали в момента ?

Някой реши да exercise call позицията си по-рано и ми асайнаха 300 броя. Малко преди ex-date ми беше асайнало други 300. Имам още една put позиция за допълнителни 600 бройки на $7.5, която ще изтече на 28-ми април. Та ще станат общо 1200.

В момента дивидента им е 15.68%.

Рисково, но пък ми направи впечатление че е имало инсайдър покупки.

Screenshot 2023-03-23 at 16.33.28.png

До тук от продажбата на опциите съм взел $827.51 Т.е. ако ми асайне тези на $7.50 средната ми цена ще е $8.94 и се надявам да изляза лесно, защото не съм сигурен какво ще става с MPW.

Screenshot 2023-03-23 at 16.39.30.png

@Ivo_ ти как мислиш? Чудя се дали да купя за дивидеитното портфолио още. Там имам 29.

@Ivo_ как са low cap позициите с нисък P/E, които ще бият growth компаниите като AAPL, TSLA и NVDA?

Hyzon вече е под $1. Надявам се да си продал, защото по всичко личи, че ще ги делистнат.

Другите са горе-долу добре ама смятай за какъв opportunity cost говорум тук...

Screenshot 2023-05-31 at 11.22.03.png

@Ivo_ в IKBR къде се гледа доходността от акции, които си заел на IKBR? Имам 486 заети MPW в една трейдърска позиция и нещо не загрявам как да изчисля какво ще получа?

Умножено по net fee rate %? 4374*0.17%

Screenshot 2023-06-05 at 13.59.04.png

@Ivo_ а какво ти е мнението за Тесла днес? Още ли смяташ, че не е подходящо да се купува. Леко изпусна де. :)

Предполагам знаеш какво означава приемането на NACS от Ford и GM що се отнася приходи? Като най-вероятно ще бъде приет от всички в САЩ. ;)

Това е от един доклад на GS преди 4 месеца.

IMG_8090.jpg

Edit: А относно водорода. ;)

A total of 37 independent studies have now concluded there will be no significant role for hydrogen in heating homes​

Да вдигна малко тази тема. Какво ще кажете за Intel? Защо е на такива дъна? Заради намаляващата печалба?

Мениджмънта е много зле и даже излъгаха за дивидента. Като цяло се излагат през последните 5-10г. Сега има нов мениджмънт, та ще видим.

Ако ти се занимава да рискуваш може би след още 5-10г. ще има полза, защото много падна, а това намалява рисковете. За толкова време им е стратегията, която ще ги превърне във foundry бизнес (уж) - т.е. да правят чипове за други компании както са TSMC.

Плюсове са, че макро е на тяхна страна (CHIPS act), инсайдерите купуват, ARC видео картите и суича към foundry.

Аз лично май предпочитам fabless компании като AVGO. Същия upside с по-малко риск, защото се изисква по-малка инвестиция за да се развиват. Aka - имат по-малко разходи. Или някоя компания, която произвежда машините, които правят чипове.

Все пак ще купувам от време на време с DCA де.

П.С. - Бъфет наскоро разкара TSMC заради политически риск. Както много пъти съм съветвал - стоите настрана от Китай.

Ъпдейта е, че продадох диви портфолиото, щот ми се наложи да похарча едни пари, с остатъка реших да заложа за много или нищо :D
Демек все шанс да занули положението или след някоя друга година да се израдвам. Взех gdnp.v, hyzn и stem. За момента движението е лъжливо, щот всичко се юрна нагоре, ама живеем и видим.
Пауза, по някое време пак ще почна да отделям за диви.

Горе