Кой ще ми изработи лого?

Аз предлагам да спрете да гледате в чуждата паница, след като не предлагате такава услуга.

Дори и да го правите, възможно е веднъж да изкоментирате индийците, които са се навили да работят за подобно заплащане, ама всичко останало си е .. прекалено. След като има хора които да го свършат за тези пари - значи има и търсене. Какво е качеството - всеки сам решава дали да даде 10-50 или 100 лева. В това е разликата - качеството.
 
От: Кой ще ми изработи лого?

Добре де, човека дава $10 за логото и каза, че за тези пари не очаква да е нещо супер-дупер-мега-яко. Като сте толкова ПРО дизайнери, сами си преценете колко време ще отделите за това лото. Ако отделите половин час, това са си 15-на лв. за нищо време (ако бъде избрано). Понеже не знам как вървят цените за дизайн на лого, 15лв. за 30 мин ми се струват много добре. Дори и офертата да е за $100, повече хора ще тръгнат да правят лого и ще отделят много повече време за изработката му, което си е техен риск - все пак едно ще бъде избрано и какво излиза, че всички останали ще са си загубили времето. Та не виждам нищо нередно, нито е определил време за изработка, казва колко пари дава, пък другите да си преценят... ако ще и за 5 минути да го изработят. Не е ли така? Дори наскоро в един сайт гледах оферта за 5лв. изработка на две вида лого и ако си харесаш едното тогава плащаш, та понеже имам нов сайт и не ми се занимаваше аз да му правя лого... се зачудих дали да му не му метна 5лв. да видя какво ще направи човека. Нормално е като сайта е нов и искаш да видиш как ще потръгне, да не наливаш много пари в него.
 
От: Кой ще ми изработи лого?

Томов дори и да предлагат същата услуга не мисля че е тяхна работа да определят цените на останалите.

Аз лично трябва да ви каже че не цената а начинът на предлагане на подобни оферти не е особено коректен - защото обявява някой цена за лого дори и 50 или 100 лв да е тя какво става сто човека си загубват по един два три часа за да правят кеф на баровеца да си избере - тоест изхабени са 200-300 човекочаса заради лого от 50лв.
Ако от мен зависеше щях да забраня подобни оферти защото са голямо разхищение на време - Сега сигурно се чудите а как тогава ще си намерите лого - еми много лесно обявявате конкурс и желаещите ви изпращат част от тяхното портфолио на тази база си избирате човек с който да работите и не губите времето на останалите - ако не се получи с избраният прекратявате работа и се свързвате със следващият.
 
Ти в първия си случай говориш за същото като втория. Това се явява конкурс за лого така или иначе. Харесаното лого печели.

Това, че има хора да се връзват и да си губят времето с това е техен проблем, не наш, не мислиш ли? Все пак всеки сам определя за какво и как да работи, а ние ... какви сме, че да определяме ставката му?
 
От: Кой ще ми изработи лого?

Или ти не ме разбра или аз не те разбрах :)

Разликата между двата варианта на пускане на конкурс е че в единият всички си губят времето да предлагат варианти а във вторият само показват техни предишни проекти което е напълно достатъчно за да добие човек представа какво горе долу ще получи. По този начин се спестява времето на всички и освен това е възможно да получиш предложения и от много по качествени дизайнери които не биха си правили труда да участват в конкурса не щото не ги удовлетворяват парите а просто щото не искат да си губят времето, но нищо не им пречи да изпратят техни работи и ако поръчителят ги хареса да направят лого.
 
От: Кой ще ми изработи лого?

Редактирано
 

Прикачени файлове

  • maybe.jpg
    maybe.jpg
    24.5 KB · Преглеждания: 25
Последно редактирано:
От: Кой ще ми изработи лого?

Да, вече знам при кого да поръчам, намерих си човека. Все пак да се извиня и на тези, които си губеха времето да ми правят лого.
 
От: Кой ще ми изработи лого?

И после се ядосваме, че цената на бензина, гсм са високи, еми всички мислят като фози и има картелни споразучения, които са НЕЗАКОННИ :)
 
От: Кой ще ми изработи лого?

Какво е качеството - всеки сам решава дали да даде 10-50 или 100 лева. В това е разликата - качеството.
ако няма разлика в качестовто, какво правим?
някой хора нямат какво да правят и работят без пари? ок ли е?

И после се ядосваме, че цената на бензина, гсм са високи, еми всички мислят като фози и има картелни споразучения, които са НЕЗАКОННИ :)

и нелоялната конкуренция не се тачи много, много... :rolleyes:
 
Re: От: Кой ще ми изработи лого?

ако няма разлика в качестовто, какво правим?
някой хора нямат какво да правят и работят без пари? ок ли е?

Такъв вариант няма. Хората които имат знанията и възможностите да свършат дейност Х си ценят труда, вярвай ми.
И тук не говоря за събмит в социалките, който всеки с 5 макроса може да го свърши.
 
От: Re: От: Кой ще ми изработи лого?

Такъв вариант няма.

Имах предвид за варианта когато качеството на статиите на mvmrik по нищо не отстъпват на тези които се пишат за 3 лв. същата дължина.
аз съм сигурен, че на mvmrik няма да са по-зле, не за друго а защото го изисква - нали пише книга ?

В случая качеството е еднакво (задоволително еднакво) а цената е различна, не за друго а защото на mvmrik не му се работи без пари... :rolleyes:
 
От: Кой ще ми изработи лого?

Дали да има някакви стандарти в пазара зависи от собствениците на форума.
Ние само можем да си пискаме отстрани и да пляскаме червено (както и аз съм правил).

Мене ми е много по-голям проблем да видя конкурс примерно.
Но щом има предлагане... Остава ми само да кажа накрая "Аз нали ви казах че сте балъци?!".
Както често-често се получава.

Пазарът на форума в момента е позициониран в най-долния сегмент.
Всякакви пишлеменца, скамерчета, уебтуристи, дрисльовци от кол и въже.
Защото няма никакви бариери пред тях.

И понеже предлагането е low-end, постепенно и търсенето се превръща в подобно.

При наличието на толкова измет, хората с напредването си постепенно се ориентират към други пазари...
В момента тук търговията се охарактеризира като "Сульо продава на Пульо".

ПС: Аз също съм се причислявал към тая измет. Щото в тая сфера почнах от абсолютната нула. Ама да се развиваш с намерението да доминираш в пазарите на ДП и Предприемач (в тоя им вид) е бесперспективно.
 

Горе