Колко дена още?

От: Колко дена още?

Ами както ти смяташ, че Орешарски има власт и ще направи добре, въпреки че от него нищо не зависи - пример е как мънкаше като говореше за зам. мин. очевадно беше, че някой друг му ги е редил.

Така и масата както и аз смятаме, че промените в кодекса ще са за добро.

Различни хора различни интереси - важното към добро се върви. Все пак едно задължително гласуване и промени за гласуване от вън + ел. частта ще реши огормните проблеми с мангалските купени гласове и още ред други - тогава няма 2 и 3-те дето нямат и 25% да те управялват просто щото и едни 50 процента ще си кажат думата. За сега БСП и ДПС са това заради твърдият си електорат какво би станало ако 50 процента влезнат ?!
 
От: Колко дена още?

Докато тиквата не стане пак министър-председател ще се отрича всичко и всички,с помощта на трите най-големи медии бтв нова и бнт
Тези протести ще постигнат точно това-връщането на боко и цецо.
 
От: Колко дена още?

Докато тиквата не стане пак министър-председател ще се отрича всичко и всички,с помощта на трите най-големи медии бтв нова и бнт
Тези протести ще постигнат точно това-връщането на боко и цецо.

Да се обзаложим ли? :) Правителството няма да се срине, защото товя е лудост. Воленчо само леко издъни постата, но ще си решат проблема. Този повече власт няма да померише.
 
От: Колко дена още?

Блинки давай се обзаложим - това правителство няма да има пълен 4 годишен мандат. Въпроса е не е дали, а кога :) Аз и 1 година не го виждам и това в негативният развой, реалният е по-малко.
 
От: Колко дена още?

facebookostavka.jpg
 
От: Колко дена още?

Блинки давай се обзаложим - това правителство няма да има пълен 4 годишен мандат. Въпроса е не е дали, а кога :) Аз и 1 година не го виждам и това в негативният развой, реалният е по-малко.
За 4 години не знам, но за тези няколко месеца, едва ли. В момента трябва да ги оставим да свършат нещо, защото сме затънали яко. В случай, че хората, които ходят на работа и всичко им е песен, то бизнеса и тези, които не могат да си намерят работа от много време насам, не им е толкова розово. Ама грам.

И какво като падне, какво идва след това? Нови избори, не знам си какво, дългове, още безработица. Хората искат резултати и аз съм много съгласен с това, и аз искам и то бързо да се случат нещата, но реално не осъзнават какво ни чака, ако пак влезем в избори. Всичко пак умира, еврофондове, проекти, всичко. Не обиждам никой и не искам да прозвуча грубо, но народа си иска, а реално и той няма решение, само знае че трябва да се подаде оставка. :) ако това им е решението, не мисля, че са много прави. После какво? Не ме разбирай погрешно, не симпатизирам на никой, просто не искам да се случи нещо лошо, а то ще се случи, ако тези се откажат.

По мои наблюдения, бизнеса в момента започва да си поема дъх. Да, не е със скоростта, с която всички искаме, но започват някакви неща да влизат за гласуване, както се вика - да се завъртат колелата.
 
От: Колко дена още?

По мои наблюдения, бизнеса в момента започва да си поема дъх. Да, не е със скоростта, с която всички искаме, но започват някакви неща да влизат за гласуване, както се вика - да се завъртат колелата.

Верно ли го мислиш това? И какво по точно свършиха, че бизнеса почна да поема дъх? Няколко скандални назначения?
 
От: Колко дена още?

ГЕЯ не взима на сериозно протестиращите хора
няма да сдаде лесно властта
 
От: Колко дена още?

Блинки, ти за кой бизнес говориш - щото БСК и КРИБ не ги щат - за мен това е доста голяма извадка с над милиони заети в тези две организации.

Би ли казал, що така мислиш за бизнеса, че си поема въздух от, коя мярка?! Имаш ли си понятие, че това с мангалите и узаконяването им на копторите ще спре бизнеса и развитието на моя град Варна имаш ли си представа, че тяхното гето Максуда е на толкова стратегическо място и какви идеии има за развитието на тази част, но ако ги узаконят ние няма се развием!!! Та кои мерки те впечетлиха?!

Това, че приеха закона за хазарта и монополизираха бизнеса в ръцете на Божков и десетки ако не стотици малки сайтове покрай спорта с афф май го задухаха яко - това ли му викаш поемане на дъх?

Стига си говорил тези глупости с еврофондовете и проекти как умирало, ако трябва сме точни по времето на 3ните наистина умряха - а последните 4 години именно те бяха свежият капитал. А по прогрмният период 2014-2020 има различни процедури на изчакане и ратифициране, ако в този период няма правителство и т.н, отделно имаме евродепутати в парламента и т.н.

Аз ти казвам пак най-умното е казват след няколко месеца подаваме оставка но до тогава работим изборен кодекс, бюджет 2014 и прогрмния период 20140-2020 с широка гражданска квото и допитване и дискусии. ЕЙ това е най-най демократичното, а не ми излиза Миков и вика едва ли не положението ескалира и да вика танковете и се кара на всички, да ги оставяли си правят квото искат.

Демокрация е там да се вслуват в хората, а вече 14 ден се протестира пред носа и никой не ги слуша - маркетолог си знаеш какво е това feedback и какво е двупосочен комуникационен канал отдолу на горе и обратно и много добре знаеш без комуникция и обратна връзка си обречен. Е има ли тук такова нещо?! Там са се окупирали и си знаят тяхното. Какво става с бизнес, който не се интерсува от пазара си?!?!? Виждаш ли пазара, колко качествена система е - а НС си го правят както искат и ти чакаш по-добре?! И по-добре, като ти сам каза те крадат ама са пичове и на нас ще оставят?!

А вярвай много ще се промени най-малкото огоромна част в момента не е парламентарно представена и недолна от редица депутати - я да питам ако има опция за сваляне на депутати и избор на депутати не на партии дали няма има промени и тежка партийна конкуренция вътре в тях. Такива недорозумния от последните седмици нямаше се случат. А и при ел. машините пада и фалшификацията доста и при едно задължително гласуване да видим няма ли има промени. Никой трезво мислещ човек не го радва как мангали и етнически партии му определят живота, е ако те кефи тогава разбирам що си за статуквото. И не бой се ББ няма да дойде така както бе до сега - просто ще има ограма партийна конкуренция и ние хората ще редим, кой да е там - не ти ли харесва да има колкото се може по достойни и хора с високо обществено положение?! Не виждаш това как ще промени нещата ли?! Но пък как виждаш, че сега орешарски дето нищо не за висиси от него ще промени нещата за добре - той самия каза след 4 години няма сме богати но имаме надеждата, че сме на прав път WTF?!
 
От: Колко дена още?

да дойде един губернатор от ЕС и тва е. Манете ги тия дупетати
 
От: Колко дена още?

Доколкото знам Пеевски не е шеф на ДАНС, или визираш други? Започнаха да чистят задължения към бизнеса, които миналото правителство не сметна за нужно да прави. Бяха на принципа, докато дишат, значи не е спешно. :) За сега това успявам а хвана пасивно от околните около мен. А да, и не се пуска бизнес само на определени, но за това времето ще покаже. За сега не мога да застана зад тези думи на 100%. Но определено не е като да текат в едно направление парите. Поправи ме, ако съм в грешка.

Мисля го. :) Не си дрънкам. И защо хората мислят, че няма да се краде? Който и да дойде, все едно ще е. Както казах, аз съм ОК с това (то имам ли друг избор), но да се случват някакви неща, не само крадене и далавери. Нещо и за народа. Вдигнаха майчинските, ако не ме лъже паметта. Сега говорят и за пенсиите. И не е като при ония с некви мизерни 5 лева или там колко бяха. Последно, което чух е, че ще се опитат и цената на тока да намалят, поне ще пробват. Старите там предадоха фронта. :) И как не, то нали те им плащат комисионите. :)

Мисля, че е нужно нещо да се случва, а не да се върви на долу. Защото с нови избори и не знам си какви други щуротии, посоката определено няма да е на горе. Пък който каквото иска да смята. Хора се опитват. А това, че се дънят, за това нямам коментар, толкова им е и акъла.
 
От: Колко дена още?

Браво Блинки и ти мина под популизма - то ако това да увеличаваш харчовете по-време на криза имаше некво решение до сега ЕС и всички да са излези. Чудя се тока що не го свалят с 50%, а детските и пенсиите по 1000 на човек ги правят - толкова е добро за всички :) Но изключвам това дават пари на хората - похвално е. А тези пари от де ще дойдат?! Какво получи бизнеса ?! Няма как да дадеш на някой, без да вземеш от някой - държавата е паразит, тя не създава блага че да заменя нови блага за социални харочове, това го прави бизнеса и колкото повече харчове толкова повече ще се задуши бизнеса.

Я кажи колко задължения са изчистили?!Имаш ли си представа, колко са всичките им задължения? Ако трябва сме честни, чистенеото почна от служебното, но това друга тема. А и сега са на принципа и много бързо ще видиш как ще ни душат. Е щом те правят щастлив така да е - мен никак не ме радват. Явно си искаш и сегашната система, щом те прави щастлив. Е нищо не ме радва и нищо нямат за хвалене, освен че удариха популизъм и маргинилизираните слоеве ще получат повече отгоре - и тук не визирам българите, а основно бай мангал!
 
От: Колко дена още?

Блеки, защото мен започнаха да ме юркат от регионалната да ми оправят документите, за да се ми изплатят това, което съм усвоил по европроект. Какви наблюдения други искаш - баба Пена от село Рупча да започне да продава по 2 кисели млека на междуградски път, вместо едно при предишните управляващи? Това няма как да ти го кажа, не знам дали е така. :) А може и да е. :)

А ти имаш ли на предвид, че утре като им бутнат катуните, ще ти се пренесат в парка да живеят. Както казах, малко трябва да се мисли и за резултатите, които ще последват. Иначе всеки има искания, това е хубаво, но дали е приложимо - това никой не си го задава като въпрос. Мен и това малко ме стяга. А не върви да им дадат общински жилища, защото тогава гледай недоволство. Много против съм узаконяването и както виждам за сега не пипат това като точка. Но си е на дневен ред. А не мисли, че ще се изнесат на майната си. Това няма да стане и мисля, че даже не трябва да го обсъждаме. Ако повече те кефи идеята да са в парка до вас с палатки, супер. Мен не ме радва. За това се взимат практики, които вече реално са се прилагали и работя, но за да успят адекватно да се изпълнят, нужно е да се донагласят. Това, което работи някъде, не означава, че ще работи и тук.

За хазарта съм против и то много. Но, ако не ме лъже паметта (повтарям се), това беше прието от миналото правителство, тези просто го приложиха. Като гледам и другите държави са минали през това, а нашите тук, ако те не измислят как да го заобиколят, няма кой. :) Не вярвам, че някакви италиански ликови глави са по-изобретателни от нас. Кофти ми е за това, че събориха бизнеса на много афилиейти, но както казах, това дойде при предишните, сега просто се приложи.

За танкове не съм чул, но щом казваш. :) За разлика от другите, тези поне имат малко повече акъл. А за какво да говоря бе Блеки? Ти да си видял БГ бизнеса да има пари. Некви мишки си правят сайтове за по 200 лева. Това ли ти целта на теб, от тях да храниш семейство? На мен лично не ми е. И разчитам на такива пари, защото другите или нямат или са мишки и не са много наясно кое колко струва. Не ме интересува, и в двата случая е ясно за какви резултати говорим. То хубаво имаме евродепутати, но нали трябва да се напишат тези проекти и за какво ще се иска пари. Ти какво мислиш. Седиш си и Европата те пита "абе ти искаш ли пари този период". :) Не се получава така, в случай, че си останал с такова впечатление.

Хората ги поканиха да влязат и да си кажат исканията. За това съм сигурен. Не съм видял решения за момента. Това пак е минус, лошата комуникация. Аз съм на мнение, че трябва да излезе някой и да каже "аз ще представлявам протестиращите", да влезе, да седне на една маса с властта и да се разберат. До момента гледам летящи домати, яйца. :) Нищо против, и аз съм за шопската салата, но това защо не се случва, нямам идея.

Да ти кажа за тези достойни и хора с високо обществено положение - преди да се заформят кабинети, администрация и прочие, се търсеше под лупа такива. И са успели да привлекат от части такива хора в структурите си. Не говоря за тези, които партиите си лансират и са си взели на отглеждане. Винаги ще има и кофти материал, важното е да не стига до места, в които се взимат важни решения. И в БГ бизнеса е така - всичките работят, ама някои просто не стават. И не само в БГ бизнеса. Бате, не 4 еми не знам колко. Всеки който дойде на власт експериментира, учи се, нанася някакви неща в интерес на някой и ето ти резултата. Реално няма да се оправим още доста време, ако имаш някакви съмнения и най-читавите и кадърни да сложиш, и те ще имат да ринат години наред. Просто затъвацията е доста голяма, а не е просто тук е крадено, там е мазано. Много по-тежко е.
 
От: Колко дена още?

Браво Блинки и ти мина под популизма - то ако това да увеличаваш харчовете по-време на криза имаше некво решение до сега ЕС и всички да са излези. Чудя се тока що не го свалят с 50%, а детските и пенсиите по 1000 на човек ги правят - толкова е добро за всички :) Но изключвам това дават пари на хората - похвално е. А тези пари от де ще дойдат?! Какво получи бизнеса ?! Няма как да дадеш на някой, без да вземеш от някой - държавата е паразит, тя не създава блага че да заменя нови блага за социални харочове, това го прави бизнеса и колкото повече харчове толкова повече ще се задуши бизнеса.

Я кажи колко задължения са изчистили?!Имаш ли си представа, колко са всичките им задължения? Ако трябва сме честни, чистенеото почна от служебното, но това друга тема. А и сега са на принципа и много бързо ще видиш как ще ни душат. Е щом те правят щастлив така да е - мен никак не ме радват. Явно си искаш и сегашната система, щом те прави щастлив. Е нищо не ме радва и нищо нямат за хвалене, освен че удариха популизъм и маргинилизираните слоеве ще получат повече отгоре - и тук не визирам българите, а основно бай мангал!

Аз съм за добрите резултати. Ако няма да има такива след известно време, брой ме мен в хранилката. За сега се въздържам, защото наистина искам да им дам шанс. Не че са ми много симпатични, но поне да видя какво могат (както казах за стотен път - като изключим издънките, които гледам, те не се осъществяват реално - не боря закони гласувани със задна дата, това няма как да не влезе). И кой ще ги даде тия пари? Както казах, хубави идея, но без адекватно приложение. 1000 лева пенсия? :) Сега ще се бъзикаме ли или ще си говорим реални неща. :)

Парите идват от нас, това е. А да и глупостите за еврофондовете. :) Държавата е паразит и си имам много пипала. НАП е едно такова. Но доколкото знам в момента бъркат в различни бюджети и правят различни схеми, само и само да успят да нагодят нещата. Не е редно това, но пред свършен факт, трябва да си с малко по-странично мислене и мерки. За това ще се съглася, държавата не помага. Тя вреди на бизнеса и всичко. Днес съм попълвал 20 листи за 20 лева. Да им се такова бюрократщината скапана.

Задълженията им са много. А на мен лично са започнали. Не са на 100%, но се надявам да ми ги изплатят. Не виждам как ще се случи това, ако пак замръзнат нещата. Защото предишните спаха яката. Мен също не ме радват, не знам защо си останал с такова впечатление, просто искам да си свършат работата, поне до момента, в който да се усети, че има смисъл да правиш каквото и да е тук.
 
От: Колко дена още?

Радвам, се че си взел пари от европроекти - но това, че си взел сега да не означава, че никой не е взимал. Бях в един проект за 330к 2010 го правихме и всичко се изплати до последната стотинка в уречения част. Отделно мой познати се занимват със селскостопански бизнеси и там са на различни европроекти и те си взимат парите. Парите не ги взимат тези дето тарикатсват.

Няма отидат в парка, там по закон никой няма право нищо да прави - а особенно в нашите паркове във Варна - така че дай да не хваща ме темата.

Ами като ти е акъла за 200 лв, толкова ще се храниш в този форум лично познвам хора дето 200 на ден ги правят ама то трябва и акъл :)

А закона за хазарта до колкото и аз разбирам и чета е внесен от ББ, но не бил приет - но и да е бил приет, спокойно може го променят и изменят или отхвърлят - но не така пък ще се преебат с монопола си :).

Познавам адски начетени и интелигентни хора, а съм сигурен че и ти знаеш и още много други - но не са в политиката щото е курвенска работа - е ако се променят нещата и се даде повече обетивизъм и прозрачност тези хора ще влязат.
 
От: Колко дена още?

Аз съм за добрите резултати. Ако няма да има такива след известно време, брой ме мен в хранилката. За сега се въздържам, защото наистина искам да им дам шанс. Не че са ми много симпатични, но поне да видя какво могат (както казах за стотен път - като изключим издънките, които гледам, те не се осъществяват реално - не боря закони гласувани със задна дата, това няма как да не влезе). И кой ще ги даде тия пари? Както казах, хубави идея, но без адекватно приложение. 1000 лева пенсия? :) Сега ще се бъзикаме ли или ще си говорим реални неща. :)

Парите идват от нас, това е. А да и глупостите за еврофондовете. :) Държавата е паразит и си имам много пипала. НАП е едно такова. Но доколкото знам в момента бъркат в различни бюджети и правят различни схеми, само и само да успят да нагодят нещата. Не е редно това, но пред свършен факт, трябва да си с малко по-странично мислене и мерки. За това ще се съглася, държавата не помага. Тя вреди на бизнеса и всичко. Днес съм попълвал 20 листи за 20 лева. Да им се такова бюрократщината скапана.

Задълженията им са много. А на мен лично са започнали. Не са на 100%, но се надявам да ми ги изплатят. Не виждам как ще се случи това, ако пак замръзнат нещата. Защото предишните спаха яката. Мен също не ме радват, не знам защо си останал с такова впечатление, просто искам да си свършат работата, поне до момента, в който да се усети, че има смисъл да правиш каквото и да е тук.

Ами щото на популизъм май отива и затова така реагирах.

Добре значи сме на едно мнение, явно съм те разбрал. А европарите, ще си ги получиш по един или др начин, като нямаше правителство как се получаваха трансферните плащания - това не зависи имаме или не.
 
От: Колко дена още?

Да, за някой проектите вървят добре, за други не съвсем. За това няма какво да кажа. Късмет и си попаднал на адекватни комисии и хора, управляващи го. Аз съм нямах този късмет. Уви.

Мани ти това за закона. Все някъде ще се изсипят. Паркът беше просто пример. :) Добре, в Морската. :)

Не ми е акъла за толкова. Режа ги. Просто ти давам пример с какво се сблъсквам в ежедневието си. Да не съм луд. :)

За хазарта, вече не знам какво да ти кажа. Но явно и други държави са си го имали като проблем. И както казах, българина няма да остави това така. ;) Лошото е за афовете, което ме настройва много негативно срешу него. Да, никой нормален няма да се хване в политиката, ако е решил да живее спокойно. Това със спасяване на света от доста време не е водеща сила. Просто в политиката в момента хората влизат по една проста причина - да грабят. Сори, но с такова мнения съм останал през годините. Нищо друго не видях да се случва. Магистрали....браво баце, ще ям магистрали. :) А и какъв туризъм развиваш без магистрали? :) Нали това е една от водещите ни индустрии тук, която изнасяме на чужденците. :) Няма да се променят нещата. В момента и по-агресивно стана. Всеки, които иска да захапе политиката - после го захапва. Лъсва навсякъде. ;)
 
От: Колко дена още?

Е ти сам си на агресивно заемане на политика с цел собствени облаги, но тези ще дадат и на нас :)

А иначе виж магистрали е по-добре защото това е инфрастурктура и спомага процесите на произвдоство и възпроивеждането на капитал - това е по-добре от колкото да се дават пари за социални харчове и тези пари да излизат на вън в крайна сметка :).

Абе в морската градина мангал да си докара катуна е директно за гинес - така че не бой се. Ако му дадат правото новия кмет яко може разкара тази злъчка от града ни.

А иначе съм сигурен, че доста и от форума биха влезли в политика за да се борят за бизнес, ако нещата бяха други.
 
От: Колко дена още?

Знаеш ли Блинки, пак ще се повторя но онлайна си е най-чистият пазар - най-близко до свободен пазар. Проблема е нелоялната конкуренция и картелизирането, но това е до едно време и ще мине, разбира се ако държвата не се намеси. В момента виждам много нови сайтове и яка конкуренция на статуквото. Та ти говориш за този бизнес, най-си близко то и аз съм въвлечен.

Но пък да кажем в моята сфера - това е капиталовият ни пазар. Там е такава трагедия и още не сме я приватизирали пуста борса и да я поеме специалзииран западен оператор да подбри качество и стандарти, това ще вдигне доверието и ликвдността и ще привлече сериозни капитали. Ето ти пример - борсата ни е алтернативен начин на събиране на капитал за всякакви проекти, в момента е батак щото пет пари не дават за нея. Дянков спря приватизацията и дори го обърна на скрито националзиране на дялове, тази привтизация я чакаме от времето на оно и всички в момента сърбаме попарата и тропаме но кел файда и сегашните са същите. Искай ти нещо се развие като капиталовият ти пазар, това е флгамана на икономиката ти е тотално преебан и в държавни ръце. Ако бе различно яко капитали ще се наливат както преди време, виждаш ли нещо малко което води до голямо и нищо от дръжавата. Говорим за 10 милиона приватизация на активи - но няма братче онез не искат и не искат. Това, което се говори за бизнес е субсидия на младежка заетост от сегашните и това до там.

За какво го пиша това поне оналйна ни е на ниво пазар и въпреки факта пак няма много пари - просто и акъл си трябва по-горе това писах - за да искаме сме като запада не трябва само с искане а с дейтивия
 
Последно редактирано:
От: Колко дена още?

Опитай се да продаваш директна реклама, да видиш колко е свободен пазара. Нали го гледам това. Силно се надявам това да е една от точките, които ще застъпят скоро. Не може такова нещо. Определени медии имат достъп до определени рекламодатели. Това не е логично и не влиза никак в дефиницията на свободен пазар, даже напротив, обратното е. Да ти кажа по мои наблюдения интернет пазара в Бг тотално се обърка. Едно време (в зората и на форума), рекламодателите не бяха толкова отворени да дават пари за онлайн реклама, колкото сега. В момента, те се насочвам с пълна сила натам, но още преди да се осъзнаят, някак си беше окупирана и тази свобода. Няма го момента, в който някоя агенция търси най-доброто за рекламодателя си, а просто пуска с тези, които работи (повечето хора на хора). Да, големи медии и не знам си какво, но целта на успешната кампания (винаги си го повтарям) е да минеш през всички канали, в които ти е най-таргетиран трафика и после да се раздуваш по останалите сайтове. Това милион пъти сме го нищили, чак се изчерпвам. :)

Всички тук сме въвлечени в това и ако някой не скръцне със зъби, няма да се оправят нещата. Ходи продавай безжичен интернет след турски сериал. Логика направо да се гръмнеш. :) Или примерно банки рекламират бизнес кредити в сайтове до на Азис задника. Пълен смех е това и както казах, даже не знам какво да напиша, което вече не съм. :)

Онлайн сме на много добро ниво, но пак икономическото значение се губи. Налети, да речем 200К, дават такъв ефект, какъвто реално ако всичко е добре организирано и помислено, може да се спести минимум 50% от бюджета, като резултата ще е същия. Аз ще допълня, че освен акъл трябват и връзки и добри системи, в които да участваш. Агенция Х получава 100К бюджет от компания У, с които трябва да направи кампания на даден продукт. До тук добре, но шефа познава лицето Z, собственик на медия и нещата вече са ясни. :) В някои случаи даже не се стига и до Google или Facebook. :)
 

Горе