Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

От: От: Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

Виж файлът 1874И за мен 20 лв. са пари. Пък и още се уча, накрая след участието ми в 100 конкурса след 100 опита ще имам порфолио - дори и да не съм заработил 1 стотинка до тогава. Ако пък свърша работа на някой ще съм доволен, което ще е награда за усилията ми.

избор 3.................
 
От: От: Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

Ето и от мен, мога да сменя цветовете точно като за твоя сайт, размера на тези е x2. Стига да ги удобряваш, ще се разберем допълнително.

вариант 1:
xcarm.zzl.org/etc/linkove.info.png

P.C: цветовете може да се коригират както и бордерите да се сменят за да се изчистят и констастират спрямо цвета на буквите.
Поздрави, Милен

ПОБЕДИТЕЛ Е потребителя: milsem

След две вечери умуване и до последно сменяне на мнението се спирам на това ............Благодаря на всички участници страхотни лога станаха не искам никой да се чувства ощетен много трудно ми беше с избора ................ Честито на победителя.....
 
Последно редактирано:
От: Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

Честито на победителя :) и успех!
 
От: Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

Напоследък все съм 2-ри :D:D Честито :)
 
От: Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

благодаря на всички за хубавите думи, надявам се да има още конкурси за напред :)
 
От: Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

Изчаквах да свърши конкурса ( или поне така се води защото не видях жури! ) да попитам дали победителя е доволен от победата си.
Разбирасе, че ще е доволен. И не защото е спечелил 20лв, а защото труда му е ниско оценен.
Това е лого, това е лицето на сайта.
M-tel, Globul и техните логота сигурно са за 20 лв, айде нали са фирми плащат ДДС-та и данаци малко повечко. Ще го прежалят какво толкова.
Много хора мислят, че 20лв са си 20лв. Така е, но и много хора за тези 20лв ще се изсмеят и ще попитат. " Ти подиграваш ли ми са? "
Аман от такива програмисти и дизайнери. И аман от такива клиенти.

Трябва да се направи нещо с тези теми. Какво е това лого за 20лв, ще ти хвана paint и ще ти направя лого за 20лв, дори малка ще ми са види тази сума.
1. Креативност на логото ( само за това хората плащат колкото ти струва автомобила. Но ти от къде да знаеш? )
2. Слоген ( Айде това е колкото да си смениш джантите. )
3. Изработка ( Скъпо! )

Как ще ме обедиш за 20лв да го направя?
Нека се направи нещо с тези не конкуренто способни цени. Има много хора в форума, и специалисти и не специалисти. Само погледнете колко от тях са проявили желание да участват за логото. :)

Поздрави, и дано да не бъда грешно разбран. Просто започва да ми писва от такива видни дизайнер и програмисти.
 
От: Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

То хубаво, ама не ти фанах идеята нещо.
Много ли са, малко ли са тез 20лв?

Какво да се направи?
 
От: Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

попринцип са малко...но щом купувача може да намери лого,което да отговаря на изискванията му за 20лв. защо да дава повече? Пазарна икономика :)
 
От: Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

Защо да караш Audi Q7 като можеш Lada? Пазарна икономика, просто не е приятно да се подиграват с труда на хората! ;)
20лв за лого... смехотия
 
От: Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

пак ли налазихте в темата някой да ви е опрял пистолет в главата да участвате задължително ........за това е форума има конкурси за 20лв за 40лв за 100лв където ви харесва цената участвате където мислите че е подигравка пропускате толкова е просто ....иначе и аз съм за....... да се направи ограничение на цената или ако няма да се слага ограничение да се се спре това разводняване на темите! .....................И да допълня не трябва да се забравя и моралната награда а тя е че логото ще се сложи на що годе добър сайт който ще развия ....едно допълнение в портфолиото на младите уебмастър творци във форума той и конкурса беше главно заради тях да се упражняват и надъхват ........... а това дали го е направил за 20лв или 100лв си го знае само мастъра който го е правил.........
 
Последно редактирано:
От: Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

Защо да караш Audi Q7 като можеш Lada? Пазарна икономика, просто не е приятно да се подиграват с труда на хората! ;)
20лв за лого... смехотия

Всеки кара такава каквото може да си позволи! Просто е?
 
От: Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

Да, повечето предложения тук наистина струват по 20 лв., някои дори и не струват толкова.
 
От: Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

Трудът трябва да се цени и уважава - за 20 лв. толкоз, за 200 повече, а за 2000 да не говорим... Ако смятате, че можете да направите логото си по-добре от друг - направете си го... вложете 5 часа работа и спете спокойно :)
 
От: Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

.И да допълня не трябва да се забравя и моралната награда а тя е че логото ще се сложи на що годе добър сайт който ще развия ....

Радвам се, че ще го развиеш с 3лв ли ще рекламираш чрез google? или бюджета е по-малко.
Никой не искам да обидя или да се дразня с някой, но е смехотия.
Искам да попитам защо Българите предпочитат да напуснат държавата, и да работят за по-голяма заплата в чужбина?
Защо някой чужденец не доди в България да работи?

Защо никой чужденец не влезе тук в Форума и да иска лого, а сумати Българи влизат в чуждестранни уеб сайтове?
Когато си отговорите ще разбере и какво имам в предвид.

В чужбина ни използват като евтина работна ръка! - и май това просто никога няма да се промени.
Докато има, кой да го прави евтино защо да да вдигат заплатите? Никой не иска да работи за 400лв заплата, но Шефа ви ще каже, ако искаш не работи има много, които ще работят.

Малко се отклоних, но дадох точни примери.
Поздрави, и приятна вечер. :)
 
От: Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

Има един вариант на колегиалност никой да не се захваща да прави лого за такива цени..,но това ще стане трудно..а и видяхме какво се случи в Гърция..с високите заплати...
П.П. Лично моите "произведения" в последните два конкурса все остават 2-ри или 3-ти,а съм отделил от 5 до 10 мин. и го правя,защото ми е интересно и така,както на мен си ми харесва :) За толкова отделено време не бих искал повече пари :) Друг е въпроса,ако се захванеш по-сериозно и се позамислиш...какво може да сътвориш..Но попринцип тия неща не ги разбирам..,а и преди като се занимавах сериозно си спомням за 1-2 български форума,в които наистина цените бяха други,но и хората,които създаваха бяха направили сайтовете на най-големите телевизии,фирми и т.н. в България...
 
От: Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

Не се отклони малко, а много. Ще си позволя да си изкажа мнението, защото така или иначе то няма да бъде взето предвит при оценяването на кандидатите.
На мен този конкурс ми харесва, защото "подава ръка" на прохождащите в този занаят, нали не си представяте как едни от първите им опити ще заслужават 100 лв. награда? Когато те са решили да участват са знаели какъв е размера на възнаграждението и щом за тях е било окей, защо за мен да не е?
При условие, че дори при професионалистите кризата се е отразила и те са смъкнали цените си как очаквате да не го правим ние по форумите? Колко време им е отнело на тях това лого - 30 мин, час? А защо не погледнеш хората с работа като моята - копирайтинг и преводи? Та, аз мога специално за себе си да кажа, че когато ми се направи поръчка примерно от 4 статии по 500 думи, аз взимам 20 лв. , което ми отнема повярвай ми и повече нерви, и повече време. Ще дойде ден в който и ние ще вдигнем цените си, но дотогава ще се задоволяваме с това, което получаваме, защото търсенето определя пазара и когато то се завиши ще се повишат и нашите заплати.
Благодаря на тези, които са прочели словоизлиянията ми. Лека и спокойна вечер.
 
От: Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

Писал съм по темата и ми иде да се самокуотна ама ме мързи да търся...

В резюме:
Тук 98% от предприемачите имат по 20-50-100-200 сайта. Всеки от тия сайтове в повечето случаи вади някакви мизерни стинки (Адсенс сайтят на Амоун е изключение). Такъв пръдлив сайт от брандинг на практика нема нужда. Нито си турил собствен продукт или услуга да продаваш на него, нито нищо. Обикновено някакви рандъм (чужди) лаеня, подправени с малко Адсензец...

И аз имам таквиз. В конкретния случай става дума за директорийка. Уникално, невиждано, суперпрофитабъл, eh?

Та такъв 'сайт' от кво 'лого' мислиш че има нужда? За 1000лв?
 
Последно редактирано:
Гледам, че много хора са споменали за брандинга, много хора са споменали и за пазарната икономика.
Автора на темата би трябвало вече да е разбрал, че видях доста зор преди да изкоментирам въпросните материали.

Още в първото ми мнение казах, защо според мен (наблягам МЕН), не е правилно да има такива конкурси, но ще го напиша за пореден път, барем някой го разбере:

1) С този метод се подбиват цените, съответно и следващия регистриран потребител видял темата, ще иска да получи "лого" за 20 лева, защото виждаш ли някой си е свършил еди си какво. Това добре, ама пък и няма да има промяна в заплащането, поне не и в положителна посока.
2) По-горе някой спомена за евтината работна ръка - е напълно е нормално, след като потребители (които в предишните страници бяха направили невероятни предложения) си бяха отделили от времето за да скалъпят лого (някои от тях на завидно добро ниво - няма да назовавам прякори, имам 7 проекта по които работя, така, че те ще са в списъка на хората които ще потърся), за които се радвам, че не "спечелиха". Защо - защото направеното от тях не се равнява на 20 лева, въпреки, че има леки забележки.
3) Крайно време е да се разбере, че "с брандинг" или без - логото си е лого. Това е първото нещо което виждат потребителите, а и нещото което трябва да направи впечатление.

Сега да се обоснова, защо говоря по този начин:
1) За под 15 лева на час не си отварям нотпада
2) За робовладелци не работя - не съм роб или индиец

Говорите за пазарна икономика, ама всичките тези които говорите за това се оплаквате от ниското заплащане и как труда ни не бил дооценяван (в останалите теми във форума (най-често свързани с политиката)). Е да ме прощавате, ама след като сте способни да създадете 20 логота (да приемем, че едно ви отнема по 10 минути (понеже голяма част от предложенията ще ми отнемат толкова, въпреки, че не съм дизайнер), то това прави 200 минути или иначе казано три часа и 29 минути. Спрямо горната ми ставка, това прави ~50 лева.

Време е да се научите да спрете да си давате дупетата за жълти стотинки. РАБОТИТЕ в сфера, която не ви ограничава от към нация, място на работа и т.н., така че пре-спокойно може да си поискате нормално европейска ставка, а не индийска такава.

Евала на AloneInTheDark (може да има грешка в главни/малки букви) за изказването му, защото то напълно препокрива мнението ми.

Честито на печелившия, ама няма да е лошо да си вземете някаква поука. Докато А,Б и С предлагат услуга за 20 лева, никой от нас няма да може да предложи (без значение колко е качествена услугата) за 100 лв.

Вместо ние да определяме пазара, пазара определя нас. Факт, за съжаление.
 
От: Конкурс за най-добро лого. Награда 20лв.

Те българите не са прости, сигурно и малоумник знае, че лого за 100 лв вероятно е по-добро от лого за 20 ! Ама като няма пари как да си купи за 100? Тук в БГ нямат кинти просто хората, за да си купуват скъпи и качествени неща. Купуват боклуци, следователно се произвеждат и боклуци и става един порочен кръг...
 

Горе