Към всички колеги радатели за свободния пазар - подкрепяте ли унищожението?

От: Към всички колеги радатели за свободния пазар - подкрепяте ли унищожението?

Обсъдихте свободни пазар и лошите инвеститори.
Дайте сега да намерим решение за пренаселването на Земята :shock: :oops:

Аз предлагам, масирана бомбардировка на азия и африка...
 
От: От: От: От: Към всички колеги радатели за свободния пазар - подкрепяте ли унищоже

За твое учудване аз не съм фен на демокрацията, камо ли на антична такава. Демокрацията за мен е по-малкото зло от диктатурата въпреки, че според теб е обратното. Пък не ме е и кефи да ми диктуват какво да правя и как да живея - не съм амеба. В момента няма идеална и съвършенна система - в бъдеще може да се роди. Тогава може да стана фен на някоя система.



Бие се той за народа си да бе-да. Бие са за властта -за кокала. Избива собствения си народ - жени, деца. Предпочита да избие невинни и да умре отколкото да пусне кокала.
Айде кажи ми какво зло ни е направил авторитарния режим на цар Борис? Чакам да се обосновеш как по-точно такъв режим в България е по-голямото зло.

За другото, време е да престанеш да гледаш пропагандни канали. Не съм чул нито Садаам, нито Кадафи, пък камо ли Асад да си избива собственото население. Разни амуджи не се броят.
 
От: Към всички колеги радатели за свободния пазар - подкрепяте ли унищожението?

Обсъдихте свободни пазар и лошите инвеститори.
Дайте сега да намерим решение за пренаселването на Земята :shock: :oops:


Оо те това са го измислили, лекарствата, ГМО-то, има някаква регулация на човешката популация. Формулата е да не станем повече от мухите и комарите
 
От: Към всички колеги радатели за свободния пазар - подкрепяте ли унищожението?

ЕТО малко история, как сме го направили преди.

Преборихме кризата без партии и парламент

България пребори най-жестоката икономическа криза в историята, като забрани партиите и разтури парламента.

През 1934 г. Народното събрание пусна кепенци, а депутатите излязоха в неплатен отпуск. Върху тази разчистена територия заработи нов политически модел, който измъкна страната от Голямата депресия.

Голямата депресия мачка световната икономика от 1929 г. насам. Фондовите борси са сринати. Банките са фалирали. Промишлеността е на колене. Безработицата е с космически размери. Милиони гладни са на улицата, опашките пред трудовите борси са километрични.

У нас на власт е Народният блок - коалиция от пет политически сили, доминирани от Демократическата партия.

При управлението на Народния блок (1931-1934) - сочи историкът Тодор Галунов, - партийно-партизанските политически страсти и корупцията достигат апогея си в новата ни история.

Процесът на раздробяване на партиите тече с пълна сила.

Появяват се много дребни формации, постоянно враждуващи помежду си и намиращи смисъла на съществуването си единствено в собственото си противопоставяне. Това дава “храна” на редица обществени дейци да поставят под съмнение ползотворната роля на партиите в политическата система
.”

Image_1838049_128.jpg


И ето че на 19 май 1934 г. родината осъмва с манифест за преврат. Документът е разлепен по улици и площади, народът се тълпи и чете: “Българи!

Досегашната партийна политическа система окончателно се провали. Пълното разложение на партиите дълбоко засегна обществото, държавата и народното стопанство.

Последвалата от това морално-политическа криза рискуваше да се обърне в държавна. Последният изход от това състояние е днешната гавра на партийните хора с народ и държава. Това състояние не позволява да се създаде една стабилна и творческа власт. Партийните и лични власти не дадоха възможност не само да се разрешат, но и да се поставят държавните и стопански въпроси. Всичко това наложи партийната власт да бъде заменена с непартийна - национална власт.”

"Да живее България!", завършва паметният документ.

Авторите на преврата са политическият кръг “Звено” и Военният съюз. Те разпускат XXIII народно събрание, чийто председател е старият парламентарен лъв Александър Малинов.

Съставено е служебно правителство начело с Кимон Георгиев.

С този екип правителството започва да дърпа страната от кризата. Най-важната стъпка е реставрирането на стопанските връзки със Съветския съюз.

Основана е българо-съветска камара, която съживява търговските отношения между двете страни.

Успехът е постигнат благодарение на това, че няма Народно събрание, разделено на русофили и русофоби. Няма фанатици, които да се надвикват със “за” и “против”, насъскани от политическите си пристрастия.

Водещ е единствено икономическият интерес на страната.
Петър Тодоров е германски възпитаник, а Коста Бояджиев е с диплома от Белгия. И двамата обаче стискат лапата на Славянската мечка.

Събирателни дружества за експлоатация на властта, нарича партиите Димо Казасов. Той е основателят на “Звено”, участник е в политическата промяна на 19 май 1934 г.

Активното ядро на буржоазните партии бе съставено от службогонци, които през деня мечтаеха за властта, а през нощта сънуваха, че сменят гладните години със сити”, така той описва някогашната ситуация, която е близнак на сегашната.

“Градският лумпен - продължава Казасов, - с оръфани дрехи и кърпени обуща, следваше като домашно куче местния партиен водач и със зяпнали уста гълташе неговите думи като някакво си дошло “свише” откровение.”

Преливането на членове от една буржоазна партия в друга беше постоянно явление. Когато дадена буржоазна партия идваше на власт, към нея от всички партии се стичаха тъмните отряди на службогонската и хищническата армия. Тя бързо затлъстяваше на власт и също тъй бързо изпостеляваше в опозиция.”

Буржоазните партии от тая епоха не бяха нещо друго освен събирателни дружества за експлоатация на властта”, заключава звенарят.

Пак според Димо Казасов Народното събрание е празна говорилня.

Той разказва за един словесен дуел между демократа Михаил Такев и народняка Теодор Теодоров. Такев се изправил на трибуната и говорил четири часа.

Теодоров му го върнал тъпкано с осемчасова реч. Понеже го прекъсвали, той заплашил, че ще говори два дни.

“Ако Теодор Теодоров говори два дни, аз ще говоря четири дни!”, обявил докаченият Михаил Такев.

Тази вятърничава мелница е спряна със закриването на Народното събрание.

Законодателството се упражнява от Министерския съвет, който разглежда законопроектите на три четения и ги представя за утвърждаване на царя.

Борис III топи перо в мастилницата и парафира. Следва обнародване в “Държавен вестник” и съответният документ отива в коридорите на изпълнителната власт.

Кратко, ясно, точно!

Без ялови дебати, които преливат пустото в празното. По този начин до 1939 г. работят шест безпартийни кабинета.

Те съумяват не само да извадят страната от кризата, но и да постигнат завиден икономически растеж.


Image_1838051_128.jpg


Жизненият стандарт на българина става един от най-високите в предвоенна Европа.

Средната заплата е 2500 лв., пенсията - 1400 лв.

Хлябът е евтин. През 1938 г. на всеки българин се падат по 280 кг пшеница. По същото време за Румъния тази цифра е 245, за Югославия е 197, а за Гърция - едва 142.

Токът също е достъпен за всеки. Вецовете и тецовете са малки, но много ефективни. През 1939 г. те произвеждат 266 милиона киловат часа електроенергия, което прави 42 киловат- часа на глава от населението.

Електромерите са внос от Германия и не допускат грешки. В аналите на електроразпределението няма регистрирано нито едно оплакване на потребител.
Жените гласуват за първи път през 1938 г.
 
От: Към всички колеги радатели за свободния пазар - подкрепяте ли унищожението?

Ще ми обясниш ли по-точно как нацистите и фашистите са иззели капитала? Баси глупостите пишеш.

Запознат съм с процесите във Венецуела. Нормално е след смъртта на Чавес системата да претърпи трудности, но аз не съм почитател на боливарството, защото не го и познавам добре. Все пак обаче не забравяй, че котката си има опашка и народното недоволство не е просто ей така, спонтанно възникнално. Ако държиш ще ти покажа една статия за това какви проекти е печелил лидер на опозицията там и колко долара е усвоил, това по спомени.

Иначе ако тази система покаже, че е способна да спре свинщините, все ще ми е тая за алтернативите й. За мен обаче тя е скопена и неспособна, а корпуцията и измамите са проблем на целия ЕС. Дори онзи ден във фб страничката на европарламента се мъдреше една картинка "Губим по 600 милиона на година заради корупцията", смешна история.

Ти що се правиш на ударен за нацистите или ти отърва? Целият производствен капитал се оказва в техни ръце и фирми под пряк техен контрол. А за на дребно виж какво е станало със собствеността на на неарийците в германия и противнците на нацистите :)

Уморих се давам ти последен пример за авторитарност Св. Корея и Юж. Корея. В св. всичко се контролира от любимият бог Ким чен ун - до девето коляно изтребени просто ей така. Масов глад на всякъде и мизерщини. Виж какво става в Южна Корея - прогрес, развитие технологии, производителност и т.н.

Системата базирана на продажба на властта си е чиста свинщина, но решението не е да даваме повече власт в ръцете на политиците или Бога диктатор.
 
От: От: От: От: Към всички колеги радатели за свободния пазар - подкрепяте ли унищоже

Айде кажи ми какво зло ни е направил авторитарния режим на цар Борис? Чакам да се обосновеш как по-точно такъв режим в България е по-голямото зло.

За разлика от теб аз не живея в средновековието и ти казах, че такъв диктатор дето ти си го фантазираш няма голяма вероятност да го намериш днес. Камоли човек като цар Борис. Ако се направи сега диктатура в БГ силно се съмнявам да има общо с управлението на който и да е български цар или хан. Може да си верваш в утопии и да си фантазираш колкото си искаш.

За другото, време е да престанеш да гледаш пропагандни канали. Не съм чул нито Садаам, нито Кадафи, пък камо ли Асад да си избива собственото население. Разни амуджи не се броят.

Не гледам пропагандни канали.

Нема да споря повече ако беше нещо икономическо да, но на политически теми не ми се спори, субективни са и кой прав и кой крив е трудно различимо.
 
От: Към всички колеги радатели за свободния пазар - подкрепяте ли унищожението?

Още от историята:

[video=youtube;GkgGEDEGfs8]https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=GkgGEDEGfs8[/video]

Стамболов следва енергично политика за икономическо развитие на страната на базата на три основни принципа: протекционизъм, строга данъчна политика, промишлено и гражданско строителство. Той развива активна законодателна дейност с подчертано протекционистичен характер. Приема закон за насърчаване на производството на местни тъкани, закон, който определя железниците за собственост на държавата. Така предотвратява опасността от изпадане на страната в икономическа зависимост. Развива банковото и застрахователното дело, поставя основите на общинските здравни служби и пенсионното дело.
 
От: От: От: От: От: Към всички колеги радатели за свободния пазар - подкрепяте ли уни

За разлика от теб аз не живея в средновековието и ти казах, че такъв диктатор дето ти си го фантазираш няма голяма вероятност да го намериш днес. Камоли човек като цар Борис ако се направи сега диктатура в БГ силно се съмнявам да има общо с управлението на който и да е български цар или хан. Може да си верваш в утопии и да си фантазираш колкото си искаш.



Не гледам пропагандни канали.
Не разбирам за какво средновековие говориш?. Аз се вдъхновявам от истинските български държавници от третата българска държава.
 
От: Към всички колеги радатели за свободния пазар - подкрепяте ли унищожението?

Уф, отново доказваш, че ти е силна историята и куца икономиката. Върви се образовай.
 
От: Към всички колеги радатели за свободния пазар - подкрепяте ли унищожението?

Ти що се правиш на ударен за нацистите или ти отърва? Целият производствен капитал се оказва в техни ръце и фирми под пряк техен контрол. .
Дай примери, защото аз мога да ти дам контрапримери. Просто говориш наизуст.
 
От: Към всички колеги радатели за свободния пазар - подкрепяте ли унищожението?

Уф, отново доказваш, че ти е силна историята и куца икономиката. Върви се образовай.
Уф, отновно нищо не каза.
 
От: Към всички колеги радатели за свободния пазар - подкрепяте ли унищожението?

Уф, отново доказваш, че ти е силна историята и куца икономиката. Върви се образовай.

+1
Четеш ми мислите аз бях почнал да му го пиша, но викам ще помисли че се заяждам. Като не може да надвие в икономически спор и почва да го обръща на политика. :)
 
От: Към всички колеги радатели за свободния пазар - подкрепяте ли унищожението?

Икономиката се контролира от политката бе другари, вие как си я мислите тая работа. Коментирайте двете неща, които съм пуснал по-горе. Май нещо не ви отърва и политиката на тоя диктатор Стамболова ;)

Били сме в кризи, излязли сме по някакъв начин. Преди е работило, сега не можело, утопия било. :lol:
 
От: Към всички колеги радатели за свободния пазар - подкрепяте ли унищожението?

Сега да питам, темата за свободния пазар ли или за конкретен случай, щото се намесва и история, тогава да върнем крумовите закони, и да махнем НС а да има 12 боляри дето решават. Май ще сме по добре от колкото 240 депутата и техните родове да се облажват от баницата, то се е видяло, че за тях съд няма а само привилегии
 
От: Към всички колеги радатели за свободния пазар - подкрепяте ли унищожението?

Сега да питам, темата за свободния пазар ли или за конкретен случай, щото се намесва и история, тогава да върнем крумовите закони, и да махнем НС а да има 12 боляри дето решават. Май ще сме по добре от колкото 240 депутата и техните родове да се облажват от баницата, то се е видяло, че за тях съд няма а само привилегии

Беше Ред, почна да я извращава. :mrgreen:
 
От: Към всички колеги радатели за свободния пазар - подкрепяте ли унищожението?

Обсъдихте свободни пазар и лошите инвеститори.
Дайте сега да намерим решение за пренаселването на Земята :shock: :oops:

Война?! :twisted:

:lol:
 
От: Към всички колеги радатели за свободния пазар - подкрепяте ли унищожението?

Сега да питам, темата за свободния пазар ли или за конкретен случай, щото се намесва и история, тогава да върнем крумовите закони, и да махнем НС а да има 12 боляри дето решават. Май ще сме по добре от колкото 240 депутата и техните родове да се облажват от баницата, то се е видяло, че за тях съд няма а само привилегии
Темата е за съдбата на България и рушителния капитализъм.
 
От: Към всички колеги радатели за свободния пазар - подкрепяте ли унищожението?

Капитализма като политическа система не е лош, но и той има различни течения. Този модерния и на мене не ми харесва
 
От: Към всички колеги радатели за свободния пазар - подкрепяте ли унищожението?

Капитализма като политическа система
Капитализмът е икономическа, не политическа система.
 
От: Към всички колеги радатели за свободния пазар - подкрепяте ли унищожението?

Ред, капитализма е този, който е в основата на прогреса на целият свят. До едно време има аристокрация и диктат - нивото е горе долу едно и също с векове. Идват буржоазните промени и идва капитализма и хоп индустриална революция и от тогава насетне света не спира да се развива.

По-добра икономическа система на свободният капитализъм не е измислил света. По икономика мога ти говоря до утре, но ти жестоко бъркаш понятията на пазар и икономика с корупция в политиката. Казах достатъчно, ако не го разбра пазара се саморегулира, от там насетне в обществните проблеми - пазара няма как да отговори по най-добрият начин. Ти мешеш икономически с политически и социални проблеми. А проблема винаги е един на една група и е дадена властта и тя злоупотребява с нея.
 

Горе