Мнение за цена на сайт

От: От: Мнение за цена на сайт

Хайде сега, предлагам да спрем с шегите, че сайта струвал двуцифрено или трицифрено число в лева. Знам Ви какви сте скъперници, но моля, говорете сериозно, защото темата е сериозна, не се шегуваме. Исках мнение, да видя кое какво е, но чак това... Вашето минава всякакви граници. За да видите колко сте смешни, ще си цитирам предното мнение:



За да стане ясно на всички, ще го повторя ясно: сайта си има тежест, при отделено минимално усилие лесно се влиза в серпа с текущите топ новини (като казвам това имам предвид, първо-трето място, всичко по-долу е провал за мен!). Освен това и като пропускам останалите фактори: имате инсталация на Уордпрес, подходяща тема, не е нужно да ползвате ВПС (тук отварям скоба, та само вижте си Вашите смешни мнения с вашите сайтове, които правят по 1000 уникални на ден и ревете, че хостингите Ви режат, а аз с лекота правя 30-40к на ден и покривам около 80% от споделен хостинг! ;) А! И отгоре на това не ползвам най-скъпите планове! ). Ще продължа малко с подходящата тема: темата въобще не е безплатна, а се продава, темата е безплатна за мен, защото аз сам съм си я правел и дизайна на темата и оформлението на сайта ми позволява да постигам отлични показатели.

Така, че ако "теглим чертата" образно казано: Инсталация на Уордпрес, направени защити срещу хакване, подобрение на системата които позволяват сваляне на процесорното време, подходяща тема, която позволява постигането на отлични показатели, направени отлични вътрешни връзки в сайта... Как мислите? А и да не забравя, така нареченото "сео мео" не само е направено, но е и с отлични показатели.

Добре, че не съм направил темата в търга, защото мислех да предложа петцифрена сума за продажба, а вие направо се подигравате, 50 лева струвал. Вече ме ядосахте, скъперници сте и това е, не може правилно да оценявате, моля някой от администраторите да заключи темата, предпочитам да затрия сайта, и след като му изтече домейна да си отиде в небитието, отколкото да го продам за 50 лева на скъперници като Вас, които само за 2-3 месеца могат да вземат от реклама петцифрено число, а да не говорим, че познавам доста от коментиращите, които са в състояние и само за месец да вземат само от реклама от рекламни мрежи 2-3к евро! Прекалихте!

Щом на този мега-юбер-гига-суперски сайт всичко му е отлично, защо искаш да го продаваш?

Наеми си един ВА и го научи или му покажи как да го развива, инвестирай част от печалбите на сайта, за да си плащаш на ВА и готово.
 
От: Мнение за цена на сайт

Странникът, бях решил да не пиша повече в темата но не издържам. Говориш големи дивотии.
Кое колко струва:
1. Домейн - Имаш ли хубави натурални линкове? Имаш ли трафик от директно писане на домейна? Имаш ли трафик от Google по ключова дума домейна? Ако отговорите са НЕ, то домейна ти не струва.
2. Дизайн - Ако някой е платил за тема 100 лв. не можеш да очакваш после да и вземеш 100 лв. Още повече че ти сам каза че не си я плащал. В themeforest е пълно с прекрасни теми за по 35 долара. Тоест това което имаш ти не е повече от 70-80 лева.
3. SEO - Как може да го говориш за оптимизация при наличието на толкова голямо количество копирани статии на сайта ти? Демек, това струва 0 лв.

Всичко има един много голям риск. Домейна може да изгърми много лесно. С това копирано съдържание може много бързо да бъде баннат от AdSense, а може и много хубаво да изяде някое наказание за SERP-а. Аз от къде да те знам какъв си що си и дали няма да докладваш сайта още същият ден в който ми го продадеш? Дори и да не го докладваш ти, при раздвижването на сайта може да влезне в полезрението на някой луд и той да ме докладва, а с това копирано съдържание мога много лесно да изгоря.

Реално рано или късно това дублирано съдържание ще е проблем. Ако остане - наказание, ако го разкараш и малкото трафик от G ще спре, а може и пак да изядеш дървото щото изведнъж ще изчезне голямо количество контент.

Що се отнася до оптимизацията на работата на wordpress, споделения хостинг на Superhosting (най-големия) спокойно поддържа 120-140 000 посещения (около 220 000 импресии на ден) и дори не се запъхтява. А дори и кеширане няма пуснато... На всеки семинар дават талони с 75% отстъпка от цената и ако не ме лъже паметта излизаше около 40 лв/година. При такъв трафик 40 лв са ти час и половина. Не VPS, а нает сървър може да си позволиш ако е необходимо. Така че тая точка е тотално без значение.

Като заключение ще кажа, че в твоите очи сайта може да е хипер готин, мега як и каквото още се сетиш. Може да си вложил много труд, мисъл и желание в него, но не очаквай това да бъде оценено. Когато някой купува сайт, той прави инвестиция. Иска да си избие вложените пари за Х период от време. При твоя случаи и тези цени които очакваш (5 цифрени) това няма да стане. 10 000 лв за твоят сайт е невъзможно да се избият.
 
От: Мнение за цена на сайт

Има два варианта да му се определи цената приблизително. Единят е на база приходите, другият на база дизайн, съдържание, посещения и пр. В първият случай а и след като не се продава заедно с фб-страниците, просто се калкулира прихода и се дели на общите посещения, след това се вадят тези от фейс-страниците. Например: 400х12 месеца=4800лв, 10К посещения х12 месеца =12к, вадим 90% (например)фб-посещения и стават 1000 х 12 месеца=12к, или по просто стават 40лв на месец х 12 месеца = 480лв. Това е при вариант 1 при положение че 10% са директни посещения и такива от търсачките. При вторият вариант се взима цената на темата + нещо приблизително за съдържание + нещо минимално за пр + стандартното за около 1к унита, и цената пак би трябвало да е макс 400лв. Тоест според мен максималната цена която можеш да му търсиш е около 450лв, но дали ще го продадеш и за толкова вече е друг въпрос - колко е красив, колко е тежък (каква машина му трябва) и подобни сантименталности :)
 
От: Мнение за цена на сайт

Аз предлагам да те отърва в сайта :) виж, дори няма да искам да ми плащаш за услугата!
Пиши ми на лс.
 
От: Мнение за цена на сайт

Аз въобразявам ли си, че чета само глупости в тази тема?
 
От: Мнение за цена на сайт

Websupport - така е, мога да се съглася с теб и мнението ти.

chokoev -
1 - Да! Имам хубави, натурални линкове, има трафик от директно писане на домейна, имам и трафик от Гугъл по ключова дума на домейна. Отговорът е "Да" - домейна си струва.
2 - Който не разбира ще си плати, който може - ще си направи.
3 - Аз не съм виновен, че ти не разбираш, не знаеш и не можеш. Seo-то си е наред, не се тревожи за това, за класиране в серпа. Ако не знаеш кое как става, след като купиш сайта, ще ти пообясня някой работи.
 
От: Мнение за цена на сайт

Е ние какво, да ти вадим думите с ченгел от устата ли? Кажи си всичко точно както е! След като търсиш мнение в цифри говори и ти в цифри.
1. Какви са линковете, колко е тоя директен трафик, колко търсения месечно има за домейна ти?
2. Идеята е че може да си плати 35 долара а не 80 евро за твоята тема. Това което ти харесва на теб не винаги се харесва на всички.
3. Аре да си направим един експеримент искаш ли? Дай ми домейна да му пусна няколко репорта за дублирано съдържание пък ти после бутай колкото искаш. Що пикаеш срещу вятъра? Дублираното съдържание вреди. Ако сега минаваш между капките то след време съм 100% сигурен че ще се намокриш. А що се касае до това кой на кого какво трябва да обяснява, нито ме познаваш, нито знаеш какви са ми успехите в SEO-то. Не казвай хоп преди да си скочил.

Websupport - така е, мога да се съглася с теб и мнението ти.

chokoev -
1 - Да! Имам хубави, натурални линкове, има трафик от директно писане на домейна, имам и трафик от Гугъл по ключова дума на домейна. Отговорът е "Да" - домейна си струва.
2 - Който не разбира ще си плати, който може - ще си направи.
3 - Аз не съм виновен, че ти не разбираш, не знаеш и не можеш. Seo-то си е наред, не се тревожи за това, за класиране в серпа. Ако не знаеш кое как става, след като купиш сайта, ще ти пообясня някой работи.
 
От: Мнение за цена на сайт

Темата доста се разводни. Идеята е да се определи цена, но без да се види конкретно сайта е трудно, без значение какъв трафик и приходи има. Странника е искал мнение, получи много, но темата пак се превърна в мерене на п**ки, както става с всяка друга :)
 
От: Мнение за цена на сайт

chokoev - достатъчно ми е да видя какво и как пишеш, за да преценя какво умееш да правиш. Този, който разбира нещата, не пише глупости, не пише неверни неща. И защо да казвам всичко? Не, няма да кажа всичко, казал съм достатъчно. Недей забравя, това не е обява за продажба, в която да покажа всичко, искам просто да преценя какво е текущото състояние на нещата. Пък и още повече, вече съм споменал, че сайта има качествени, хубави, натурални линкове, това, че ти не четеш какво пиша си е твой проблем.

Все си мислих, че си интелигентен, а не някой злобен пубер, който като види малко конкуренция и бърза да докладва, да прави номера. С това ли ме заплашваш, че ще докладваш?

slavchev - да, исках мнение, получих го, видях как стоят нещата и се ориентирах, Благодаря на всички писали в темата.

За мен темата вече е приключила и няма да вземам повече отношение, няма да пиша повече.
 
От: Мнение за цена на сайт

Окей, оставяме това колко знам аз и какво разбирам на заден план.

Като не казваш всичко и не искаш да го кажеш нямаш моралното право да се сърдиш на цени от порядъка на 100 лева. Аз всъщност имах предвид 100 лева + апартамент в центъра на София за твоя сайт, ама реших да го спестя. Нали не е тема за продажба това, за това и казах само паричната стойност. Иначе като цяло офертата е 100 лева кеф + още 120 000 евро под формата на апартамент.

Напротив чел съм. Какво ти е разбирането за хубави натурални линкове?

нито съм злобен, нито съм пубер. От снощи съжалявам че се включих в темата но е тъпо да спра да пиша. Не те заплашвам но това е реалността. Ако аз утре купя сайта ти ще ми гарантираш ли че никой няма да ме докладва мен? Такъв е живота - гаден и когато се оценява една инвестиция трябва да се помисли за всичко което може да се случи.

Един прост пример:
Утре се разбираме с теб, да ми дадеш сайта си за 100 лева + апартамента в София. Аз си поръчвам на 3-4 студентки по журналистика да почнат да бълват уникален контент в сайта. За да има някакви приходи от него докато тръгне трафика то G, си пускам статиите във Фейсбук. Обаче някой ми е научил страниците и ме следи изкъсо. Вижда потенциала в сайта, и решава и той да си направи такъв. Краде идеята но има проблем - вече има конкуренция в моите очи. Решава да ме разкара и ме докладва. Хващат ме с над 1000 копи-пейст статии и изгарям като полят с бензин.

chokoev - достатъчно ми е да видя какво и как пишеш, за да преценя какво умееш да правиш. Този, който разбира нещата, не пише глупости, не пише неверни неща. И защо да казвам всичко? Не, няма да кажа всичко, казал съм достатъчно. Недей забравя, това не е обява за продажба, в която да покажа всичко, искам просто да преценя какво е текущото състояние на нещата. Пък и още повече, вече съм споменал, че сайта има качествени, хубави, натурални линкове, това, че ти не четеш какво пиша си е твой проблем.

Все си мислих, че си интелигентен, а не някой злобен пубер, който като види малко конкуренция и бърза да докладва, да прави номера. С това ли ме заплашваш, че ще докладваш?

slavchev - да, исках мнение, получих го, видях как стоят нещата и се ориентирах, Благодаря на всички писали в темата.
 
От: Мнение за цена на сайт

Продай сайта с всички фейсбукстраници, по този начин ще можеш да вдигнеш цената и на сайта и на фейсбукстраниците - от 1стотинка на фен, може да ги продадеш по 5 стотинки на фен
180 000 * 0,05 = 9000 лв + цената на сайта която явно със фесбук страниците ще варира около 7-8 000 лв според мен, та да кажем 16 000 лв обявена цена за всичко, като се направи пазарълъка може да вземеш около 13-14 000 в добрия случай с фейсбукстраниците и сайта заедно.

Цената ще е по-висока за сайта и за фесбукстраниците защото, човек които инвестира тази сума няма да има какво да чака, пуска си стати и печалбите идват веднага. + това в тези 180 000 може да се споделя и в друг сайт така че цената си е някъде там според мен.

Може и да съм написал пълни глупости не ме съдете ...
 
От: От: Мнение за цена на сайт

В бързането си изтървал една 0 (да се чете "нула"), която ти "обърка" сметките като на финансов министър (да се чете "прибра си разликата в джоба").

Например: 400х12 месеца=4800лв, 10К посещения х12 месеца =12к, вадим 90% (например)фб-посещения и стават 1000 х 12 месеца=12к, или по просто стават 40лв на месец х 12 месеца = 480лв.

10к посещения по 12 месеца = 120к. По твоите сметки вадим 90% и остават 12 000 х 12 месеца = 144к. Тук вече не разбирам от къде ти идват тези 40 лева :), но е ясно, че трябва да ги умножим по 12, за да е вярна сметката и след това по още 12 месеца и се получава 5760 лева.
 
Това не са ли посещенията на ден? За 10К на месец, няма как да се докара такива пари с Адсенс, освен ако не си някой Ен сайт, но и пак е трудно да се стигнат. :)

venci, не са глупости. Къде, къде по-големи боклуци се продават за повече пари. :)
 
От: Мнение за цена на сайт

хаха както се казва "грешката е вярна" :) Игнорирайте сложните сметки... Ето и опростената: 400лв на месец при 90% траф от фб и 10% другият траф (например, може и да е в друго съотношение) Значи смятаме 10%, а те са 40лв :wink: Ако са 20% (при 80% траф от фб) значи са 80лв. Или на година (при 10%) е 480, а 960лв е при 20% и так далееее просто мн сложно го написах първият път, а то е супер просто принципно :D
 
От: Мнение за цена на сайт

може ли поне да го видиме сайта и всеки сам да си прецени:)за цената му ,ако им отъра ще се продаде домейна!
 
От: Мнение за цена на сайт

Леонсио пак не четеш :) сайта не се продава бе

тъй ли
явно не съм прочел
а моя домейн ,който бе само за 100 хилки все още не е продаден и му търсим кой да го купи!
 

Горе