Мнения за хард диск SSD

От: Мнения за хард диск SSD

@mlazarov, тука говорим за хибрид, естествено, че чак със SSD не може да се сравнява, но не можем и да кажем, че едва ли не няма никаква разлика с чист HDD.
Конкретно за тоя диск не съм казвал, че има опция OS да движи нещата. Но все пак говорех за SSHD като цяло, поне от това, което съм изчел по темата. Има хардове с такава опция - конкретен модел да дам не мога.
А за този модел, той си работи на self-optimized mode. Аз за себе си мога да кажа, че е наистина често използваните данни се отварят с голяма бързина.
Не е като SSD, ама за тия пари се чувствам удовлетворен. :)
 
От: Мнения за хард диск SSD

От вчера съм Samsung 850 Evo , доволен съм много, макар и да не му ползвам пълния капацитет, дъното ми е САТА 2, а диска е за САТА 3, но нищо де, и така си е супер.
 
Честито в стария ми лаптоп беше а сата две и пак си бях доволен от старото :) вече на хардове не мога да работя това да пусна сърч за фаил и да го чакам да се влачи малък ужас
 
От: Мнения за хард диск SSD

Преди около месец си ъпгрейднах лаптопа с SSD - Intel 330 - 180 GB. http://www.amazon.com/Intel-Series-...&qid=1356299055&sr=8-2&keywords=intel+330+ssd
Освен това имам и един настолен компютър с 40 GB SSD OCZ Vertex :)

Компютърът ти става чувствително по-бърз. Почти няма никакво чакане при зареждане на приложения и игрите зареждат по-бързо. Като цяло съм много доволен, но да знаеш че 60 GB обаче са много малко. Поне 120 GB трябва да си вземеш. Ако нямаш излишни 200 лв, по-добре изчакай още 6 месеца и цените ще паднат. С 60 GB ще ти е мъка - постоянно ще трябва да се съобразяваш какви програми инсталираш. За игри няма да имаш място.


Kingstone SSD 120 GB/ 450 mbs/2,5" SATA - 125 лв с доставката
 
От: Мнения за хард диск SSD

Скоро пуснах нова машина с Intel Xeon, средно RAM (16 GB, DDR3) и SSD и MySQL-ът (основната цел на този сървър) хвърка.
За операционната (Linux Debian) и архивните бази данни (т.е. тези дето не работя с тях постоянно) ползвам класически HDD. За работна/домашна машина ползвам калсически HDD. Основно предимство на HDD остава ниската цена за големи капацитети данни (купуваш нескъпо харддискове с капацитет в терабайти). SSD-то го ползвам само за оптимизация на скоростта на работата на бази данни.
 

Горе