Мъже срещу жени

Мъже срещу жени

  • Аз съм мъж

    Votes: 175 75.4%
  • Аз съм жена

    Votes: 57 24.6%

  • Общо гласове
    232
От: Мъже срещу жени

Все още не мога да гласувам в анкетата, но вече закръгляме жените на 50, което означава, че вече на 1 мъж се падат само по 3 жени. :)

Нещо бъркаш - на 3 предприемачки се полага по 1 съветник предприемач :D
 
От: Мъже срещу жени

Хайде и аз да се включа, новичка съм, та не мога да гласувам, но ... - женско ;)
 
  • Like
Реакции: Sky
От: Мъже срещу жени

Жените да си бъркат в тенджерите :)

Чиста проба полова дискриминация... Не подхожда на хората в 21 век :)
 
От: Мъже срещу жени

Че какво им е ненаред на тенджерите? Само че аз обичам и пържено, т.е. добавяме и тиган.
Като се замисли човек, това също е вид предприемчивост. Жена лесно може да подлъже всеки мъж (или поне 99% от тях) да се залепи/ожени за нея с готварски умения. Ако "жертвата" е с по-голям потенциал и жената ще преуспее дори да няма някакви особени заложби самата тя (изключвайки готварските умения). Ето пример за прост, но ефективен вид предприемчивост.

П.П.:
Моля, без CV-та за готварски умения на лично!!! :D
 
От: Мъже срещу жени

Брех, много лоша статистика, аз тъкмо си мислех да си търся предприемачка за сродна душа, то като гледам с такава конкуренция няма да е работата. :(
 
От: Мъже срещу жени

Брех, много лоша статистика, аз тъкмо си мислех да си търся предприемачка за сродна душа, то като гледам с такава конкуренция няма да е работата. :(
Скоро ще се поизравнят нещата. Доста добри контент райтъри има вече в лицето на женската част от форума. :)

Мисля, че ще стават все повече. Някой беше ми казал, не си спомням кой, е доста добро мнение има форума в бг-мамата. Дано се престрашат да дойдат насам. Но не за споделяне на общи теми, а за правене на онлайн бизнес, естествено. :)
 
От: Мъже срещу жени

Хайде и аз да се впиша в редиците на дамите :) Тук съм от 3 месеца и съм спечелила, посредством форума, 130лв. Не са много, но се надявам да се увеличават с времето.

Blinky
, допада ми почти всичко, което казваш по повод предприемчивостта на българКите, т.е. за липсата на такава. Гледат само как да си продадат старите парцали и за парите да си купят нови от китайските сайтове.

Аз, само да вметна, не съм copywriter, а графичен дизайнер и не съм се захванала с онлайн бизнес, защото съм мама, а защото това ми е мечтата.
 
Последно редактирано:
От: Мъже срещу жени

Хайде и аз да се впиша в редиците на дамите :) Тук съм от 3 месеца и съм спечелила, посредством форума, 130лв. Не са много, но се надявам да се увеличават с времето.

Blinky, допада ми почти всичко, което казваш по повод предприемчивостта на българките, т.е. за липсата на такава. Гледат само как да си продадат старите парцали и за парите да си купят нови от китайските сайтове.

Аз, само да вметна, не съм copywriter, а графичен дизайнер.

Мерси, че се отбеляза. Ах, как се си успяла до сега. :) Хихихи. Знам, е си графичен, поне съм виждал какво правиш - добра си, за което ти правя евалата. ;) Всеки, които има знания, които произвеждат нещо красиво на бял свят е достоен не само за уважение и трябва да се толерира.

Да, имам пряко наблюдение върху това за бг предприемачите. Но едно мога да кажа със сигурност, адски креативни и добри са, ако само си дадат и малко зор, всичко ще си дойде на мястото. Вчера бяха на една МЛМ презентация, там бате всеки разчита на момента, че пари се изкарват лесно и бяха мега ентусиазирани. Няма лошо, но реалността е къде-къде по-различна. Казват ти, че лесно се изкарват пари и не е нужно да правиш нищо, само да кажеш на няколко души и си вече с пасивни доходи. Не съм скептичен към ентусиазма им, а към реалната преценка за нещата. Двете понятия "много пари" и "не е нужно да правиш нищо" важат само в някои неща - наследство, част от богато семейство и лотария. Може да има и друго, за което не се сещам, но да правиш нищо и да имаш бизнес, изкарващ пари - няма как да повярвам. МЛМ-то не прави изключения.

За това искам да стане ясно, че всеки има реални шансове да прави пари от интернет, и това изцяло зависи от него. Не им продавам идея или мечта (някой път ми се случва де, защото цикъла ги е моделирал лошо), просто им казвам какво може да се случи и какво реално гледам всеки ден във форума, а и не само тук, и по световните. ;)
 
От: Мъже срещу жени

Не съм успяла, защото в България няма търсене, като че ли, на графични дизайнери.
Особено по обявите за работа, чета масово, че се търсят web designer-и, които и кодират. Малко се дразня, честно казано, защото тези, които пишат код (front-end) трябва ли задължително да са и рисувачи и обратното? Не че не отбирам от html/css, но не бих казала, че съм и ставам за кодер!
На Запад за всяка работа си има хора. Тук искат да те прекарат за две работи с една заплата...

Относно форума - на повечето хора не им се дават пари за графичен дизайн, ако може безплатно да им направиш банерче, лого, визитка.
Безплатно ще направя от сега нататък единствено срещу услуга! :)
 
От: Мъже срещу жени

Да, трудно се правят пари с дизайн, както и конкуренция си има, но добрите винаги се търсят. Но в един момента, даже успоредно с предлагащите си услуги, може да поеме по пътя на развиването на собствен проект. ;) Да, ако ще правиш на някой нещо, за да не си капо, може да му поискаш нещо. Това се нарича бартер и работи в среда, в която липсва кеш.

Обаче не след дълго време, доста хора поемат по този път. Интересно е дали по-голямата маса от нови "майчета" няма да иска направо да скочи в дълбокото - все пак и хамерикаските го правят. Харесват си една тема, на която да пишат, например за почистване, като домакиня, и след има няма няколко месеца редовно писане и присъствие по такива форуми, няма начин да не добие някакъв трафик. Да, определено после слага и реклама, за да започне да усеща финансово и благата на своя труд. Много ми се иска това да се случва....а реално вече всеки може да го прави, нали? Така де, с малки напътствия и помощ.

Ако агитираме малко майки, които влизат и там и тук, може да раздухат малко. Представете си това колко е като пазар и реално поръчки, защото след като започнеш да изкарваш от сайта си, ти реално следва и да инвестираш в него, за да увеличиш сумата.
 
От: Мъже срещу жени

Ето, блинки вече гепи едната предприемачка и взе да я зарибява :rolleyes: , ние де да се вредим :cry:
 
От: Мъже срещу жени

Ето, блинки вече гепи едната предприемачка и взе да я зарибява :rolleyes: , ние де да се вредим :cry:

Хахах, нищо такова. :) Само си обсъждаме. Просто ме е яд колко пропилян потенциал има тук в БГ. :)
 

Горе