Начинаещ в онлайн бизнеса

Devforce

New Member
Здравейте!
Първо искам да изкажа благодарности на администраторите за чудесният форум, който поддържат, както и хората, които активно участват в него. Много информация събрана на едно място, само човек да има желание и време да чете и научава.

Сега по същество. Отскоро реших да се захвана и аз като много други с онлайн бизнес. Прочетох доста от статиите тук във форума, гледах доста клипчета по въпросната тема. По принцип съм работещ със сравнително добра заплата, вярно никога не стига, но все пак е по-добре от безработен. Реших да се занимавам с това на този етап да го кажем така, за допълнителни доходи. Имам познания по HTML, малко CSS, и малко PHP. Идеята ми като за начало е със афилейт програмите, най-вече чрез Амазон. Ако може да споделите, ако вечер отделям по-малко време, дали бих постигнал нещо, един сайт ли трябва да имам или няколко, защото се натъкнах и на такива теми, че е по-добре с няколко отколкото с един. Сайта ще е изцяло насочен към американския пазар или да го наречем англоезичен сайт само. Не мисля, че подобни афилейт програми все още са толкова разпространени в България. Другият ми проблем е, че все още не мога да реша какво точно да предлагам. Всякакви мнения ще се приемат, за което Благодаря предварително. Идеята ми е хостинг компанията да е чуждестранна, хост и домейн задължително, някакъв темплейт на първо време, колкото да започна. Много ще съм Ви Благодарен, ако изкажете мнението си или ми дадете съвети от къде да започна, как да структурирам информацията. Най напред да си избера продукт или услуга, другото, което е ревютата предварително ли да ги напиша и ъпдейтвам периодично. Но да се върна малко назад, най-голям проблем ми е сферата или продукта, с който да се занимавам.

Благодаря предварително!
Извинявам се ако има подобна тема, тези които намерих и прочетох не ми отговарят на всички въпроси. Също се извинявам ако не съм уцелил правилният раздел.


Поздрави!
 
1. Намери си някой евъргрийн продукт с малко търсения и ниска конкуренция.
2. Не се занимавай с амазон афф.
 
От: Начинаещ в онлайн бизнеса

Няма ли хора да споделят мнение? В такъв случай ако сметнат модераторите и админите на форума могат да я изтрият. Пред мен изникнаха още въпроси! Как стоят нещата със афилейт през фейсбук. Например правя си фейсбук страница към даден продукт или ниша, слагам линкове директно към сайта, който ги продава. Самите афилейт сайтове имат ли опция да засичат не през сайт а през фейсбук или няма реално значение, важен е номера, който ти дават като се регистрираш като афилейт. Другото ми питане е за адсенс на блог, ако си направя мой си блог пак в дадена ниша биха ли ме одобрили адсенс и дали бих печелил, ако разбира се имам трафик. Благодаря!


Поздрави!
 
Има хора, прост им дай време, за да стигнат до темата. Сега съм аз на ред да дам своето мнение. ;)

Мерси за поздравленията и добре дошъл при нас. Надявам се да ти допада форума и да намериш това, което търсиш при нас. ;)

Не бих ти препоръчал и аз афилиейт програмата на Амазон, ниски комисионни и не толкова силна конверсия в сравнение с тясно специализиралите се програми в дадена област. ;) Доста демотивиращо е, освен ако не изливаш големия трафик, но пак не се връзва добре. ;)

Най-важното е момента е да решиш какво ти се продава и какъв тип сайт ще имаш. Аз лично ти препоръчвам да си избереш нискоконкурентна ниша и да се целиш в SEO трафик, гонейки малките думички, минавайки след време и силно присъствие към големите в нишата. Ако е свързано със сегашната ти работа може и да помогне доста, в писането на съдържание, промотирането и ентусиазма за развитие. ;) Има подобни теми, но всеки казус е различен и това прави форума толкова богат от към информация. ;)
 
От: Начинаещ в онлайн бизнеса

Благодаря много за отговорите. Продължавам да чета и да научавам нови неща. В момента съм на етап проучване към коя ниша да се насоча. Дойде ми една идея на ума, но за реализирането й, според мен най-добре ще е блог със адсенс линкове. Иначе за афилейт ниша, все още проучвам нещата. По принцип хобито ми е риболов, помислих евентуално за подобен сайт, но до сега проучването ми сочи, че не е много разпространена ниша и някак си няма да се получи. Или според вас направо да действам, поне ще е един вид упражнение за бъдещо развитие. Разгледай clickbank сайта, там има доста предложения за риболов, разни гайдове, съвети, трикове. Как мога да разбера даден сайт дали е актуален, имам предвид има доста, които си предлагат ръководствата, но как да разбера дали сайта е актуален, може примерно да го предлага от преди 10 години и да не е актуално в момента. Благодаря още веднъж за съветите, ще опитам да държа темата актуална за да следите прогреса ми.

Поздрави!
 
Re: От: Начинаещ в онлайн бизнеса

Как мога да разбера даден сайт дали е актуален, имам предвид има доста, които си предлагат ръководствата, но как да разбера дали сайта е актуален, може примерно да го предлага от преди 10 години и да не е актуално в момента. Благодаря още веднъж за съветите, ще опитам да държа темата актуална за да следите прогреса ми.

Със сигурност са актуални. Иначе им пада CTR, от там все по-малко афилиейти избират да работят с тях и реално скоро отпадат от мрежата, защото тя си има своите такси да присъстваш там. Не съм чувал или срещал случай да има някакви застарели и неактуални материали, ставайки дума за ниши, в които конкуренцията е доста силна. Все едно в във Виваком да продават новия iphone 6, а в Глобул да са си само на старите Nokia 3310. :) Така като го поставих примера, пак всява някакви колебания при избора. :)

А и ти си имаш правото да избираш. Никой не е задължил афилиейтите да работят с точно определени програми. :) Така, че когато виждаш, че една програма конвертира по-добре от друга, тогава ти става ясно коя има по-добър продукт, цена, сайта, и т.н. Не говоря за комисионна тук, просто за конверсия. ;)
 
От: Начинаещ в онлайн бизнеса

Да, разбирам. Разглеждам clickbank, под всеки сайт има статистика, предполагам Grav: е това, колко е търсен продукта или колко се купува. Също така предполагам, че е по-добре да се избере продукт с по-висок Grav, отколкото такъв примерно със 0.1 или нещо подобно. Иначе продължавам да търся и проучвам ниша, за сега без резултат. В смисъл явно прекалено много обмислям нещата, вместо да започна в една поне да придобия опит. Но аз обмислям като цяло целият проект, като информация, реклама, дизайн и т.н. Но мисля, че вече е време да избирам нещо, за да започвам и да работя, защото и изработката му не е шега работа, иска си време.


Поздрави!
 
От: Начинаещ в онлайн бизнеса

Ей лошотия, той и за кошнца за пазаруване не пита :lol:
той а хора пита не за тюлен ;)
 
От: Начинаещ в онлайн бизнеса

Здравейте отново, колеги! Вече мога да се похваля, че имам избрана ниша, в която да направя опит, дори бих казал две. От тук нататък какво следва? Предполагам първо ще се доверя на някоя CMS, като най-популярна е джуумла. Започвам да събирам материалите и да пиша статиите за продуктите. Също така, ще ми трябва и хостинг план и домайн, ако може да ме насочите към сайтове и фирми (чуждестранни) на които да разгледам плановете им, какво предлагат. Как стоят нещата ако реша или подкрепите джумлата, хостинг плановете предлагат ли инсталиране при тях на такова нещо, или ще трябва да си правя сам сайта. Обмислям да разгледам безплатните темплейти, но не е изключен и вариант да закупя такъв. Благодаря. Очаквам мненията Ви!


Поздрави!
 
Супер. Само така. Следва да видиш какви продукти можеш да предложиш, подходящи ключови думи (не цели в началото топ думите за нишата, те ще дойдат след време, гледай малките), оптимизирането за тях и най-вече доброто популяризиране на сайта.

Всъщност най-популярната CMS система си е WordPress, което и аз бих ти препоръчал. Не е лоша Joomla, но ще ти е малко по-сложно с нея. ;) WP е в според мен по-лесна за управление и настройване. Както и за модефициране. След инсталирането и нагласянето на сайт, ще е добре да си напълни добре със съдържание. Ти знаеш за какво ще пишеш, предполагам. ;)

Повечето чуждестранни хостинг провайдър имат инсталатор на CMS системи, като според мен това няма да ти е проблем. Гледай малките планове, защото те са сега ти вършат достатъчно работа. Като се разрасне сайта, тогава се мятай на големите. Но ще мине време за това. Пожелавам ти го от сърце да ти се наложи след време. Виж за нещо платено като теми, защото си изглеждат освен по-професионално, така и по-добре направени от към функционалности и сигурност.
 
Re: От: Начинаещ в онлайн бизнеса

Здравейте отново, колеги! Вече мога да се похваля, че имам избрана ниша, в която да направя опит, дори бих казал две. От тук нататък какво следва? Предполагам първо ще се доверя на някоя CMS, като най-популярна е джуумла. Започвам да събирам материалите и да пиша статиите за продуктите. Също така, ще ми трябва и хостинг план и домайн, ако може да ме насочите към сайтове и фирми (чуждестранни) на които да разгледам плановете им, какво предлагат. Как стоят нещата ако реша или подкрепите джумлата, хостинг плановете предлагат ли инсталиране при тях на такова нещо, или ще трябва да си правя сам сайта. Обмислям да разгледам безплатните темплейти, но не е изключен и вариант да закупя такъв. Благодаря. Очаквам мненията Ви!


Поздрави!
За CMS - определено WP. За хостинг, може да погледнеш на шефето https://coolicehost.com/web-hosting.html - не ти трябва нещо голямо като VPS, dedicated server. За момента всичко малко на повечето хостинги ще ти свърши работа. Определено гледай платените теми. Безплатните са малко гаднички и в някои случаи са с гадни линкове, което си е аматьорско изпълнение. Но може в началото да почнеш с нещо фри и после да инвестираш в нещо премиум. Но вече ти си преценяваш. Ще ти е повече работа така. ;)
 
От: Начинаещ в онлайн бизнеса

Благодаря ви за информацията. Разгледах сайта, който колегата $INeed$ ми предложи. Ако може и не звучи прекалено нахално, да ми кажете и други хостинг и домайн компании. Малко тъпо звучи въпроса ми, но предполагам, че която и чуждестранна компания да избера, сайта ми ще е видим навсякъде по света. Притеснява ме само дали примерно ако компанията е в Европа, ще има добра връзка към Щатите. Извинявам се ако въпроса ми е тъп, но всеки се учи цял живот. Тук не говоря за СЕО оптимизиран и т.н., знам че е важно, говоря по принцип за достъпността на сайтове. Това, което предлагат чуждестранните компания не го ли предлагат и българските хостинги? Преди известно време съм се занимавал малко с WordPress така, че предполагам там ще ми е по-лесно. Значи в момента остава да си намеря само хостинг компанията и да си избера план и след това тема за сайта. Както и казахте, хостинга да поддържа WP инсталация.


Поздрави!
 
Така, сега да обясня, защото май има за обясняване. Първо, хостингите предоставя услуги, които са конкурентни, в повечето случаи почти нищо не ги ралзичава, поне в малките планове. Говоря за типа Linux базирани. При Windows, не съм запознат.

Второ - видимостта е гарантирана както за Европа, така и за целия свят и скороста на зареждане като разлика е може би много малка единица от секундата, не се хваща с просто око. Поне според мен. Особено като говорим за малки сайтове. Няма го този филм някъде да е достъпен, другаде не сайта, ако си на читав хостинг. Ако толкова държиш, дебни за промоции на някой хостинг провайдър.

Не знам за хостинг инсталацията, но ще ти кажа, че за мен лично през FTP си е къде къде по-чисто и лесно, но въпрос на практика и удобство. За домейн компании - godaddy, namecheap, мисля, че даже в godaddy имат още промо .com на $1.50 , или нещо такова. А за чуждестранен сайт да вземеш бг хостинг, не знам, освен ако ни зададеш някакви външи IP-та. ;)
 
От: Начинаещ в онлайн бизнеса

Здравейте отново. Колега $INeed$, отново Благодаря за информацията. Дайте ми мнение за тези два хостинга, които случайно намерих. Едното е Bluehost, другото е Dreamhost. Между другото от forestthemes, започнах да разглеждам премиум теми за уордпрес, не знам само при мен ли е проблема обаче 90% са идентични и ми са много странни, реално не се вписват, в това което искам или са прекалено претрупани. Извинявам се за невежеството предполагам могат да се слагат и махат неща от темата, но няма как да бъде сигурен човек като мен, преди да получи мнение от специалистите тук. Като цяло напредваме, бавно, но напредваме. Вече имам идея, в момента търся хостинг, домейн името съм го измислил, кофти, че само .info е свободно, но и това ми върши работа. Остава информацията в сайта да подготвям по-малко, както и избор на тема. Между другото видях, че предлагат и HTML5/CSS3 теми, мога ли да използвам такава тема и каква е разликата с уордпрес темата, плюсове, минуси за начинаещи. Благодаря! Надявам се няма проблем, че в темата ми през едно са мои мнения, не се опитвам да трупам точки, просто се води диалог, от който аз най-много печеля като научавам нови и нови неща. Ако има някакъв проблем, администраторите да ми кажат и ще се съобразявам.


Поздрави!
 
От: Начинаещ в онлайн бизнеса

Можеш да купиш домейн с качествен хостинг от Хостбългария. Зад тях седи реномирания регистратор на домейни Enom. Можеш да избереш хостинга да е в САЩ - имат сървъри и там, освен в България.
Един от системните администратори е активен член тук.
Напиши godaddy в търсачката на форума и виж колко проблемни теми има.
 
За двата хоста нямам конкретно мнение. Само знам, че са от големите играчи. ;) Но както каза колегата $INeed$, не мисля, че ще намериш нещо велико като разлика в малките планове, освен това че може някои да са с промоция - я за домейн, я ваучър за адуърд и др.

Темите може да си ги модифицираш както искаш и е въпрос на вкус и ровене да намериш подходящата за теб тема. Аз лично винаги съм намира там, както и в templatemonster. Съпортите са читави, от толкова купени теми само с един техникъл съпорт съм имал проблем. Но се случва, не винаги всичко е на 100%, има ли човешки фактор. :)

Мисля, че ще намериш нещо подходящо, само е разрови по-детайлно, използвай кл. думи, филтри и ще стигнеш до някъде. HTML5/CSS3 теми са темплейти, които са си статични HTML-и които ако тръгнат да се интегрират към WP, реално ще ти стъпи в пъти по-скъпо от това да се закупи готова WP тема.

Ее, то темата си е твоя, така, че ти си я пълни. :)
 
От: Начинаещ в онлайн бизнеса

Здравейте колеги!
Наскоро се сетих, че имам блог, който бях регистрирал отдавна. Тъй като стои неизползваем, реших да го напълня с информация и да го направя действащ. Въпросът ми е, ще купя домейн от domain.com. Видях, че и уордпресс предоставят домейни. Ще има ли някакъв проблем, независимо от къде си къпя домейн-а да го пренасоча към уордпресс блога си? Също така предполагам, че няма да ми трябва хостинг, защото реално в блога ще има само снимки и информация, мисля, че пространството, което предлагат, ще ми бъде напълно достатъчно. Ако успея да го пренасоча, предполагам в адресната лента, когато навигираш през страниците пак ще си пише името на домейна и страницата на която си, а не само началната страница. Благодаря!


Поздрави!
 

Горе