Новата версия как ви се струва?

Линкове да искаш. Повечето са ми от theadminzone, който е форум за форумни админи, но съвсем спокойно можеш да ги трейснеш до блог постове на тапа и т.н.

https://theadminzone.com/threads/ta...-notice-consent-or-ability-to-disable.138823/ - тапата добавят някакъв чат, който изглежда уж като от твоя форум, но на практика се хоства при тях. Всичко това без предупреждение и без опция да се изключи от интерфейса, както правят всички техни подобни каскади. Къде е проблема ще кажеш? Проблема е, че ние с теб може да се разговорим във въпросния чат за новата версия на Wordpress и тази дискусия да остане въобще извън форума като го лишава от съдържание.

https://theadminzone.com/threads/ta...e-smart-banner-and-tapatalk-signature.136756/ - бум, ако искаш да нямаш досадния текст "posted by tapatalk" в края на всяко мнение минало през тапата, трябва да плащаш 10$ на месец. Естествено на теб не ти пука, не ги плащаш ти, кула и блинки ще ги плащат, ако преценят. Днес е този невинен подпис, утре може и банер да прокарат там, кой ги знае.

https://theadminzone.com/threads/tapatalk-search-will-search-all-tapatalk-forums.107967/ - като търсиш в тапата излизат резултати от всички форуми, не само от търсения. Всеки форум админ ще е мега доволен, когато някой потребител тръгне да търси в неговия форум, а е препратен към конкурент! На теб едва ли ти пука.

https://theadminzone.com/threads/ta...-members-to-login-through-tapatalk-id.107088/ - това не помня дали в крайна сметка не се огънаха и го махнаха, но общо взето тапата създаваше акаунти на хората минали през приложението, които ги няма после в самия форум, нещо като бекдор. Крайния резултат е, че този човек може да използва форума само през тапата. Мисля, че това после го въведоха да се избягва с 3-4 клика, които хич не бяха на юзер френдли места.

https://theadminzone.com/threads/unwanted-picture-coming-up-in-tapatalk.107116/ - някаква си картинка сложили.

https://theadminzone.com/threads/tapatalk-hacked.130358/ - хакване. Айде това може да се случи на всички, но мисля че в случая проблема беше, че няколко месеца пробива си седеше неотстранен.

https://theadminzone.com/threads/tapatalk-com-seo.141648/ - скрейпинга, любимата ми опция. Цели страници и дискусии от твоя форум се хостват в tapatalk.com като изцяло си личи, че все едно съдържанието е тяхно. Линка към първоизточника е прилично забутан.

https://theadminzone.com/threads/ta...er-data-for-bulk-mailings.116462/#post-829714 - използвайки достъпа си до базата данни, тапата разпраща спам имейли насам-натам, включително на хора, които нямат тапа, само за да им рекламира колко яко приложение е!

https://theadminzone.com/threads/does-tapatalk-copy-your-content.116464/ - още за скрейпването на съдържание, били те като google видиш ли.

И други има, но мисля че това ще ти стигне на първо време, ако искаш да почетеш доста.

За съжаление "всички крадат данни, който не му харесва тапата да не я ползва" не работи в тоя случай, защото на мен не ми харесва, не я ползвам, но те крадат и моите данни. В този случай на мен опцията ми е да спра да ползвам предприемач, това приемливо ли е? Има и съвсем други причини да я има накачени по форумите:
1. Много от админите въобще не са в час с нещата написани тук и не им и пука. "Скрейпват ми съдържанието, голяма работа, нали слагат по един линк накрая". Можеш да потърсиш много любопитната история на един популярен девелопер за Xenforo на име Brivium, как в адд оните му бяха открити една камара колбек функции, как се откри че крадеше данни, че в същото време развива той лично паралелен бизнес с нулнати форуми и адони. Е въпреки всичко това можеш да потърсиш в гугъл за "addons by brivium" и ще видиш, че има и големи форуми, които все още му ползват добавките. Просто не винаги е възможно да се държиш информиран, дори да си админ на голям форум.
2. Много от админите са заложници на кресливи юзери, които си искат тапата и без нея заплашват да спрат да пишат/четат (звучи ли ти познато?). На големи форуми, на които тапата е инсталирана такива юзери са много и не могат с лека ръка да се пренебрегнат. Тапата са тарикати, имат си армията от такива юзери и админите в един момент трябва да се съобразят. За Блинки и куул сега е перфектният момент да отстранят този тумор от форума си, че ако го допуснат пак, не се знае утре каква нова тъпотия от изброените по-горе може да измислят и тогава връщането назад ще е по-трудно.

За съжаление нямам време и нерви да влизам в широка дискусия, но ще се опитам да отговоря с две думи и приключвам. Защото няма смисъл да изменяме темата, няма да достигнем до консенсус, само ще пишем мнения. Само ще кажа, че притежавам и два форума. Така че не съм само юзър. И двата имат интегриран тапаталк.

Интересни четива определено, но:
Чата - аз дори не виждам проблем в това. Ами по същия начин може да се разговорим и в скайп чат да речем, а утре като се видиш с някой твой приятел да му кажеш виж какъв готин разговор си спретнахме тука в един чат на предприемача и тоя човек ще дойде и ще се регистрира за да влиза и той в тоя чат. А като нищо да почне и мнения да пише, защото ще види, че във форума има много готини хора. Е да разбира се може да е тема, но чак толкова много дискусии няма да станат в тоя чат. Това е само един канал и е общ. В този на предприемач има 10-15 мнения всичко на всичко за сумати години. По тази логика да забранят и личните съобщения.

Подписа се маха абсолютно безплатно с два клика от всеки потребител за неговия профил. Ако във форума има една стики тема в която да си обясни как да се прави и модератор който види такъв подпис с едно ЛС може да подканя юзъра да го махне. Не е никакъв проблем. Пък и аз точно от такъв подпис разбрах какво е тапаталк и си го инсталирах и дори смятам, че това увеличи посещенията ми във форума и ме накара да пиша повече.

Търсенето в тапата никога не съм го ползвал в интерес на истината и не познавам някой да го ползва. Да кофти е, но за българския пазар ако пишеш уърдпрес едва ли ще излязат много форуми, особено такива непознати на потребителите тук.

Създаването само на тапаталк потребител не е много хубаво, но колко хора ще открият форума приз мобайл и ще се регистрират и никога няма да опитат да влязат през ПС и да си направят нов акаунт там. А и до колкото знам го няма вече.

Хакването и картинката нещо не ги разбрах. Винаги могат да излязат бъгови някакви. Или за това да не е виновен тапаталк плъгина а нехайство от страна на админа.

Все още не ми се е случило да търся нещо и да ми излезе резултат от сайта на тапаталк преди оригиналния. Да не казвам че изобщо не ми е излизал такъв резултат.

Също така съм регистриран на много места и в много форуми, но имейл от тапаталк не съм получавал по тема различна от това, че съм администратор на форум използващ плъгина им.

Всички изброени неща са по-скоро единични случаи и малко на ниво клюка, не системни причини.

Щом админите на големи форуми са принудени от потребителите си да го държат, то значи наистина има смисъл от него и това не е само заради няколко човека. Щом си причиняват това "зло", значи определено това помага за развитието на форума и е по-добре с него за да не загубиш мения и потребители. Хората знаят какво им е удобно. Очевидно това не са мобилните версии на сайтовете. Особено респонсив версиите на основния дизайн, които под телефон зареждат с часове.

Имайки мобилната версия на удобно място например днес докато пътувам във метрото мога да напиша 5 мнения, които иначе няма да напиша, ако няма тапаталк защото под моя телефон мобилната версия не работи. Това не е ли загуба за блинки и кула. Защото аз предпочитам веднъж моите юзъри да пишат в чата на тапата или тапата да ми прекопира темата, но при мен да влиза още и още ново съдържание. Поне в моите форуми съм на този принцип.
 
Малии тая тапа била най-опасната в нета, мамите ще излезнат най-умни, че въобще не са я ползвали, въпреки, че е възможно да не са и чули за нея.
Защо обаче изобщо някой все още я ползват, дайте някакви реални предимства, кое кара някой от админите да пренебрегват всичката тая гняс, неграмотност ли или нехайство от рода на дреме ми на шмайзера?
 
Kamentik, за повечето неща може и да има някаква дискусия и бих бил напълно ок, ако се влагаха като опции от тапатолк, които всеки админ да прецени дали да си активира или дезактивира. В повечето случаи за съжаление се пускат директно активирани, и ако стане проблем трябва да мажеш след това. Чата май дори не може да се махне чрез опция, а само ако касапската триеш файлове. Конкретната причина да я махна от моят форум, е че изведнъж получих имейл как през изминалия месец съм спечелил 3 цента и да ми е честито. Оказа се, че съвсем тихичко тапата почнала да пуска реклами на хората браузващи форума ми през нея и уж ми дава някакъв процент. Без да ме пита, без нищо. От тогава насам другите изпълнения само затвърдиха, че съм взел правилното решение.

Относно платените подписи, за сега опцията е само за нови форуми, за старите имаше преходен период, в който няма да изискват плащане, не знам дали е приключил. Освен това, да, всеки юзер може да си спре подписа (за сега!), но малка част го правят, освен това аз като админ не искам да разчитам на твоето усмотрение дали ще ми пълниш форума със спам или не. Не си ти човека, който да решиш дали това съобщение е досадна или не, това е работа на админа. Досадата на този подпис е, че излиза като част от мнението, а не е просто като линк под чертата, който бързо свикваш да игнорираш при четене. Със сигурност си заслужава да се прочетат повечето теми - в тях има аргументи и за, и против, нито имам намерение да ги преразказвам изцяло, нито да ги допълвам.

4moki, ако си мислиш че съм тук за да влизам във флейм битка с теб, жестоко се лъжеш. Всеки може да прецени колко от мненията ти тук са по темата. Мисля, че пуснах достатъчно информация блинки и кул да се поинтересуват и да вземат информирано решение, а не просто да се огъват под натиска на тапатолк мажоретките.
 
Последно редактирано:
Форума функционираше в tapatalk още със старата версия на predpriemach, така че е малко смешно да даваш информация (негодна; стара) за нещо, което го е имало и преди без да дава проблеми.
 
Форума функционираше в tapatalk още със старата версия на predpriemach, така че е малко смешно да даваш информация (негодна; стара) за нещо, което го е имало и преди без да дава проблеми.

Ти силно вероятно няма да видиш проблем, от където и моето първоначално сравнение с шарения тулбар и качен спайуер, за който потребителите не виждат проблем. Ама за Блинки и Кул и повечето уебмастери, ей това май е проблем: https://www.google.bg/webhp?sourcei...ie=UTF-8#q=predpriemach.com site:tapatalk.com Сега, ти като потребител може да не виждаш нищо нередно някой да скрапва съдържанието на форума, да го индексира и предоставя под неговия си домейн като включва един линк горе вдясно за спорта и 3 рекламки, от които познай каква сума стига до predpriemach. Чудно ми е как ще реагираш, ако някой направи същото на твоите сайтове.
 
Абе "тапата" не трябва да се ползва, който иска да я ползва, да си направи форум. Ама то трябва наистина много да ви мързи да влезете във форума по нормалния начин. Щом сега, без "тапата" го правите - значи можете без нея. Останалото са капризи.

Блинки - уж беше твърд за ползването на "тапата", а сега те гледам - омекваш.
За удобство преди да се изврати аппа. Да бяхме. :) Ама нещо го направиха малко в ущърб на собствениците на форуми и нормално, и те трябва да ядат както се вика. :)
 
Последно редактирано:
Малии тая тапа била най-опасната в нета, мамите ще излезнат най-умни, че въобще не са я ползвали, въпреки, че е възможно да не са и чули за нея.
Защо обаче изобщо някой все още я ползват, дайте някакви реални предимства, кое кара някой от админите да пренебрегват всичката тая гняс, неграмотност ли или нехайство от рода на дреме ми на шмайзера?
Мамите придават една статия за стотици левове, банери за не малко пари на импресии....Да не са луди при толкова добра мобилна версия да си изгубят и мобайл трафика, който никак не е малко последните няколко години.

А кои форуму големи го ползват. Не съм проучвал. Някой технологичен?
 
А кои форуму големи го ползват. Не съм проучвал. Някой технологичен?

http://forum.androidbg.com/
http://forum.pocketbulgaria.com/index.php
http://forums.data.bg/
http://forum.setcombg.com/
https://www.kaldata.com/forums/
http://www.offroad-bulgaria.com/forum.php

Преди имаха сега не знам и аз от както си сменихте системата не съм влизал в тапата;)

А що се отнася до скрейпване, то който е решил да копира, какво ще го спре, има толкова много програми и всеки програмист може да ти напише скрипт без проблем.
 
Неща като [sup][/sup] има ли и къде са, ако има?
 
http://forum.androidbg.com/
http://forum.pocketbulgaria.com/index.php
http://forums.data.bg/
http://forum.setcombg.com/
https://www.kaldata.com/forums/
http://www.offroad-bulgaria.com/forum.php

Преди имаха сега не знам и аз от както си сменихте системата не съм влизал в тапата;)

А що се отнася до скрейпване, то който е решил да копира, какво ще го спре, има толкова много програми и всеки програмист може да ти напише скрипт без проблем.
Да де. Ама някак доброволно да си го натаковаш е малко аматьорско, не мислиш ли? :) Ще ги погледна тия форуми....Познати са ми всичките, като специално за датата нямам добро впечатление. ;)
 
Някога имаше само една data. bg и това беше;), не споменах я просто така от носталгия;), ами питай ги нали сте колеги, споменах, че не съм ползвал тая тапа от известно време, може вече и при тях нещата да са се променили
 
Някога имаше само една data. bg и това беше;), не споменах я просто така от носталгия;), ами питай ги нали сте колеги, споменах, че не съм ползвал тая тапа от известно време, може вече и при тях нещата да са се променили
Там е яко Спортал.....Та се чудя дали са пуснали аванта на друг апп за Мобайл трафика. :)
 
b4c8b12a8545674b0e80c495d92b4579.png

little bug


Reproduce: рефреш на страница / mozilla
 
Чакаме обещаната анкета!
Ще гласувам за Тапата. Следя форума само от телефона и автоматичното известяване за теми, които следя ми липсва. Сега трябва да влизам по-често и да проверявам.
Макар, че почти свикнах с мобилната версия, има и нещо друго което ме дразни в нея. Браузъра ми е Гугълския и съм с 5 инчов екран на телефона. Добре съм с очите, но съм настроил Text scaling на 125% (дефолт е 100%) Искам да ми е по-едър текста. Когато съм отворил тема текста е добре (увеличен), но в началото на форума, там където са листнати заглавията на темите е без промяна (ситно) и на тези страници текста не се влияе от text scaling-a.
Може ли нещо да се направи?
 
Чакаме обещаната анкета!
Ще гласувам за Тапата. Следя форума само от телефона и автоматичното известяване за теми, които следя ми липсва. Сега трябва да влизам по-често и да проверявам.
Макар, че почти свикнах с мобилната версия, има и нещо друго което ме дразни в нея. Браузъра ми е Гугълския и съм с 5 инчов екран на телефона. Добре съм с очите, но съм настроил Text scaling на 125% (дефолт е 100%) Искам да ми е по-едър текста. Когато съм отворил тема текста е добре (увеличен), но в началото на форума, там където са листнати заглавията на темите е без промяна (ситно) и на тези страници текста не се влияе от text scaling-a.
Може ли нещо да се направи?
Това е многотъжна история, човече. След хората с адблокърите,идват и тия дето четат сайтове с апове. :) Направо сте радост за всеки webmaster. :)

Има очила за целта. Не че нещо, но някак ми е странно да гледам хора, които се оплакват от такива глупости,и успоредно с това и форума не получава импресията си,клика си. Щом мамите нямат, значи да го духат апове като тапатолк.И се научете да не използвате патерици като можете да ходите.

И да може да се направи - използвайте каквото имате и гледайте от страната ина другите. Примерно админите.
 
С такова отношение ще прогоните „импресиите“ си. Не мисля, че форума трябва да е удобен на админите!
 
С такова отношение ще прогоните „импресиите“ си. Не мисля, че форума трябва да е удобен на админите!
А мислиш, ли че форума заслужава да монетеризира по някакъв начин. Ако не, може и ти съпричастно да си махнеш рекламите от сайтовете си или просто да агитираш трафика си датичете сайтовете през някой бъгав шит. :) И ако моето мнение ще те изгоди, значи имаш много ощеда учиш в живота. ;) А тия форуми, които го имат инсталирано това лайно значи собствениците им грам не им пука тях и най-вероятно се управляват от "заслужили" потребители. Разбираш ли на къде бия? :)
 

Горе