Ново SEO състезание 2013

От: От: Ново SEO състезание 2013

В случая тоя някой не е излъгал системата на блогър, а тази на организаторите, защото те изрично са споменали къде трябва да се постави кода и споменатото от тях място не са коментарите.

Е, това си е така, още един от проблемите които имат. Забележката ми относно наливането с лайкове да кажем, може да се пропусне, макар, че е нечестен метод за печелене, нещо, което на мен не ми харесва - възможността да се използват нечестни методи в едно състезание, но пък и nortrant е прав - организаторите не ги интересува кое как, а рекламата, все пак да не забравяме, че това е рекламно състезание.

Но пък в същото време организаторите правят и друга, много по-голяма грешка - дават неправилен мета код, който създава проблеми на желаещите да участват в състезанието. Но те не искат да си признаят и тази грешка, а просто казаха: "Пичове, оправяйте се!"

Виждаме и как BRAIN_PAIN също не може да регистрира сайта си, но какво от това... .
 
От: Ново SEO състезание 2013

fifi;437261 Иначе каза:
Още от самото начало беше казано, че един домейн може да се регистрира само веднъж. т.е всякакви поддомейни на блогър и други подобни не важат след първия записал се. С риск да отнеса още червено: в крайна сметка системата не трябва ли да засича meta name и meta content, а не самото изписване на кода?

За мен проблемът какъв беше, за да не търся други решения и да чакам някаква яснота? Че ми излиза правилно тага:


а не го засича. Сори, и друг път съм имал проблеми с мета тагове, flash и други кодове, които blogger не ги прима в head-a, но след преработка си заработват и съответно си се засичат както от търсещите машини, така и подобни системи за удостоверяване на собственост.


Един пример за работеща система за верифициране на сайт е тази на alexa.com. Хората са ти дали възможност да го направиш без да се чудиш и маеш как аджеба да им разбуташ кода за да ти го приеме или пък да не става защото си на платформа, която си има особености.

Опция 1: Теглиш файл и го качваш на сайта
Опция 2:
Дават ти КОД за vertification
<html>
<head>
<title>The title of your home page</title>
<!-- КОД -->
You could put your verification ID in a
comment
<meta name="alexaVerifyID" content="КОД" />
Or, in its own meta tag
<meta name="keywords"
content="keyword1,keyword2, КОД" />
Or, as one of your keywords
</head>
<body>
Your content is here. The verification ID will NOT be detected if you put it here.
</body>
</html>
 
Последно редактирано:
От: От: От: Ново SEO състезание 2013

Организаторите не могат да носят отговорност за това как една платформа се държи. Имаме конкретно изискване и всеки участник трябва да се съобразява с него. Ако не си успял, сърди се на блогър, не на нас. Ето един по-съобразителен участник, който е успял да верифицира блогър домейна.
Пичове, оправяйте се! Аз бях до тук! Има си правила, има си условия, които трябва да се спазват, ако не ви изнася, НЕ участвайте!
Ти нещо много на сериозно се взимаш! :lol: Великия български кулинар! :D
Аз съм се оправил отдавна. Да му мислят рибките, дето кълват на такива въдици.
Тествали сме го, няма причина да не работи. Метата се слага преди затварящия </head> таг.
Това да не го е написал някой хакер от твоя профил в този форум?
Ако е така, да започна да не вярвам на нищо написано в този форум, докато собствениците му не публикуват нотариално заверена декларация, че всичко написано е истина?!
Не видях да сте предвидили награда за най-съобразителния участник.
След като, както сам казваш "Организаторите не могат да носят отговорност за това как една платформа се държи", за чий сте тръгнали да организирате национално състезание?
Хай сиктир!
И на теб!
Червено! :|
(Ще ти го дам по-късно, че оня ден ти дадох зелено. Ще си първият, който влиза в тефтера ми.)

Омръзнало ми е от български мероприятия с версия алфа да се представят като поне версия 9.0.
Като не сте кадърни една форма за регистрация да направите, какви супермодератори сте?! Давате акъл наляво и надясно, слагате си супер титли, а сте по кухи от сламено стъбло.
Публикува се проблем и единствената реакция е "Дай сайта на ЛС".
На Блогер няма какво да се сърдя - хората са публикували работеща система. За разлика от вашата. За вас Земята още е плоска и който твърди друго е неспособен да възприеме посланията на "великите майстори" - някаква хлебарка, недостойна да ѝ се обръща внимание.

Интересно ми е: Кога в българския уеб ще се появи някое читаво и професионално направено мероприятие, което да протече гладко и професионално?
 
Последно редактирано:
От: Ново SEO състезание 2013

Вискяре, няма смисъл от това, той човека си го каза ясно и точно:

Пичове, оправяйте се! Аз бях до тук! Има си правила, има си условия, които трябва да се спазват, ако не ви изнася, НЕ участвайте!

Имат си правила, които нарушават, не знаят как да комуникират с хората, участниците, проявяват високомерие, провалиха се в организацията, дадоха възможност за участие с нечестни средства ( "наливането" на фенове и лайкове във фейсбук ), предоставиха грешен метакод за валидация, в следствие на което допуснаха сайт, който нарушава правилата да участва в състезанието, защото метата не се поставя в коментарите, не и е там мястото, както самият той е посочил:
Метата се слага преди затварящия </head> таг.
Освен това формата им за регистрация не работи и хората имат проблем да регистрират сайтовете си.

Харесва им или не на организаторите на "състезанието" - това са само факти, изброени от мен.

Но на всичко това вече се отговори:

Пичове, оправяйте се! Аз бях до тук!
 
От: Ново SEO състезание 2013

И аз не мога да се регна нещо.
http://zashto-trqbva-da-si-kupim-acer-ot-www.notebook.bg.publikuvaj.com/

<html>
<title></title>
<head>
<meta name="NOTER2013" content="YES">
</head>
<body>
</body>
</html>

Дава грешка
Моля попълнете URL за участие! Всеки домейн може да бъде използван само веднъж
 
От: Ново SEO състезание 2013

Пичове и Пичк (опс) Дами!
не мислите ли, че стана малко - "от мухата слон"?

Има някои неща които можеше да се направят по-добре..негативите (то няма да има такива) ще ги оберат организаторите.

Какво като не може да участвате с блог в блогспот?

Няма как да променят изцяло правилата и условията..какви са - такива ще си останат - приемете го.

Не се отказвайте, за да не им е много лесно на останалите :mrgreen:

А към тези със собствените домейни - има време до крайния срок за записване...
проблема май стана само заради няколкото известни блог платформи :)shock:)
 
От: Ново SEO състезание 2013

И аз не виждам къде е проблемът. Правилата са си ясно написани и още по-ясно е написано на бутона за регистрация: "Прочетох и съм съгласен". Това, че не е сработила валидацията за някои колеги... предполагам са се разочаровали, че няма да могат да участват с блогър, но нека не опорочаваме състезанието с негативизми.

Блогър далеч не е единствената платформа, това, че сега се е напълнил SERP-a с едностранични резултати от blogpost, не означава, че няма да отлетят след някой друг месец, има хиляди други опции и алтернативи.

За сега се очертава интересно състезание. Пожелавам успех на всички участници!
 
От: Ново SEO състезание 2013

Колеги и колежки. Имаше една програма в която въвеждаш сайта си и ключови думи, и след това тя тества на кое място сте в google по тази дума (вади ти списък). Някой да се сеща как се казваше ? (беше и безплатна).
 
От: Ново SEO състезание 2013

Колеги и колежки. Имаше една програма в която въвеждаш сайта си и ключови думи, и след това тя тества на кое място сте в google по тази дума (вади ти списък). Някой да се сеща как се казваше ? (беше и безплатна).

http://www.cleverstat.com/en/google-monitor-query.htm ?
 
не че нещо ама преигравате с този блогър батета :) Иначе и на мен не ми харесва да се ограничава едно урл до веднъж ама така решили така го направили...

ако дъжите да използвате блоггър може да да си вземете едно домейнче от 1 долар от нейм чиип днес е промоцията
http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=42613

и да го закачите за блогър....

а БГ кукинара се е доказал като сериозен организатор създаме проблеми условието за един домейн веднъж иначе нямаше да има проблеми... сега
 
От: Ново SEO състезание 2013

А за домейните на кирилица ще има ли решение? :twisted:

Или и аз да си регвам нов от неймчийп-а :)
 
От: Ново SEO състезание 2013

И аз мисля, че доста други платформи може да се ползват. Видях кой е на първо и второ място тези дни и мога да кажа, че авторитетните сайтове не са лош вариант и то никак. БГКулинара е правил много състезания и определено му свалям шапка за това. Това, че всяко едно има различни условия и реално награди по никакъв начин не може да бъде критерии за качеството на състезанието. Както знам, поне аз го знам, тук нагласени неща няма. Клокси стана един от победителите на едно от тези състезания и аз мисля, че заслужено. Доколкото го познавам, може го. Извинявам се, че не запомних кои бяха другите победители през годините, но си спомням ясно, че са имена, които имат уменията в тази област.


Защо не пробвате със Скуидо, Хъб, а както казаха някъде нов домейн или стар, на аукцион, който е за без пари, просто има добро хистори. Пак искам да пожелая успехи на участниците. ;)
 
От: Ново SEO състезание 2013

Кулайс, мен лично ме подразни факта, че кодът не е съвместим с блогър като цяло. Не става въпрос за ползване на blogspot домейна. Аз пробвах и с мой си домейн, който е прикачен към блогър, и не работеше. Колко са платформите, които най-често се ползват - Уордпрес, Джумла, Блогър и още няколко, които се броят на пръстите на двете ръце. Не мисля, че поне за тях предварително да се тества щеше да е проблем. Ами да кажем някой спечели и поради технически проблеми не може да си качи кода в края на състезанието за да си вземе наградата? Друг ще я вземе, нали така, такива са правилата и ти не можеш да имаш претенции.
Правилата са си правила и наистина, който не го устройва не участва.

Няма значение, успех на всички!
 
От: Ново SEO състезание 2013

Мдаа, формата упорито твърди, че урл-а не е валиден (той е от кирилските)... Какво се предполага да направя по въпроса, за да ми приеме регистрацията?
 
От: Ново SEO състезание 2013

Мдаа, формата упорито твърди, че урл-а не е валиден (той е от кирилските)... Какво се предполага да направя по въпроса, за да ми приеме регистрацията?

напиши го във формат xx--еди какво си, а не на кирилица.
 
От: Ново SEO състезание 2013

напиши го във формат xx--еди какво си, а не на кирилица.

Не става, вчера пробвах сигурно 10 пъти с най-различни варианти.
 
От: Ново SEO състезание 2013

Имат нещо сгрешено в начина на правене и поднасяне на състезанието. Добра идея е да го има, перфектно рекламно състезание - с малко вложени пари ще направят много повече. Обаче недоизмислено.
Хайде, да оставим това, което казвам - за фалшивите лайкове, все пак целта им е точно такава - достигане до максимална аудитория. Обаче формата им за регистрация явно не работи. Също така за пореден път го казвам - предоставиха невалидна мета на участниците, вследствие на което има проблеми за регистрация на сайтове хостнати на блогер платформата. Харесва ми да съм перфекционист и искам нещата ми да са изпипани, особено пък в едно seo състезание, където всичко е важно. Вижте само какво става - за целта системата им за да приеме сайт, който е хостнат на блогер, метата трябва да се постави или като html коментар или да се вмъкне в css кода на блогер, и тогава блогер няма да поправи грешната мета.
Не знам за вас, подминавате го с лека ръка, но за мен това са важни детайли, и за това все още и не участвам в състезанието - защото не мога да регистрирам правилно мета кода, защото когато го сложа където му е мястото блогер поправя грешките.

Едно въпросче към организаторите - толкова ли е трудно да си признаете грешката, която всички ви посочват, и да я поправите? Явно е, че не знаете как се пише мета код, иначе нямаше да я дадете грешно изписана, но ако я поправите, ще улесните много хора!

Очаквах състезанието с интерес, мислех да се включа, но не мога да го направя, защото искам да участвам със сайт, който се хоства на блогер платформата, а не мога да участвам с него, и за това не желая да давам и 1 стотинка за друг домейн, само за да участвам, защото за целта вече си имам сайт.
 
От: Ново SEO състезание 2013

Може ли да участваме с фейса? :lol:

Всъщност, сериозно питам. :)
 
От: Ново SEO състезание 2013

Добре де, какъв е проблема да си действате 6 месеца и след 5 да се регистрирате? Ако сте добри, това няма да е проблем, за 6 месеца 1 домейн не можете ли да вземете на тоя блогър впоследствие и да си имате руут домейн към блогър? Състезанието не е 10 дни, защо бързате да се регистрирвате
.
 

Горе