Няма по-загубен форум от predpriemach.com

Статус
Not open for further replies.
От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

Сега видях темата...


Заеби, г-н Градинаров, не обръщай толкова внимание. Ако ти върши работа за нещо този форум, то го ползвай. Технически е направен добре, за да си подреди човек нещицата. А за обикновено общуване... колкото - толкова.


Да очакваш нормални дискусии и просто разговори... няма как да стане. Не че няма с кого да дискутираш тук, но ситуацията "а ты, гусыня, молчи, когда дворяне разговаривают" не е създадена на празно място. Винаги в хубава беседа ще ти се навре някой кретеноид с идеята, че е "интелигентен, знаещ и можещ" и изобщо не се съмнявай, че той наистина си мисли, че е "опонент", а не че си върши магариите нарочно. Не го правят винаги напук - толкова си могат. Малко са тези тук, които могат да тролят професионално, повечето просто са си на това примитивно ниво.


Да се сърдиш на администратори, че не стават за модератори е малко... хм, хм, наивно. Дразнещо е, че не се различава свободата на словото от слободията, но колкото толкова. Всяка структура се развива дотолкова, доколкото това развитие да й попречи и за да продължи - трябва да разчупи предишния и да навлезе в друг шаблон на следващия етап, а това е трудно.


Все пак форумът донякъде е функция от цялото общество - няма как да се очаква всички да си говорим на "вие" и да обсъждаме живота на Марс с научни аргументи. Ако бе възможно всяка жаба да си знае гьола и да си общува в блатата на нейното ниво, то нямаше да еволюират жабетата. C' est la vie.
 
Изчаках да се съберат повече мнение. Знам, че Градинаров се опитва да ни намекне, дори каже, че положението с определени потребители не е ОК. Но не искам да се оправдаваме за модерацията, защото няма смисъл, само ще спомена няколко неща, които силно се надявам да може да се разберат добре. Първо, форумът не са админите, не са и двама трима потребителя, а всички ние. Каквото си го направим, такова ще остане и ще продължи на дни обкръжава, докато продължаваме да влизаме тук. Не знам кой как приема форума, но аз лично ако съм си в къщи и някой нещо почне да зацапва, а не е някой разбран, си го гоня. Не тегля една майна на дома си и после да обяснявам на другите колко е кофти, защото еди кой си и еди кой си правят мизерия, и не се яде бой. Не знам, някак ми е странно това да е правилния начин.

А иначе с твърда модерация, никой до нищо добро не е стигнал, казвам го като потребител на десетки други форуми, български и чуждестранни. ;) Повярвайте ми, няма нещо по-кофти от това да седиш и нон стоп да стъпваш като по тънък лед, и да не знаеш кое как ще се разтълкува и кой ще те смъмри? Нямам нищо против да набанирам някои хора за определено време, поне да влезнат в час, но ще ми е по-добре ако те самите разберат, че не им е ОК поведението, след като се модерираме, трием, и т.н. А лично съм предупреждавал много хора. Който има лично от мен на подобна тематика, може да потвърди, ако иска в темата.

Хареса ми идеята с това за игнора, което да се съпътства от невъзможност да се пише в тема, стартирана от игнориращия. Това ще го видим като опция, и ако има такава, ще я включим. Но и тук искам да кажа, не сме на 10 години, за да стигаме до там, но явно това е нивото някъде из форума. :)

Форумът не е примрял за съдържание, което се излива от определени хора и в определени секции, но идеята е да сме либерални, а не някакви комплексирани надувки, с които ако им се каже нещо на въпреки - теглят банна и въобще не ги интересува. ;)

Ако искате форума да отражение на държавата, както казаха в предишно постове, моля....но ако държите да се справяме сами с това, без да си ревем през няколко седмици с теми като тази, няма лошо, и така може, но явно тогава ще играе повече банна, защото в един момент се тръгва рязко на някъде, ако нещата излязат извън контрол. Мислех, си, че сме достатъчно културни и разбрани сами да си налагаме контрол. И нон стоп чета някаква много изтрещели изказвания, на човек който е на ръба, което как да баннеш...то самия той е наказан, остава и тук да му кръцнеш достъпа...ще вземе да направи нещо необмислено. ;)

И пак, използвайте рипортите. Днес имаше 3 и 3-те бяха уважени. ;)
 
От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

blinky каза:
Хареса ми идеята с това за игнора, което да се съпътства от невъзможност да се пише в тема, стартирана от игнориращия. Това ще го видим като опция, и ако има такава, ще я включим.
По този начин пусналият темата се сдобива с право на модерация. Давам един пример. У форума на инвестора има един, де иска повече и повече "бежанци", Равновесие му е ника. Почти всички го критикуват, и анкетата е показателна. Ей такъв като отвори тема и през игнорите ще изкара, че неговото мнение е мeродавно. Колкото и да е непопулярно, и неправилно според мен. Ще се надпреварват да отварят теми и на всяка новина ще цъфва тема, да може някой да си върне на някого. Виртуална форумна война.
 
От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

За 4 години в predpriemach.com намерих много приятели, запознах се с хора, с които работим и до днес, помагали са ми толкова много хора безвъзмездно, че ако почна да ги изброявам със сигурност ще пропусна някой, защото броят им е голям. Всичката работа платена, която са ми свършили хора от този форум е на много високо ниво.

И аз виждам темите, в които се изказват разни хора и се обиждат главно на политически основи и принадлежности, но ги игнорирам или пък чета няколко коментара, от които се забавлявам понякога и това ми подказва, че българина си е българин навсякъде - и в интернет, и в чужбина, и офлайн, и на нивата...навсякъде. Подобно поведение е просто щрих от нрава на някои Българи.

Хора, просто използвайте форума по предназначение, а не да се задоволявате емоционално или обратното - да се разочаровате и разваляте настроението. Това е форум за работа. Тук обменяме опит, наемат се хора, плащат се пари, върши се работата, печелят се пари. Придържайте се към тези принципи, за какво трябва да се обиждате и въобще повлиявате от някакви главно политически малоумщини? В политическите теми във форума нивото не се различава от това пред блока на по 3-4-5 бири. Всеки много знае. Ама никой нищо не знае и не му е и работа, нищо не се получава с лалане, а това, което се случва в тези теми е точно това - лаладжийски работи. Говори се много, а нищо не се казва и ползата е никаква.

Пак казвам - използвайте форума по предназначение и игнорирайте нещата, които не ви пасват.
 
  • Like
Реакции: CTAH
От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

Прав си дядка ... то и без това всичките ти постове нямат нищо свързано с IM
 
  • Like
Реакции: bizz
Re: От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

По този начин пусналият темата се сдобива с право на модерация. Давам един пример. У форума на инвестора има един, де иска повече и повече "бежанци", Равновесие му е ника. Почти всички го критикуват, и анкетата е показателна. Ей такъв като отвори тема и през игнорите ще изкара, че неговото мнение е мeродавно. Колкото и да е непопулярно, и неправилно според мен. Ще се надпреварват да отварят теми и на всяка новина ще цъфва тема, да може някой да си върне на някого. Виртуална форумна война.

Да, това ще доведе и такива последствия, което малко спъва идеята да сме много социален сайт. Ако искаме нещо подобно, то реално може да се направи само в пазара, но като цяло не е добре въобще.
 
От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

Ако ми кажеш че с раздела за политика не целиш контент?! Не разбираш ли че така се делят хората на различни фронтове? Някой да е чувал някога тихи дискусии за политика, мачове или игра на карти?
 
От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

Повярвайте ми, няма нещо по-кофти от това да седиш и нон стоп да стъпваш като по тънък лед, и да не знаеш кое как ще се разтълкува и кой ще те смъмри?

Ето тук е грешката. Прави разлика между форум за някаква игра и такъв, в който са се събрали бизнесмени, като някои от тях са със сериозен умствен багаж. Просто е: когато някой спами, проваля сделките на околните без доказателства и съсипва теми, не защото става въпрос за измама, а просто от чиста глупост, то си е за бан. Когато мнението ти е свързано с темата, независимо колко остро е поднесено, няма хейт и необоснована критика, то това мнение се оставя. Според теб дали е редно 5-6 човека да влизат и да обръщат всяка тема на спам? По-добре ли е да си либерален, но като влезеш във форума да се отказваш да четеш, просто защото спама е повече то смисления контент?
В този форум не говорим за строга модерация, а да се знае границата. На един човек, който всички познаваме с неграмотното си писане и спамене,,, трябваше да му отделяш по 5 часа на ден, за да модерираш, и на край пак получи бан. Нужно ли е да слагаш наказание на някого, след като вече е прогонил 1/3 от комюнитито?

А сега стига критика към админите...мога ли да попитам защо определени хора си позволяват да се впускат в спорове със спамерите, при положение, че винаги ефекта е един и същ всеки път? Форума се прави от всички, както каза Банко и за това вина имат всички. Толкова ли не им идва на ум на някои хора, че колкото повече хранят троловете, толкова повече ще ни се качват на главата?
 
От: Re: От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

Да, това ще доведе и такива последствия, което малко спъва идеята да сме много социален сайт. Ако искаме нещо подобно, то реално може да се направи само в пазара, но като цяло не е добре въобще.

Бате, мислех да не пиша повече във форума, но не мога да се съглася с теб. Предложението на колегата @ mvmrik е много мъдро и добро, ако можеш да го погледнеш отвсякъде. В момента игнора както е направен е много тъпо, значи даден човек ме дразни и какво, аз го игнорирам... да ама Не, той не може да ми пише единствено на ЛС, а в темите ми... тотално ги нас*ра и аз не мога да направя нищо друго, освен да започнем да се псуваме в темата и тя заприличва на едно голямо Ла*но. Викаш, рипортвайте... хубаво, ама след като няма модератори, то вие не може да стоите нон-стоп във форума и да ни пазите като малки деца. Понякога ми се е случвало да пусна по 10 рапорта и няма кой да вземе отношение по въпроса. Значи този вариант не е най-удачния!!!

А я Вие направете игнора да е като във Фейса напримерно, ще стане леко и спокойно във форума. Ако даден спамер ме обиди или нас*ре темата ми, това ще бъде един единствен път и повече КРАЙ, а сега кво... някой ако го е яд на мен, само чака да пусна тема... и почва да ВАПЦА.

Вискяра е прав и аз поддържам неговото и други умни мнения. Моля Ви, направете форума да е еднакво приятен за всички! Благодаря!
 
От: Re: От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

Да, това ще доведе и такива последствия, което малко спъва идеята да сме много социален сайт. Ако искаме нещо подобно, то реално може да се направи само в пазара, но като цяло не е добре въобще.

Много хора спряха да пускат теми във форума, точно защото знаят, че ще бъдат наспамени от някои индивиди. Всяко нещо има добра и лоша страна, но е добре да видим на кое добрите са повече :)
 
От: Re: От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

Много хора спряха да пускат теми във форума, точно защото знаят, че ще бъдат наспамени от някои индивиди. Всяко нещо има добра и лоша страна, но е добре да видим на кое добрите са повече :)

Наблокирам всички които ще ме изобличат е измама и си пускам темата ко праим?
Посочи поне 10 форума в които се ползва тази опция.
 
От: От: Re: От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

Наблокирам всички които ще ме изобличат е измама и си пускам темата ко праим?
Посочи поне 10 форума в които се ползва тази опция.

На троловете опцията за игнориране ще е спряна не се тревожи
 
От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

Всяко нещо си има цена. Свободният режим води до поява на по-остри коментари, които са невъзможни в затегнати форуми, но пък тогава страда динамиката и ако се прекали се стига до пълен разпад на общността, както стана в Сърченджинс (бивш Уебмастър). Кое е по-добре, жив форум с тролове или мъртъв форум без тролове, където има общо по 2-3 мнения на ден? Аз лично съм на мнение, че тук е постигнат много добър баланс между свобода и правила, и няма нужда от промени.
 
От: От: Re: От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

Наблокирам всички които ще ме изобличат е измама и си пускам темата ко праим?
Посочи поне 10 форума в които се ползва тази опция.
Все пак админите и репортите продължават да работят, така че най-много да се спестят псувните и излишните спорове в темата :)
 
Re: От: От: Re: От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

Все пак админите и репортите продължават да работят, така че най-много да се спестят псувните и излишните спорове в темата :)

Няма никакъв вариант репортите да не влизат и да не са взимани действия. Може да се разчита на това, че се преглеждат, обсъждат (ако сме пред сериозен казус) и взимат действия. Вижда се много ясно в пазара, когато автора иска темата му да бъде изчистена от коментари, некасаещи самата тема или нейното естество. ;)

И наистина се опитваме да държим някакъв баланс, защото каквото и да си говорим, по-кофти от форум с тролове си остава мъртвия форум, и мисля, че ще се съгласите, но това по никакъв начин не означава, че ще се толерира някакви остри коментари и заяждания без никакво основание. ;)
 
От: Re: От: От: Re: От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

...
И наистина се опитваме да държим някакъв баланс, защото каквото и да си говорим, по-кофти от форум с тролове си остава мъртвия форум, и мисля, че ще се съгласите, но това по никакъв начин не означава, че ще се толерира някакви остри коментари и заяждания без никакво основание. ;)
И друг път съм го писал, че и неведнъж. Евала за организацията на форума, това ми е близо до представата за смислено управляван форум. Модераторската слободия е 10 пъти по - гадно нещо. Тия хора ако ги срещна в реалния живот най-малкото ще ги отсвиря, и като мен мислят голямата част от хората, дето всъщност правиха форума ценен. Модерацията не прави форум, правят я участниците.
 
От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

Банко, ако махнеш политиката ще бъде двойно по-спокойно според мен.
 
От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

Банко, ако махнеш политиката ще бъде двойно по-спокойно според мен.
Пак ще има джавкане, само че в офтопика:). Модерацията си е добре, а за троловете си има игнор бутон. Обаче мисля, че в пазара трябва да се чисти спама по темите.
 
От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

forum-faces-icons-01.jpeg
 
От: Няма по-загубен форум от predpriemach.com

Забранява се да се обсъжда: политика, религия, футбол + модерация на груби постове и бан...... все пяк нова е предприемач офф топика нямя място тук а който вдигне стара тема с ... благодаря полезна информация ... резачка и това е .....
 
Статус
Not open for further replies.

Горе