Относно задаващата се Световна Криза и Пандемията от COVID-19

Статус
Not open for further replies.
Това с блокирането на куриерите беше грозно. Затвориха търговските обекти (очаквано), блокираха цялата търговия онлайн, пълен блокаж на всичко. И го направи от сега за след 5 минути, без никаква възможност за реакция. Няколко стотин пратки, за хиляди левове блокирани по складовете на еконт до неясно кога. А, както някой спомена, разходите си вървят, заплати на 20 човека също. Ако не облекчат режима, ще стане страшно мазало. Не дадоха шанс на хората да планират нищо, не си направиха труда да предупредят поне един ден по-рано какво следва. Това е лайнарщина пълна. Последиците от това, ще са много по-страшни.

Цялата тази гнусна политическа пасмина в момента се радва, че ще си правят каквото си искат и колкото си искат, когато си искат, че никой не говори за дамата от Барселона, сестрите по первазите, майките пред министерски съвет и всичко останало. Но това което ще последва, след като отмине вируса, ще им се види като ад под небето. Предстоят много тежки дни.... България не е Италия, катастрофата този път ще е колосална.
Еконта ще работи.
Но иначе си прав. Ще има много много сериозна криза след това. Така че който има в кеш, може да ги обърне в нещо друго. Вероятно 2008-ма once again.
Дано утре да вкарат и мярката с 0% лихвените кредити за бизнеси, както в други държави.
 
Не си краен изобщо. Тук си толкова прав, че просто няма накъде повече. Карали сме и по-тежки грипове, които също директно преминаваха в пневмония, и пак старците и хронично болните умираха. Да, обаче тогава медиите и държавния апарат не създаваха излишна паника, незнайно с каква цел. Всъщност, знайно е...
Ето и да им се посмеем на овчите глави. Из Фейсбук фида ми:

89327722_3055210677851781_6488901848529895424_n.jpg

88962735_10217777692614166_2556469572299390976_o.jpg

87754355_10221829797678209_2047614929539694592_o.jpg

89786423_3065330370168408_2596980494109245440_o.jpg

Гледайте ги тия глупаци, това са хората, с които работите, с които пътувате всяка сутрин, тези с които са ви шефове или са ви подчинени, които ви обслужват някъде или ви чуват по телефона. Тези, които виждате по сбирки, по заведенията, на какви ли не събития. Това са хора, които дърпат мисловно общия ни умствен % надолу. Тези мишки с мозък на пелсен са причината всички да страдаме, всички да го ядем еднакво. Тези, които мислят, че тяхното оцеляване е важно за света, а напълно обратното.

Каквото и да кажем, ще е малко, въпросът е какво правим ние с мозък. А кризата ще е неизбежно следствие, с което няма да успеем да излезем от него може би години. ;)
 
Аз имам следния въпрос. Какви точно превативни мерки взимат хората, които се бухват след работно време в тълпата да се презапасяват с продукти за месец напред? Наречете ме тъп, но ми се губи логиката тук. :)
 
Аз днес успях да си купя два пакета гъз папир :) Че пребъдем! :)

Бъдете здрави.

 
Тоалетната хартия става по-мека и нежна, ако си се борил за нея с някоя лелка, по време на апокалипсиса. :)
 
Тоалетната хартия става по-мека и нежна, ако си се борил за нея с някоя лелка, по време на апокалипсиса. :)
Хахаха. Виж не бях се замислил върху това.Определено си прав. Иначе не виждам смисъл. Тия лелки, големи дрисли ще дойдат. :)
 
Търсих отговор на таа конспирация, накрая пресметнах, че ше се яде и сер.. един месец. Доволен съм от покупката :D
 
Покрай кризата може би е добре да изкрънкат някой милионче за обновяване на уеб сайта си

"© Всички права запазени 2015 Министерство на Здравеопазването "

:D
 
Аз имам следния въпрос. Какви точно превативни мерки взимат хората, които се бухват след работно време в тълпата да се презапасяват с продукти за месец напред? Наречете ме тъп, но ми се губи логиката тук. :)
В повечето магазини имаше ограничения за брой допускани хора на веднъж вътре.
Аз отидох до денонощния 345 да си накупя малко яйца, че не ми се виси един час на опашка за тях и нямаше никой :D
 
Покрай кризата може би е добре да изкрънкат някой милионче за обновяване на уеб сайта си

"© Всички права запазени 2015 Министерство на Здравеопазването "

:D
Брат, не само тия са зле. Виж ги и останалите герои от групата на неудачниците: КФН, НАП, НОИ, МОН, всичките са правени от едно време и никой за нищо не го е*е да ги поднови, с някой друг милион. А тия които са уж "съвременни" сайтове, все едно ги е правил някой слепец с умствени проблеми.
 
Абе истината е, че и на Нова Година не се правят такива обороти.


Гледах един руски доктор който има малко по-не традиционни подходи, та той направи коментар за вирусите който ми хареса, каза следното в общи линии :
Представете си една крава излязла на полето, тя забелязва само тревата не вижда примерно кората на дърветата и не изпитва желание да ходи да си хрупне от нея, един заек обаче ще я види и ще ходи да я обели, та вирусите според него действат на същия принцип, търсят благотворна среда за развитие и забелязват само това което им харесва, нищо, че не са живи както казват явно имат някакви сензори, тоест търсят да им е готино:), за да могат да се множат на спокойствие.

Според него търсят окислени среди, тоест за да не те харесват вирусите трябва да намалиш тестото, сладкото, млечните продукти и млякото и да хрупаш само плодове и зеленчуци както се вика като заек:), вируса не харесвал това той обича възрастни чревоугодници с забавен метаболизъм.

Ми, че той като нас бе обича си да си похапва сладко, месце, малко рикиика и....така, че не се редете за тоИлетна хартия, мисо и тем подобни, ами бягайте до плод и зеленчука;).

Може и да има някаква истина във всичко това знам ли.
 
Преминаха всякакви граници!

Може и да има някаква истина във всичко това знам ли.
Такива изказвания с 0 аргументи са абсолютно неадекватни.
Като пича има панацеята за всички вируси, да я пусне и да се приключва ... да, ама не се е случило поради причина.
 
В повечето магазини имаше ограничения за брой допускани хора на веднъж вътре.
Аз отидох до денонощния 345 да си накупя малко яйца, че не ми се виси един час на опашка за тях и нямаше никой :D
Да, някои имат глава на раменете. И много хора тук са такива. Но защо? Като един мой познат - бърсане на ръце, мазане с гелчета, кърпи, маски и накрая се плесне в аптеката да пазарува след кашлящи в час пик. :)
 
Факт е, че ни трябва вирус, който да се лови и да мори само тия с малко мозък. Някак нещо такова ще оправи света. Тия с тоновете тоалетна хартия са пътници от всякъде. :)
 
Аз не разбирам каква е тази мания да се смеем на хората, които са предпазливи.

Аз примерно си напазарих храна за 3 месеца напред. Но го направих преди няколко дни, в работно време, за да избегна опашките. Аз и семейството ми сме в рисковите групи, при които смъртността не е 0.2% - ако мога да изхарча 200лв. за нещо, което така или иначе ще купя след няколко седмици, за да огранича излизане навън на през 2-3-4 дни вместо всеки ден, трябва да съм изключително тъп да не го направя.

Брат ми в момента е в Неапол студент. Пратихме му пари да си напазарува храна и неща още преди 2-3 седмици, когато нещата не бяха ненормални. Той също е в рисковите групи. Стои си вкъщи и си учи и си работи, докато другите се шуркат наляво-надясно да покажат колко са смели. Или поне го правеха, преди да усетят, че имунизирани срещу вируса няма. Съквартиранта му мина от подигравка към подражание - като опре ножа да колата по-нормалните хора спират да бъдат простаци, факт.

Сега идеята е, че ние така или иначе зареждаме трайни продукти за месец напред и в нормално време, за да не се въртим като мухи без глави всеки ден до супера, когато просто можеш да си свършиш пазаренето за месеца, или поне по-голямата част от него, наведнъж за един час и след това един месец рахат.

Супермаркетите ще са едно от местата, които ще са най-опасни за посещаване, тъй като на всеки му трябва храна всеки ден - неизбежно е. Ако всички си бяха напазарили като нас за месец или повече напред най-важните неща, хората в супермаркета щяха да са 3-4 пъти по-малко всеки ден от тук до края на света. Т.е. много по-малък риск от заразяване от директен контакт с хора.

Сега че всички са чакали последния момент, или че хора като вас ще търчат по 4 пъти на ден за цигари, кафе, забравих да си купя дъвки Орбит, това е друг въпрос. За мен е важно да предприема разумните стъпки, за да огранича шанса за контакт със заразени, смешно или не, практично или не, но не намираш нищо смешно или непрактично в пазаруването на храна, която така или иначе ще изядеш и трябва да купиш, наведнъж. Всеки с приоритети си.

Подозирам, че много от хората на бели кончета тук, които се присмиват на тълпата, не живеят в един апартамент с рискови групи при потенциално заразяване. Или нямат съзидателноста да им пука, което би било по-жалкото. Всеки сам си прави да му е хубаво, аз не искам да си рискувам живота за едно кафе, което не съм си купил днес, и ми е притрябвало да си купя утре.

И те така.
 
Оф, тази тема е за коша. Няма по болни от паникьосаните... Край, умираме..Спрете да дишате и си стойте в дупките, и няма да ви хване и топлият ветрец от днес. Безумно е подобна паника и извънредни положения! ПодмивЪйтА се редовно, както са наредили шефовете и няма да Въ хване. Добре, че дойде кУроната, че да Въ накара да сЪ изкъпИте!
 
Той вируса наистина ходи по маймуните, не по хората.

С любезното съдействие на смелите и социалните, дето нищо не ги хваща, докато не ги хване, и не го разнесат при хората, които не пишат детски форумни постове, за да се правят на интересни.

От животните към хората, за жалост.
 
Статус
Not open for further replies.

Горе