Очила за Компютър

Колко часа прекарвате на ден пред компютъра ?


  • Общо гласове
    93

lastsentinel

Active Member
Днес случайно се зачудих някой от вас използва/л ли е очила за компютър и доволен ли е и от кои или пък смята, че са пълна глупост. Понеже много хора от тук си изкарват парите основно с интернет си мисля, че ще се получи хубава дискусия. Може също да споделите по колко часа на ден прекарвате пред компютъра.
 
Последно редактирано:
От: Очила за Компютър

Аз съм си още с розовите
 
От: Очила за Компютър

Аз си ползвам очила, макар че за лаптопа мога и без тях :) Дискусията е супер иначе, харесва ми, зависи дали съм била на работа 8 часа и после у дома да седна на компютъра /90% това се случва/ да си свърша нещо и като прибавя как съм адиктед към нета, докато се намотам откарвам над 10 часа. Напоследък обаче много не се застоявам май и общо стават 8 часа :) Ако съм си у дома обаче спокойно мога да си стоя до 10 часа.

Според има полза от очилата за компютъра, особено ако мониторът е не много надежден.
 
От: Очила за Компютър

Ако редовно се изпълнява едно упражнение може и без очила. Упражнението е следното: при затворени очи се гледа нагоре-надолу(то не се гледа, ами се извършва движение на очните ябълки, имитиращи гледане в тази посока), наляво-надясно и накрая кръгови движения в двете посоки. За всяко движение около 20 повторения.Като цяло не отнема много време. Добре е упражнението да се изпълнява на всеки 1-2 часа интензивна работа пред монитора. Някои хора дори успяват да си намалят диоптъра на очилата чрез подобни упражнения. Пред време се бях поувлякъл по една игра, та играех по 18-19 часа на денонощие в продължение на няколко години. Ползвах изключително скапан монитор, обаче никога не съм имал проблеми с очите(нито претоварване, нито умора, нито кървясване) благодарение на упражнението. Пробвайте го.
 
Очила ползвах преди 4 години, когато ми откриха "скрито далекогледство", но след 1 година очите ми бяха като нови (чукам на дърво) и вече не ползвам очила.
Прекарвам между 8 и 10 часа пред монитора и смея да твърдя, че поне за сега не ми влияе кой знае колко на очите - поне не съм усетил някакво влияние.
 
От: Очила за Компютър

Не са глупост и ги препоръчвам на всички, които се застояват. Аз имам едно 0.1 и антирефлекс или там както се казва за работа с ПЦ. Преди да ги сложа много по си товарех очите.
 
От: Очила за Компютър

Окото се изморява, дори мониторът да не ни вреди, взирането, разчитането... всичко това натоварва. Аз ползвам очила за компютър от две години и съм много доволен. Преди закупуването им обаче е силно препоръчително консултация с офталмолог.
 
От: Очила за Компютър

Използвам такива без диоптър, които карат окото да мига, защото от монитора окото се изсушаваи и се прецаква (нещо такова беше). Според мен вършат работа и са си избили 120-те лева, които навремето дадох за тях.
 
Последно редактирано:
От: Очила за Компютър

По 15-16 часа на ден и така съм вече 15ина годинки :) И цял живот слушам колко било вредно за очите и тн... па още нищо ми няма :)

ЕДИТ: въххх извинявам се, чак сега видях че темата е от едно време :)
 
От: Очила за Компютър

Аз от няколко години сложих очила с диоптър за четене, обаче много бързо ми се влошава зрението и сега май пак ще увеличавам диоптъра. Още първите очила с диоптър ми ги направиха със защита за компютър и вторите също, обаче не знам дали помагат с нещо. Нямам идея. Колегата ме заинтригува с упражненията, чувала съм за тях, но мислех, че е нещо пунта мара, ще трябва да потърся повече инфо, че взех да се плаша вече - без очила вече въобще не мога да чета.
 
От: Очила за Компютър

Прекарвам минимум 8 часа на ден пред компютъра. До сега не съм ползвала очила, но не съм и имала проблем с очите (да чукна на дърво). Една позната обаче ми каза следното: Ако вървиш всеки ден по 10 км пеша, как ще се чувстват краката ти? По същия начин е и с очите, обаче не го усещаш.
И като се замисля ... май е права, та и аз вече се замислям за очила.
 
От: Очила за Компютър

Наистина полезна информация за всички,които са продължително време пред компютрите ежедневно
 
От: Очила за Компютър

Такова нещо като очила за компютър няма ;) Поредните безумици за да вземат на хората парите...
Преди време много се интересувах на тази тема защото прекарвам и аз по над 12 часа всеки ден пред монитора та съм се консултирал с няколко офталмолози и всички бяха на мнение, че такъв тип "универсални" очила за компютър няма. Има мноого материал из нета на тази тема... ето една статийка: http://www.zdrave.net/Portal/news/?evntid=H8lRHab8rsQ=
 
От: Очила за Компютър

Аз изкарвам по има-няма 12 часа, като минавам от 3 едновремнно работещи монитора до таблет късно вечер. За това и не мисля да си взимам смартфон, само това ми липсва. И резултата не закъсня - очила. Още се радвам, че ги нося само за комп, таблет, четене и друга такава дейност. Лошото е, че в бъдеще нещата ще са по-зле от към прекарано време пред мониторите. Много работа ще се отвори след август месец. Дано успея да си запазя очите. Ще следя темата от близо.

В момента спазвам основните правила:

- 15 мин. почивка на всеки 45 мин.
- Често примигване, с цел навлажняване на очите. Обмислят и изкуствени сълзи.
- упражнения на очите

Ако някой има и други съвети, нека сподели. Предпазните мекри са взети, само да спомена. :)
 
От: Очила за Компютър

Аз като ходих на преглед за очилата и като изключим астигматизма и другите очни проблеми, задължително поисках анти-рефлексни (за пред компа) и затъмняващи се стъкла (за да не ми пречи слънцето докато шофирам).

И без това трябва да нося очила, защо да не са с повече екстри. :)

П.П. Е само немога да заварявам с тях!
 

Горе