Помагайте за първия сайт :)

От: Помагайте за първия сайт :)

1. Нормално е да не излизаш дори и на 30та страница при търсене на тая кл дума. Все е индексирал гугъл само началната страница и тъй като няма кеширана версия вътре, не знам какво изобщо е индексирал. Не си попаднал в пясъчника със сигурност, бутай здраво линкове и след време ще почнеш да излизаш на разни ключови думи :)
2. Мисля, че някъде из кода на темплейта трябва да има нещо като структура на поста и от там може би може да се махне. Съветвам те да си намериш някой хубав темплейт, защото този честно казано не струва :) www.btemplates.com
3. Да включи коментарите :) Няма смисъл да ги махаш :)
4. Не мисля, че ще те баннат за толкова дребно нещо :)
5. Не, ако ги пренаписваш не трябва :) Аз те съветвам да си отделиш 30$ за статии, имам един човек, който може да ти ги пренаписва за 1.5$ парчето (500 думи да е статията)
6. Надали ДМОЗ ще го одобрят в този вид, смени темплейта натрупай малко статии, да кажем 10-15 :)
Успех ;)
 
кога разреши за индекисране блога?

налинкваи го стабилно блога от където можеш директории социални мрежи (всяка статия по отделно по една на ден за диг и другите големи че бан...) подписи от форуми и ще го индексира :) а и запиши се за фиидбърнър добави си фиида и активираи техният пингър от нстроиките ...

а истинско линкче трябваше да му пуснеш от тук като питаш виж ки какво правят някои нови юзеври само и само да си пустнат линка ... които е доказан потребител няма да се сърдим че прави така
 
Последно редактирано от модератор:
От: Помагайте за първия сайт :)

@voic4e също да ти кажа че е хубаво да си болдваш ключови думи , а ти си болдвал някакви съсвем странични фрази и думи...тва ще ти помогне за СЕРП-а
 
От: Помагайте за първия сайт :)

Sammy, живо ме интересува офертата за пренаписване на статии за 1.5$. Можеш ли да споделиш контакти на човека или ми пиши на лично.
Благодаря
 
От: Помагайте за първия сайт :)

Цената на моя човек изглежда се е вдигнала
Пренаписване на 500 думи - 2.5$
Написване на 500 думи - 4.5$
имейла му е kichuu9 [at] gmail [dot] com
Човека е индиец за това говорете на английски :)
Статийте са добри, ето една от пренаписаните:
ezinearticles.com/?5-Popular-Quit-Smoking-Techniques-to-Achieve-Desired-Outcomes&id=1639249
И една написана:
healthproblemstoday.info/stop-smoking-patch/
 
Последно редактирано:
От: Помагайте за първия сайт :)

@Sammy, @coolice, @vetzkov - страхотни много изчерпателни отговори. Благодаря Ви за помощта! :roll: :| ;)

Иначе го разреших преди малко повече от 24 часа и после постнах нова статия.

А този FeedBurner каква част от статиите ще взима? Предполагам има начин да укажа да взима примерно само първите 3-5 изречения, за да не се получи duplicate content.
 
Последно редактирано:
От: Помагайте за първия сайт :)

Цената е добра. Обаче. Разгледах само втората статия (написаната), но нещо английският като че ли не ми допадна. Струва ми се неиздържано. Не че това което сега ми снасят за 7 лева е по добро и не му поправям граматически, правописни та и технически грешки. А 4.50 долара е пак някъде толкова и май ще се възползвам.
Мерси за информацията.
 
От: Помагайте за първия сайт :)

Guys,

Ето един въпрос и от мен.
Извинявам се за Hi-Jack-ването на темата... Но не ми се отваря нова само заради този въпрос. Ето го и него:

Харесах си продукт. За продукта има много възможности като ключови думи... Харесах си словосъчетание от 3 думички. AdWords Keyword Tool предполага 6600 търсения на това словосъчетание. Определя и Advertiser Competition-а като Average. Има общо 106,000 сайта, които го връщат при търсене в Г. Забавното е, че към първия общо линк-ват 9 сайта (ясно, че линкинга не е най-важното, но все пак), а към втория и третия по един.
Тъй като съм все още начинаещ начинаещ (не, не съм се объркал, два пъти съм написал "начинаещ"), се чудех дали това словосъчетание е нещо, в което реално мога да се целя, или да си потърся нещо с по-малко търсения и по-малко Advertiser Competition.

Благодаря предварително за съветите!

Поздрави,
Wisher
 
От: Помагайте за първия сайт :)

Аз наскоро оптимизирах за подобна думичка. За около месец и половина съм в топ 5 резултата, и вече получавам трафик. Въпрос на време и малко подобрение на салес копи-то е да почна да продавам от сайта.
 
От: Помагайте за първия сайт :)

Wisher абсолютно можеш да се бориш за тоя кейуърд, даже е препоръчително щом си си го намерил :) Но те съветвам да не обръщаш внимание само на тази фраза, работи по нея около месец и после включи и други думички в оптимизацията...
 
От: Помагайте за първия сайт :)

Guys & Girls,

Благодаря ви изключително много за помощта. Златни сте.

Carnation, само със SEO и content ли го направи или си влагал и пари за коменти по блогове, форуми и такива неща?

И един мноооогооооо глупав въпрос. Какво ще рече sales copy?
 
коментарите по форуми и блогове също са част от сеото (линк билдинга) и то доста ефективна (въпреки че и с герила маркетинга може да се определеят) може да си ги правиш сам и най важното не спами ще има по добър резултат

сеилс копи текст на сайтати които подтиква потенциалните купувачи да купят
 
От: Помагайте за първия сайт :)

Смених дизайна:
Код:
http://unclethiny.blogspot.com/

В карето, в което пише Hot offer при всяко зареждане на страница ще се въртят 10-20 твърдо кодирани текстчета, приканващи посетителя да прочете статиите за продукта, който промотирам. Остава да оправя бутона Search и да си намеря картинки за отслабване, след което дизайна смятам, че в общи линии ще е завършен - ако има нужда ще се правят козметични промени :)

Какво ще кажете за сегашния му вид? :)
 
От: Помагайте за първия сайт :)

guys & girls,

Благодаря ви изключително много за помощта. Златни сте.

carnation, само със seo и content ли го направи или си влагал и пари за коменти по блогове, форуми и такива неща?

И един мноооогооооо глупав въпрос. Какво ще рече sales copy?

Дал съм пари само за хостинг и домейн, т.е. минимума. Уникален контент, онпейдж оптимизация, размяна на линкове, малко директории, артикълс. Нищо по-различно от това, което ще намериш като съвети и препоръки във форума. Просто отдели време, прочети важните теми, веднъж да видиш за какво става въпрос, и още няколко пъти за да схавнеш максимума. После бачкай :)
 
От: От: Помагайте за първия сайт :)

...Нищо по-различно от това, което ще намериш като съвети и препоръки във форума. Просто отдели време, прочети важните теми, веднъж да видиш за какво става въпрос, и още няколко пъти за да схавнеш максимума. После бачкай :)

Това вече съм го направил. Занимавам се вече с практичната част. Съвсем скоро ще видите и моето блогче тук някъде за оценка.

voic4e, линковете, които са в navigation menu-то "Post RSS" и "Comments RSS" водят до "The feed specified by http://www.blogger.com/feeds/9147639617233692055/posts/default is not enabled"...
Това според мен си се брои направо за dead link от посетителите, което пък си е голям draw back да купят нещо. Това си е мое лично мнение. Аз не съм експерт в областта, но това ми направи голямо впечатление още при влизането на обновения дизайн
 
От: Помагайте за първия сайт :)

Мерси за съвета :) Да, аз се чудя какво да сложа на тези линкове, за да не разваля дизайна :)
 
От: Помагайте за първия сайт :)

Въпрос за СЕО:

Нали много сайтове имат от ляво и отдясно сайдбарове с линкове и други глупости, а по средата е основното съдържание на съответната страница. Аз направих така, че в HTML да излиза първо кънтента на страницата и после 2-та сайдбара, а чрез CSS-а го направих да изглежда нормално - кънтента по средата.

Въпросът ми е това, че изкарах в HTML-а да излиза първо същинското - H1, H2 после кънтента на страницата и едва тогава всичко останало - така както ще се вижда в текстовите браузъри, има ли значение за търсачките, т.е. ще подобри ли onpage оптимизацията?

Линковете на таговете и тези към категориите, ако успея да ги подкарам, да бъдат ли с nofollow? Като се замисля май има нужда. А и се притеснявам, че момента самия блог си прави duplicate content чрез страниците с няколко поста :(

Да върна ли синята лента? Мисля, че е полезно нещо а и се страхувам, че нарушавам правилата като съм я скрил :)


п.п. Разреших къси RSS фийдове - само 1 абзац, измислих какво да сложа на линковете отгоре и ги напарвих с nofollow, защото мисля там да няма същинска информация, а някакви тулове или други глупости. Ще направя другите неактивни линкове да работят, ще сменя favicon-а и се надявам че и с полето за търсене няма да има проблеми. Ще добавя и някой тул в левия сайдбар за гъзерия :)

За съжаление за сега няма категории и related posts - нещо се сбъглявиха нещата, когато опитах да ги направя. Сега мисля и какви да са логото и няколко картинки от дизайна, които да подхождат на тематиката на блога :)


п.п.п. Тъй като поне в момента линка го има в темата и в подписа, ми се струва, че ако с вашите съвети се справя със задачата, блогчето ще стане един готин example за начинаещите :)
 
Последно редактирано:
От: От: Помагайте за първия сайт :)

Да върна ли синята лента? Мисля, че е полезно нещо а и се страхувам, че нарушавам правилата като съм я скрил :)
п.п.п. Тъй като поне в момента линка го има в темата и в подписа, ми се струва, че ако с вашите съвети се справя със задачата, блогчето ще стане един готин example за начинаещите :)

цветовата гама на блога ти ми допада много :)

за лентата виж Премахване на горната лента на Блоггър

виж още Блог за афилиейт продукти - Подходящо за начинаещи


п.п.коментарите към статиите включени ли са ти?
 

Горе