Помни жертвите! Помни убийците!

От: От: От: Помни жертвите! Помни убийците!

До преди малко говореше как ако не се изброят 10 световно признати учени, значи не са избили цвета на нацията. Сега обърна палачинката и почна с анализи на човешките качества, съпоставени с броя и шанса да ги имат. С три думи - сам си противоречиш.

Не си противореча. Вие имате наглостта да твърдите, че с убийството на 2к човек (повечето политици) е убит целия елит.
Естествено, че има много български учени след Народния съд. За съжаление и много голяма част са се реализирали в чужбина. Други които са имали капацитет, не са могли да се реализират заради комунистическата система. Но до кажеш, че 2к политици е елита... малко не е честно спрямо всички останали (които не са били свързани с политиката и съответно не са съдени).

Кои са великите личности с които се гордееш? Царе, военни, поети и тн. или други? Не се ли гордееш с Цар Симеон Велики? Той също е бил свързан с политиката. Левски, Раковски и тн. пък са били революционери, което е много близо до военни. За теб те не са ли част от най-високо естество на нацията ни ?

Не разбрах какви са тези сравнения?

цар симеон с политиците
левски с военните?

цар симеон е по-скоро военен (ако трябва да направим сравнение). А сегашните военни са политици/лица изпълняващи политически поръчки (власт, територия, влияние) (именно заради това са преследвани - има много примери и стари и нови при които военните правят преврат - т.е. нямало е как да бъдат подминати от народния съд).

Тънката разлика ти е неудобна. Не може да сравняваш Левски с останалата шайка политици и военни, защото Левски напълно е съзнавал до какво може да доведат неговите действия (смърт имам предвид) и най-вече: носил си е отговорността сам и не е издал никого. Има стихотворения, негови думи.. не ми се говори повече.

Като стана дума за цар кирил преди няколко поста - прочетох, че той обикалял курвите по хотелите до последно (не ме карай да търся статията). И въобще не е очаквал да бъде осъден на смърт.
Така, че не ми обяснявай какъв елит сме загубили. те също като сегашните са се били самозабравилии доста далеч от народа.
 
От: Помни жертвите! Помни убийците!

Ама той и Вазов е умрял докато е*е (ако четеш статии по сайтове), въобще, нихилист трол като теб е безсмислено човек да спори. За учените, дори само един проф. Богдан Филов стига - световнопризнат учен и основател на БАН. Ами проф. Любомир Владикин (сигурно не си го чувал), ами проф. Александър Цанков, ами проф. Асен Кантарджиев - всички осъдени на смърт? Това са все световнопризнати учени (разбирай от световната акедимична общност) и български патриоти. А колко има репресирани и хвърлени по затворите, пак са десетки хиляди души. А колко невинни има избити в първите 40 дни на революцията, пак хиляди хора. Трябва да си пълен изрод, за да си равнодушен и към смъртта на един велик българин.

Кажи, какво се случва с потомците на баба Тонка Обретенова?
 
От: От: От: От: Помни жертвите! Помни убийците!

Но до кажеш, че 2к политици е елита... малко не е честно спрямо всички останали (които не са били свързани с политиката и съответно не са съдени).

Има ли смисъл човек да спори с теб? 2000 политици... от къде ги изкара толкова не знам. Изброй 20 от тези "останали". Ако може и такива, които не са свързани с политиката.

Цар Симеон Велики не е политик? :D Дълбаеш дъното. Дори и да приемем, че не е нали стана ясно, че се избиват и военни? Та сега от елита ли са или не? Противоречиш си и то много.

Плюс това тук говорим само за Народния съд, който е само 4 месеца. Убитите са м/у 20 и 45 000. И това са тези за които има някакви сведения. Като прибавим всички за 45г. - репресирани, затворени в концлагери, измъчвани, изчезнали и тн. числото става трицифрено. Ето за това ти говорим, че е избит цвета на нацията.
 
От: Помни жертвите! Помни убийците!

Цар Симеон Велики не е политик
Е как бе, цар - политик, къде се е чуло и видяло. :lol:
 
От: От: От: От: От: Помни жертвите! Помни убийците!

Цар Симеон Велики не е политик?

А Левски бил военен :shock:. Извинявай, но минавал ли си освидетелстване?

Като прибавим всички за 45г.

айде... ще прибавяме още 45 г. за да може процента (който е доста малък) да стане малко по-голям :lol:

Ако темата е с цел да оправдаваме състоянието на държавата днес (25 г. нов режим - т.е. вече преполовил времето на стария), та ако ще се оправдаваме с 2к избити... добре.

То ако с 2к (повечето държавни чиновници) можеше да промени съдбата на една цяла нация, то да вкараме 2к човек?
Ще им даваме по по няколко десетки хиляди заплата месечно и готово :)
 
От: Помни жертвите! Помни убийците!

Значи си приел, колко смешни ти бяха твърденията за Цар Симеон. Ок. Има някакъв прогрес.

Казах че цитирам - "са били революционери, което е много близо до военни." Не ми вкарвай думи в устата ако може. Никъде не казвам, че е редовен военен с чин и униформа.

Ами ще прибавяме да, толкова е времето в което управляват обирджиите на мандри. Убийствата и репресиите не свършват с НЕродния съд, напротив.. тепърва започват с него.
 
От: Помни жертвите! Помни убийците!

Нещо с което приключвам.

темата за народния съд е ПОЛИТИЧЕСКА и по тази причина въобще съществува. ДНЕС тя също се използва от политиците
Разбира се част от простолюдието започва да разпространява чужди статии от различни сайтове за да се прави че е част от интелЕгенцията, друга част милеят по старото време, въпреки политическия МЕТЕЖ. Вторите поне разбират, че това което се е случило предвид идването на новата власт е нещо напълно нормално.

Друга част изживяват всичко случило се, все едно е станало вчера. Такова нещо на думи се случва и днес! Само заради развитието на цялото човечество в нормалния свят, този народен съд не е възможен днес. Иначе има отделни примери и от новата история, особено в регионите където 21 век все още не е настъпил.

като вземем предвид всичко, може да кажем: Спокойно! Пийте една чаша вода, политици. Днес народен съд не може да се случи, въпреки, че много хора го искат :) включително доста и от тези които ронят сълзи за убитите 2к (т.е. лицемерите).

Загинали са много по-ценни хора от елита който визирате :0 Кой от катастрофа, кой от здравословен проблем, трудов инцидент и т.н. Но политиците не говорят за тези хора. Защо? Ами много просто. Едните са свързани с политиката, а другите не и не са интересни (т.е. не могат да правят политика на техен гръб). Точно това което се опитвам да обясня вече с няколко поста. Няма какво да жалите за политиците (каквито са и военните до някаква степен). Всички те били пълнолетни и трябва да са взели предвид рисковете на професията. особено пък Кирил който до последно е обикалял по женки и него може да го изключим - той пък въобще си е нямал на представа какво следва - значи е бил толкова некадърен, но за спуснат от небето (а не избран с конкурс) какво да очакваш
 
От: Помни жертвите! Помни убийците!

Явно пак не разбра, че освен политици са избити; военни, свещеници, обикновени хора и др. Явно е също, че не си чел, колко са жертвите в другите страни след преврата. В пъти по-малко са. Така че кое е нормално, само ти си знаеш.

Чествания на жертвите от комунизма има в цяла Европа - 23 август. Явно цяла Европа "изживява всичко все едно е станало вчера" само ти си над нещата. Това както стана ясно не е съд съобразен с желанието на хората, а с желанието на Москва. То дори не е съд но както и да е. Пий една студена вода и спри да пишеш гпупости. :)


пп Това прочете ли го?


Български министър, спасил се от „народния съд”, става световно известен учен.

http://desebg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2622

Явно и от политиците има хора от елита.
 
От: От: От: От: От: От: Помни жертвите! Помни убийците!

А Левски бил военен :shock:. Извинявай, но минавал ли си освидетелстване?

Това какво е според теб, кръжок по ръкоделие?

Vasil_Levski_2nd.jpg
 
От: Помни жертвите! Помни убийците!

Добре, че бяха ГЕРБ, след повече от ДВЕ ДЕСЕТИЛЕТИЯ след '89 (през 2011 г. е направен деня) да ви направят ден в който да пускате като луди такива темички. Хората ви подават, вие го взимате целия с удоволствие.

22 години се криете като мишки, а не излязохте един ден да кажете, че искате ден за почит на жертвите.
 
От: От: Помни жертвите! Помни убийците!

22 години се криете като мишки, а не излязохте един ден да кажете, че искате ден за почит на жертвите.
:lol: Сигурно е така. Кажи още някой виц. Левски последно бил ли е военен? :-o
 
От: От: От: Помни жертвите! Помни убийците!

:lol: Сигурно е така.

Ами така е. Това доказва кви лицемери сте :) Ако не ви бяха направили този ден, никой нямаше да забележи, че липсва :shock:

Относно това дали Левски е военен - да, такъв е за простолюдието и широката публика :)
 
От: Помни жертвите! Помни убийците!

Обясни за Левски, да видим как е за тесната публика. Относно другото, смешен си с троленето си.
 
От: Помни жертвите! Помни убийците!

Обясни за Левски

какво да обяснявам? под "военен" ти какво разбираш?
аз разбирам човек с образование и част от организация която може да води война.

Левски не е бил част от организация която може да води война. Най-малкото заради това не е военен. За образование, оръжие и т.н. да не говорим.

Разбира се аз не омаловажавам това което е правил. Но при така зададен въпрос, това е отговорът. Относно това което казах - че цар симеон не е политик, а военен (военноначалник по-точно). Тогава политиката се е правила главно чрез войската (има или нямаш, голяма или малка е) - затова по-скоро е военен, а не политик. Но пък погледнато от друга страна, между военен и политик има много общо, защоото и двамата имат власт чрез която да управляват държавата. Именно по тази причина преди няколко поста казах, че двата типа от тези осъдени на смърт ги смятам заедно (политици+военни). Споменах и за държавните преврати организирани от военни в много страни.
 
От: Помни жертвите! Помни убийците!

Левски не е бил част от организация която може да води война.
Айде пак да те ограмотя:

Първата българска легия е военен отряд, сформиран в Белград от български доброволци по време на сръбско-турския конфликт от 1862 година. Според замисъла на своя организатор Георги Раковски, отрядът трябва да вдигне на въстание българите в Османската империя. На практика легията участва в боевете за Белградската крепост, но никога не навлиза в османска територия. След тримесечно съществуване, тя е разпусната още през септември същата година от сръбското правителство под натиска на Великите сили.[1]

Освен Раковски, в Първата българска легия вземат участие и трупат опит редица видни български националреволюционери, в т. ч. и бъдещият създател на Вътрешната революционна организация Васил Левски.[2]


За образование, оръжие
Искаш да кажеш, че е нямал оръжие ли? Защо трябва да имаш образование, за да си военен? Войниците какво образование имат :-o
 
От: От: Помни жертвите! Помни убийците!

Разбира се част от простолюдието започва да разпространява чужди статии от различни сайтове за да се прави че е част от интелЕгенцията, друга част милеят по старото време, въпреки политическия МЕТЕЖ. Вторите поне разбират, че това което се е случило предвид идването на новата власт е нещо напълно нормално.

Проблемът е, че не би трябвало да го възприемат за нормално.

Все едно сега да приемаш за нормално боя и насилието по улиците, от което умират хора. Или може би тоталното неспазване на правилата за движение особено по селските пътища - където също умират хора.


Нито едно от двете не ги смятам за нормални.
 
От: Помни жертвите! Помни убийците!

Магаре срям няма... по всички тези е оборен но продължава на мучи. Значи хем смяташ заедно военни и политици, хем тия преди 9-ти си го заслужавали, защото било нормално (въпреки че не отговори защо в другите Европейски страни в които е имало преврат, убийствата са в пъти по-малко) хем Цар Симеон, също като военен е бил повече от тия, които си го заслужават. Организирай си хауса в главата и пробрай пак.

Опълченците не са ли участвали в Руско-Турската война, не водят ли военни действия? Реално не спасяват ли цялата война?
 
От: От: Помни жертвите! Помни убийците!

Айде пак да те ограмотя:
но никога не навлиза в османска територия.

Май имаме доста различни представи за това какво е войник, война и т.н. Едно е организация с йерархия където всеки има своята задача, съвсем друго е доброволна организация където приемат всеки който може да размята сабя.
И все пак едно е въстание, друго е война (казвам го защото в твоя цитат се говори за въстание и потвърждава моята теза, че организацията в която е членувал Левски няма възможностите да обявява война на когото и да е било. И тук не става въпрос само за численост, защото има достатъчно примери от историята.)

Ако война се водеше толкова лесно/просто и всеки да може да я прави, нямаше да се налага да има толкова дълги традиции които да се изучават с години (като стана въпрос за образование). Ти още малко ще кажеш, че терористите от ИД са военни (никой не ги е признал за такива, въпреки, че по организация, обучение и т.н. се доближават до реалните.)




Или може би тоталното неспазване на правилата за движение особено по селските пътища - където също умират хора

За сега това е положението. След 100 години когато колите ще са автономни, хората ще се питат "как е било възможно" и може би ще направят национален ден в който да си спомнят за жертвите на войната по пътищата.
 

Горе