Проблеми с Genbucks ?

От: Проблеми с Genbucks ?

Почуствахте ли как сте по някакъв начин зависими от тях хаха как изтървахте феноменалните бруталните ненормалните супер комисионни?
 
От: Проблеми с Genbucks ?

а ето сега каква статистика като се логнеш
 

Прикачени файлове

  • jjj.jpg
    jjj.jpg
    71.8 KB · Преглеждания: 41
От: Проблеми с Genbucks ?

Мисля, че и преди съм го казвал някъде, нооооооо поехме дедовия.... жалко
 
От: Проблеми с Genbucks ?

Кешбърнърите вадят новия арсенал с парти пилс в понеделник. :d
Освен ако някой не е оптимизирвал по бранд (което ме съмнява :) ), с малко работа сайтовете и блоговете ни ще са обратно в действие. :)
 
От: Проблеми с Genbucks ?

айде де това чакам... макар че съм брандвал доста ама ще ги извъртиме
 
От: От: Проблеми с Genbucks ?

а ето сега каква статистика като се логнеш

/home/genbucks/public_html - това не ми харесва от гледна точка на системно администриране. Т.е. на сървъра има потребителски акаунт genbucks. За да има web server-a достъп до тези файлове, те трябва да са с права поне 755 (четене и изпълнение/браузване за групата и за всички) или поне юзъра на сървъра да е добавен в групата на файловете. Което според мен си е повече или по-малко вратичка.

А някой от вас замислял ли се е, когато прави разплащания по Интернет и други прехвърляния на ценна информация, как става това? Както знаете, за разплащанията сайтовете използват т.нар. Secure Socket Layer, което използва несиметрично криптиране.


Предимствата на несиметричното криптиране пред симетричното са:

1. при симетричното трябва 2-те страни, които обменят информация, да са разменили предварително криптиращия ключ, което е желателно да става чрез "крачната поща"

2. при симетричното банката трябва да има отделен ключ за всеки потребител, защото ако ползва общ ключ, всеки клиент ще може да прочете информацията, която праща друг. Ако по света има 1 милион банки и всяка от тях има по 10 милиона клиенти, трябва на този свят да има 10 000 милиарда ключове!!!


Ето защо хората са измислили несиметричното: при него се използват 2 ключа. Когато отворите страницата, през която се изпраща номера на кредитната Ви карта, банката Ви изпраща публичния ключ - с него вие шифровате информацията и я изпращате. Така криптираната информация може да се прочете само от този, който разполага с декриптиращия ключ - в случая само банката. Ще са необходими толкова ключове, колкото са общуващите страни = 11 милиона двойки ключове по горния пример :)

Предполагам вече си задавате въпроса "Какво става, когато банката ми изпраща ценна информация"? Предполагам, че за да е защитен каналът от банката към Вас, трябва Вие да разполагате с друга двойка ключове и да изпратите на банката Вашият публичен ключ. Тя ще шифрова информацията и ще Ви я прати, а ще може да я прочетете само Вие - чрез вашия таен ключ.

Не знам дали е така и ако да - колко хора разполагат с двойка ключове. Но има още една подробност - двойката ключове се издава от официално призната организация и ключовете се асоциират със сертификат, удостоверяващ, че институцията, която Ви иска тези данни, е наистина тази, за която се представя - в случая банката. Ето защо ако Вие искате да имате такава двойка ключове, трябва да изискате това от официално призната организация, което едва ли е лесна работа... :(

Разбрах как действа този механизъм и стигнах до тези разсъждения едва когато си направих виртуална частна мрежа на базата на OpenSSL - при нея всеки компютър разполага с отделна двойка ключове, общ е само сертификатът за оторизация.

Надявам се по-запознати от мен специалисти да се включат и да оформим дискусия. Мисля, че въпросът е важен. Дори мисля да създам отделна тема :)
 
Последно редактирано:
От: От: От: Проблеми с Genbucks ?

Предполагам вече си задавате въпроса "Какво става, когато банката ми изпраща ценна информация"?

За да не се налага клиента да ползва нещо по-сложно от браузър и за да не се налага да знае що е то криптография, клиента ползва уеб-базирана система за поща вместо обикновена електронна поща. Например ePassporte когато ти пращат съобщение, го изпращат през собствената си система за поща, до която имаш достъп през браузъра си (https://), като предварително си отговорил на един правилно (има общо три въпроса, които се ползват периодично), сравнил си една картинка с тази, която помниш и си въвел правилна парола. Когато ти изпращат съобщение, по електронната си поща получаваш известие, че имаш ново съобщение без да се разкрива съдържанието му.

Прокредит банк също имат такава система, но досега не съм получавал нещо съществено чрез нея (само съобщения за промени в тарифите и други подобни).

Когато пращаш сканирана лична карта и друга чувствителна информация (некадърен превод предполагам; някой знае ли еквивалента на това в българския език? Секретна информация? Класифицирана информация?) на ePassporte това става пак чрез браузъра с криптиране (https). Има вариант да се ползва е-поща и факс, но това би било неразумно...

Някой знае ли случайно как PayPal обработва подобна информация? До сега не са ми искали лична карта, защото не го ползвам за сериозни суми.
 
Последно редактирано:
От: Проблеми с Genbucks ?

некадърен превод предполагам; някой знае ли еквивалента на това в българския език?Секретна информация? Класифицирана информация?
по удачно sensitive в случая да се преведе точна, прецизна или по- добре тайна ако ще е буквално отколкото чувствителна информация

да може би секретна информация е най добре ...или конфеденциална ако използваме модерните думички
 
Последно редактирано:
От: Проблеми с Genbucks ?

Знам, че въпросът е глупав, но преди около 2 месеца си купих от host.bg следното домейн име: lysexl-dietpills.com, съответно по този начин обвързвайки го директно с промотирания от мен продукт.. и сега, при положение, че бъкса залязва, как мога да оползотворя т'ва именце, щото все пак съм давал кинти за него, а доколкото знам Lyse XL е дистрибутиран само от GenBucks.. какво ми предлагате?
 
От: Проблеми с Genbucks ?

Знам, че въпросът е глупав, но преди около 2 месеца си купих от host.bg следното домейн име: Lysexl-dietpills.com, съответно по този начин обвързвайки го директно с промотирания от мен продукт.. и сега, при положение, че бъкса залязва, как мога да оползотворя т'ва именце, щото все пак съм давал кинти за него, а доколкото знам lyse xl е дистрибутиран само от genbucks.. какво ми предлагате?

аз ти предлагам да изпиеш една студена вода и да се насочиш към някой продукт от кешбърнерс :/
 
От: Проблеми с Genbucks ?

Просто заменяш сайта и си ползваш домейна. Не виждам сериозен проблем в това, че в името има някаква странна дума (която малко хора знаят какво значи). Добре е, че все пак има добри ключови думи в домейна (dietpills).

Това е един пример показващ защо в името на домейна не трябва да има търговски марки.

Един добър начин за икономия от домейни е да имаш един домейн, който да няма търговски марки в името, но да има някаква ключова фраза, която се среща в сайтовете на много продукти. След това се правят много субдомейни за отделните продукти. Например моя сайт herbalpills.us си го ползвам за най-различни продукти свързани с билкови хапове (хранителни добавки) - имам субдомейни за различни продукти (групи от продукти). Като изчезне някоя марка, просто правя редирект към друг субдомейн и готово (не разчитам на трафик от търсачки директно към сайта).
 
От: Проблеми с Genbucks ?

Кешбърнърите ме озадачиха - гледам си статистиката и виждам ордъри които са деклайн на статус но в ноте пише :

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]declined - card expired.? Cleared, Trying To Get Paypal [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]или
Cleared
, Trying To Get Paypal[/SIZE][/FONT]

са им писах на съпорта да видиме че поръчките са за по над 150 долара
 
vetzkov, CashBurners имат проблеми с PayPal, защото продават хапчета. При "Trying To Get Paypal" не е станала нито една продажба. Предполагам, че това съобщение е автоматично, а никой не се сеща, че PayPal им затвори акаунтите.
 
От: Проблеми с Genbucks ?

Да, gambling, pills и други такива не могат да използват PayPal, което автоматично ги прави много консервативни в това отношение, както и другите системи налазват там. :) Както е било казано някога....пазара не търпи вакум. Всичко се запълва за секунди от други.
 
От: Проблеми с Genbucks ?

vetzkov, CashBurners имат проблеми с PayPal, защото продават хапчета. При "Trying To Get Paypal" не е станала нито една продажба. Предполагам, че това съобщение е автоматично, а никой не се сеща, че PayPal им затвори акаунтите.

Ето защо в страницата им за плащане няма информация за възможност за плащане чрез PayPal:
mail29012009cm3.png


Но въпреки това плащането чрез PayPal работи. Имат акаунти, които не са затворени и се използват когато има някакъв проблем с кредитните карти ;-)

При мен има една успешна продажба с PayPal:


От скоро имам две висящи "Trying to get PayPal". Може би и те ще бъда успешни. Ще пиша когато има резултат.

От PayPal си мислят, че става въпрос за лекарства, изписвани с рецепта и затова са затворили първия акаунт. В действителност CashBurners не продават лекарства, а хранителни добавки. Това е написано във всеки сайт, но служителя от PayPal, който отговаря за това, явно много го мързи да чете...
 

Горе