Прости но полезни безплатни благини за OpenCart

От: Прости но полезни безплатни благини за OpenCart

Здравейте,

Попаднах на туториал за това как да се обновява цената на даден продукт в Опенкарт след избор на различни опции, като Цвят, Размер и т.н.
Туториала се намира на следния линк : cartadvisor.com/tutorials/opencart/auto-update-price-in-opencart-product-page-on-option-selection/ (Понеже нямам 10 или повече мнения във форума не ми е позволено да пускам линкове или снимки в постовете си и за това пускам линка като обикновен текст)
Направих всичко както е описано, но крайния резултат не беше добър Не знам дали се дължи на това, че урока е от миналата година и работи за по-старите версии на Опенкарт (аз съм с 1.5.5.1) или причината е друга.... Има ли някой, който е намерил подобно решение и доработка, така че да може цената на даден продукт да се обновява след избора на опция? Видях, че има някакви платени модули, но този туториал ми даде надеждата, че все пак може човек и сам да се справи и да си я добави тази опция. Ще се радвам, ако някой може да сподели нещо по тази тема, ако ли пък не май ще трябва да се купува поредния модул

Благодаря!

Преди време бях направил такава модификация, само че по малко различен начин (в контролера чрез пхп извършвах тези обновявания и после във view частта променях съдържанието посредством джава скрипт). В този туториал който си дал обновяването се извършва изцяло чрез джава скрипт(най-добре тъй като функциалността на магазина зависи изцяло от него) и сега на прима виста не виждам причина да не работи коректно. Ако още се интересуваш по този въпрос пиши ми на лс и ще ти помогна да го направиш.

Трябва ми модул който да експортира продуктите в XML в следния формат

Виж файлът 7455

Единствения модул който съм видял,че може да прави това е този,той разбира се е платен,някой знае ли алтернативен модул който може да експортира продукти с "![CDATA "

Всички продукти или от текуща категория ? Иначе като реализация не е кой знае какво,и на теб мога да ти помогна да го направиш.
 
От: Прости но полезни безплатни благини за OpenCart

Bundle Call us! & Contact we!
1376994413.screenshot2-500x500.jpg
 
От: Прости но полезни безплатни благини за OpenCart

Ще може ли някой да ме ориентира? Интересно ми е попадали ли сте на екстеншън за печалбата, но да може да му се задава като %-тна база от цената? Гледах пуснатъото на 1ва страница от темата, но там се задава доставна цена на продукта след продажната, но остава въпроса какво правим ако продукта има варианти? С две думи 1 продукт в 10 размера, всеки с различна цена. Тогава единственото спасение е да се задава във вид на процент, а до колкото намирам някакви неща, то всичките не са на този принцип...
Не знам дали го обясних ясно - хареса ми това , поддържа всичко, което би ми потрябвало, че и повече, но да сработи трябва на ръка да смятам колко е продукта до мен, а ми трябва точно обратното - да хваща себестойност като % от продажната цена.
 
От: Прости но полезни безплатни благини за OpenCart

Super Seo Multilingual and Friendly urls -> opencart.com/?route=extension/extension/info&extension_id=8897

Ето един безплатен екстенжън, който закърпва проблема с обхождането на всички езични версии на сайта от всякакви търсачки и общо взето всичко де що не харесва джава скрипт и бисквитки. Включена е и още една "екстра" в пакета относно "сео" линкове.
 
От: Прости но полезни безплатни благини за OpenCart

Не се сещам кой беше ама да си признае веднака...
Някой скоро ми търсише модул за дисабле на десния клик ....
Модула работи , но при мен се появи проблем ,че блокира и падащите менюта с опциите и еконт . Някой друг има ли същия проблем?
 
От: Прости но полезни безплатни благини за OpenCart

Ползвам изключването на десен бутон, не знам дали с точно същият модул, но пак е безплатен. Нямам проблеми с функционалностите или менютата, ама не съм впечатлен от работата му, защото пак може да се копира стига да си изобретателен. Поне прави снимките по-трудни за вземане.
 
От: Прости но полезни безплатни благини за OpenCart

Не срещнах някой да е споменал Categories with thumbnails ако се дублирам, се извинявам. Трябва да се сложи като top позиция, за да се покажат картинките. Много готин модул.
opencart.com/index.php?route=extension/extension/info&extension_id=7880
 

Горе