Протест АКТА / Наживо

От: Протест АКТА / Наживо

Да, как не се включиха провайдъри, 'големи' Интернет медийни групи и т.н. За капак на мен ми спря нета случайно точно като си гледах, защото не можах да ида, www.ustream.tv/channel/asengenov, гледам си аз, радвам се, станах от компа за 5 мин, връщам се и хоп нищо. Мислех, че трябва да платя, че наближава датата, та от яд и рестартиране на комп и рутер, си излязох. Имах да върша неща и викам да видим дали има нет, пък ще им звъня. Върнах се след 2 часа и имах нет. Много ми интересно защо спря по време на протеста
 
От: Протест АКТА / Наживо

Не че ги защитавам, ама вибокс въртят банери дето водят до тук = http://iabulgaria.bg/?p=678


Това е банера:
160x600.jpg
 
От: Протест АКТА / Наживо

Не че ги защитавам, ама вибокс въртят банери дето водят до тук = http://iabulgaria.bg/?p=678


Това е банера:
160x600.jpg

НЕ ги видях, но ако е така си дърпам думите за тях. ;) Не е лош банера, между другото. :)
 
От: Протест АКТА / Наживо

Дано да не стане както с протестите за Катуница...
Единствено само в София са се събрали доста хора, в другите градове няма да коментирам...

С всеки следващ протест се надявам да не стане прогресивно намаляне на участващите. Лично аз съм ходил на почти всички през последните месеци и всеки път с поне 20-тина % бяхме по-малко хора...
 
От: Протест АКТА / Наживо

Еми те повечето си мислят, че не ги каса е пряко, което е много наивно мислене, но как да им го обясниш. Аз лично очаквах адски малко хора да дойдат. Мислях, че няма да се съберат даже и 1 000, че като ги знам колко са отворени и колко са над тия неща тук. Но факт беше, че по едно време, обръщайки се назад не можех да видя къде свършваше вървящия към Народното събрание протест. Беше голяма тръпка. Беше много мирно всичко и протече много културно. Просто искахме да покажем с колко хора ще се лишат, като дойдат изборите. А те пък ще повлекат и още пъти по толкова. Днес ще сложа няколко снимчици, любителкси, но поне авторски. За да се види какво видяха мойте очи. Ще се радвам ако някой има и той някакви материали за споделяне, за да видим как е изглеждало през неговата гледна точка. :)
 
От: Протест АКТА / Наживо

Еми те повечето си мислят, че не ги каса е пряко, което е много наивно мислене, но как да им го обясниш.

Много точно снощи бях с приятели и празнувах нова племенничка на единия от тях и се опитвах да им обясня за пореден път за какво иде реч, но всички си знаят тяхното и хич не им пука. :(
 
От: Протест АКТА / Наживо

Аз гледах записите (в youtube) от Пловдив (градът, където бях на протест) и някои от нещата са ми убягнали. Бях в средата на колоната и поради дължината и дори не съм забелязал, че отпред са крачили двама полицаи (не че е лошо). Тези полицаи отстрани незнайно защо снимащи с камери нямаше как да не ги забекежиш. Малка част от мини речите по мегафона също съм пропуснал, защото едва се чуваше. С всичко това ще оборя всякакви лъжливи твърдения, че само в София имало хора, а по другите места били едва ли не по 5 човека. Хората бяхме много и шашкахме бабичките по Главната (за незнаещите: "Главната" е голяма пешеходна улица, по която ежедневно преминават голяма част от пловдивчани). Те може и да не вдяват за какво точно става въпрос, но все пак заради спомени от преди 89-та имат уважение към протестите по принцип.
Може някои да предпочетоха други да ги спасяват, но аз, макар и един от много, се чувствам горд, че допринесох за доброто (свободата) на всички живеещи в България, а и в ЕС като цяло. Това наричам аз патриотизъм (казвам го без грам скромност), а не да биеш случайно минаващи цигани или мюсюлмани пред джамиите.
 
От: Протест АКТА / Наживо

Много точно снощи бях с приятели и празнувах нова племенничка на единия от тях и се опитвах да им обясня за пореден път за какво иде реч, но всички си знаят тяхното и хич не им пука. :(
Ама аз им казвам и който иска да му пука, то си е за тях. Утре ще е друго. Важното е всеки сам да си преценява кое е важно за него и кое не. Аз лично не си губя енергията, за да обеснявам на ограичени мозъци (сори, че така ги наричам, но и когато е истина не е обида) такива неща, защото все едно да се опитвам да мина през бетонна стена. Не заслужават. Нека се кефят на живота си и да си мислят, че всичко е Ок. :)

Радвам се, че на протеста срещнах хора, които реално си държат на живота, а другите май май не им пука много много. Все им е тая, че утре ще го опандизят за нелегален софтуер. Както казах на моя приятелка - тук в Бг хората се кефят да научават нещата по трудния начин. ;)
 
От: Протест АКТА / Наживо

То да те опандизят за пиратския софтуер на компа ти е що-годе лек проблем и може да се разминеш само със солена глоба без затвор (с ACTA може да отнесеш някой друг месец на топло). Съвсем друго е положението когато ти конфискуват всичко, което им хрумне, и ако имаш фирма с това да те доведат до фалит. Ако нямаш фирма, могат работодателя ти да го доведат до фалит и така да те превърнат в безработен с бонус омаскаряване пред вече бившия работодател и колеги, които също "заради теб" остават безработни. Ако не им е достатъчно, може и на топло да те вкарат. Не че и досега не се е правило, но с ACTA тези действия стават напълно законни.
 
От: Протест АКТА / Наживо

ще тикнат в затвора хората, та да покажат как се прави по време на комунизма. изроди скапапани. ама да почант наред, от нас да минат към роднините си и така всичко. законите вс епак са за всички. а ако не се изпълняват за всички, то бунта им е в кърпа вързан, защото никой няма да търпи такова нещо. а за фалитите, то е ясно, те милите това им е натикризистната стратегия, фалит на малкия и среден бизнес. толкова си могат нещастниците. имат си прост народ, който им се води по свирката, унищожават малкия и среден бизнес, за да защитат интересите на мафията и едрия бизнесмен, приемат закони, които тъпчат правата на хората, а успоредно с това пълнят банковите им сметки с мръсни пари. и така докато на другия свят не започнат да пълнят казаните на Луцифър. всичко си има и обратна страна. всичко се връща и баланса е винаги постигнат. а ако няма точен баланс идва оня от горе и го нанася както той си знае. но никой не се е измъкнал от съдбата си.
 

Горе