Пулев срещу Кличко

От: Пулев срещу Кличко

Ами това е защото сама каза, че не разбираш от бокс. Роки Марчиано е бил едва 180см и няма загуба.

А относно скромността на Кличко, си останала с много грешно впечатление. Прочети малко повече по въпроса и ще видиш, че въпреки, че Кличко беше класа над Кубрат на ринга, извън ринга нашя се държа много по-мъжки.
 
От: От: Пулев срещу Кличко

Ами това е защото сама каза, че не разбираш от бокс. Роки Марчиано е бил едва 180см и няма загуба.

А относно скромността на Кличко, си останала с много грешно впечатление. Прочети малко повече по въпроса и ще видиш, че въпреки, че Кличко беше класа над Кубрат на ринга, извън ринга нашя се държа много по-мъжки.

Признах си, че не разбирам и не знаех, че някой с по-къси ръце е бил способен някога изобщо да нанесе удар на по-висок противник. Струва ми се физически невъзможно.:)
Колкото до мъжкото поведение на нашия - няма как да се съглася, че е имало такова. Надувките и селските пози не те правят мъжкар. Знам, че щаба на Кличко правеше мръсни номера, но нашия не трябваше да се ''дърви'' - (сори за грозния израз, но е много подходящ в случая) наистина, като селски тарикат. Ти видя ли как влезе в залата той и колко ведър и усмихнат беше украинеца? Нашия не прояви никакво спортсменство извън ринга, никакво възпитание и уважение към противника. Това е дива селяния - не се представя европейска държава по този начин. Мен лично ме беше срам, че такъв човек ни представи пред света. Сега за всички сме нахални, арогантни и в същото време слаби противници.
 
От: Пулев срещу Кличко

За това, като ми се гледа бокс си пускам нещо от старите ленти. Това от снощи не беше никакъв бокс или поне не можем да го сравняваме с мачовете от преди 20 години. Не ме разбирайте погрешно. Бях за Пулев и викахме, като току що избягали от лудницата през цялото време. Обаче играта беше много слаба и от двете страни. Кличко ни показа не бокс, а танго, напълно в негов стил. Кобрата излезе пре-надъхан според мен. Вероятно, защото никога не се е изправял срещу такъв противник. Не знаеше какво да очаква. Това се видя в първите 30 секунди на мача. Само аз ли забелязах, че Кубрат играеше много открито и то срещу противник, който не е губил от 10 години? Нокдауните в първия рунд му повлияха психически. Притесни се много, защото му дойдоха изневиделица. Аз не можах да повярвам! За 2 секунди се обърнах и гледам Кобрата на земята. Викам си е*и му майката, мача още не е почнал, а нашия вече е на земята. Пожелавам му само успехи и дано един ден успее да стане световен шампион. Трябва да уважаваме ако не друго, то поне труда и лишенията, които са хвърлили и двамата за да са там където са в момента. ;)
 
От: Пулев срещу Кличко

Трябва да си смени треньорския щаб - напълно неподготвен, а е на 33 години, това му беше шанса за съжаление, Кличко още 2-3 мача максимум и ще се откаже, реванш няма да има, жалко. Лошото е, че доста говореха и медиите и той и щаба му, че Кличко бяга от него, а сега че не бил подготвен и му е било рано - нищо де, пак е добре, аз се радвам, че все пак стигна до мач с Кличко.

един коментар, който ми хареса от интернет
Като българин и спортист, Кубрат заслужава един голям поклон за факта, че стигна до този мач и отнесе толкова много бой стоически.


Като човек не мога да го оправдая, че се държа инфантилно с един наистина голям боксьор и световен шампион като Владимир Кличко. Може това да е част от шоуто и психологическата борба преди срещата, но да го наричаш момиче, да твърдиш, че го било страх, че се крие и т.н. подобни глупости е проява на инфантилност. А реакцията след мача, когато Кличко те е пожалил спортсменски и джентълменски - не те е убил на ринга, а можеше да го направи, и въпреки всичко, каза, че си достоен противник - това не го разбирам: да кажеш, че Кличко имал късмет?!




ето и още един, който също ми хареса ;)

Нека видим фактите. Населението на земята е 7 милиарда души. Българите сме 7 милиона. От тези 7 милиона в залата на баксовата школа на ЦСКА без боксови круши, без спаринг партньори, без пари за правилно хранене и възстановяване се появи един българин, който стигна до финал за световната титла по бокс. И аз трябва да се чувствам унижен? Тогава другите 6,993 милиарда души как трябва да се чувстват
 
От: Пулев срещу Кличко

@nandibandi продължавам да не съм съгласен с теб. Проследи предисловито на мача, не само самия мач.

А иначе Кличко показа, че е класа над Пулев, в това спор няма, всички го видяха, но не разбирам къде е драмата. Спорт е, все единия трябва да спечели и трябва да му се отдаде уважениет, че е успял да стигне до там.

А тва с бягането си е цирк на Кличко, защото е публична тайна, че залага на себе си всеки мач и искаше да си вдигне малко коефициента. И като излезе тоя слух, че уж бяга, всъщност коефициентите наистина се вдигнаха. Ама такова е, пазарна икономика.
 
От: Пулев срещу Кличко

George, имам бегла представа от предисловието на мача и не съм напълно убедена, че това, което раздуваха нашите медии за ръкавици и недопускане на щаба до пресконференция е било точно така. Все пак ние така и не чухме версията и на другия щаб, а типично по нашенски оревахме, че космоса е крив.
Не ме разбирайте погрешно, исках Пулев да победи, макар и в някакъв див варварски ''спорт''. :) Това, с което се изложихме за пореден път, обаче и което най-много ме дразни е, че не можем да преценим реалните си възможности.
Нормално е Пулев, като не особено умен човек да върви и да се дуе, като Боко по време на парламентарен контрол - все пак човека го удрят постоянно по главата и единствената му мозъчна гънка чат-пат се позаглажда. Този човек, обаче има огромен щаб, в който не се намери човек да прецени реално шансовете на нашия и да каже: ''абе, я да го даваме по-скромничко, та ако вземем че победим да бъдем и морални победители''. Не, нямаше нормален поздрав. Нямаше никакво спортсменство и дори елементарно възпитание от наша страна, което е сериозен показател за националния ни манталитет и обяснение защо по света ни гледат с лошо око.
 
От: Пулев срещу Кличко

Браво за това, че Кобрата му се противопостави.
Дано и за в бъдеще пак ни обединява всички пред телевизорите.

Сега най-вероятно ще направи няколко мача за да понатрупа повече опит и определено ще се пробва пак. Ще се наложи в тежката като силен противник.
 
От: Пулев срещу Кличко

В спорта, а и не само, 90% от победата идва от това, че си вярваш, че ще победиш. Всичко е въпрос на нагласа.

Другото е, че не знам защо, като има някакъв спортист и всички се асоциират с него.
Нямаше никакво спортсменство и дори елементарно възпитание от наша страна, което е сериозен показател за националния ни манталитет и обяснение защо по света ни гледат с лошо око.
Не съм съгласен, това си е личен избор на спортиста и на щаба му. За нас остава това, че излезе с трикольора, пя се химна и някъде там на телевизора пишеше България. Не го приемай толкова лично. Пътувам доста по света и никой не ме гледа с лошо око, защото съм българин.
 
От: От: Пулев срещу Кличко

Душко, и аз не гледам такива спортове, но зареди нашето момче гледах, а и днес нали уж да си дам и малко почивка си направих труда да гледам и стари мачове на нашето момче.
Точно зареди това се съмнявам, че може мача да е продаден, просто няма нищо общо с предишните му представяния, а и самият нокаут ми беше прекалено съмнителен.
Не може да те праснат, да се правиш че се изправяш , а после да се правиш пред всички. Дано поне националите ни отсрамят довечера.
На другите, за мен не е победа и никога не е било и никога няма да бъде второ,трето или десето място, аз съм коч и винаги ще си се боря за първото, а ако не успея да го постигна вината си е моя ( нищо , че хейтвам гошко ).
Хайде да ви ядосам, като се включа в мъжкия разговор..:)
Мразя бокс, борба и всички дивашки битки, които все още съществуват и даже минават за спорт. Снощи за първи път гледах боксов мач, щото... е, как да не гледаш - нашия ще накара часовника да се завърти обратно.:)
Това, което ми направи впечатление, като на пълен лаик (освен, че гледката беше ужасна) беше как изобщо няма физическа равнопоставеност между тия двама човека. Наистина ли някой е вярвал, че тоя с късите ръчички ще достига оня с дългите и ще успее да го млати така, че да го победи? Та Кличко през цялото време замяташе ония лопати и биеше, а на нашия не му оставаше нищо друго, освен да му разбива камъните в бъбреците, междувременно. Не разбирам нищо от бокс и не ме интересува, но съм напълно сигурна, че Пулев НИКОГА няма да победи Кличко или човек с неговия ръст, докато не дръпне на дължина ( включително и ръцете) с поне 5см - дано успее, ма едва ли.
Тъпото беше, че нашия беше прекалено арогантен. Ужасно грозно впечатление ми направи пристигането на двамата - Кличко почти скромен, позитивен и усмихнат, а нашия издал напред долната челюст, надут и върви, като селски тарикат в чалготека. Това беше жалкото, че за пореден път отидохме, като голямата работа и се силихме, силихме, пък изядохме боя и станахме смешни. Не е смешно да загубиш битка. Смешно е да се ''дървиш'' цяла година и да си седнеш на гъза три пъти - още в началото.
 
От: Пулев срещу Кличко

До преди тоя мач за мен Кубрат беше просто надут, арогантен уличен боец с комплекс за величие. Но след него осъзнах, че едно кораво копеле с воля по-силна от физиката си. Усещам,че тук се изказват хора, които не са слагали ръкавици на ръцете си и са гледали 5 боксови мача през живота си. Я ми кажете колко предентенти срещу Кличко са получавали 3 нокдауна и са ставали, продължавали в почти пълна кондиция? И как се чувстваш след подобни удари в главата и то от човек, който почти 10 години не е губил титлата в тежката категория на професионалния бокс? Каква воля се изисква да се изправиш след такива удари? Както се казваше в един голям филм: Не е важно колко удъра ще нанесеш, а колко можеш понесеш и да продължиш да се биеш.
В този бой опита си каза думата. Кубрат заложи на старата стратегия на Кличко (която изпозлва в 90% от мачовете) - да подскача около опонента, докато се измори и му се открие удобен момент, а той го изненада с експанзивност и атаки. Просто не знаеше как да реагира при новата стратегия - опита му е малко.
Както казвах и преди мача - трябва да мине през Поветкин, Хей и дори Чисора преди да стигне до човека, който ги е бил и тримата.
 
От: От: Пулев срещу Кличко

Може и да не съм слагал ръкавици, но определено изгледах как се е справял и преди, и няма нищо общо в мача с кличката.
Колкото до Кубрат, за мен разочарова България както националите 94 когато се продадоха на мача с италия, както цска се предае преди години за автобусче, и още сумати и други.

До преди тоя мач за мен Кубрат беше просто надут, арогантен уличен боец с комплекс за величие. Но след него осъзнах, че едно кораво копеле с воля по-силна от физиката си. Усещам,че тук се изказват хора, които не са слагали ръкавици на ръцете си и са гледали 5 боксови мача през живота си. Я ми кажете колко предентенти срещу Кличко са получавали 3 нокдауна и са ставали, продължавали в почти пълна кондиция? И как се чувстваш след подобни удари в главата и то от човек, който почти 10 години не е губил титлата в тежката категория на професионалния бокс? Каква воля се изисква да се изправиш след такива удари? Както се казваше в един голям филм: Не е важно колко удъра ще нанесеш, а колко можеш понесеш и да продължиш да се биеш.
В този бой опита си каза думата. Кубрат заложи на старата стратегия на Кличко (която изпозлва в 90% от мачовете) - да подскача около опонента, докато се измори и му се открие удобен момент, а той го изненада с експанзивност и атаки. Просто не знаеше как да реагира при новата стратегия - опита му е малко.
Както казвах и преди мача - трябва да мине през Поветкин, Хей и дори Чисора преди да стигне до човека, който ги е бил и тримата.
 
От: Пулев срещу Кличко

Aбе aко мен ме питaте, Кличко си го пощaди. Можеше още 2 рунд дa го нокaутирa. Просто този мaч беше все едно дa игрaя aз тенис срещу Григор...сещaте се зa кaкво говоря.
 
От: Пулев срещу Кличко

Не знам, не разбирам от бокс, но ми се видя прекалено самоуверен Кубрат. Аз ако чакам битката на живота си, няма да постъпя така, ще чакам, ще дебна, ще съм предпазлив. Още повече, че ако загубя, докато пак стана претендент номер 1 ще минат години... Докато усетя играта, да ми спадне началния адреналин и т.н. Поне 3-4 рунда щях да съм сравнително пасивен. А не да излизам надъхан и да се хвърлям в боя с далеч по-опитен противник
Иначе и аз се радвам, че стигна дотук Кобрата, жалко че загуби толкова бързо
 
От: Пулев срещу Кличко

Душе, изобщо няма логика в това мача да е бил продаден, защото ние търсехме тоя двубой и оревахме света колко го е страх Кличко, та отложи мача. Не може при всичките големи приказки да излезеш толкова неподготвен, след като чакаш и се готвиш цяла година. Пак ще кажа, че това за мен не е спорт, а дивашка агресия, но ме е яд от загубата, защото всички се бяхме настроили за победа, залата беше българска - изцяло, а тоя човек и щаба му излязоха неподготвени и разочароваха толкова много народ. На всичкото отгоре се изложихме със самочувствие, за което нямаша никаква причина.
 
От: Пулев срещу Кличко

Аз това не го видях, не знам къде си го забелязал?
Не знам, не разбирам от бокс, но ми се видя прекалено самоуверен Кубрат. Аз ако чакам битката на живота си, няма да постъпя така, ще чакам, ще дебна, ще съм предпазлив. Още повече, че ако загубя, докато пак стана претендент номер 1 ще минат години... Докато усетя играта, да ми спадне началния адреналин и т.н. Поне 3-4 рунда щях да съм сравнително пасивен. А не да излизам надъхан и да се хвърлям в боя с далеч по-опитен противник
Иначе и аз се радвам, че стигна дотук Кобрата, жалко че загуби толкова бързо
 
От: Пулев срещу Кличко

Според мен не може да няма адреналин , притеснение и т.н , поради това, че това не е просто мач, а мач, който не се повтаря в живота, защото Кличко е дърт, и ще се е отказал.
 
От: Пулев срещу Кличко

Кличко е позьор наистина и то вече завършен-професионалист.
Направи ми впечатление колко е концентриран всъщност. Страх ме хвана от погледа му ... имаше нещо безмилостно... като момиченце пак да отбележа :)

Аз не бях гледала мачове на Кубрат, но не ми хареса как се боксира. По-скоро късмет е имал той до сега, за да стигне до тук, но си пропусна шанса.
Признавам си, краят за мен беше неочакван! И не знам защо се надявах да се изправи :(
 
От: Пулев срещу Кличко

Относно арогатното поведение и репликите по адрес на Кличко от Кубрат преди мача: бокса не е това, което е било по време на Али, Фрейзър и Марчиано. Бокса е вече 90% бизнес и 10% страст. Няма как да се събере наградния фонд и разходите за организацията без раклама. Запитвали ли сте дали пък щаба на Кличко не по-добър в промотирането и предварително са се договорили с щаба на нашия да го опльова, а той стоически да не трепва и даже да хвали Пулев, изграждайки ролята на добрия самарянин? Както и тези циркове с липсата на Кубрат на пресконференцията. Изцяло рекламни трикове. Имаше не малко случаи, в които се сбиват на кантара. Защото и двете страни имат интерес залата да е пълна и правата за излъчване да са продадени на най-големите световни телевизии. Все пак и победения прибира 1,4$млн.
 
Последно редактирано:

Горе