РЕЗУЛТАТИТЕ

От: РЕЗУЛТАТИТЕ

99% от мненията в темата имат симптоми на сериозни психични отклонения. Май малкото смислени са на чокоев.

А бре байковци вие наред ли сте? Казвам го като човек, който е работил с държавната администрация дълги години, още от времето на Костов(1-ви мандат). Всичките са боклуци!!!
И много малко ме боли кура, кои точно 17 капута ще лапат по 7-8к евра месечно за джобни в европарламента.
Докато борбата за власт е между политически сили, единствената разлика между, които е на кой ще дадат гъза (русия/америка) всичките тези спорове са борба с вятърни мелници.

Гледайте си бизнеса и им ебете майката на всички политически помияри!!!
 
От: РЕЗУЛТАТИТЕ

Вие се карате като хамалите на Сточна гара, ама Барека ви готви социална държава... :lol:
 
От: РЕЗУЛТАТИТЕ

Има ли значение кой ще управлява овцата ...... ???
Ние си го направихме ...
И ние трябва да се оправим
 
От: РЕЗУЛТАТИТЕ

Вие се карате като хамалите на Сточна гара, ама Барека ви готви социална държава... :lol:
Е тука съм съгласен с Блинки, прост народ. Царя ги оправя, Боко ги оправя, сега Бареката ще ги оправя. А бе обича си народа някой да го оправя (изотзадзе).
 
Re: От: Re: От: Re: От: РЕЗУЛТАТИТЕ

Те наистина се оляха,завзеха много бизнеси,общ.поръчки,моя позната със счетоводна къща беше пропищяла-изрядни фирми,искат да си изтеглят ДДС-то,веднага ревизия,няма за какво да се заядат-дело за връщане на ДДС-то,на 1ва инстанция фирмата печели,а НАП обжалва,на 2ра инстанция пак също,на последна вече решението е окончателно и НАП трябва в 1 месечен срок да възтанови ДДС-то на фирмата.Хубаво,ама е минала 1 година или повече,тя фирмата вече почнала да се забатачва,или вече се е забатачила и...следва фалит,загубени раб.места и съсипани човешки съдби...

Точно за това говорим. Има още хиляди примери. Моя е за един пич, който имаше компютърна фирма, на който не му връщаха ДДС-то 6-8 месеца и плес, фалит. Друг му забавиха едни пари по проект. Трети от взимане на поръчки, фирмата му спря да взима и да се класира, сещайте се защо, има по-наши фирми. Разчистване на сметки с комисии, както се вика най-силното при конкуренцията като метод. Абсолютен погром на всичко що не е ГЕРБ или в обкръжението им. Ако това е за предпочитане, направо не знам.

Имам и приятели, които гласуваха за герба, но те нито дават работни места, нито отговарят с личността си пред други, или никой не зависи от тях, а те са си сами за себе си. Хора, които реално си карат в собствените коловози и няма как да имат реален допир до шита, който се изливаше толкова време.
 
От: Re: От: Re: От: РЕЗУЛТАТИТЕ

Аз лично не искам партия, която кара моите приятели да фалирват работещите си бизнеси, защото някаква алчна мутра е решила да прилапва всичко за себе си.

На мен лично ми е интересно, един такъв човек - с фалирал бизнес за кой ще гласува :)
БСП трябва да е на последно мястото, защото от '44-та до сега НЕ са излизали от парламента и от тогава до сега, частния бизнес не е бил в някакъв невероятен възход защото избори не могат да спечелят..
 
От: РЕЗУЛТАТИТЕ

Блинки, сори братле ама това си е риск по дефиниция, нарича се политически риск когато работиш в държавни поръчки. По най-обективно конкурентен подход могат да те изместят, дори и да им симпатизираш. А това с ДДС и фалити от липса на ДДС, не говори добре за бизнес модела - такива бизнеси са много обречени. Има валиден бизнес модел само с ДДС това са примерно доставиките в корабният сектор - така наречените шипшандри във Варна има десетки такива фирми - от силната конкуренция работят само в разлика от ДДС - експорта им връща ДДС-то. Мисълта ми е тази като си в рисков бизнес с политически привкус нещата са ясни. В момента ДДС и преди 1 година няма драстична промяна в задържането и отпускането и това е потвърдено от много места. Проблема на ГЕРБ е именно силовият подход в определени сектори и вярването, че с бездействие ще станат нещата и това във времена на рецесия. Аз лично съм наясо със шита на местно ниво и бруталната бюрокрация и корупция - да ти кажа няма абсолютно никаква разлика от преди и сега! И Герба имаха златен шанс но го осраха, както и БСП и Атака преди 1 година и те го осраха и да не изброявам, че до утре ще пиша. Проблемите са други, решенията са други, кой ще има смелостта да ги промени се пита.

А по-рано някой пита за, коя партия и аз ще пиша РБ. А и знам какво ще кажете приватизация на безценица - въпрос е колко трябва се продаде дружество с отрицателен капитал, както и ще кажете за Кунева(макар, че не ме радва) и АЕЦ-а - процедурите почнаха много преди спирането на 3-4, а влизането в ЕС е дело на много души не на 1-човек. И за капак 5-6 блок разликата във финасовата 2007 година спрямо 3-4-5-6 блок е само около 5 милиона. Сумарно ако ще екстраполирате мощностите произведена и изнесена енергия трудно ще достигне парите за спирането на блоковете. Не казвам, че е трябвало спирането им но има и обезщетения за това.
 
Да, съгласен съм брат, че политическия риск е един от важните неща във всеки PEST анализ. ;) Ако ще говорим за поръчки и политика, нека се замислим за всяка една абсурдна, преди да отворим книгите, за да видим как реално се решава проблема. ДДС-то както и да го погледнеш си е поток пари, на който разчиташ, ако фирмената ти задлъжнялост расте, а ти имаш текущи разходи. Умният мениджър няма как да не обърне глава към тях, след като е поставен в кризисна ситуация. Да, не е правилния (но както каза ти, ситуацията си има променливи), но е някаква алтернатива, от която заслужилата си фирма не може да се възползва.

И ако някой се опита да играе по правилата, също е обречен. Друга особеност на БГ икономиката ни. Познавам големи фирми,с над 300 служители, които така си правят нещата, че и да искат да са на 100% изрядни, не става в такава икономическа среда. Не мисля, че точно с теб трябва да си го говорим това. :)

На мен впечатление ми направи тогава. А сега е същото не отричам, но няма как да наблюдавам нещо как се развива или оцелява, като вече е мъртво. Та това добренесе - министър на финансите мечта. Брат Пит бил, баси калцуна и тоз. :)

А за разчистването на сметки, корупция и вандалщините в дадени сфери, винаги ще го има, защото животни все са отгоре. За жалост малко по-мутрафонско се получи тогава, сега сигурно действат мазничко, каквито са и от БСП.
 
От: РЕЗУЛТАТИТЕ

Абе умният мениджър ще има и капиталов запас - проблема е че 2008-9 се видяха огромните предприемачешки грешки. Те нещата си имат причинно следствена връзка. Да няма какво го говорим точни ние с теб. Факт, че всеки имаше шанс и се осра. А за Дянков имам разминаване, но ефекта на неговата политика се мултиплицира от грешките на ББ и ко. За сегашният мазен подход съм съгласен, дори си давам много зор им хвана спатитите поне при ББ бе по лесно. В момента съм обнадежден, че който и да дойде на власт, положението е толкова скофтило, че щат не щат трябва да реформират. А от тази 1 година се разбра, че БСП са про популизъм и антиреформи, за разлика от по трезвите ДПС - сети се данък богатство, прогресивният данък и още няколко политики - но това бяха само няколко добри попадения на ДПС-то. Така, че това ми дава поне няква наченка, че ще се действа след време, когато дойде. Иначе тотална тишина ще настъпи.

П.С. Преди година ти казах, че и тези ще се осерат и че те само мажат и че скоро ще излязат кирливите им ризи и популизъм(говорих и за скритите дотаци на тока) и още няколко неща, ти не искаше да вярваш че така ще стане - е стана ;/
 
Re: От: РЕЗУЛТАТИТЕ

П.С. Преди година ти казах, че и тези ще се осерат и че те само мажат и че скоро ще излязат кирливите им ризи и популизъм(говорих и за скритите дотаци на тока) и още няколко неща, ти не искаше да вярваш че така ще стане - е стана ;/
Само това ще ти коментирам, защото мина една година и нищо не се случи. Другото е ясно. ;) Заслужават да си ходят и тези. И да каза ми, аз вярвах, но все си мислех, че и с малко оптимизъм може да се получи. Нали се сещаш, нещо ново се случва (не буквално), и обръщаш страницата, за да може да привлечеш позитивна енергия. Но без да забравяш какви боклуци са реално. Абе докато не почнат да ядат бой, няма да имат страх от народа и протестите. ;)
 
От: Re: От: РЕЗУЛТАТИТЕ

Само това ще ти коментирам, защото мина една година и нищо не се случи. Другото е ясно. ;) Заслужават да си ходят и тези. И да каза ми, аз вярвах, но все си мислех, че и с малко оптимизъм може да се получи. Нали се сещаш, нещо ново се случва (не буквално), и обръщаш страницата, за да може да привлечеш позитивна енергия. Но без да забравяш какви боклуци са реално. Абе докато не почнат да ядат бой, няма да имат страх от народа и протестите. ;)

Гледай до 1 месец какво ще се случи с НЕК, а иначе те много неща станаха но трябва ги търсиш из докладите на мин. фин
 
От: РЕЗУЛТАТИТЕ

[video=youtube;ELX_CqveATU]https://www.youtube.com/watch?v=ELX_CqveATU[/video]

После ебенье, нема каенье ...
 
От: РЕЗУЛТАТИТЕ

Разбирачи , коя друга партия печели изборите след като е била на власт ? Бойко взима най много проценти в последните избори. Тези фалити дето ми го обявявате и Герб били за виновни за тях - ако БСП бяха на власт по времето на тая криза , щяхме да сме на положение Гърция - фалит. Така че стига сте приказвали глупости - хората виждат , кой работи и кой краде - затова избират Герб - и то младите хора , не купени мангали и изкуфели старци.

Пожелавам Бойко да си подбере по добре хората около него, че е ясно че има и черни овце и само напред.
 
От: РЕЗУЛТАТИТЕ

Хората взеха да гледат кой какво прави, а не кой какво говори.

Мисля, писах някъде в темата с един колега "По делата им ще ги познаете".


Волен направи Атака говорейки против ДПС, сега изведнъж подкрепи ДПС и това му коства много. Отдавна се знаеше, че е псевдонационалист финансиран от Русия, ама сега се разбра масово от електората му и те не го подкрепиха.

БСП по същия начин излъгаха яко. Преди година обявиха, че издигат Орешарски за премиер на програмно и експертно правителство. После се оказа, че Орешарски е кукла на конци, а "експертите" и програмата са на ДПС. :lol: :lol: :lol:

ДПС намаза яко от властта - кинти, от там нови избиратели - купени гласове в ромски махали в райони, който до сега изобщо не е имало нито един глас за ДПС. Същото и Бареков - купени гласове по същата схема с наблюдателите.

И това електората на БСП не можа да го прости на партията - лъжата с програмното правителство на Орешарски. Всъщност този предизборен ход с Орешарски преди година им докара много гласове и се накефиха и си повярваха. Ама след като си казал експертно/програмно правителство хората очакваха да видят такова, а не да е пълно с кадри на ДПС вътре и познати и близки на Моника Станишева.


А за Борисов гласуват хора, които не искат държавата да им намира работа, а държавата да се занимава с държавните си дела - да строи инфраструктура. Аз сам мога да си намеря работа и да изкарам пари, ама не мога да си построя магистрала или Дунав мост 2 или метрото в София.

А сега нещата с инфраструктурата се сгомнясват пак - магистрала Марица щяха да я пускат това лято - изведнъж хоп отложена за лятото на 2015. Що? От чий на чий?
 
От: РЕЗУЛТАТИТЕ

Мая Манолова е наравно мразена заедно с украинския съсел дето не може да застане като мъж и да поеме вината за поредната загуба на БСП...
 
От: От: РЕЗУЛТАТИТЕ

Какви хора гласуваха за различните партии -> http://www.dnevnik.bg/izbori2014/20...urch_kakvi_sa_izbiratelite_na_pette_partii_s/

Избирателите на ГЕРБ са образовани хора от всички възрасти

За партията на Бойко Борисов са гласували почти по равен дял хора от трите възрастови групи (18 до 30, 31 до 60 и 60+). Това е партията с най-много млади избиратели до 30 години - 26% от всички гласували, както и от 31 до 60 - 30%.

БСП с възрастни избиратели от малки градове

Избирателят на БСП е запазил традиционният си профил на възрастен човек от малък град. От всички хора над 60 години гласували вчера, 37% са посочили БСП в бюлетината си.

ДПС привлича млади хора от селата с ниско образование

Движението за права и свободи води по няколко критерии в разбивката на гласоподавателите след финала на избора. За него са гласували най-много хора от село и малки населени места - 41%, както и най-много хора с основно или по-ниско образование - 45% от всички.
ДПС купи мангалския вот с пари окрадени за 1 година от България...
 
Re: От: РЕЗУЛТАТИТЕ

ето какви са резултатите:

предисегаразлика
ГЕРБ30.5430.40минус 0.14
БСП26.6118.94минус 7.67

Какво ще каже МАЯ ОБЩАТА?
Няма какво да каже. Те си знаят, че нищо не става от тях. Жалкото е, че никой няма да си го признае. Всичките се напинят да управляват.
 

Горе