Списък на всички SEO гурута в България

Blinky каза:
Незнам за какво почна да става дума в този разговор, но и аз съм на мнение, че има още доста хора от форума тук, които влизат в списъка - някой по-добри, други навлизащи малко по малко все по-дълбоко в дербите на това и т.н. :)

E-Business, то за да има СЕО експерти, трябва да има преди това точна дефениция на това понятие. Някой са с изкарването на даден сайт на първа страница в конкурентна ниша, други с над 10 сайта на първа страница, трети са с 20 сайта в топ 20 <втора старница>, това са все СЕО постижения, но незнам как биха се отсяли експертите.


:wink:

Blinki, аз точно това имах впредвид което казваш. Че е трудно да се даде точна дефиниция на това кой е експерт. Но ако аз правилно разбиорам думата Гуру - това е експерт в дадена област. И правенето на такъв списък е субективно. Много хора се смятат за СЕО експерти без да знаем какво точно е това. та основната ми мисъл е следната. Страхотно е да се направи списък на хората занимаващи се със СЕО. Ама айде да не ги наричаме гутута. В уикепедията за гуру пише: "„гуру“ е човек, който има авторитет поради схващането за неговите експертни знания или умения." Айде да не сме гурута . Нека да сме хора които се заниамват със сео.
 
Е ilianskim пак е наблегнал на агресивно заглавие ама нали и с маркетинг се занимаваме това определено му е вдигнало читаемоста :)

Такъв му е стила и го направи добре :)
 
Аз съвсем се обърках вече с тоя списък, за кого е тои? Списък на SEO гурутата в България, хората който се занимават със SEO, или тези които се учат на SEO ?
 
Да, това е така. Просто понятието СЕО Гуру е термин, който е толкова използван, че границите му стават все по-обширни. А и компетенцията на един, не е равна да тази на друг, но и двамата имат собсвени методики. А и какво и да си говориме СЕО-то има много обширно възприятие. Всичко, което се гледа са резултатите от прилагането му.

И за да потвърдя казаното ще добавя, че съм срещал различни линк билдинг стратегии използвани при офпейдж оптимизацията, което означава че всеко СЕО е различно от дадено друго. Примерно някой лазат само големи и малки директории, други артикъли и само артикали, трети - подписи от линкове, други създават малки мини нетове и така линкват от контент до контент <като бек линкинг>. Просто методите са много - резултатите трябва да са полужителни. :wink:

Но съм наблюдавал работата на всички <повечето> от списъка на http://seo-winner.princrease.com/seo/ и смя да твърда че всеки един си е заслужил да е там, както и това да се води за експерт в това. Щом го може - значи го разбира. :wink:
 
Както Блибки спомена " гурута " е използано от мен за да привлека повече внимание иначе всеки в този списък е на различно ниво , но идеята е да се съберем и да се знаем хората занимаващи се с еднакви неща , както си има блогосфера на политическа тема , така искам да създам и на SEO тема .
 
Защо номер 19 в списъка е празен ? Да не би някой вече да се е отказал от титлата ? :D
 
Страхотна идея ! Много полезни ресурси има в този списък. И най-много ме радва, че и аз съм в него :D
 
ilianskim каза:
Да Руми се отказа и сподели , че се занимава с оптимизация на печалбите от Адсенсе и с маркетинг , което не било SEO.

Ами поздравления за дамата, никой от джентълмените не би се отказал от лаврите :D
 
MacTeP каза:
То в този списък повечето хора не се занимават със SEO

Е, поне ще повишат имиджа и самочувствието си. :D
 
Според мен няма смисъл от такъв списък. Примерно ако се направи едно СЕО състезание като яицазимитпо лъгуг и накрая да се изготви един списък с първите 50 резултата от Гугъл и Yahoo тогава ще е нещо реално. Примерно сега мога да запиша приятелката ми на която съм давал да субмитва по директории няколко мои проекта като СЕО гуру защото един вид тя е правила СЕО, но от друга страна тя въобще не знае какво е СЕО, защо се прави и че го е правила :)
 
за хората които нямат какво да доказват сео сътезанието е просто допълнително усилие реално

Списък или не докато го дъвчем по форумите лошо няма :) да става buzz
 
coolice каза:
за хората които нямат какво да доказват сео сътезанието е просто допълнително усилие реално

Списък или не докато го дъвчем по форумите лошо няма :) да става buzz

content rulzzzzz ;)
 
списъка не съм си го измислял , просто като отивах към магазина когото срещна го питам има ли сайт и ако да го слагам в SEO списъка :)
И сега сериозно списъка го направих пъро по търсене по думата SEO , после по "оптимизация за търсачки" и след това по място в състезанието за яицата . Това , че някой се е пробвал хей така да напише една статия и да гледа какво ще стане е възможно да е грешно в списъка , но идеята беше ние сами да си направим корекциите в списъка . Но от всичко най-важно е да има buzz да :)
П.С гледам на доста хора им хареса идеята дори някой и на скайп са се писали SEO guru :)
 
Значи след вълната блоговете за правене на пари да очакваме вълната на SEO блоговете...
 

Горе