Спряха незаконен сайт

MihailMihov

Well-Known Member
http://news.data.bg/2/bulgaria/411887/спряха_незаконен_сайт

Освен сайтовете с филми, явно ще започват да спират и сайтовете с ТВ програми. Първият удар определено е голяма стъпка - ovo.bg домейн :D Единственото, което не мога да си обясня в повечето случаи е "иззети са две компютърни системи." ?? Да не би да го хоства сайта от тези 2 негови компютъра, че ги вземат ?
 
От: Спряха незаконен сайт

Боцко нали ходи в USA явно са го смъмрили, че не ловят достатъчно "хакери" и се почна пак цирка. :)
 
От: Спряха незаконен сайт

Единственото, което не мога да си обясня в повечето случаи е "иззети са две компютърни системи." ?? Да не би да го хоства сайта от тези 2 негови компютъра, че ги вземат ?
Практика на ГДБОП е на посочения адрес, където е акцията, да събират всичко свързано с компютри. Това включва монитори, клавиатури, кабели, разклонители за ток и каквото още им хрумне. По закон това събиране би трябвало да се прави за събиране на доказателства, но реално се използва за саботаж и сплашване.
 
От: От: Спряха незаконен сайт

Боцко нали ходи в USA явно са го смъмрили, че не ловят достатъчно "хакери" и се почна пак цирка. :)

Абсолютно си прав тук, ще има голям цирк и имам усещането, че този път ще направят два пъти повече цирк от предния... Лошото е че го правят и на медиен цирк...
 
От: От: Спряха незаконен сайт

Боцко нали ходи в USA явно са го смъмрили, че не ловят достатъчно "хакери" и се почна пак цирка. :)

Eдва ли :wink:
някоя телевизия е пропищяла...и си правят бартер - вие затваряте сайта, ние ще показва повече време Бойко :lol:

с тези "акции" правят впечатление, че ГДБОП работи - а то в случая работата (то пък е много... :mrgreen: но поне не седят със скръстени ръце) е свършена само от отдел „Компютърни престъпления”

втория отдел по известност според мен е "наркотици" - от време на време хващат някое кило :D

за другите няма много новини...

отдел „Компютърни престъпления” най-често (или поне за това се пише в медиите) затварят сайтове за филми/музика, и трият клипове вув вбокс? :mrgreen:
 
От: Спряха незаконен сайт

Единственото, което не мога да си обясня в повечето случаи е "иззети са две компютърни системи." ?? Да не би да го хоства сайта от тези 2 негови компютъра, че ги вземат ?
Пише си. ;)
иззели две компютърни системи, чрез които бил администриран сайтът в продължение на около една година
Внимавайте да не си администрирате сайтовете през телефоните. Че ще ви ги вземат барабар със зарядните.

Между другото - сайта не е затворен.
 
От: Спряха незаконен сайт

Внимавайте да не си администрирате сайтовете през телефоните. Че ще ви ги вземат барабар със зарядните.

Те си ги прибират телефоните по дефолт без значение дали си администрирал нещо от тях. И рутерите също. Само за кабелите за нета не съм сигурен. :lol:
 
От: Спряха незаконен сайт

Това с подвеждането на съда с искане за събиране на доказателства е стар трик за привидно законен саботаж. Интересно ми е за колко от тези сайтове имат разрешение от съда разрешаващо им точно "затваряне на сайт".
Съдиите, които участват в тези саботажи дори с неграмотността си, са за уволнение. Не може при толкова несериозно искане (с почти никакви или никакви доказателства) да се отговаря положително. Ако бяха толкова обосновани исканията, случаите щяха да ходят в съда, но както е общоизвестно почти никои от тези случаи не ходят на съд.

П.П.:
Това с разклонителите за ел. ток не го казах на майтап. Какво са LAN кабелите пред това?

П.П.П.:
Сайтът няма как да е затворен, защото никой съд вероятно не е разпореждал това. Сайтовете към ovo се хостват във Великобритания (доколкото виждам). Там съдиите са по-компетентни и не обръщат внимание на такива комични подобия на молби за нещо.
 
От: Спряха незаконен сайт

а от мебелите взимат ли? :D

Ако рутера ти е в ТВ шкафа, го отнасят заедно с телевизора :D
 
  • Like
Реакции: Sky
От: Спряха незаконен сайт

Той предоставял достъп до множество телевизионни програми без необходимото по закон съгласие на правоносителя.

Мотивите са правилни, спомням си преди няколко месеца един пич от форума се хвалеше колко много телевизионни програми излъчвал в сайта и го предупредих за това, а неговият отговор беше, че искал разрешение от всяка телевизия.

Решите ли да правите такова нещо - правете като него, искайте разрешение и няма да имате проблеми, решите ли да правите нещо незаконно - нямате право да се оплаквате!
 
От: Спряха незаконен сайт

Както писах в друга тема какво да очакваме след срещата на тиквата с мангала, това беше едно от нещата които се очакват.
тия дни ще се нагледаме на показни акции срещу пиратството
 
От: Спряха незаконен сайт

Тези сайтове за TV stream е морално (не правно) спорно доколко трябва да се преследват. Все пак те промотират телевизиите и им увеличават аудиторията. Това увеличава и цената на рекламата, която тези сайтове си излъчват заедно с ТВ продукцията. Това дали е нужно разрешение е ясно, но ми е чудно кой "гений" ще се оплаче, че някой му увеличава аудиторията на телевизията. Е, явно се е намерил такъв.
 
Аз няма какво да добавя, коментарите сами говорят за този цирк:

БРАВО НА МИЛИЦИЯТА,ХВАНАХА ОЩЕ ЕДИН ПРЕСТЪПНИК.СЕГА ВЕЧЕ МОГА ДА СПЯ СПОКОЙНО И ДА НЕ ЧАКАМ ВЕЧЕР ЖЕНА СИ КАТО СЕ ПРИБИРА ПЕША ОТ РАБОТА.

От Емил, не знам кой е, но ми харесва сарказъма му. :)

Data.bg Все още я има
Някой ден ще четем в друг саит.
Спряха незаконен саит защото по закон е забранено да се дава възможност за сфаляне на цели фаилове.
А това е толкова истина. :)
според мене това си е чиста реклама, а не НОВИНА .......
Лоша работа, ако толкова започва да струва рекламата, да не кажа, че това си е плащаме ние.

Един полет на правителствения самолет струва 30-40 000 лева, за там няма проблем разни квартални футболни отборчета да се возят напред-назад. За някакъв сайт (интересно на колко ще го оценят, че е нанесъл щети) заради ТВ-та (рекламни студия на ГЕРБ и Бойко) се води разследване, иззема се техника и се тръби каква работа се върши.
Ако ще се оправяме и ще сме европейци, примера трябва да тръгне отгоре. Само така може да стане нещо.

Доста добре казано.

Но като цяло е несериозно това. Толкова несериозно, че не знам защо се занимаваме. :)
 
От: Спряха незаконен сайт

Това включва монитори, клавиатури, кабели, разклонители за ток и каквото още им хрумне.

Е как така ? Би трябвало само PC-то да вземат, за какво им е монитора, клавиатурата и чак мишката и разклонителя ? Що за наглост и дебилщина е това ? Един пример от Норвегия - миналата година като се връщах от там, в самолета до мен седеше българин, с който се заговорихме и стигнахме до теми като тази за милиционерските действия на бопаджиите в БГ. Та какво ми каза той: запознал се с някакъв арабин, който от скоро пристигнал в Норвегия, и този нашия сънародник му дал скайпа си за връзка. Но какво става - след 3 месеца кореспонденция по скайпа и GSM, отиват полиция в квартирата на българина, и му взели само единия PC а той имал още един който също ползвал. Но не били с маски, бронежилетки и картечници, а обикновени униформени полицаи, поздравили го най културно, показали му заповедта и го помолили ( не нахлули ) да ги пусне да му вземат PC-то на оглед, защото този арабин с който се запознал и кореспондирал по скайпа и GSM, бил заподозрян за връзки с радикални ислямисти. И просто ходят при всички които са имали контакт с арабина и вземат PC-тата им, но само след 2 седмици ти го връщат. И така - взели му PC-то, дори му казали на флашките и преносимите хардове ако има нещо ценно от което е зависим да си го прехвърли на другия PC, те могат да го изчакат. Той се притеснил че и другия PC ще му вземат, но те му казали по закон взимат единия PC, а след 2 седмици като му го върнат, ще вземат на оглед и другия PC, но през това време ще му направят на място бързо претърсване с някаква флашка. И точно след 2 седмици му върнали единия PC, и след това му взели и другия PC, като пак след 2 седмици му го върнали, и дори му се извинили че така се наложило, но просто всичко е заради арабина който е заподозрян в тероризъм, и имали заповед да претърсят PC-тата на всички хора които са имали контакт с него.

Даже норвежките отдели за кибер-престъпления ще започвали да работят на нов принцип - предвиждало в се новия правилник, да не ти взимат PC-то, а само да ти го отворят и вземат HDD, тъй като за тях е важно в харда какво има, а не цялата кутия да мъкнат или лаптопа, като веднага ти поставят служебен HDD, проблема е че ще трябва да си инсталираш отново OS и другите програми, и не по късно от месец ти връщат твоят хард, и си взимат обратно техния който са ти оставили. Това искали да го правят, за да не лишават хората от интернет до като им правят оглед на информацията, защото са наясно че от там черпиш полезна информация, може да си зависим финансово ( както тук ние онлайн-предприемачите ), може да се наложи да имаш спешен контакт с близки и роднини и т.н. Няма такива демонстрации на мускули както тука да ти блъскат по вратата с кубинките, да те просват на земята и взимат каквото им попадне - забранено им е там по закон, защото се счита за нехуманно отношение и погазване на човешкото право и достойнство. Знам че този форум го четат много хора, дано този пост го прочетат и някои от управляващите за да видят как работят хората навънка в развитите държави, и как работят тука.
 
  • Like
Реакции: Test
От: Спряха незаконен сайт

Първият удар определено е голяма стъпка - ovo.bg домейн :D Единственото, което не мога да си обясня в повечето случаи е "иззети са две компютърни системи." ?? Да не би да го хоства сайта от тези 2 негови компютъра, че ги вземат ?

Недей да стряскаш така, домейна ovo.bg си стои както и повечето сайтове на него. Ударили са само сайта на субдомейн - yankov.ovo.bg (сайта работи, но е празен).

Явно е ползвал двата компютъра за да се логва в контролния панел на сайта си... Добре, че не беше ползвал 10 компютъра за това - щяха да му вземат и десетте...
 
Много е важно да вземат разклонителя. Все пак ако му го оставят, може да включи друго устройство. :)

Тук баце бой и тупаници и ни престъпник хванат, нито нищо, само го отнесъл обикновения гражданин, който реално му плаща заплатата, за да преживява. Полицейщина голяма е тук и няма да се оправи това. От соца си е все така. Много сила, не знам си какво - ходи бий престъпниците, какво си се нахвърлил върху гражданите, които те хранят. И седи и ти се заяжда, унижава и мисли, че си му длъжен. Но него закона го пази, както и това, че ако си потърсиш правата, няма да си ги намериш. Ако се почне едно масово съдене на хора, превишили правата си, даже и в униформи, ще видим след време какво ще се случи. А ако продължава да е така, значи нищо не става от нас. :)
 
От: Спряха незаконен сайт

USAF, ти може да не вярваш, но имам достатъчно информация за подобна наглост със задигане на каквото могат. Това с клавиатура, мишка, монитор и разклонители не е преувеличение. Тук целта не е събиране на някакви данни или доказателства. Като за начало подвеждат съдията, че на компютър зад еди-кой-си IP адрес имало страшно много доказателства за супер опасно престъпление. Болшинството от тези съдии са компютърни неграмотни и на доверие дават разрешение за изземване. БОП-аджиите само това чакат. Ходят цяла хайка и задигат каквото могат. Никой не им поставя никакви срокове за експертизи (за извличане на данни) или за връщане на нещо. Ако не са злонамерени, ще ти върнат нещата след два месеца. Ако искат да ти навредят много, ще те мотаят с години. През това време, естествено, няма да се извършват никакви експертизи по причина "не можем да намерим достатъчно добри специалисти за експертизата" и няма да ти връщат нищо на основание "в машините може да има важни данни за нашето супер важно разследване".
 

Горе