Търси се рекламен агент

Странникът

Well-Known Member
Рейтинг - 100%
13   0   0
Здравейте колеги. Заглавието на темата казва всичко. Търся рекламен агент за набирането на рекламодатели. Един от сайтовете ми е достигнал ниво за сериозни рекламодатели. Вече имаше в сайта няколко успешни рекламни кампании.
Изискванията са стандартни за тази работа: умение за работа в екип; креативност; самоорганизация и самодисциплина;
- ефективни комуникативни умения; добър външен вид и езикова култура; търговски усет, инициативност; компютърна грамотност.
Опитът в предишна работа не е задължителен, но е препоръчителен.

Заплащането е 20 % от приходите.

Свържете с мен ако самите Вие желаете да опитате или имате познат който търси подобно занимание.
 
Искам да дам UP на темата. Интересуваме и мен това и искам да видя как ще се развият нещата в тази насока, дадена от Странникът.

По информация процентите, които се дават са:

За рекламни агенции - 15%
За медия шоповете - 35%

Мисля, че сумата обявена тук е златната среда, тъй като намирането на клиенти е нещо както трудно, така и лесно. Пазарът е такъв, че sells екипа би свършила много по-добра работа от който и да де е друг посредник. И искам да наблюдавам отблизо тази обява, за да видя какъв е интереса, както и пазара на този тип умения и хора.

Дано има интерес, за да се ориентират повечето с големи сайтове и мрежи. Ясно е, че присъствието в определено портфолио на дадена агенция, мрежа не би осигурила това, което търси всеки един собственик на сайт, но ми е и интересно каква ще бъде успеваемостта тук, при набирането на независими агенти, продаващи рекламно място като премиум реклама.

В разгара на предложението ще дам както съвети, така и малко полезно инфо. Не за друго, но искам този сегмент да набере популярност, за да имаме малко по-независима продажба на реклама тук в БГ.

Успехи на автора.
 
От: Търси се рекламен агент

Този сегмент може да набере скорост само, когато големите монополисти бъдат поразклатени

Аз съм виждал нечовешки суми от рода на 20 лв. за 1000 импресии на банер по разни сайтове, дето уж се правят на голяма работа, но всъщност са си като всички останали.

Успех от мен в начинанието.
 
От: Търси се рекламен агент

Блинки знам аз защо се интересуваш, ясно е. Днеска ви разглеждах нещата...ако бях на това ниво щях да съм клиент, но не съм в нишата. Но ме осени една друга идея. Защо не направите фирмен блог, може да се направят така статиите като новини от сферата и лек туист за ADX има професионалисти в сферата. Мисля по 2 статии на седмица можете да си позволите и то по скъпички, а това във времето ще докара бизнес трафик, ако някой който разбира пише статиите.
 
Re: От: Търси се рекламен агент

Блинки знам аз защо се интересуваш, ясно е. Днеска ви разглеждах нещата...ако бях на това ниво щях да съм клиент, но не съм в нишата. Но ме осени една друга идея. Защо не направите фирмен блог, може да се направят така статиите като новини от сферата и лек туист за ADX има професионалисти в сферата. Мисля по 2 статии на седмица можете да си позволите и то по скъпички, а това във времето ще докара бизнес трафик, ако някой който разбира пише статиите.
Има секция "Новини", която реално играе това, и леко се взима за корпоративен блог. Но определено може да се мисли в тази насока най-вече поради факта, че трафика се генерира от някое информационно звено, което нон стоп обновява съдържанието си.

Не искам да отнемаме фокуса на темата, която е за рекламен агент, и по-специално оферта отправена от Странника. За това ми се иска темата да се развие в тази насока, а аз ще я следя с интерес. Защото е важна.

Преди няколко дни бях на среща, на която ми дадоха за пример, как големите медии и даже рекламодатели, създават рекламна агенция и/или медия шоп, който е връзката между техен ресурс и рекламодатели или обратното - големия рекламодател си прави сам кампаниите, създадени от нейната агенция. В някои случаи поема и външни. Зависи изцяло от политиката на самата агенция.

Все си мисля една идея, но и реализацията и била трудна и ще изисква време. Нещо като медия шоп изкупуващ реклама, като интертнет отдела, ще е най-развит. И говоря от малки сайтове, до големи мрежи. Не за друго, но като ми кажат рекламна агенция, в повечето случаи е организация, която изкупува и препродава реклама, както и планира с крайна клиентски цена, като телевизиите са и цел №1, което не знам на кой каква работа му върши. Но за мен първо е нета, после са всички други.

Ще видя как се развива самата тема тук. Това може да ми даде и бъдещи идеи.
 
От: Търси се рекламен агент

Аз само бих казал, че вместо да давам тлъсти проценти на агенции, които така или иначе в БГ уреждат свои хора, бих заложил на контент защото контента дърпа трафик и оттам и клиенти ...Вместо да ходя да се моля да ме включват в портфолиото си и.т.н. и да съм зависим от тях и да им давам много пари...по добре тия пари да си ги вложа в решение, което ще си е мое, ще не направи независим и ще трупа стойност във времето - съдържание , демек статии, ревюта, интервюта, ръководства, инфографики и.т.н. насочени към бизнеса който би искал да рекламира.
 
Това е модел, по който е повече от възможно да се на набират клиенти и последователи. Всеки малко или много е зависим от тези агенции, но като цяло модела сам да си си капитан е много по-печеливш. Реално това както каза ще ти извоюва не само независимост, но и много силно присъствие, което другите не могат да оспорят по какъвто и да е начин.

Корпоративният блог е идеална цел за това. А сега имаш и социалните мрежи на своя страна. ;) Всичко е до креативно представяне и силен набор от клиенти, четящи редовно това, което се случва около теб.
 
От: Re: Търси се рекламен агент

В разгара на предложението ще дам както съвети, така и малко полезно инфо. Не за друго, но искам този сегмент да набере популярност, за да имаме малко по-независима продажба на реклама тук в БГ.

Успехи на автора.

Blinky, Благодаря за пожеланията и за съветите. Много са ценни и хубави, дано повече хора се възползват от тях. Много е хубаво това и предполагам не само аз, но и всички които сме тук искаме този сегмент да придобие популярност и да има малко по-независима реклама.
Но това е трудно, много е трудно. Хората все още не разбират, имат закостеняло мислене, което е обработено от другите медии и агенции за реклама. А друга, немалка част от тях се опитват да прекарат независимите собственици на сайтове. Разбира се, има и такива, които се правят, че всичко знаят и могат.
Така се случи, че след като пуснах съобщението с мен се свързаха двама човека за реклама. Искаха ако може да им направя реклама за без пари, забравяйки, че безплатен обед никъде няма.
Ето накратко какво се получи, разбира се, ще постъпя коректно и имена няма да споменавам.
Първият беше жена. Наскоро направила сайт и решила да предлага услуга в България. В писмото ми от нея получавам това:

” Може би на вашата аудитория ще бъде интересно и полезно да научат,че в
България вече се предлага такава услуга. Ще се радвам да ми пишете как
бихме могли да си сътрудничим?”

Това само по себе си е подвеждащо. Повярвах и, предложих и няколко начина за сътрудничество между нашите сайтове и съответно я попитах тя как вижда това сътрудничество, и как бихме могли да си разделим разходите и приходите. В отговор получих писмо в което ми се обяснява колко била велика и добра, една от най-добрите в България, била работела с екип от професионалисти, и за това не желаела да работим заедно, но и било интересно да споделим малко повече от идеите си. Тогава реших да преглътна подигравката и предложих платена статия. Предложих и цена за такава статия – цената не е висока, напълно нормална си е, статията остава завинаги в сайта, грижим се за това и я “вдигаме” в интернет, и е откриваема.

Но какво се получава? - Тя самата като споменала сътрудничество просто имала предвид да и направим безплатна статия и да я рекламираме по този начин а в замяна на това тя ни помагала, защото щели сме да бъдем полезни на нашите читатели и така да сме си били увеличили аудиторията. Говори за ползи и възвращаемост от такава платена статия, съмнява се, че въбще е полезна, но в същото време е готова да си плати много повече:

“За справка : 10лв струва да се
пуснат в 50 сайта обяви и линк към сайта; 10лв струват над 1000 импресии
за банер в някой популярен сайт.”

Това въобще не подлежи на коментар, сравнява несравними неща. И не си дава сметка, че услугата която предлага е специфична, не всеки човек ще се възползва от нея, не става само с моментно показване на реклама, трябва рекламна стратегия и да си осигури постоянно присъствие. Неин си проблем, вече не е мой! Още веднъж и обясних как стоят нещата, показах и, че хората с които сме си сътрудничили и за които сме писали са на първите места в Гугъл по съответното търсене, обясних и каква е дългосрочната полза от такава еднократна инвестиция и ако желае може да се възползва. Ключов момент тук е, че поисках да ми се извини за високомерния тон, за обидите които ми нанесе, за това, че ме подведе от самото начало.
Оказва се, че това е много важна постъпка – ако желаете да разкарате някой високомерен тип, покажете му грешките и поискайте да Ви се извини. Такива хора обикновенно имат голямо Его и не го правят.
Ето и другият подобен случай.
С мен се свързва човек и ми казва, че има познат, който прави играчки и мебели за дома. Мебелите са стилни, хубави, мисля, че имат пазар и при добра реклама хората ще ги купуват. Показах какви са статистиките от посещения в сайта за месец Март, понеже не знаех какво точно иска производителят на мебелите предложих различни варианти за реклама, като избрах и препоръчах рекламна статия. Отново подробно обясних, че статията ще я анонсираме редовно на страниците в сайта и във фенстраницата във фейсбук, ще се погрижим да е откриваема и в интернет и че самите ние желаем и сме заинтересовани да сме си взаимно полезни. Когато почнехме работа, в процеса на сътрудничество можеха да се родят и други добри идеи. Получих отговор, че не го устройва нито услугата, нито цената. Доводите:

“Свежо предлагат същата услуга - безплатно. И че данните от bgcounter.com се различават доста от горните.”

Какво да коментирам повече? Ми да отива да рекламира безплатно в Свежо, пък и не вярва на данните на Гугъл Аналитикс.

Само дето този човек не знае какво загуби: като показах какво прави и с какво се занимава и веднага една приятелка поиска да си купи от него подобна мебел. Допълнително ние си имаме приятели, познати, знаем какви вкусове имат и със сигурност щеше да има още поръчки. Но просто с това загуби – сега ще си купим същите мебели, но от друго място, от друг производител. В такива случаи аз с кеф отивам при конкуренцията и даже и да е по-скъпо си купувам от нея.

Поста ми става дълъг, но реших да разкажа с какво се сблъскваме непрекъснато. Винаги има хора, които се правят, че разбират и могат повече от другите. Винаги има хора които предлагат “сътрудничество”. Винаги ще се мислят за много велики и добри.

И какво се оказва? Не са готови да платят и 50 лв. за една рекламна статия в сайта. Да, цената беше 50 лв. в която влизаше всичко, даже и неограничен брой на линкове (е, 2-3 линка, все пак в границите на разумното), статията си остава завинаги в сайта, ние я аносираме винаги в подходящи случаи, грижим се за нея и я правим откриваема в интернет и се стремим задължително да влиза поне в топ-10 по търсене на ключовата си дума.
Но нямат култура на реклама, не знаят какво е по-доброто, готови са да дадат много повече пари, като примерно цена от 10 лв. на 1 000 импресии, и след това рекламата им я няма никава в сайта, но не са готови за една дългосрочна реклама, която ще им струва само 50 лв., и по този начин си осигуряват дългосрочно присъствие в сайта.
И след този ми опит от тия двамата реших да променя цените за рекламната статия. След като се правят на тарикати, вече има значение дали рекламната статия има линк:
Вариантите са три: връзката към съответния сайт ще бъде изписвана текстово, който иска ще си копира линка и така ще посети сайта; активна връзка за срок от една година; и “вечен” линк.
Не знам как ви се струва, но не търся реклама на всяка цена. Просто желая коректно сътрудничество, аз има какво да предложа, но искам и с мен да се отнасят с уважение, нищо, че сайта ми не бил от големите, популярни сайтове и не предлагам 10 лв. на 1 000 импресии.
А още повече, другите хора им е интересно, че не търся всякаква реклама. А само такава, която е подходяща в сайта, която е полезна за нашите посетители. Те са свикнали на принципа: “Който има пари поръчва музиката”, и не са свикнали да получават “Не” за отказ и да ги оценяват. Според мен самите рекламодатели трябва да се научат кое може да се прави, да се научат на рекламни стратегии, да знаят, че не винаги най-скъпата реклама е най-ефективната. Днес съм аз, но утре може да е някой от колегите. И някой такъв образ да му каже: “Сайта ти е малък, не може се сравнява с най-посещаваните сайтове, ти трябва не само да се радваш, но и да ми благодариш, че съм решил да ти дам 10-20 лв. в твоя сайт и да ме издигаш в култ...”.
 
Това съм го чувал, случката с жената ми се е случвала многократно. Реално няма да има бизнес за мен, ама и за тях няма да има. Просто и ясно е, не ти трябва висше, за да се светнеш за това. Ти ще имаш понататъчни клиенти, а те ще са пат толкова велики без теб. За мен това винаги е било проява на слаба бизнес култура. Пък нека се срещнем, поне да се запознаем, както се вика утре някой мой клиент ще ме пита за вас, какво си мислите, че му кажа, след като сте се държали като кретени. Естествено, че няма да ви препоръчам, даже напротив, ще го загубите още преди да си е задал втория въпрос. Глупаци, абсолютни. Нищо, както съм казвал - така е както си го направиш.

Не се пали, знаеш ли на какво ми приличат твоята и моята история. На това с Google, как в началото си собствениците са отишли при най-популярната търсачка тогава с презумпция да ги купят за $700К. Ако не се лъжа, търсачката беше Infoseek (1995-2001) - хахаха, статията от която взех дата се казва - Where Are They Now Search Engines Weve Known Loved, а те бяха в категория - Rest In Peace.

Та там общо взето ги отрязаха и всеки пое по пътя си. Кой сега е по-добре. Така че безсмърни няма, има глупави и пробивни. Историята се повтаря с Бил Гейтс и IBM. :) Няма страшно, въпрос на време е и при теб и хората като теб да се случи. Малко повече трябва са се натисне в тази насока. ;) Само горе главата и никакви негативи.

Иначе мога да дам 4 големи компании като пример, който го изиграха непрофесионално и реално ще го усетят след време. Най-лошото тук е, че няма да си вземат поука, защото обикновено са управлявани от големи разбирачи. Но това си е техен проблем. Мен реално не ми пука, пукаше ми до момента, в който прекратихме отношения, и то все по тяхна вина, но аз реално се мотивирах повече и съм сигурен, че ние аз бях до тук, като после идва времето, те да те търсят. Тогава ти може да го играеш както искаш. Но поради подбия бизнес нюх съм сигурен, че ще го отиграеш по-добре от тях и ще дръпнеш още повече, а те или ще станат по-малки или ще умрат, както е в случая, даден в статията.

Имам собствен, разграфен план на действие и мисля, че ще съм по-успешен сам, отколкото с някой, който реално не си е дочел учебниците по бизнес управление и комуникация. Знам го, защото вече започна да работи. Може да им пожелаем успехи. Разграфи си план график и почни. И замисли се, вместо да ги даваш тези пари на някой, който не ги заслужава, ти ще ги прибереш за себе си, защото си проявил инициативност и си бил по-добър от тях. Всеки започнал да прави така е успял. Не знам случаи, в които да не се е получавало. А и тук сме прекалено задружни, за да не ни се получи. Мога да дам и друг такъв пример - в него големите медии не могат да седнат на една маса, за да решат кой какви пари ще вземе при държавни и международни поръчки и за това сега всичко го духат групово. Един-двама са ОК това да се случи и да се задействат, но другите (и то повечето) го играят прекалено велики и сега на всеки му е вътрешно. Ако на това му викат печеливша стратегия, направо мога да си запаля дипломата по мениджмънт. :) И както се сещате сега всеки преживя в тази криза. Но поне са "най-големите" нищо, че им се сдухва бизнеса. Живи и здрави, такива обикновено влизат в икономическите книжки в графата "What I shouldn't dо."

Темата се получи много добра. И реално е и сигнал за тези, които имат съмнения в това. Ще си помагаме и заедно ще успяваме, пък и съм сигурен, че всеки има план, по който вече действа. ;) А тези постове тук доказват, че никой не бездейства. Което мен лично още повече ме мотивира. ;)
 
От: Търси се рекламен агент

Странник я метни една оферта на noredsl ( at ) gmail.com добре ми звучат нещата ти, аз не съм от ранга на някой който може да плати 50лв за статия, но пък нека видя, преценя и може да измисля нещо за теб.
 
От: Търси се рекламен агент

Странник, тук получи ли се нещо? Намериха ли се кандидати?
 
От: Търси се рекламен агент

На мен не ми е писал, въпреки че имаше някакъв малък шанс да уредя нещо...
 
От: Re: От: Търси се рекламен агент

Мда, дай едно мнение. :)
Ами значи - нещата се развиват, не сме спрели на едно място. Lookfin - количеството кандидати няма значение, може и да е един или сто. Знаем, че никой не може да обиколи всички фирми, всеки си има връзки, а и разбира се - ако са от различни градове е още по-добре. За целта можем да предоставим статистика на посещенията в сайта от големите градове, като по този начин успешно се конкурираме с местни по-малки медии, сайтове от нашия. Просто е въпрос на инициатива някой да почне работа.
Междувременно "веселите" истории не спират. Не знам дали от тази оферта или просто така се случи, макар, че няма случайни неща, получих учтиво писмо в което една жена от поредния "seo" сайт ми пише, че работила като "SEO мениджър" (тук от коректност спестявам името на сайта, макар, че си мисля, че трябва да го кажа, за да предупредя колегите за тази личност), правила някакво проучване, по нейните думи "Като SEO експерт аз поддържам сайтове с високо качество". Проверих и сайта - само една html страничка, шарена, с картинки, с никакви връзки, с никакво портфолио, с никакви контакти и телефони, самият сайт няма никакво seo, само някакъв "хвърчащ" мейл за контакт, но с гръмката сричка в сайта - seo. Дадох и линк да провери рекламните тарифи какви са, казах и колко процента предоставям на агента и толкова. Не се е обадила повече – защо ли не съм изненадан! 
Това го споменавам за да внимавате, защото несъмнено ще се сблъскате с всякакви типове които се представят за знаещи и можещи, и ще гледат да вземат пари за нещо което не разбират.
Ако не знаете, сега ви казвам и друга възможност за реклама от която можете да се възползвате. Поогледайте се около вас, около вашата сфера на бизнес, около тематиката на сайтовете които имате дали има някакви събития. Независимо какви. Независимо от кого. Било то организирани от някой "гранд, мега, хипер...." мол, от община, от град, от телевизия (не робувайте само за националните, има и друг телевизии). Може да е фестивал или конкурс нещо. И се включете като партньор, медиен партньор. Защото ако не знаете - сайтовете са вид медия. В началото може да е малко трудно, няма значение, че събитията вече са анонсирани и материалите разпечатани - винаги могат да ви включат в интернет страницата на събитието и в сайта на организаторите. Така печелите не само връзка, но и контакти. Проявете инициатива, покажете сериозно отношение и следващия път ще ви поканят от самото начало. Същевременно получавате достъп до участниците в организираното събитие. Ако да кажем това е събитие за красота, организирано от някой Мол, то на него ще има различни козметични фирми. Така се сдобивате с материали за своя сайт и разбира се - получавате достъп от организаторите да рекламирате сайта си в рамките на събитието, както и да вземате интервюта и да приказвате с различните фирми, които са представители там. И само от вас си зависи дали ще успеете да убедите някоя фирма да рекламира във вашия сайт.
Могат много неща да се правят, не трябва само да пуснем обява и да чакаме наготово. Знам, че тук е специализиран форум и едва ли ще намеря рекламни агенти, просто реших да пусна обявата ако някой има познат или нещо подобно да има предвид. А и се оказа, че май се получи добра дискусия, и може би добра основа да развием независим рекламен пазар, както споменава и Blinky.
 
Re: От: Re: От: Търси се рекламен агент

Могат много неща да се правят, не трябва само да пуснем обява и да чакаме наготово. Знам, че тук е специализиран форум и едва ли ще намеря рекламни агенти, просто реших да пусна обявата ако някой има познат или нещо подобно да има предвид. А и се оказа, че май се получи добра дискусия, и може би добра основа да развием независим рекламен пазар, както споменава и Blinky.
Отдавана пасивното търсене на клиенти е отживелица и това е факт. Тези, които си мислят, че клиентите сами ще дойдат при тях или някой ще ги покани, защото са много убави и арни са обречени. Това съм го казвал много пъти и сега пак ще се повторя. :)

Колкото по-независим рекламен пазар има, толкова по-ефективен ще е. Това е нещото, което споменавам и при срещите ми с големите клиенти, не за друго, но малките те първа излизат на големия пазар и няма да видят нещата така, тъй като не са прекарали много време за да си направят изводите. А да налагам свое мнение на хора, които нямат такова - не е в мой стил. Първо оставяш сам да прецени, а после споделяш и твойте наблюдения, така всеки може да направи максимално ясна преценка за себе си и за това как да позиционира бизнеса си и на каква цена.

Истината е една - сами си търсите клиентите. И както каза Странникът, се бутате навсякъде, колкото повече ви знаят и контакти завързвате, толкова по-добре за вас и вашия бизнес. Нека другите ви обясняват как живота бил нечестен и какъв *урав пазар имаме, да нека, но другите правят пари, а тези си мрънкат. И какъв в резултата - те карат лъскави коли, а другите се чудят как да сглобят бюджета. Да, нечестно е, съгласен, но е и адски нечестно да се пръска енергия за хейт и мрънкане, вместо да се мина през 2-3 адреса или да се направят 2-3 телефонни разговори. Нали? Искам да кажа на автора на темата, е нещата не се случва веднага, да, и това ще е така, но е много важно, а и той го знае, като гледам какво пише, че колкото повече се прави нещо в тази насока, толкова по-близо си до желания резултат.

Идеалният момент идва когато вие успеете да запълните на 100% от рекламните си позиции и то не само за този месец, но и за следващите 2-3. Аз ще споделя с моя опит скоро време. Защото предполагам имаме еднакви премеждия. :)

В този ред на мисли, искам да кажа, че е хубаво докато градите бизнес, да градите и име. Защото колкото и невероятно да звучи, а то не е, хората които познават бизнеса, ще го свържат с вас. Никога не правете нещо, което да го изложите, както и да изложите и себе си. На срещи никога не хранете конкуренцията, ама никога. Това само ще изиграе лош номер на вас, а и вие в подтекст му казвате в очите, че няма правилна преценка щом е при тях, а не е при вас. И така да е, бихте ли поели риска? Съмнявам се. Това би ви струвало бъдещи кампании и може би някоя друга кофти дума по ваш адрес. Може да сте най-велики и секви, ама професионалното отношение прави най-голямо впечатление. :)
 
От: Търси се рекламен агент

Mале колко изписахте, все едно сте на хонорар :)
 
От: Търси се рекламен агент

@Мерси за ряпата Блинки, аз планирам ако имам възможност да рекламирам в такива по-малки сайтове или в група като adx.bg, а не да храня агенциите.
 
От: Търси се рекламен агент

Точно така, нищо не става от днес за утре, работи се с мисъл за утрешния ден и непрекъснато трябва да се врем навсякъде, а не да стоим на едно място. И съм съгласен, че трябва да внимаваме какво правим, за да градим име. Нали знаете приказката: "Днес ти работиш за името си - утре то ще работи за теб".
 
Re: От: Търси се рекламен агент

Точно така, нищо не става от днес за утре, работи се с мисъл за утрешния ден и непрекъснато трябва да се врем навсякъде, а не да стоим на едно място. И съм съгласен, че трябва да внимаваме какво правим, за да градим име. Нали знаете приказката: "Днес ти работиш за името си - утре то ще работи за теб".
Много си прав. Действа се системно и по план. Днес имаш няколко телефонни разговора, утре - няколко срещи. На старата ми работа успеваемостта беше нещо от рода на 5 срещи се затварят 2-3 сделки. Беше според зависи, но това беше общата статистика, като естествено говорим за хора, които имат нужда от услугата. А не произволни хора и стреляне на посоки. Статистиките могат да бъдат разбира се и 5 от 5. Все пак говорим за потенциални клиенти. Всеки един отказ е сигнал. И не говоря за твърдо НЕ, а за някой въпрос, който сте очаквали и който някой би възприел като заяждане. Нищо подобно, никой не се заяжда, а даже и да е така, вие знаете, че повечето от тях не са обективни. Те познават бизнеса си, вие - вашия.

Много е важно освен добрата подготовка, да имаме и точна стратегия за всяка една среща. Знам, че презентацията може да е една и съща, но никога в моята практика една среща не си прилича с друга. Това е нещо като максима тук. Попаднах на интересно интервю, което предлагам да му теглите едно око - Можете да владеете клиента чрез правилно задавани въпроси. Том Хопкинс дава съвети за това как може да сме успешни в преговорите си с потенциални клиенти. Вижте частта, в която той успява да продаде апартаменти до железопътен район. Това доказва, че по някога изобретателността е от много голямо значение при продажбите. Интересно е.

Даже и се мисли като свалячите в дискотеките, а именно закона за средни стойности, където няма начин, ако отидеш при 10 момичета, една да не поддаде. Та това би било много добре приложимо в този случай. Колкото повече срещи, толкова повече сключени сделки. Излишно е да казвам, че качеството трябва да е на високо ниво. За това и добре изглеждащите свалячи с подход правят и най-много бройки. Поне това всеки от нас го е виждал на живо и може да направи малки съпоставки. В случай, че не съм го споменал, много важен е външния вид....но мисля, че съм го казал някъде. Може на някой да им смешно, но отидете с фланелка, шапка, изтъркани и кецове и се опитайте да продадете реклама за 5К, направете същото с панталон / официални дънки, риза, сако и обувки. После вижте резултатите сами. Ако не вярвате, пробвайте. Може да звучи гадно и несериозно, но така вие показвате професионално излъчване и е много по-вероятно клиента да ви даде тези пари, отколкото, ако му отидете като клошар. Най-малкото това показва и отношението ви към срещата. Както казваше един приятел за едни колата е пасив, за мен е инвестиция. Защо ли? Защото като сляза от Х5-цата, на хората им става ясно, че имам разходи и няма да си говорим за 200-300 лева, това ми е бензина за седмица все пак. ;) Имаше малко истина в това му твърдение. Най-вече по нашите ширини. :)
 
От: Re: Търси се рекламен агент

За маркетолозите е нужно да променят маркетинговите си дейности и инструменти, търсейки методи да се справят с промените, които ги съпътстват ежедневно. Лицата занимаващи се с рекламна дейност са обиграни относно нуждите на потреблението - продуктите, които се предлагат на масовата аудитория, запознати са със силните и слабите им страни. Т.е. рекламното лице/агента е коз при изготвянето на рекламната кампания.

Вероятно трябва да се замислим за нов подход към търсещите реклама в интернет, като предоставим максимално изгодни условия на рекламните ни агенти. Естествено, сами си търсим потенциалните клиенти, но по-леко би било със съдействието на доверени агенти. За целта е нужно да ги обучим чрез практика.

Иначе мога да дам 4 големи компании като пример, който го изиграха непрофесионално и реално ще го усетят след време.

Важен момент относно големите медии - не малка част от рекламиращите при тях биват опарени. Моя колежка беше страшно възмутена от поредната манипулация с трафика: "Добре, кажи ми честно, възможно ли е Старт.бг да имат 300 000 посещения дневно и от този банер да има само по 2 - 3 препратки дневно? Те били 6 страници..."

"Отидох на място и без да вдигам скандали зададох някой въпроси, като например: как да приемам резултата от кампанията при прогноза от тяхна страна 10 000 посещения от банерите в Стар.бг, защо са преувеличили посещенията в предложението, защо не мога да се свържа с никой 1 седмица и т.нт... накрая казах че прекратявам рекламата, но не мина номера. Директорът на УЕБ МОУШЪНС отдели 30 минути да ми обеснява че те били посредници, че вече са купили мястото за реклама от старт.бг и бла-бла , тъй като нищо не можели да направят щяли да ме компенсират, като оставят рекламата в отслабване.старт.бг за още един месец ха-ха страшна компенсация, сега предложиха втора оферта.. ама аз свърших парите.., пък и как да им имам доверие?"
 

Горе