Честито, другари престъпници!

От: Честито, другари престъпници!

Имаше време да искам да отворя фирма в БГ.
Имаше време и да допускам да остана.
В момента и да имах фирма - затварям и се изнасям.
Един ден ще гласуват да ти монтират белезниците с първите ваксини в родилното.
Над половината прибират от доходите, и пак нямат наяждане!
Майната му на всичко, четох за тоя проект, дори не посмях да отворя тема, че ми звучи като панахида.
 
От: Честито, другари престъпници!

Не видях нищо стряскащо в тази новина. Мисля че в този форум има хора с фирми и знаят много добре че са в нарушение когато не декларират реалната сума която заплащат на служителя. Принципно всеки сам си знае положението, но мисля че това е добре. Обаче нека намалят малко тези осигуровки и нещата ще се оправят. Не ми се дават и на мен тези пари на държавата. Имам 3 ма назначени и аз се водя самоосигуряващо се лице и като трябва осигуровки да плащам и ми се стъжнява
 
От: Честито, другари престъпници!

Това е когато ви наемат, но не ви водят официално на работа / не са ви регистрирали като служител / осигуряват ви по-малко - например само за 4 часа, а вие работите 8 ....и так дале - това е реално УКРИВАНЕ на осигуровки.
Нещо за лошо ли го намирате??
 
От: От: Честито, другари престъпници!

@warangel, а кой ще рани пенсиите бре :-o










































а мангал импекс??!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
От: Честито, другари престъпници!

Къде и за какво отиват тия пари, дето вече ги събират с кръв?
В османската империя - данък десятък.
Тук колко са процентно? Оня ден ми се наложи да викам линейка, и директно ми казаха да си викам таксИ.
За какво въобще отиват тия пари?
Държавата е от най-некоректните платци.
За едни - пандиз, за други - екскурзии до Куба?
Пенсионната възраст ще стане 85 години докато дойде нашето време! И сега има пенсионери по кофите.
За адмистративно нарушение в размер на една заплата по белия свят - затвор?
На останалите "чорбаджии-изедници" ще им писне, трудовият пазар е отворен на 100% в ЕУ. Кой ще бачка тук и кой ще дава работа?
 
От: Честито, другари престъпници!

Всеки да се спасява както може братя! Работата е на оцеляване. Работниците са на оцеляване (и на изчезване), работодателите са на оцеляване. Аз лично вее не се съобразявам с никакви закони, защото повечето закони са срещу бизнеса и срещу нормалният и обикновен работник и човек. Крайно време е всеки от нас да се вземе в ръце и да се осъзнаем, че сме хора и ние трябва да диктуваме какво да става в тая държава. Човека, народа е най-важен. Призовавам ви да не спазвате закони, които смятате, че са срещу вас, а повечето са такива, никой няма да ви вкара в затвора, никой няма право да ви бутне, защото никой не дава пет пари за вас. Всичко е с цел прибиране на повече пари от бедният и без това народ (който е останал в България). Ние сме тука, именно защото може да си позволяваме някаква свобода във всички сфери, защото сме българи, защото това ни е в кръвта все да се измъкваме и да ходим по тъча. Нека не го отричаме, а да си живеем живота по български, както ни харесва. Това по дяволите ни различава от ония машини на запад.
Погледнете Гърция, там криза голяма тръбят по новините нали така? А в действителност таверните са пълни, навсякъде се пуши, всеки си спира колата, където му е удобно, защото ЧОВЕКА има право, това е тяхнотоо разбиране, защоо и нашето да не е такова? По глупави ли сме от тях? Не мисля така.
Истинските хора правят това, което искат и си носят отговорностите, останалите дупедавци правят каквото могат или каквото им кажат. Вие от кои сте?
 
От: Честито, другари престъпници!


Якооо, прав си!!!
Аз не харесвам ЗДП, след твоя пост и в града ще си карам с 150км/ч
А примера ти с анархистите в гърция е уникален!
Анархия!!!
 
От: От: Честито, другари престъпници!

Якооо, прав си!!!
Аз не харесвам ЗДП, след твоя пост и в града ще си карам с 150км/ч
А примера ти с анархистите в гърция е уникален!
Анархия!!!
Купони за хляб! Едни квадратни зелени картончета, с печат от кмета в средата. Може да вкарат закон да работим за единия хляб, а парите от продукцията - за другарите.
И трябва ли като едни овце да кимаме благоговеещо, защото било новия закон? Нека сегашния да почнат да спазват, ама всички без изключение. Тогава да гласуват нови и нови неща, дето да правят работещия тук по-беден от просяка на помощи на запад.
В момента Европарламентът е бръмнал, щото нашите магистрати не бързат да си свършат една работа (ако въобще), станала очевидна за целия свят.
Колко смелчаци ще останат да ти дават работа, след като не могат да ти внесат осигуровки, след като на тях им бавят ДДС и пари за изпълнени държавни поръчки? Идея си нямаш колко голям % държавни плащания висят с години. Айде панделата, че държавата не си платила задълженията?
 
От: Честито, другари престъпници!

Чакай, чакай!
Аз не съм комуне като мантата и унито, но не се кефа и на анархията в византия!
Сегашните натам са ни запътили, заеми до откат и после фалит....
 
От: Честито, другари престъпници!

Тоя закон ще откаже и малкото ентусиасти, дето внасят някой друг лев в хазната. Криминализира се чисто административно, дребно нарушение.
После се сещаш какво следва! Хинт - Виденова зима.
 
От: Честито, другари престъпници!

Тях не ги интересува бизнеса, тях ги интересува избирателите им - социално слаби, роми, пенсионери
Затъваме много, но има хора, които още не го осъзнават!
 
От: Честито, другари престъпници!

Тях не ги интересува бизнеса, тях ги интересува избирателите им - социално слаби, роми, пенсионери
Затъваме много, но има хора, които още не го осъзнават!
Те ще им напълнят хазната! Ромите и пенсиите ще се редят да внасят данъци и осигуровки, да-да! През ум не ми минава да се установявам в това, дето и на Третия свят не мяза. В Габон вземат по-високи пенсии, порови в нета, не се майтапя! И нямат зима!
Майната му на всичко вече!
 
От: Честито, другари престъпници!

Тях не ги интересува бизнеса, тях ги интересува избирателите им - социално слаби, роми, пенсионери
Затъваме много, но има хора, които още не го осъзнават!

Да де ама като изчезнат и малкото останали фирми от де ще вземат пари да залъгват пенсионерите и бай мангал?

ПП: Лошото е, че този път няма излизане от блатото като затънем до шия. Няма вече какво да се краде и будалите ентусиасти да правят бизнес са зад граница. Ще се молите аркадашите от Турция да ни приберат за провинция.
 
Не е истина. Ти на пролет да ги изпратиме викам. :) Пеевски, Орехи, абе стига анимационни герои.

Държавата се разпада и потъва силно надолу, тия там делят и си правят драми. Не могат да накарат бизнеса да плаща осигуровки и данъци, тръгнали да делят. То въобще остана ли? :)
 
От: Честито, другари престъпници!

Работодателите са си сметнали колко могат да дават за труд и разходите свързани с данъчно-осигурителното облагане на труда. Просто ще започнат да плащат повече на държавата и по-малко на работника - общата сума пак ще е същата, но работниците ще получават по-малко пари. А ако работниците откажат - фирмата спира дейност, защото ако повиши заплатите няма да има смисъл да работи. Разбира се ще има и фирми, собствениците на които ще се съгласят да продължат на по-малка печалба, но не винаги това ще е възможно. Много бизнеси са на съвсем малка печалба и ако се налага да повишат разходите за труд (и свързаните с него осигуровки и данъци) ще се наложи да прекратят дейност за да не са на загуба.

Осигуровките са право (според конституцията), а не задължение. Обаче шибаните законодатели така са написали шибаните закони, че да не можеш да си платиш данъка без да платиш осигуровки. И така де факто превръщат осигуровките в задължение. А задължението е само плащането на данъци. Плащането на осигуровки е право!
 
От: Честито, другари престъпници!

То да бяха само осигуровките...

Вижте коментарите на портала за обществени консултации. На теория би трябвало законодателите да ги прочетат и да помислят дали да променят проектозакона. На практика - едва ли са ги прочели.

Накратко: жертвите на компютърни вируси стават престъпници, порното продължава да е забранено, криминализират отглеждането на всички възможни растения (защото всички растения съдържат химичните елементи, от които се правят наркотици), учителите може да бъдат тикнати в затвора за принуждаване за промяна на вярата чрез злоупотреба с власт (защото карат децата да казват ереси, които противоречат на всички популарни религии - иначе им пишат двойка), криминализират даряването на на кръв, спрема и яйцеклетки, наблюдаването на сексуално насилие над деца се криминализира (ако съобщиш в полицията ставаш абсолютен престъпник - никой няма да докладва такива престъпления), собствениците на хотели стават престъпници (ако някой прави секс в хотела), влизате в затвора, ако вашите растения и животни се размножат без да си платите на носителя на интелектуалното право, ако теглите филми и музика ще ви конфискуват компютрите (заедно с мишките) и ще ги унищожат (независимо чия собственост са), ако намерите съкровище без да съобщите ставате абсолютни престъпници (без да има дефиниция за съкровище!), снимането става престъпление, криминализират омразата на атеистична основа и омразата на религиозна основа (без да е ясно какво значи това), криминализират цензурата, обаче по абсурден начин*, криминализират сътрудничеството с чужди организации против интересите на България**...

*Примерно ако главния редактор откаже да публикува някаква глупост, която някой неграмотник е написал, последния може да се оплаче и да тикне главния редактор в затвора. Това е все едно спамерите да ви съдят за това, че ги цензурирате...

** Например: международен съд кани български граждани да предоставят информация/да свидетелстват по дело срещу България. В резултат на това страната бива осъдена. Българският гражданин става абсолютен престъпник и следва да лежи в български затвор.

Списъкът с глупостите в проекта за наказателен кодекс не е изчерпателен. След време ще излязат и други глупости.
 
Последно редактирано:
От: Честито, другари престъпници!

Тия ще препълнят затворите със работодатели, а мангалите дето ежедневно тарашат и пребиват възрастни хора по селата не ги барат.

Вчера гледах промените в наказателния кодекс, меко казано малумни. Тия ли щяха да вдигнат малкия и среден бизнес на крака?
 
От: Честито, другари престъпници!

Не че подкрепям този закон, но по принцип според вас добре ли е почти всички да ги осигуряват на минимума. Почти всичките ми познати работят за дадена заплата, а осигуровките са им или на минималната или на половин работен ден. Трябва да има някакви санкции и да не се позволява това, но пък тези наистина са доста големи. Ако някой не може да плаща осигуровките на работниците си върху заплатата, която им дава, значи фирмата му не върви никак добре. Има и друго - много фирми са в доста добро състояние, но собствениците от алчност не искат да осигуряват добре служителите си.
 

Горе