Шефа неглижира SEO усилията ми

От: Шефа неглижира SEO усилията ми

Хайде де, авторе на темата, покажи сайта за да можем да ти дадем адекватни съвети как да се справиш, какво се криеш като някоя мишка? Нямаш ли смелост да тропнеш по масата и да си поискаш твоето? Все пак озаглавил си темата "Шефа неглижира SEO усилията ми", колегите вече ти отговориха, за да можем да ти дадем правилни отговори, трябва да погледнем сайта, как си го направил, какво си постигнал, как е откъм seo... Макар, че както споменах преди, за мен постигнатите успехи са по-скоро случайни и ти нищо не знаеш, и сега си получил незаслужено самочувствие, че можеш нещо, но в същото време нямаш смелост да си го поискаш. Само можеш да спечелиш ако говориш с колеги на seo тема и как се правят сайтове, да ти покажат грешките и да те похвалят за успехите, само с четене не става.
 
От: Шефа неглижира SEO усилията ми

Знам, че е много по-трудно да дадеш съвет така. Изисква повече усилия и никой не е длъжен да го прави за мен. Още повече непознат. Не че ситуацията е баш същата но случва се клиент сам да иска да си оправи нещото, без да ми го носи, а посредством обучение от моя страна по телефона. И го прави, без да осъзнава, че на мен ще ми е 100 пъти по-лесно лично да го оправя, вместо да му обяснявам на него. Така че повтарям, осъзнавам, че така ви затруднявам, но не мога да допусна да се разбере коя е фирмата. Бих споделил само с близък приятел, с който се знаем от години, примерно. Който ме разбрал-разбрал.

Според мен е хубаво да те преназначи. Не знам какво длъжност взимаш в момента, но поне ако ще се прави на бг шеф, може да си издействаш преназначение на длъжността, която реално бута сайта и онлайн маркетинга, ако наистина ти се занимава с това. Има няколко плюса - може би ще взимаш повече от сега, ако се навие, ще ти тече много добър IT стаж, което повярвай ми е много добре, професията е повече от перспективна и желана в момента, ще учиш адски много неща и тук няма никакво зацикляне - просто нон стоп излизат нови неща и трябва да се учат, за да си в крак с тях. За минуси, сещам се за един основен - по-натоварена длъжност. Забелязал съм, че това е една от най-динамичните професии и изоставането не е препоръчително. И то никак. За това и заплащането не е ниско.

7 човека с шефа - сам прецени
Всички сме мултифунционални. Едната търговка е и секретарка на шефа. Друг търговец му е шофоьр и т.н.

Абе що се отнася до техническите въпроси и начина му на изпълнение на сайта - на няколко пъти го засичам да пише пълни глупости, ама не му правя забележка, явно или не иска да се научи или няма този потенциал да се научи.

Ама казвай, казвай, нали за това съм тук? Ежедневно се ровя в интернет за инфо кое води до по-добро класиране и ако ми е по силите си го прилагам. Не съм от безгрешните, няма да се засегна ако внимателно ми се обясни. В смисъл, малко бавно стоплям и предпочитам по-подробните обяснения. А не просто "прави еди какво си" без обяснения защо така се прави.

Ясно е, че съм далеч от перфектната оптимизация. Има неща за които знам, но не ми остава време да направя и вероятно 1000 пъти повече неща за които пък въобще не знам.

Нещата за които се сещам в момента:
Alexa Rank 3,052,273
Domain Authority 25 /100
Established Links 15 Root Domains 467 Total Links
Spam Score: 3 /17
Index Page Authority: 37 /100
Ползваемост от мобилни устройства 67 / 100 (тук имам работа, но кога ли ще намеря време)

Малко разочароващо за мен, сайта се оказва по-бърз едва от 49% другите сайтове. Супер елементарни странички, как може да е толкова бавен? От хостинга да не ме цакат нещо? Не бях го тествал до сега, понеже не съм и очаквал такъв резултат. Половин мегабайт страничка да се зарежда за 4 секунди??? Някъде из cpanel май ми се мерна някаква опция за компресия. Дали ще помогне?

... По основната дейност + града е на първо място от около 60 000 резултата. Има ли начин да разбера, колко търсения на ден има с тия ключови думи? Защото ако от 120 търсения на ден 100 идват при мен, мисля няма какво повече да се желае. И да уточня, забранил съм на търсачката да ми показва персонализиран резултат, като за по-сигурно я проверявам и в private mode и то през прокси извън BG. Резултата е идентичен.

Това което ми хрумва е да издиря всички ключови думи и комбинации от думи за които съм оптимизирал и да им събера търсенията, та да разбера каква част идват при мен. Ако има по-лесен начин - споделете моля.

Според мен няма смисъл да му искате сайта.
Проблемна на човека е че никой не го ебава - това е темата.
Няма смисъл да му искате сайта както каза Нанди банди.
Ако прочетете темата и него говите изказвания него го сърби другаде.
Даже може изобщо да не му пука за сайта.
Неговият проблем е че шефът не иска да му плаща за Непоисканата услуга която той е предоставил.
Според мен е най добре да не си губим времето повече . Който кивито съвети имаше му ги каза.
Той човека е питал и на други места. И е получил подобни отговори.
Не е казал нито сайт нито стока.
да не става да отидеш на доктор и да му кажеш сърби ме но няма да ти кажа къде.

Ами пич чети кой какво ти е написал и прави нещо или забрави . Ти какво искаш ние да говорим със шефа ти и да му кажем да ти даде пари или.
Ако ще правиш нещо го прави.
Извинявай много обаче се изнервих , защото хората тук се опитват да ти помогнат а ти си знаеш твоето.
Защото шефа не ми плаща.
Ами не ти плаща щото не те е наел за това а те е наел за нещо друго.
Ако можеш му покажи за да ти плати - получи много отговори.
Ако не можеш спри да се жалваш че аз лично много се изнервих. А аз рядко се нервя.
Предлагам да спрем да даваме и ние Непоискани съвети за нищо. Защото това което е казал е нищо.
Единственото което е казал е че никой не го ебава и това всъщност е заглавието на темата и според мен тази тема е направо за кофата.
Защото всичките му постове са само общи приказки едни и същи все едно слушам някой олигофрен.

Извинявам се на всички за поста но това е истината - пълен въздух

Имах личен сайт, бях се похвалил, а и на визитката ми беше също като започвах работа. Подхвърлиха ми дали не мога да направя на фирмата сайт и аз захапах кукичката. Без въобще да преговарям за заплащане. Смятах, че един честен и коректен шеф сам ще се сети за това. Наивник.

Не че не е ценно SEO обсъждането в тази тема, въобще не е излишно даже, но в крайна сметка, който иска да намери основните неща които продаваме, комбинирайки ги с града ни (един от 4-те най-големи в БГ) ще ги види на първа страница в резултатите. Ниши, търсене, конкуренция, авторитет... какво значение имат при това? Какво биха променили, не е ли най-важен крайния резултат, комбинацията от всичко това или аз нещо греша? Може в нашата област и със смотан сайт да си добре видим. Даже и да не напишат града, повечето хора не са забранили да се ползва локацията им при търсенето. Да речем на шефчето на компютъра всичко си е по дифолт и няма нужда да пише града за да се види на първа страница. Като е при 99% от търсещите в интернет, така че не бързайте да ме обвинявате, че нещо го заблуждавам.

За сега, това което правя, е да подобря позициите по отношение на ремонти, резервни части и консумативи. Там вече клиентите търсят мен и няма как да не разбера как са научили за нас. Още е рано да се каже, но сякаш се усеща леко раздвижване. Също по отношение на:
... Все пак става дума за човек, който като му кажат “от сайта не идват клиенти” хич не му идва на акъла, аджеба от къде тогава идват тия заблудени хора? Важното е, да не са от сайта, понеже тогава ще трябва да ми плати...
Някой беше ми казал, още в началото на темата мисля, да предложа анализ от къде идват клиенти. И понеже ми се струва, че шефа идеята няма да му допадне, се отказах. Но всъщност ако му я подхвърля достатъчно елегантно, може и да захапе. Примерно:
Шефа - Ех, днес пак никакви продажби.
Аз - Да, кофти. Ама от време на време продаваме все пак нещичко.
Шефа - Да, ама замисли се, наем, ток, осигуровки...
Аз - То ясно, че от сайта хора няма да дойдат, ама да вземем да видим тия малкото дето идват, от къде са научили за нас. После като знаем, може да ги умножим.

Примерно де. Ама нещо в тоя дух, оставам отворен за идеи. То и боклук да се окаже сайта, цялата работа пак ще е в мой плюс, като инициатор. Или греша?
 
Последно редактирано:
Re: От: Шефа неглижира SEO усилията ми

Знам, че е много по-трудно да дадеш съвет така. Изисква повече усилия и никой не е длъжен да го прави за мен. Още повече непознат. Не че ситуацията е баш същата но случва се клиент сам да иска да си оправи нещото, без да ми го носи, а посредством обучение от моя страна по телефона. И го прави, без да осъзнава, че на мен ще ми е 100 пъти по-лесно лично да го оправя, вместо да му обяснявам на него. Така че повтарям, осъзнавам, че така ви затруднявам, но не мога да допусна да се разбере коя е фирмата. Бих споделил само с близък приятел, с който се знаем от години, примерно. Който ме разбрал-разбрал.


Да, така е. Но каквото си споделил, надявам се за инфото, което си дал, да си получил що годе задоволителни отговори. Мен това ми беше мисълта като цяло - да видиш какви съвети си получил и дали те ти вършат работа, защото по-точни реално знаеш и ти, че могат да се дадат при повече дадени детайли. :)

Надявам се и нандито да ме е разбрала. Не искам (а мисля, че и другите) да знаем сайта, просто при наличието му, щеше да сме по изчерпателни тук.
 
От: Re: От: Шефа неглижира SEO усилията ми

Надявам се и нандито да ме е разбрала. Не искам (а мисля, че и другите) да знаем сайта, просто при наличието му, щеше да сме по изчерпателни тук.

Разбрала съм те, спокойно. :)
Просто няма как да се получи пълнен достъп до информацията в тоя случай, защото човекът иска да запази анонимност. Същото е, когато жената на мюсюлманин има ''женски''здравословни проблеми, а докторът е мъж. Не позволяват преглед, но искат диагноза и лечение. Все пак метафората ми този път не е особено удачна, защото проблемът на нашия пациент е повече морален, отколкото функционален. :)
Да му пожелаем успех, все пак.
 
От: Шефа неглижира SEO усилията ми

Ах аз ли съм тъп или вашето ниво е много високо :) - Ама нищо не му разбирам на господина къде точно го сърби.
 
Re: От: Шефа неглижира SEO усилията ми

Ах аз ли съм тъп или вашето ниво е много високо :) - Ама нищо не му разбирам на господина къде точно го сърби.

Поредния недооценен търсещ потупване по рамото.
Гледай си живота и работи за което ти се плаща.
` `
 
От: Шефа неглижира SEO усилията ми

Ах аз ли съм тъп или вашето ниво е много високо :) - Ама нищо не му разбирам на господина къде точно го сърби.

Аз го разбирам отлично. :)

Проблемите са основно 2 - морален и технически, като и при двата се търси начин да се покаже на шефа, че от сайта, създаден от Дончо има смисъл. :)
 
От: Шефа неглижира SEO усилията ми

Ама казвай, казвай, нали за това съм тук? Ежедневно се ровя в интернет за инфо кое води до по-добро класиране и ако ми е по силите си го прилагам. Не съм от безгрешните, няма да се засегна ако внимателно ми се обясни. В смисъл, малко бавно стоплям и предпочитам по-подробните обяснения. А не просто "прави еди какво си" без обяснения защо така се прави.

Ясно е, че съм далеч от перфектната оптимизация. Има неща за които знам, но не ми остава време да направя и вероятно 1000 пъти повече неща за които пък въобще не знам.

...Мен това ми беше мисълта като цяло - да видиш какви съвети си получил и дали те ти вършат работа, защото по-точни реално знаеш и ти, че могат да се дадат при повече дадени детайли.

...Не искам (а мисля, че и другите) да знаем сайта, просто при наличието му, щеше да сме по изчерпателни тук.

Blinky ти го каза - ако знаем сайта, ще можем да дадем конкретни съвети как да се развиваш. А сега просто гадаем. Но знаеш ли - недей го казва, вече не искам да го знам, а още повече, че вместо съвети от някой хора ще получиш подигравки как си сбъркал нещата и си ги правил по грешния начин, и това ще те разтрои.

Имаш няколко възможности, включително и тази - да зарежеш нещата, зарязваш сайта, пишеш си го в портфолиото и се заемаш с нещо ново. И точно това ще ти е успеха - оставил си сайта в действащ, успешен вариант.
 
Re: От: Шефа неглижира SEO усилията ми

....че от сайта, създаден от Дончо има смисъл. :)



Този ще е уникат, ако е на мнение, че един фирмен сайт няма смисъл от него. :) Нали, изключваме случаите, в които сайта е боза...и по-скоро уронва престижа на фирмата, отколкото да върши някаква работа. ;)
 
От: Re: От: Шефа неглижира SEO усилията ми

Този ще е уникат, ако е на мнение, че един фирмен сайт няма смисъл от него. :) Нали, изключваме случаите, в които сайта е боза...и по-скоро уронва престижа на фирмата, отколкото да върши някаква работа. ;)

Именно това е болката на човека. Шефа е яко бос, щом няма компютър у дома и не ползва такъв за лични нужди. Той даже твърди (директно и индиректно), че от сайта няма полза. Дончо смята, че част от клиентите намират фирмата през сайта и търси начин да го докаже на шефа.

Това е общо взето сюжетната линия на филма. :)
 
Re: От: Re: От: Шефа неглижира SEO усилията ми

Именно това е болката на човека. Шефа е яко бос, щом няма компютър у дома и не ползва такъв за лични нужди. Той даже твърди (директно и индиректно), че от сайта няма полза. Дончо смята, че част от клиентите намират фирмата през сайта и търси начин да го докаже на шефа.

Това е общо взето сюжетната линия на филма. :)

В такъв случай да го прати на няколко семинара или да му пусне няколко YouTube видеа, да се пообразова какво реално може да донесе като ползи един сайт и защо фирмите имат такова чудо. Не знам колко е бос шефа му, но на практика не познавам човек около мен, който да е толкова ограничен, за да изтърси такава тъпотия, че от фирмен сайт няма смисъл. Но ако не може да се пребори с това, имам лоша новина, и тя е, че и при най-детайлни статистики няма да успее да го убеди в каквото и да. Ограничените хора са вредни не само за себе си, факт. Абе, шефа ти не комуникира ли с нормални хора, за да чуе тяхното мнение за силата на интернет и това защо фирмите са решили да имат сайт?

Има и план Б. Не знам колко му плащат, не знам колко е доволен от работата си и най-вече чувства ли се оценен там, но нека си кара така, да се понаучи на още някои неща и да си биеш камшика от там, вече един вид с нови познания. Естествено, важното е да му остава време по време на работа да учи и да пробва някакви неща. И ето ти, решението. След като няма кой да поддържа така "безполезния" сайт, да видиш какво ще стане. Ще му се наложи да ангажира някой друг или просто да приеме факт, че сайта не е плюз и да му тегли една. Май ще е второто. :)
 
От: Шефа неглижира SEO усилията ми

Аз се изключвам от следенето на темата - по скучна е дори от П*****в :)
 
От: Re: От: Re: От: Шефа неглижира SEO усилията ми

Не знам колко е бос шефа му, но на практика не познавам човек около мен, който да е толкова ограничен, за да изтърси такава тъпотия, че от фирмен сайт няма смисъл.

А аз не познавам човек, който да няма домашен компютър и да не ползва интернет у дома. Изключвам най-възрастните хора, разбира се. Случаят на Дончо е доста тежък, очевидно. :)

Дано скоро се похвали с добро решение на проблема.
 
Последно редактирано:
Re: От: Re: От: Re: От: Шефа неглижира SEO усилията ми

А аз не познавам човек, който да няма домашен компютър и да не ползва интернет у дома. Изключвам най-възрастните хора, разбира се. Случаят на Дончо е доста тежък, очевидно. :)

Дано скоро се похвали с добро решение на проблема.

Да, чудя се дали не е някакво бесно деди или явно е заседнал във времето някъде. :) Да нямаш компютър у вас....това ми се вижда невъзможно, може би нещо от мен ще е. :)
 
От: Re: От: Re: От: Re: От: Шефа неглижира SEO усилията ми

Да, чудя се дали не е някакво бесно деди или явно е заседнал във времето някъде. :) Да нямаш компютър у вас....това ми се вижда невъзможно, може би нещо от мен ще е. :)

Може да е евангелист или натуралист и да страни умишлено от технологиите. :)

Виж сега, като заключи темата на лудия с картечницата как оспамихме тая на човека...
 
От: Шефа неглижира SEO усилията ми

Ако не е станало ясно, темата е супер полезна за мен. Прелиствам я когато мога и търся нещата които са удачни според преценката ми (лоша или не). Какво правя към момента вече казах. И понеже отделяте от времето си, се чувствам задължен да ви информирам как вървят нещата. За сега изкарах на първа страница някои резервни части, аксесоари и консумативи + града и се появиха единични хора да ги търсят. Това са неща, които до сега се търсеха директно супер рядко. 1-2 пъти в годината, а сега 1-2 пъти в седмицата. Основно ги ползвам при самите ремонти. Не е случайно мисля. Какво ще стане нататък само мога да предполагам. Още не съм намерил сгоден момент да подхвърля идеята за проучване от къде идват нови клиенти.

Надявам се да ми простите, че не съобразих да ви кажа още в началото, че шефа гони 70-те. Това обяснява доста неща, предполагам.
 
От: Re: От: Re: От: Re: От: Шефа неглижира SEO усилията ми

Виж сега, като заключи темата на лудия с картечницата как оспамихме тая на човека...
Хайде сега ще се обиждаме.
Там имаше и жени.
http://vbox7.com/play:7e9db6401c
 
От: Re: От: Re: От: Re: От: Шефа неглижира SEO усилията ми

Хайде сега ще се обиждаме.
Там имаше и жени.
http://vbox7.com/play:7e9db6401c

хахахахах Не бе, Славчо. Имах предвид темата на оня ''природно кух'' човечец, дето се беше барикадирал в собствената си тема и стреляше на месо по всичко живо, що се разпишеше там. :)
Твоите стрелби ги бях забравила даже...
 

Горе