Шумни съседи - как се справяте с тях?

Тва па що за глупост е?
Кой роптае срещу шум по уважителни причини? Естествено, че всеки ще прояви разбиране при ревящо дете, освен ако не става въпрос за неглижиране от страна на родителите. Разликата между шум по основателни причини и шум, щото на някой така му е кеф е огромна. Няма да възразя ако някой прави ремонт в 3 сутринта, ма да ми дъни пакистански маанета и да врещи с пълно гърло, щото е дебил - айде нема нужда.

Дефинирай сега уважителни причини за шум. Ако съседа над теб изповядва религията на дървения налъм и пода му е изцяло от теракота и обожава да ходи до кенефа в 2 ноща, за теб това вдигане на шум или уважителна причина е?

Дали се смея с на виц разказан от мой гост или ми реве детето е все тая. s1yf0x е прав изнежени са. А ти с кучето в съседния двор дори не трябва да се обаждащ за шум.
 
Ето той например ме тормози до 3- 4 часа, а след това спи по цял ден, не мислиш ли, че един вид аз съм прецакан или си говорим празни приказки?


Нали знаеш бой и ебане връшане нямат. Така и с шумния съсед.
 
Нали знаеш бой и ебане връшане нямат. Така и с шумния съсед.

Бате не искам да бъда груб, но с подобни лафове баба ми си бършеше задника едно време. На всяко действие има противодействие.
 
А ти с кучето в съседния двор дори не трябва да се обаждащ за шум.

Това па защо? Не ми се търси подробно из законите, но намерих една наредба за придобиване и отглеждане на животни, вкл. домашни любимци. Въпреки че е валидна за Столична община, съм убедена, че има подобен текст, валиден за цялата страна, та...
Точка 11 от наредбата за отглеждане на кучета гласи, че куче се отглежда по начин, който:
11. Не нарушава спокойствието и хигиенните условия на членовете на етажната собственост.

Нощният и сутрешен (в 6 часа) лай ми нарушава спокойствието. Фактът, че тези закони и наредби са само пожелателни не ми позволяват да си търся правата със законови мерки. Това ме подтиква да търся алтернатива, но не ме лишава от право да недоволствам.
 
Това па защо? Не ми се търси подробно из законите, но намерих една наредба за придобиване и отглеждане на животни, вкл. домашни любимци. Въпреки че е валидна за Столична община, съм убедена, че има подобен текст, валиден за цялата страна, та...
Точка 11 от наредбата за отглеждане на кучета гласи, че куче се отглежда по начин, който:

Тоест не схващаш колко е нереално и нелепо дворното куче на баба Цеца ( цял живот гледала псета и мачета ) от Долно Нанагорнище да пречи на да речем софиянката Ваня преместила се да живее на село щото било много БИО и ЕКО.
 
Тоест не схващаш колко е нереално и нелепо дворното куче на баба Цеца ( цял живот гледала псета и мачета ) от Долно Нанагорнище да пречи на да речем софиянката Ваня преместила се да живее на село щото било много БИО и ЕКО.

Не, не схващам колко е нелепо да смятам, че кучешкият лай ми пречи. Ако беше така, в развитите държави за това действие нямаше да се санкционират стопаните.
Ти схващаш ли колко е нелепо да ме упрекваш, че роптая срещу лая на псетата? Решението е мощен кучегон: http://shop.oragie.com/product_info.php?products_id=2051
Досега се въздържах, защото прогонва и котки, но котаракът ми започна да скитори и сутрин го няма, така че имам карт бланш да дресирам помиярите. Дали е законно? - не ми пука. :)
 
Много сте се изнежили напоследък. Като ти се роди едно дете дето не спи по цяла нощ и трябва да го носиш на ръце за да може жена ти да се наспи на нея какво ще икажеш - утре съм на работа опрай са. Ще забравиш и за кръвно и за диабет за по-малко от седмица. И преди да си ме апострофирал - да знам какво е, защото имам същите заболявания. Година и половина съм спал по 4 часа на денонощие, заспивал съм прав подпрян на стената с детето на ръце. Работата ми по някога изисква да не се спи по 72 часа.... Като ти ревне детето и някой такъв захарен памук ти звънне на вратата какво ще направиш, ще му запушиш устата с възглавница?!? Или като стане на три и почне да тича по коридорите ще му бутнеш таблет в ръцете само и само да стои мирно.

Колега, тука не става въпрос за дете. Става въпрос за келеши дето никога няма да им писне да вдигат шум и да тровят живота на околните. Нямам деца, не знам какво е, но съм сигурен, че ако едно бебе ако реве от 8 до 3 през ноща нон стоп със сигурност не е гладно и с пълен памперс, а има много по-сериозен проблем. Сега, че ще писне 1-2 пъти, ако си заспал дълбоко, като не ти е в апартамента, я го чуеш, я не, пък и да те събуди, ще се завъртиш, през това време ще е успокоено от родителите му и ще заспиш веднага. Утре ти ще имаш дете и те ще страдат от същия проблем.
А като ти дъни баса и ти се тресе леглото ще видим как ще заспиш.

Да сравняваш грижите за твое дете с пиянските изстъпления на някакви селяни е несравнимо и смешно.

И не разберам какъв ви е проблема да говори с баща му. Естествено че ще говори, при все че оня хрантутник е на негова издръжка.

Явно не ви се е случвало да имате шумни съседи. Дано и да не се случи, ама не е приятно.

Тва е българина за съжаление. Някой като има проблем, вместо да му помогне, му обяснява колко е тъп. Че да не е длъжен да ги търпи тия наркомани бе....

Утре ще реши да има бебе, тия няма да остават и детето да спи. Такива проблеми трябва да се решават бързо, иначе не стават нещата.


Представи си следната ситуация. Всяка вечер идва някой у вас и те буди в 4 часа сутринта. Щото му е кеф. Колко дена ще го търпиш това? Същото е, шумния съсед може и да не идва у нас физически, но ефекта е съща.
 
Така включвам се отново и аз.

Първо: Ще говори с баща му и ще му загрява телефона на макс, след като въпросния субект е тъпак и само по ЛЧ е на 28 години. Дори нормален тинейджър на 15 години ще разбере от първия път, казвам НОРМАЛЕН, това че има наркомани и прочие нещастници е факт.

Второ: Ако има запис или свидетел за препоръките на домоуправителя, всичко това е плюс, стига да има още няколко човека от блока и всички да отидат до инспектора, който беше споменат и да подадат жалби (тук дали има възможност за колективна жалба не знам, но сигурно има) и накрая да покажат и записа, ако се наложи пред когото трябва, това ще им кажат от министерството, ако се консултират с тях. Дали ще е на МВР, дали ще е на друг, дали ще е на общо събрание, просто този домо"управител" не е за този пост.

И трето, за да са три за късмет, както казах, ако се стигне до бой, в други ден може като нищо автора да го налази цялата му дружина на проблемния субект и тогава какво правим? Наистина ли смятате, че след като този не разбира от дума днес, утре ще го набиеш и ще му вземеш страха и това при положение, че всяка вечер се събирали по 7-8 човека?!? Да не говорим, че купонджията може да отиде в полицията и после да излезе господин невинният и ощетеният, защото всички знаем, че живеем в сбъркана държава. Онзи ще продължи с купоните и оргиите, а автора ще бере само ядове...

Към всички спорещи за шума, ами питайте съответните компетентни хорица, които дори ви посочих, половината писания в тази тема са някакви измишльотини. След като се започна и споменаване на религии, култове, животинска фауна и прочие в тема, в която няма нищо общо (освен шумът, който е в следствие на съвсем други обстоятелсва) с такива случаи, смятай до къде стигнахме в надпреварата да сме оригинални, готини, забавни, знаещи и прочие безсмислени форумни упражнения.
 
Моля те да ми посочиш дефиниця на "шум по уважителни причини" във всичките тези членове, алинеи и точки, които се изцитираха в темата.

Ето шум по уважителни причини: Хладилник пада върху мъж, а жената се опитва да го нареже с флекса, за да облекчи страданията на съпруга си. :) И това действие развиващо се след 23:00. ;) Примерно. :)

И аз да се включа пак. :) Потърси подкрепа. Може би ако сте повече хора, можете да имате повече влияние. Все пак масата движи нещата. Защото, ако никой друг не си казва, на практика няма проблем, а ти може да излезеш, че си въобразяваш. :) И това съм го виждал като ситуация. Никой нищо, излиза човека с оплакванията крив, че само си търси причини да се заяде с някой съсед. Случвало се е покрай мен това. Не с мен, но все пак.
 
След като се започна и споменаване на религии, култове, животинска фауна и прочие в тема, в която няма нищо общо (освен шумът, който е в следствие на съвсем други обстоятелсва) с такива случаи, смятай до къде стигнахме в надпреварата да сме оригинални, готини, забавни, знаещи и прочие безсмислени форумни упражнения.

Ама и ти направи опит да блеснеш, нали?
''Животинска фауна'' е тафтологична фраза. Фауната също причинява шум и е причинена от несъобразителни съседи - какъв е проблемът, че и това е добавено в темата? Ако това ти причинява страдания, незабавно ще ти се извиня и ще изтрия постовете, в които роптая срещу кучешкия лай, който ме буди всяка сутрин в 6:00? :)
 
Преди малко научих, че момчето е заминало да работи някъде извън София и е пуснал квартиранти. Поне така ми каза един съсед.

На този етап шум няма и съм доволен. Предполагам, че няма да е за дълго, но нищо не се знае.
 
Преди малко научих, че момчето е заминало да работи някъде извън София и е пуснал квартиранти. Поне така ми каза един съсед.

На този етап шум няма и съм доволен. Предполагам, че няма да е за дълго, но нищо не се знае.
Дигай купон да го полееш :D :D : D С шумна музика :p
 
Дигай купон да го полееш :D :D : D С шумна музика :p
Щом е пуснал квартиранти, то ще го няма минимум 3 месеца - един, в който са наели хората му апартамента и 1-1 и половина ако иска да се връща и да им направи предизвестие. Ако се поразровиш и какво работи, може реално да видиш и за колко ще е там. И като се върне може пък да са се променили нещата - по-кадърен домоуправител, по будни за справедливост съседи. А и най-вече, той може да се върн3е по-улегнал и правилно разсъждаващ. :)
 
Щом е пуснал квартиранти, то ще го няма минимум 3 месеца - един, в който са наели хората му апартамента и 1-1 и половина ако иска да се връща и да им направи предизвестие. Ако се поразровиш и какво работи, може реално да видиш и за колко ще е там. И като се върне може пък да са се променили нещата - по-кадърен домоуправител, по будни за справедливост съседи. А и най-вече, той може да се върн3е по-улегнал и правилно разсъждаващ. :)

А съмнявам се да му дойде ъкъла :) Той в чужбина по едно време ходи да работи за 3 месеца и като се върна беше още по-зле. Важното е да сме живи и здрави!
 
А съмнявам се да му дойде ъкъла :) Той в чужбина по едно време ходи да работи за 3 месеца и като се върна беше още по-зле. Важното е да сме живи и здрави!
Да, ако там е живял като другите - работа, в къщи, после пак уикенда никъде, за да пести и познай. :) Тук е като отвързан. Но пък пиянсктването на 26 и на 36 е различно. Това също играе в твоя полза. :)
 
Почерпи всички, че проблема ти се реши от само себе си.
 
Ама и ти направи опит да блеснеш, нали?
''Животинска фауна'' е тафтологична фраза. Фауната също причинява шум и е причинена от несъобразителни съседи - какъв е проблемът, че и това е добавено в темата? Ако това ти причинява страдания, незабавно ще ти се извиня и ще изтрия постовете, в които роптая срещу кучешкия лай, който ме буди всяка сутрин в 6:00? :)
Аз, ако исках да блесна първо на теб щях да ти влезна в ребрата, както прави господин Крумов, който явно има свои теории за живота. Кучетата грам не ми пречат, толерантен съм към комшиите си, живея в къща и мога да понеса някой помяр да вие и да лае. Все пак котките, когато се разгонят, тогава става страшно по улиците и дворовете.

Ама изобщо не ме интересува, кой срещу какво роптае, всеки може да го прави на воля, да не говорим, че ние българите, сме експерти в тази област и ако се засягах срещу всеки ропот, то вече трябваше да съм си изкопал парцела за вечна почивка. Единствено искам да помогна на автора като му предложа някакъв съвет, който евентуално би му помогнал.

Авторе честито и дано не го видиш скоро, дано поне е дал квартирата на същества, които може да се титулуват като Homo sapiens. :)
 

Горе