Google Adwords

Препоръчайте някоя добра книжка за адуордс, за да си обогатя знанията от лърнинг центъра.
 
Мислех си, ако индекса ми е на основния домейн и на него нямам адсенс, а всичкото останало съдържание е на субдомейни и там има адсенс, би трябвало е да е възможно да използвам адуърс за домейна?
 
В крайна сметка за афилиейт сайт с повечко продукти, трябва да съм жив талант за да направя печалба от 70$ капитал за реклама и да мога да ги пусна пак? :?
 
Днес се позачетох из темата, тъй като смятам да пусна и аз една рекламна кампания и се чудя как да го направя. Видях в първия пост че coolice е писал за сайт-ориентирана реклама. Без да съм търсил повече инфо другаде питам тук.
Значи ли, че за 0.25$ на 1000 импресии мога да насоча рекламата си към точно определен сайт. Пада ли цената на клик при сайт ориентираната реклама? Изобщо ако някой е по запознат с тази тема да сподели малко информация.
 
ОК както обияам да правя, мобилизирах се и открих каквото ми трябваше.
Направих си adwords акаунт разцъках и установих, че за сайт ориентираните реклами, може да си поръчам да кажем 4000 импресии задавайки максимален дневен разход от $1 и минимална цена $0.25 CPM, като допълнителни такси за клик от рекламата ми в избраните сайтове не се начисляват. Метода ми се струва подходящ за реклама в конкурентни сайтове показващи adsense реклами плащайки им $2.5 за 10 000 импресии, естествено докато конкуренцията не се усети и не блокира моите реклами. Клик на рекламата от сайт извън посочените или от google search се таксува според минималната цена за клик която съм задал.
Ако греша моля да ме поправите.
 
Едно въпросче за Adwords. Има ли начин гарантирано да попадна в спонсорираните връзки които се показват като първи резултати в търсенето, освен появяването на рекламите ми в дясната колонка спонсорирани връзки.
 
ами маи няма гаантирано отгоре иначе може да бидваш за плеисмънт от настроиките на кампанията..... и да знаеш че топ позицията не винаги е най изгодна от гледна точка на продажби Roi (възвръщаемост на инвестицията)
 
В акаунта имаш една опция Препоръчана позиция и там да си зададеш, че искаш примиерно сайта ти да излиза на първото място. Разбира се има малка бележка, че това изобщо не е гарантирано, а ако стане.

Иначе съм забелязал, че юзъра яко цъкат оцветените в жълто спонсорирани линкчета.
 
И аз към тях се целя. Не става дума за afiliate marketing, а за реклама на последния сайт от подписа ми. Иска ми се да се класирам за някои по дълги ключови думи, но за сега чакам google да го индексира целия.
п.с.
Кеф ми прави, че съм 1-ви за "най-авторитетния козметичен център" само с един линк :)
 
От: Google Adwords

Форумът за Онлайн Бизнес
Запишете се безплатно. Научете се да изкравате пари от Интернет.

Видях рекламата в Digital point. Админите ако го видят могат да се коригират :)
 
От: Google Adwords

Здравейте,
не намерих тема която да отговаря на въпроса ми и затова викам да питам тук :)
като си пуснах кампаниите в adwords отначало (първия и втория ден) си вървяха, но след това гледам че просто са спрели и не мога да разбера причината за това, дори направих огромни цени за клик, но няма резултат. Не съм и надхвърлил дневния бюджет, имам и пари в акаунта и не разбирам къде е проблема.
Съжалявам за може би нууб въпроса, но не мога да разбера какво пропускам
 
спрени са или простро не се показват ако е второто просто са на изчакване за ръчна проверка и ще тръгнат аз съм чакал по 5 работни дни макс ако са спрени имаш червен текст точно под кутииката на самата реклама на които като цъкнеш пише защо са спрени (на мен най често за правописни грешки ми ги спират ;) )
 
От: Re: Google Adwords

спрени са или простро не се показват ако е второто просто са на изчакване за ръчна проверка и ще тръгнат аз съм чакал по 5 работни дни макс ако са спрени имаш червен текст точно под кутииката на самата реклама на които като цъкнеш пише защо са спрени (на мен най често за правописни грешки ми ги спират ;) )

не се показваха, но вече пак започнаха :) , благодаря много
значи при мен е отнело два работни дни одобрението
 
От: Google Adwords

Аз бях направил 380$ в адсенсе но ме баннаха... обжалвах и ми дадоха нещо като обещетение 60$ безплатно в гоогле adwords.

Ами аз пък бях използвал ваучер пак от 60$. Беше ми го дал един познат, но се чудя от къде си ги набавя. Той даже ги разпродава на безценица
 

Горе