Opencart 200 CPU минути

pgplamen

Active Member
Здравейте, вчера пуснах един магазин на opencart 1.5.4.1 сутринта реших да проверя какво е натоварването на процесора и останах доста изумен направо не можех да повярвам 195 CPU минути. Според мен това е ужасно много защото има около 300 уникални посещения на ден. С Tonatocart не е вдигал повече от 60 CPU минути. Сложил съм increase page speed 4.0 за по добра работа на магазина но някъде има нещо което товари много. Магазина има 2000 продукта знам че тука има доста хора разбиращи от opencart затова ви моля за помощ и съвети.
 
От: Opencart 200 CPU минути

Аз не разбирам много, но изключи си броенето на продуктите. Това мисля беше от category module. Ако става въпрос за магазина в профила ти, то не виждам да има подобно нещо. Може би нещо от спиийд модула. Тествай да го изключиш за известно време.
 
От: Opencart 200 CPU минути

Колега, имах същия проблем но при мен не беше OpenCart виновен за това а.... бота на гугъл.... погледни си в статса на хостинга какъв трафик прави гоогле... ще останеш изненадан ;)
Почти на 90% съм сигурен че от там идва натоварването, я погледни и кажи какъв трафик имаш вчера от google бота?

п.п. Както казах и аз имах такъв проблем с мой сайт също на OpenCart, в него има над 2500 продукта, кви ли не гимнастики правих и процесорното време не падна под 150 минути! Обаче тогава забелязах че гугъл бота е много агресивен и праскаше средно по над 1,8ГБ трафик на ден.

Решението:

Влизаш в уебмастертуул-а на гугъл... от менюто ... КОНФИГУРАЦИЯ > НАСТРОЙКИ... Виждаш това "Честота на обхождане" Цъкаш на долното "Да се ограничи максималната честота на обхождане от Google" и дърпаш плъзгача плътно в ляво ;)
И утре пак погледни процесорното време ;)
 
Последно редактирано:
  • Like
Реакции: veda
От: Opencart 200 CPU минути

Ето статистика за посещенията от вчера 14 Фев 2013 Посещения 446 страници 8,636 импресии 29,615 Използван трафик 402.18 MB къде мога да погледна за трафика от google бота.
 
От: Opencart 200 CPU минути

Като си влезеш в Cpanel-а на хоста... в ляво ще видиш Awstats, кликаш на него, скрулваш надолу и ще видиш това"

Capture.jpg

Виж там какво показва за гугле бота?

Вижда се че при мен гугле бота е ОК и не дърпа много, аз имам проблем с други ботове но 1 по 1 ги банвам от сайта :)
 
От: Opencart 200 CPU минути

Не гледай само за гогле бота. Огледай внимателно за всички ботове, които ти налазват по сайта. Някои азиатски са особено агресивни + бота на яндекс... Влез в AWStats и провери най активните IP адреси. Запиши всичките и после можеш да ограничиш ненужните.
 
От: Opencart 200 CPU минути

WOW... добре дошъл в куба :p 1,3ГБ си е голям трафик!
Правиш това което ти казах по-горе.. утре поглеждаш пак натоварването и... с кеф пиеш една бира :beer:
 
От: Opencart 200 CPU минути

А така, то в гугле пише че промените влизат в сила след 1-3 дни... но още утре би трябвало да се отрази. Пиши утре да видим как са нещата ;)

п.п. Чака сега загледах че сайта е за рибари, аз съм аматьор рибарче и скоро ще си купувам въдица... ето от кой ще я взема :clap:
 
От: Opencart 200 CPU минути

Ще има и отстъпка само се обади. Аз вчера му пуснах нова карта на сайта и google сигурно е откачил да разглежда дано да е така. Утре задължително ще кажа как са минутите.
 
От: Opencart 200 CPU минути

А да попитам, че и мен това ме интересува, не само за опън карт но за всеки един друг сайт - банването на гугълски и други ботове, поради намаляне на ЦПУ натоварване, оказва ли някакво негативно влияние върху СЕО и индексирането на новите страници/статии в Гугъл ??
 
по дефиулт за момента нали влияе пейдж спиида... като е натоварен сайта с ботове ако това го забавя като цяло не е добре .... ако само ти яде минути - без да натоварва машината или връзката може да се ползват кеширащи плъгини или товарещите ботове да се ограничат за най лесно във robots.txt

Код:
User-agent: *
Crawl-delay: 10
една страница за 10 секунди ... това е стандартна настойка при друпал drigg което се води най лекия цмс от тези за социалки и се индексира и ранква доста добе дори и наспамен :oops:.... стига ботовете да се подчиняват на роботса...

ПП Това че бота е свалил много данни говори че сайта ти може да си прави някъде сам дупликейт и бота затова кроува толкова много...

след няколко седмици може да се провери как е индексиран и да се скулптира сайта с нофолоу :)... да видиш какво е да си уебмастър как си излиза работа по сайта нон стоп от едно товарене сега ще ровиш как го индексира :shock:

слагайте кеширащи плъгини задължително дори и да не товари винаги може да има моменто увеличение на истински посетители....
 
От: Opencart 200 CPU минути

А да попитам, че и мен това ме интересува, не само за опън карт но за всеки един друг сайт - банването на гугълски и други ботове, поради намаляне на ЦПУ натоварване, оказва ли някакво негативно влияние върху СЕО и индексирането на новите страници/статии в Гугъл ??

Само да уточня, тук не става въпрос за 'банване" на бота на гугъл, става въпрос да му укажете да изпраща заявки на по-голям период от време към сайта. Само някой да не взема да банне бота на гугул, че после ще се чиди защо го няма никъде из серпа :D
И в отговор на въпроса ти - не, не оказва никакво влияние. Всичко си се индексира и си е ОК ;)
 
От: Opencart 200 CPU минути

Не трябва да се забравя, че ограничаването на бота на Google е временно и после трябва пак да влезеш в Webmaster Tools, защото ще върне обхождането на автоматичен режим след 90 дни.

Целта ни е да обходим възможно най-много страници от сайта ви, без да запълваме капацитета на канала на сървъра ви. Можете да промените честотата на обхождане (скоростта на заявките на Google по време на обхождането) за сайтове на основното ниво или на ниво поддомейн – например www.example.com и http://subdomain.example.com. Новата персонализирана честота на обхождане ще е валидна 90 дни.
 
От: Opencart 200 CPU минути

Махнах admin папката от robots.txt други препоръки. Нормално ли е потребител да натрупа трафик от 300 MB при условие че няма файлове за сваляне а само картинки на продуктите. Питам защото има три IP с трафик от по 200/300 MB.
 

Горе