Ето една прясна история за да повдигна темата и бърз пример как дългогодишен клиент (не съм само техен, но като цяло съм бил доволен с нивото им) бързо си сменя мнението за услугите на бизнес на 180 градуса. Копирам си текста от публикацията в социалните мрежи:
Да ви споделя една интересна ситуация с
Yettel.Bulgaria в която попаднах и съм пред дилема.
На 22 април (сряда надвечер) поръчах новият им онлайн план (Ънлимитед 300 онлайн) с телефон, след като няколко дни преди това на място в техен офис се опитаха да ме подведат. Какъв бе опита в офиса? Питам ги възможно ли е да разпиша въпросния план на място при тях - отговарят ми положително. Подписвам на хартия и виждам - екстрите към плана не са за 24 месеца, а за 12 месеца, таксата пък през втората година скача с 2€ на месец. Скъсахме договора и затова направих поръчка онлайн, като при поръчката - забележете - поисках физическа сим карта.
На 27ми април (този понеделник) идва куриера, виждам, че апарата е в някаква кутийка, виждам договора и започвам с четенето и подписването му. Да, ама сим картата се оказва, че липсва. И тъй като куриера извършва куриерска услуга, има и есим карти, реших да му дам договора подписан, да взема апарата пък за картата да уточним въпроса с 123 (телефона за поддръжка). Звъня аз и ми казват - ами той телефона ви не поддържа физическа сим карта и затова сме записали, че искате ЕСИМ. Обяснявам, че в подробности за поръчката в тяхното приложение ми излиза точно каквото съм поискал - физическа карта, телефона го отворих и видях че си има слот за карта (и иначе знаех, но си викам...кой пък ги знае откъде и какво внасят). Правиха две проверки, пращах им скрийншот от приложението им за поръчката, че не можеха уж да повярват - и нищо. Накрая ми казаха, че са предали проблема на техническия им отдел.
Звънях след 3 часа - нямало развитие, да съм чакал. На следващия ден 28ми около 16:40 отивам на място в магазин на Йетел да попитам - няма развитие, пуснаха още един сигнал към същия отдел.
Договора ми влезе в сила днес - карта нямам, обратна връзка няма. Пуснах снощи жалба към КЗП и им писах, но мълчат и това е.
Единственото решение, което ми предложиха от магазина е да им дам едни 9 евра и да ми анулират картата, която не са ми изпратили, и издадат нова. Това можело да стане веднага.
Тъй като поръчката е онлайн мога да я откажа понеже не са минали 14 дни, а сим карта не е била активирана. Телефонът обаче е вече разопакован и активиран. Не е проблем да им платя отстъпката в цената за апарата.
Някой от вас минавал ли е през подобни мъки за една жалка сим карта? И как бихте постъпили?
Абонат съм на Виваком, мислих да прехвърля и него договор към Йеттел, но май ще си преосмисля целите.
Как е възможно почти цяла седмица за една сим карта, която не са ми изпратили изобщо да направят разпореждане и да мога да взема такава от техен магазин, или просто да ми издадат QR-код за ЕСИМ (в крайна сметка им казах няколкократно, че и ЕСИМ ще използвам ако ще ме бавят за другата)?!? В потрес съм!
//РЕДАКЦИЯ:
Развитие на казуса!
Преди малко говорих с 123, откъдето ми казаха, че техническия им отдел е отговорил, че ще ми издават ЕСИМ и дори е издадена, но ми цитират грешен номер на поръчка. Караха ме пак да им изпращам скрийншот на поръчката ми от приложението. И сега пак проверяват.
Минаха обаче дали има десет минути и ми звънна управителката от магазина им, който посетих в централните части на Варна във вторник. Жената ми каза, че е говорила и ще ми издадат от магазин, само да й кажа кой, карта без да плащам нищо. ЕТО ТАКА СЕ ПРАВИ!