Telenor става Yettel

Един дол дренки с различна политика са всичките ами...

Одобрявам смяна на името, но само когато старото име е много куцо и новото име е по-хубаво. В случая обаче новото име е куцо (а старото звучи като омекотител) :)
А на мен, като взелин за хемороиди ми звучи.
Но едно не мога да разбера мине не мине някоя година и сменят името, все едно смяната на името ще подобри качеството и намали цената. Ай сиктир тези пари за рембрандиране да ги дадат на потребителите под формата на игри подаръци. Абе кока-кола да си е сменила името!

О йес Йетиииииииии

Последно редактирано:
Всъщност си сменят името, защото 2018 Теленор си продадоха балканските клонове на Петер Келнер, или по-точно PPF group. Част от договора им бе да запазят бранда за 2 години, като им удължиха срока за още две. Сигурно потребителите са усетили разликата моментално. Поне при мен така се получи. Някак си инфантилните им планове и промоции ме усъмниха, че нещо става. "Слуховете" са че норгетата бягат от българия, след като нашите "прагматични" овластени решиха да не им издадът лиценз за телевизия. На практика Теленор не са това което са от почти 4 години.
За какъв лиценз за тв? За разспространение ли?

Малко не е по темата за този оператор, но един друг го е отнесъл здравата:

Австрийския А1 са осъдени за нелоялна търговска практика при сключване на договори по телефона, нещо което и тук им беше на ръба.. От там са ги накрали да публикуват решението на съда на началната си страница (сега не го виждам де). - a1.net е адреса. Ето и снимка от фейса, която да се види как изглежда:

273617035_10160060955609433_3774017809716582724_n.jpg

Тук правят каквото си искат. Същото е и с банките и веригите и ЕРП-тата. А от държавите, откъдето са тези неща със сигурност не им се позволяват.
Комунизмът това, комунизмът онова, освен че не е можело да се говори публично за някои неща какво му е било лошото... С по 250 лв заплати хората къщи са строили, ниви коли.
Комунизма ако не беше паднал по този сътресителен начин постепенно щеше да си се измени. И частния бизнес щеше естествено да си навлезе.

Ето една прясна история за да повдигна темата и бърз пример как дългогодишен клиент (не съм само техен, но като цяло съм бил доволен с нивото им) бързо си сменя мнението за услугите на бизнес на 180 градуса. Копирам си текста от публикацията в социалните мрежи:

684107525_10164698258967072_7612745663083164747_n.jpg

Да ви споделя една интересна ситуация с Yettel.Bulgaria в която попаднах и съм пред дилема.
На 22 април (сряда надвечер) поръчах новият им онлайн план (Ънлимитед 300 онлайн) с телефон, след като няколко дни преди това на място в техен офис се опитаха да ме подведат. Какъв бе опита в офиса? Питам ги възможно ли е да разпиша въпросния план на място при тях - отговарят ми положително. Подписвам на хартия и виждам - екстрите към плана не са за 24 месеца, а за 12 месеца, таксата пък през втората година скача с 2€ на месец. Скъсахме договора и затова направих поръчка онлайн, като при поръчката - забележете - поисках физическа сим карта.
На 27ми април (този понеделник) идва куриера, виждам, че апарата е в някаква кутийка, виждам договора и започвам с четенето и подписването му. Да, ама сим картата се оказва, че липсва. И тъй като куриера извършва куриерска услуга, има и есим карти, реших да му дам договора подписан, да взема апарата пък за картата да уточним въпроса с 123 (телефона за поддръжка). Звъня аз и ми казват - ами той телефона ви не поддържа физическа сим карта и затова сме записали, че искате ЕСИМ. Обяснявам, че в подробности за поръчката в тяхното приложение ми излиза точно каквото съм поискал - физическа карта, телефона го отворих и видях че си има слот за карта (и иначе знаех, но си викам...кой пък ги знае откъде и какво внасят). Правиха две проверки, пращах им скрийншот от приложението им за поръчката, че не можеха уж да повярват - и нищо. Накрая ми казаха, че са предали проблема на техническия им отдел.
Звънях след 3 часа - нямало развитие, да съм чакал. На следващия ден 28ми около 16:40 отивам на място в магазин на Йетел да попитам - няма развитие, пуснаха още един сигнал към същия отдел.
Договора ми влезе в сила днес - карта нямам, обратна връзка няма. Пуснах снощи жалба към КЗП и им писах, но мълчат и това е.
Единственото решение, което ми предложиха от магазина е да им дам едни 9 евра и да ми анулират картата, която не са ми изпратили, и издадат нова. Това можело да стане веднага.
Тъй като поръчката е онлайн мога да я откажа понеже не са минали 14 дни, а сим карта не е била активирана. Телефонът обаче е вече разопакован и активиран. Не е проблем да им платя отстъпката в цената за апарата.
Някой от вас минавал ли е през подобни мъки за една жалка сим карта? И как бихте постъпили?
Абонат съм на Виваком, мислих да прехвърля и него договор към Йеттел, но май ще си преосмисля целите.
🙂

Как е възможно почти цяла седмица за една сим карта, която не са ми изпратили изобщо да направят разпореждане и да мога да взема такава от техен магазин, или просто да ми издадат QR-код за ЕСИМ (в крайна сметка им казах няколкократно, че и ЕСИМ ще използвам ако ще ме бавят за другата)?!? В потрес съм!

//РЕДАКЦИЯ:
Развитие на казуса!
Преди малко говорих с 123, откъдето ми казаха, че техническия им отдел е отговорил, че ще ми издават ЕСИМ и дори е издадена, но ми цитират грешен номер на поръчка. Караха ме пак да им изпращам скрийншот на поръчката ми от приложението. И сега пак проверяват.
Минаха обаче дали има десет минути и ми звънна управителката от магазина им, който посетих в централните части на Варна във вторник. Жената ми каза, че е говорила и ще ми издадат от магазин, само да й кажа кой, карта без да плащам нищо. ЕТО ТАКА СЕ ПРАВИ!

Последно редактирано:
Повечето от работещите в магазините на мобилните оператори не знаят за какво са там. Дай им договори да подписват и пари да прибират... За проблемите звъни на оператор и чакай цял ден.

Тъй като съм работи в сферата преди доста години, нещата тогава бяха коренно различни. Имаше си обслужване, имаше и подаръци за клиентите, имаше и добри бонуси за служителите.

Според мен скоро нещата ще станат още по-зле, като гледам джензитата какви са тъпанари...

Горе