Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Начи, и аз съм така само вясна ли се на слънце за няколко дни и всяка женка почва да ми завижда за тена. Освен да пренасочваме бизнеса и ние натам дето викаш, найш кви пари ще правим :D
Ми то съм си и мургав по принцип, малко слънчеви бани и направо отговарям... само требва да говоря с жената да роди 10-12 чавета...
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

@Unwise значи ако си намеря празен държавен парцел 3 декара, и си построя на него една селска гимназия, и ако не ме хванат докато го строя всичко е точно така ли?
Няма да плащам парцела сигурно.
Па ако е имало гора и съм я изсякъл (пак без да ме хванат)... пак нищо.
Ако 10-20 години "не те хващат", да, не могат да те изгонят просто така, защото продължително време си съществувал с мълчаливо държавно одобрение, което е създало впечатление (рабирай в смисъл на обещание) за възможност там трайно да изградиш дом и семейство, т.е. ти се явяваш подведен от държавните органи.
В конкретния случай няма никакво значение дали си циганин, българин или китаец. Преди време живях на квартира в набързо сглобени къщурки в нарушение на всякакви норми (едната стая беше в прекалена близост до ЖП линията и се усещаха силни вибрации при преминаване на влак). В този случай не говоря за циганско гето, а за изцяло българска махала построена без предварителни разрешения. В случая просто постфактум са им узаконили постройките, а не предварително какъвто е нормалният ред.

Това, че били цигани, т.е. "не били хора", че не плащали ток и вода или че раждали камара деца (нямам идея защо това последното се третира като нещо лошо) са нерелевантни с темата, защото няма нищо общо с темата за законността на къщите и правото на пребиваване на въпросната група хора там.
Ти може да си най-миризливият и дразнещият човек на света, но това няма да докаже, че си убиец. Това, че не си читав в дадено отношение не те прави виновен за всички беди във Вселената. В една нормална правова държава всяко едно обвинение се разглежда отделно и по всяко от тях се отсъжда дали си виновен или невинен. Само в ненормалните държави с прекалена наситеност на хора с елементарно (еднобитово) мислене може да се счита за нормално виновността за всичко да е булева стойност (т.е. виновен или невинен за всичко).

За да не минаваме в офтопик и да не заприличваме на хаотична говорилня е добре да се придържаме към конкретната тема и фактите по нея.
От моя страна чрез горепосоченото съдебно решение (с линк) доказах, че бутането на такива постройки не се прави с цел спазване на законите, каквато е теорията на кмета и неговите фенове, а се явява точно обратното - нарушение на законите, което е констатирано от съд (т.е. не от бай Иван от близката баничарница).

Основания като "мразим ги" и не "ги щем" не е ги намирам за адекватни разумни основания. Все ще се намери някой, който мрази и вас. Това означава ли, че може да се счита за нормално властимащите (или други по-силни от вас) да ви газят само защото някаква група хора ви мрази и се кефи на вашето нещастие?
 
Последно редактирано:
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Ако 10-20 години "не те хващат", да, не могат да те изгонят просто така...
...В конкретния случай няма никакво значение дали си циганин, българин или китаец.

Разликата между мен и циганите е, че аз никога няма да го направя, за да чакам да не ме хванат.

Виж разни "баровци", митничари и мутрафони правят почти същото. Строят си и като ги хванат си плащат корупцията...

А това за децата си беше майтап.
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Разликата между мен и циганите е, че аз никога няма да го направя, за да чакам да не ме хванат.

Виж разни "баровци", митничари и мутрафони правят почти същото. Строят си и като ги хванат си плащат корупцията...

А това за децата си беше майтап.
Времената се менят. Тогава когато са го правили се е считало за нормално, а властите без значение с какви подбуди мълчаливо са го одобрявали. Вече споменах, че не само цигански квартали с такива "законни" постройки има в България. Просто в конкретния случай тези са били счетени за най-подходящи за вдигане на рейтинга на ГЕРБ и ДПС за идващите избори. Днес може да ударят тях, но утре може да се окажеш ти на мушка. Милиционерските акции от времето на управлението на ГЕРБ удряха наред без значение от етноса ти (за разлика от късопаметните аз помня).
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

@unwise, утре като падне пороят и калните потоци от обезлесените склонове на парка издавят римляните, кой ще е виновен?
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

И защо трябва да ги защитаваш? да не са ментално увредени...

истината е, че се въртим в омагьосан кръг:

- наистина няма къде да живеят, а и не искат - там си им е добре;
- прости са, а държавата не прави нищо за да ги образова (по тяхно желание не може да стане//защото са свикнали по този начин. Това е все едно да идеш в амазонка при едно канибалско племе и му подариш компютър - за какво им е?)
- вместо в образование държавата инвестира в развъждане на мангалите; не стига това ами подкрепя деца да раждат деца чрез сигурни месечни заплати (помощи)
- за българите с образование няма работа/ какво остава за циганите без образование?

извод: събарянето на къщи не решава проблема. Аз нямам нищо против да си строят колиби. Но да ги задължат да учат.
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Напротив, събарянето е стъпка към решението на проблема. От тук нататък трябва да ги дебнат и ако нарушават закона - в панделата. Да възстановяват трудови войски и да ги слагат да работят. Да строят пътища и да чистят корита на реки. Който нарушава закона (т.е. пречи и ебава нас - нормалните данъкоплатци), трябва да бъде санкциониран, глобяван и интерниран. И аз не съм имал пари, като бях по-малък. Значи никакви пари. Имал съм по 1 лв. на ден, имало е периоди, един месец съм ял само хляб, маргарин и чай (попарка). Ама нито съм си построил незаконна барака, нито съм ограбил някой, нито съм откраднал нещо. Време е да се спре свинщината, това че до сега никой не ги е закачал, не трябва да е оправдание.
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Това с циганските къщи изобщо не биваше да се допуска там да се строят. Цялото това място до преди 10 години беше една хубава борова гора. За няколко години всичко изсякоха и подпалиха в периметър от 1 км. Това е съвсем близо до Аязмото, над тенис комплекса и стадион Берое. Що се отнася до Живко Тодоров, това е първият кмет, който за 2 години направи толкова много неща за града, колкото предните кметове не са направили за последните 20 години.
А това е може би един от основателните отговори защо сега се събориха къщите - клик
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

@Unwise, ти си в Пловдив. Я ми кажи какво се продава в изгрев, и как всички власти и органи на реда знаят какво става, а никой нищо не прави?
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Основният проблем е формата на държавност и извратения либерализъм, който пречи законите да бъдат спазени. Типичен пример за това са олигофренските приказки на природозащитниците и делата, които завеждат за някакви си митични "човешки права". Излиза, че под предтекст за спазване на човешки права, не могат да бъдат спазени законите. Излиза, че се узаконяват престъпления, за да не бъдат нарушени правата на престъпниците. За мен човешки и граждански права може да има само нормален гражданин, престъпникът автоматично ги губи и се отказва от тях.
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Айде, аз съм навит, само дето нямам ресурса и всичко, да покажем още много какво става и какво са манговците, особено в изгрев. Отиваме с скрита камера влизаме, и на бас, че точно за 5-10 мин. докато се предвижим ще намерим избор на хероин, и то дори ще имаме избор. Пък после били много хубави и свестни.
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Типичен пример за това са олигофренските приказки на природозащитниците и делата, които завеждат за някакви си митични "човешки права". Излиза, че под предтекст за спазване на човешки права, не могат да бъдат спазени законите. Излиза, че се узаконяват престъпления, за да не бъдат нарушени правата на престъпниците. За мен човешки и граждански права може да има само нормален гражданин, престъпникът автоматично ги губи и се отказва от тях.
Не съм сигурен каква е връзката между природозащитниците и човешките (а не животинските) права.
Защо мислиш, че човешките права описани в Констуцията ни и признати в международни конвенции влизащи със статут на местни закони (с приоритет над местните) на основание същата тази Конституция не са закони? Има си йерархия между законите (най-отгоре е Конституцията) и правила и ред/традиции по прилагането им. Ето защо няма как да се счита за проблем заради по-висшестоящ закон или висшестоящи основни правни принципи да се нарушава по-нисшестоящ закон. Самите законодатели и прависти много добре осъзнават, че обществото и ситуацията се изменя непрекъснато и даден закон писан преди време в съвременен контекст при буквално прилагане може да влезе в самопротиворечие (пример: на основание защита на дадено право да се нарушава същото това право). Ето защо основно правило е, че законите се прилагат според точния им смисъл (а не буквално прилагане на случайно избран текст от този закон), т.е. съобразява се историческо-културния (и технически понякога) контекст както и близките по смисъл закони съществуващи по онова време както и настоящите.

Относно това, че трябва или не трябва да се изселят живеещите във въпросната махала:
Ако сте чели внимателно какво съм писал, всъщност съм описал вариант, при който въпросните хора могат да бъдат махнати от там без да се нарушават основните им човешки права и с това да няма нарушение на законите (включително и международните ратифицирани от България). Проблемът не е това, че кметът и компания са сметнали, че непременно трябва да ги махнат, а начинът, по който е направено. Начин да се спазят законите има. Крайно некомпетентно е да прилагаш методи обявени преди около 8 години за незаконосъобразни.

@unwise, утре като падне пороят и калните потоци от обезлесените склонове на парка издавят римляните, кой ще е виновен?
Ще е виновен който би трябвало да отговаря за това и който е блял през всичките тези години. Не може да решиш да премахнеш махала преди две години, за всичкото това време да не положиш никакви усилия в тази посока и накрая инцидентно да решиш да пристъпиш към последната стъпка прескачайки предните (явно от некомпетентност, мързел и/или други интереси).

Относно кв. Изгрев, Пловдив:
Живял съм там преди много време и то на две места (най-дълго на ул. Крайречна, т.е. край реката). Нямам свръх прясна информация сега какво става там. Не виждам смисъл в това да се вменява вина на циганите от Стара Загора на основание, че държавните служители, които трябва да се борят с престъпността на територията на кв. Изгрев, Пловдив (т.е. съвсем другаде) не си вършат работата. Нелогично е да вменяваш вина на едни за действия (или бездействия) на други.

Относно това кой да има права и кой не:
Ако следвам твоята (redrum) логика е лесно ако имам власт да смачкам който поискам (т.е. всеки с власт може да те смачка теб при този вариант). Просто ще обявя който ми е неудобен за престъпник, с което той губи всякакви права и мога да го тормозя колкото искам. Ако под "престъпник"имаш предвид осъден престъпник, той и според настоящите закони губи някои граждански права докато излежава определеното му наказание.
Общочовешките права не са някакви специални права за специални хора. Трябва да се отърсим тази робска логика. Ние не сме животни, а хора и като такива имаме право на живот, чест, достойнство, личен живот, семейство и дом, тайна на кореспонденцията, справедлив съдебен процес, свобода на словото и още няколко, които явно изпуснах при изброяването.
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Някой чете ли му романите на циганския адвокат?
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Някой чете ли му романите на циганския адвокат?
И това каква връзка имаше с темата? Личните нападки са характерни за хората, които нямат какво да кажат по темата. Най-често това е причинено или от липса на интелект или от липса на аргументи (често първото води и до второто). Препоръчвам ти първо да си изфабрикуваш някаква що-годе логично звучаща теория, да я представиш и защитаваш. Другият вариант е да си набележиш теория, която не ти допада (в случая може да е моята), и да изфабрикуваш що-годе логично звучащи контра аргументи. Така се прави качествен и смислен спор различен от седянка в селска кръчма след повечко алкохол. Неприятно ми е да ми се налага да давам основни уроци какво е това нормален възпитан спор като се има предвид, че форумът уж се води бизнес форум, а не детски.

Не съвсем по темата във връзка с моето "адвокатстване":
Каквото правим на другите, това и ще ни се връща. Ако виждаме онеправдан и не го защитим (както можем), то когато ние бъдем онеправдани най-вероятно никой няма да се застъпи за нас. Ако ненашите проблеми ги квалифицираме като "проблем на някой друг", то би трябвало да ни дойде на ум (ако имаме такъв функциониращ), че нашите проблеми за другите също ще се явяват "проблем на някой друг". Дори вече описаното бездействие не е толкова лошо колкото злорадстването. Да риташ пребито куче е крайно недостойно и срамно.
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Защо мислиш, че човешките права описани в Констуцията ни и признати в международни конвенции влизащи със статут на местни закони (с приоритет над местните) на основание същата тази Конституция не са закони? Има си йерархия между законите (най-отгоре е Конституцията) и правила и ред/традиции по прилагането им. Ето защо няма как да се счита за проблем заради по-висшестоящ закон или висшестоящи основни правни принципи да се нарушава по-нисшестоящ закон. Самите законодатели и прависти много добре осъзнават, че обществото и ситуацията се изменя непрекъснато и даден закон писан преди време в съвременен контекст при буквално прилагане може да влезе в самопротиворечие (пример: на основание защита на дадено право да се нарушава същото това право). Ето защо основно правило е, че законите се прилагат според точния им смисъл (а не буквално прилагане на случайно избран текст от този закон), т.е. съобразява се историческо-културния (и технически понякога) контекст както и близките по смисъл закони съществуващи по онова време както и настоящите.
Защото се спазват избирателно. И не се хващай за неволната ми грешка, макар че като се замисли човек, не е и толкова грешка. Осъдена ли е Франция, че разруши незаконните цигански катуни и лиши циганите от дом? Ако не - защо? Каква е разликата между френската държава бутаща катуни и кметът на Стара Зара бутащ катуни?

Ако сте чели внимателно какво съм писал, всъщност съм описал вариант, при който въпросните хора могат да бъдат махнати от там без да се нарушават основните им човешки права и с това да няма нарушение на законите (включително и международните ратифицирани от България). Проблемът не е това, че кметът и компания са сметнали, че непременно трябва да ги махнат, а начинът, по който е направено. Начин да се спазят законите има. Крайно некомпетентно е да прилагаш методи обявени преди около 8 години за незаконосъобразни.
Нарушителите нямат и не трябва да имат права. Къщите им не трябва да съществуват, ела да ги видиш до вкъщи, от години са приватизирали трафопоста и живеят вътре. И заради човешките им права, никой не се наема да ги изкара.

Ще е виновен който би трябвало да отговаря за това и който е блял през всичките тези години. Не може да решиш да премахнеш махала преди две години, за всичкото това време да не положиш никакви усилия в тази посока и накрая инцидентно да решиш да пристъпиш към последната стъпка прескачайки предните (явно от некомпетентност, мързел и/или други интереси).
Е нали когато тоя някой си върши работата казваш - що я върши. Като не я върши - що не я върши. Колкото до усилията и прочее, изписа се достатъчно по медиите, властта в Стара Загора е взела мерки.

Общочовешките права не са някакви специални права за специални хора. Трябва да се отърсим тази робска логика. Ние не сме животни, а хора и като такива имаме право на живот, чест, достойнство, личен живот, семейство и дом, тайна на кореспонденцията, справедлив съдебен процес, свобода на словото и още няколко, които явно изпуснах при изброяването.
Права имат хората, които живеят според нормите на обществото. Трябва да имат. Хората, които живеят като животни, автоматично трябва да губят правата си. Да си гражданин, трябва да е двустранен договор, между теб и държавата. А не рожденно право. Не може ти да си абсолютен рецидивист, да живееш от кражби, да източваш системата по всевъзможни начини, да строиш незаконно, да заплашват етнос с изтребление в национален ефир (да не изброявам още) и всичко това да остава без последствия, само защото си от определен етнос. Защото ако българин излезе и каже това, което циганите от Варна казаха (Българите на сапун), веднага ще бъде осъден. Ако българи излязат на протест, ще бъдат бити от полицията. Да не изброявам. Законът и методите не са едни и същи за всички ни.
Ако следвам твоята (redrum) логика е лесно ако имам власт да смачкам който поискам (т.е. всеки с власт може да те смачка теб при този вариант). Просто ще обявя който ми е неудобен за престъпник, с което той губи всякакви права и мога да го тормозя колкото искам. Ако под "престъпник"имаш предвид осъден престъпник, той и според настоящите закони губи някои граждански права докато излежава определеното му наказание.
Ами те ме мачкат, всеки ден се налага да търпя мизерните полу-зомбита които живеят в трафопоста и разнасят боклуците пред блока ми. Не виждам за какво обявяване на неудобни говориш. Строи се в ПРИРОДЕН ПАРК, всички постройки са НЕЗАКОННИ. Това са фактите, черно на бяло. Не става въпрос за нормални граждани, със собственост и тяхното престъпно изселване заради бизнес интереси. Не се опитавай да манипуралиш.
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Ънвисе типично по цигански табиет защитава събратята си, дори в такива нелепи ситуации като тази - манго засякъл гората и си построил незаконна къща.
Ама циганина от дума не разбира.
 
От: От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Интересно къде са останалите цигани от форума да изкажат мнението си?
Не вярвам само ънвисе да е циганина.
 
Нищо лично, но трябва навсякъде да стане така. Хем предопределени, хем им ги дават на цени за социално слабаи и пак нагли. И то в парк, разбираш ли. Баси, на им изринат всичко. ;)

Смятам, че всеки трябва да получава това, което си е залсужил. Едните плащат кредити за някакви кутийки, други - наготово си строят където им падне, егати и законите, егати и социалната политика.
 
От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Само хора, които са нямали досег с циганията могат да реват за човешки права, нарушение на норми и т.н. Едва ли онези с белите якички, които развяват конституцията нагоре-надолу и се правят на големите алтуристи са имали съседи циганини, са имали спречкване с циганската наглост, физическа саморазправя с тях и най-малкото - мърсотията, която се лее от тях (да не говорим за живота на гърба на работещите Българи). Всичкото това "човешките права са еднакви са всички" е меко казано изсмукано от пръстите, защото ако бяха така нямаше да ги има изначално тези постройки (най-малкото).

Относно циганската престъпност, която набира сила все повече и повече. Ще мятат камъни и ще плашат с убийства полицаите, дошли да пазят багерите...

И господа ромозащитници да не ви се налага да се разправяте по какъвто и да е начин с циганите, защото ако ви се наложи - след това сами ще искате да карате багерите :)

Ако искат равенство малцинствата - първо да започнат да се държат като такива във ВСИЧКИ аспекти, не само в благоприятните за тях.
 
От: От: Бутнаха 50 незаконни постройки в Стара загора!

Защото се спазват избирателно. И не се хващай за неволната ми грешка, макар че като се замисли човек, не е и толкова грешка. Осъдена ли е Франция, че разруши незаконните цигански катуни и лиши циганите от дом? Ако не - защо? Каква е разликата между френската държава бутаща катуни и кметът на Стара Зара бутащ катуни?


Нарушителите нямат и не трябва да имат права. Къщите им не трябва да съществуват, ела да ги видиш до вкъщи, от години са приватизирали трафопоста и живеят вътре. И заради човешките им права, никой не се наема да ги изкара.


Е нали когато тоя някой си върши работата казваш - що я върши. Като не я върши - що не я върши. Колкото до усилията и прочее, изписа се достатъчно по медиите, властта в Стара Загора е взела мерки.


Права имат хората, които живеят според нормите на обществото. Трябва да имат. Хората, които живеят като животни, автоматично трябва да губят правата си. Да си гражданин, трябва да е двустранен договор, между теб и държавата. А не рожденно право. Не може ти да си абсолютен рецидивист, да живееш от кражби, да източваш системата по всевъзможни начини, да строиш незаконно, да заплашват етнос с изтребление в национален ефир (да не изброявам още) и всичко това да остава без последствия, само защото си от определен етнос. Защото ако българин излезе и каже това, което циганите от Варна казаха (Българите на сапун), веднага ще бъде осъден. Ако българи излязат на протест, ще бъдат бити от полицията. Да не изброявам. Законът и методите не са едни и същи за всички ни.

Ами те ме мачкат, всеки ден се налага да търпя мизерните полу-зомбита които живеят в трафопоста и разнасят боклуците пред блока ми. Не виждам за какво обявяване на неудобни говориш. Строи се в ПРИРОДЕН ПАРК, всички постройки са НЕЗАКОННИ. Това са фактите, черно на бяло. Не става въпрос за нормални граждани, със собственост и тяхното престъпно изселване заради бизнес интереси. Не се опитавай да манипуралиш.

Да, къщи на това място наистина не трябва да съществуват както и не трябва да съществуват толкова крадливи политици, но както виждаме те съществуват в този им ненормален вид. Главният въпрос не е кое как не трябва да е, а какво е редно да се направи в настоящата ненормална ситуация. Вече споменах, че има нормален законов ред за решаване на проблема, който не е това, което прави "героичният" кмет (т.е. с тези си действия той изобщо не си върши работата).
Като спомена това за трафопоста за първи път чувам за населване на трафопост. Чий е трафопоста? Кой толкова време е блял и чак сега се е сетил, че там има самонастанили се и то от много години? Не случайно имаме една интересна поговорка: "Не е луд този дето яде баницата, а този дето му я дава". Казано с по-прости думи, грешно си адресирате обвиненията и агресията, а после хвалите и подкрепяте същите тези виновници и особено преди избори.

Относно заплахите, протестите и боя над протестиращи:
Нямам идея ти (redrum) от къде падаш, но явно си забравил заплахите на земеделците, които тръгнаха към София с тракторите. Вероятно си забравил и протестите срещу правителството на Орешарски и прословутия случай с белия автобус. Когато полицаите размахват палки се съмнявам преди това да те оглеждат внимателно от кой етнос си. Ако се зачетете по-добре в настоящите новини (има видео и снимки) и сред циганите покрай бутането на къщите им има бити и арестувани, т.е. като на всеки друг по-конфликтен протест. Когато на човек му отнемеш основни неща, той става гневен и прави "геройства от храброст". Историята е изпълнена с подобни случаи.

Относно правата:
Към правата вървят и задължения по принцип. Винаги е било така. Макар и не много нормални, имаме някакви закони, които трябва да се следват (повтарям за не знам кой път: с действията си кметът на Стара Загора НЕ следва законите). Когато станеш рецидивист и живееш от кражби, то мястото ти е в затвора. Ако не си там, мястото на тези дето бездействат е там. Ако си свободен неосъден (от съд) гражданин ти се полагат определени граждански права. Те не могат и не би трябвало да се отменят затова, че някой не те харесва или те смята за престъпник (ако го смяташ за такъв, напиши конкретна жалба с конкретните ти доказателства). Ако си осъден и си в затвора е ясно, че биваш лишен от много права, което си е нормално.

"Ако българин излезе и каже...":
Явно забравяш няколкото "патриотични" организации, които редовно сипят подобни неща в медиите и явно забравяш нападението на "националисти" над обикновени граждани в джамия. Да си видял наказани? При подобни мародерства наказани по принцип няма без значение от кой етнос са извършителите и пострадалите. Просто така си "работи" съдебната ни система в момента. Кой е отговорен за това? Тези дето гласуват законите (това включва и редът/правилата за прилагането им). Кой е виновен точно те да са там и да ги гласуват тези закони? Тези дето гласуват за тях или подкрепят мнението на останалите (които масово гласуват за същите) чрез негласуване.

Истината е, че сами с нашите действия и бездействия си правим мизерията и после се чудим кой ни сра в гащите.
И преди съм споменавал, че живея в смесена махала (българи и цигани). Някакви сериозни стълкновения между двете етнически групи не помня да е имало. Наблизо има трафопост, който не е обсебен от никой. Трудно ми е да разбера защо някой предпочита да мрази някой и да се кара с него, вместо да живее в нормални отношения с него и така да живее по-спокоен и по-удобен живот. Ако ти се държиш като животно с някого, и той ще се държи като с такова с теб. Ако някой ти навлиза в територията (т.е. ти нарушава правата), се бориш с него без значение дали е държавен служител или филанкишията. Няма причина да се бориш с човек, който не ти е направил нищо. Ако видиш, че някой унищожава природата (природата е важна за всички хора или поне за тези дето дишат :)), пишеш жалби и ходиш на протести срещу бездействието на властите. Ако кметът (или който там отговаря за управата) го мързи да си свърши работата, протестираш и срещу него, след което гласуваш за друг по-читав. Мрънкането вместо борба (и особено когато е тихичко и в продължение на години) когато някой ти направи нещо не е вариант (вариант е само за овчедушните). Тогава проблемите се задълбочават и решението става още по-трудно. Ако инцидентно решиш да вземеш лесно решение набързо без много да му мислиш (като въпросния кмет на Стара Загора), то вместо да решиш проблема, ще го направиш по-голям. Може да се почудите скоро къде ще отидат тези с бутнатите къщи и с какъв поглед ще гледат "съгражданите" си, които са празнували тяхното нещастие.


uphero, не виждам смисъл да ти коментирам писаниците, тъй като нямат никаква връзка с темата и не си се постарал да напишеш нещо повече от няколко непълни реда хаотични изречения изпълнени с лични нападки. Когато почнеш да пишеш нещо смислено по темата мога и да го коментирам.
 
Последно редактирано:

Горе