С какво и как се храните

С какво и как се храните

  • ям за да живея;

    Votes: 12 10.7%
  • живея за да ям;

    Votes: 14 12.5%
  • гледам да балансирам между горните две;

    Votes: 26 23.2%
  • внимавам какво и как ям като подбирам продуктите и местата, където се храня;

    Votes: 39 34.8%
  • по лични причини спазвам определен начин на хранене (диети, вегетарианство и т.н)

    Votes: 14 12.5%
  • когато мога, гледам да си угодя;

    Votes: 28 25.0%

  • Общо гласове
    112
От: С какво и как се храните

Да пестиш от качествена и здравословна храна е като да инвестираш в човеконенавистното здравепогазване в недалечно бъдеще...
 
От: С какво и как се храните

Общо взето кафета и цигари. Като огладнея обръщам клавиатурата изтръсквам я и каквото падне :lol:

:lol:

...скоро си взех две кила свинска плешка и това ми стигна за три манджи ... толкова да обичам свинско, че ако мюсюлманите знаеха какво изпускат ... никога нямаше да погледнат агнешко.
Днес тематично, малко по-рядко хапвам риба, но това е единствената храна с неприятен вкус, която и не ме наяжда, в смисълът на засища. Но пък било много полезно. Като е толкова полезна, що и японците остаряват? Какво като живеят до 100 години. Фатката е ако ядеш здравословни храни тялото ти да е като на младеж, а какъв е смисълът от ограниченията, освен ако не са за драсични отклонения?
Вкусната, красиво приготвена и поднесена и омагьосващо-миришеща храна може да ти отключи много повече чакри от десет дни медитация ...

Скромното ми мнение е, че ще оцелеят всеядните :twisted: а съм от тях 8) и ми е много добре.
 
От: С какво и как се храните

По принцип си подбирам храната, по-чиста екологична, по възможност. Но и обичам да си угаждам. Наблягам на домашно приготвената.
 
От: С какво и как се храните

Ям си сичку – мисо, плудуйе, зилинчуци. Многу убичам да си хапвам и сладичку – ньещу тортичка, сладульед
 
От: С какво и как се храните

Ще репортна анкетата!!! :evil:
Чувствам се дискриминиран - моята категория я няма във възможните отговори, поне едно друго - пиши в темата да бяхте сложили8)
Напоследък ям боклуци - няма време, не, че е оправдание, но...това е - всичко що е полуфабрикат или бърза закуска го моря, а то мен със сигурност:(
 
От: С какво и как се храните

Храня се с всичко, най-вече със сладко. :lol: Не мога без шоколад! :-o
 
От: С какво и как се храните

Аз гледам да водя здравословен начин на живот, като подбирам какво ям
 
От: С какво и как се храните

Напоследък от понеделник до събота съм скучен като германец на първи работен ден. Но в неделя си позволявам супер вредни и вкусни нещица. Общо взето, съм си направил собствен гастрономичен прочит на Библията. :)
 
От: С какво и как се храните

Бъди асоциален! Не храни чиновници!
Купи от производител - помогни му пряко!

12063829_1071363542874068_9150027132872987629_n.jpg
 
От: С какво и как се храните

Разнообразната храна е полезна. Аз поне гледам да ям всяка седмица и риба и месо и безмесно. Понеже много пъти съм се отвръщавал от месата може някой ден и вегетарианец да стана. Много боклуци на пазара направо ни заливат. И понеже от тия боклуци организма не може да си вземе всичко, което би трябвало да съдържат тия храни, пия си и протеини с витамини и аминокиселини, креатин си пия помалко ама защото и тренирам редовно.
 
От: С какво и как се храните

Не знам как, но ям само истинска храна. Изключил съм всякакви боклуци от менюто си и то не, за да живея дълго, просто не ми харесват.
 
От: С какво и как се храните

Храня се с каквото ми се яде и ми е вкусно. Има една добре известна приказка "Много здрави хора умряха".
Естествено гледам да не купувам от възможно най-евтини продукти и такива със съмнителен произход. Но също така и не се хвърлям на всичко, с етикет био, или например "домати от село Узунджово".
Не ме интересуват разните му вегани, вегетарианци, шемети спазваши молекулярни и био диети. Колеги имам такива няколко.
Живота е да се живее, а не да се броят химични елементи по храните и да сме хуманни, спрямо животни, производни от животни, риби. След време ако стане модерно и да сме толерантни към марулите и боба на прахчета ли ще минем?
 
От: С какво и как се храните

Всички така говорят докато не ги налегне някоя болест и тогава се започва четене и образоване :) Кой когато му се наложи - тогава. Няма нищо лошо да се храниш здравословно, но не и да залиташ в крайности. Въпрос на избор. Аз направих своят :)
 
От: С какво и как се храните

К'во ядат тия там, бе?
Битака на Живота каза:
Сядаш да хапнеш на обяд и да прегледаш потока, а от Мрежата ти обясняват, че свинското води до инфаркт, холестерол и неизбежен инсулт.
Ти си викаш: ще изям само салатата.
Но разбираш, че зеленчуците са пълни с пестициди, нитрати и още нещо, дето даже не знаеш какво е, но явно се мре и от него. Трябва да търсиш домати, пръскани единствено с коприва, на ден Плод, и Меркурий да не е в мокро съзвездие.
Посърнал решаваш, че ще поминеш само с хлебец, но ти казват, че белият хляб има нула хранителна стойност, черния се прави с оцветители, а набухвателите и подобрителите в хляба са толкова страшни, че по-добре да се наръгаш с ножа за хляб в черния дроб, отколкото да го ядеш, или поне е по-безопасно. Да не говорим за глутена!
Не ти се яде днес точно риба, но това ти остава. Обаче веднага ти изскача статия на екрана, която ти показва колко живак, тежки метали и други гадости има в половин скумрия, и излиза, че ако изядеш самата консерва, вместо рибата вътре, ще е по-здравословно.
Към сирене не посягаш, то е ясно, алергени, лактози, мреш до седмица. За прясно мляко от крава или овца да не говорим - антракс, Не яж храната на телето! крещят от Фейсбук..
Пийваш малко вода - изворна, да не объркаш оная с металите и йоните, бъбреците ти гърмят на секундата от нея.
Разбираш, че спасение няма.
И ти идва смелост, и викаш един път се мре, ваш'та мама!, и си врътваш една вратна пържола, на тиган, кьорав антиоксидант да няма, и се набумкваш и с пържени картофи, само мас и скорбяла, два процента читаво едва ли съдържат, поне с двеста грама сол, и си спираш интернета, че откачихме вече с тия изследвания на британски учени.
К'во ядат тия там, бе?!
 

Горе