Бихте ли искали да имате модераторски права в собствените си теми?

Искате ли да имате администраторски права в своите теми?

  • Да

    Votes: 8 28.6%
  • Не

    Votes: 21 75.0%
  • Нямам мнение

    Votes: 0 0.0%

  • Общо гласове
    28
Виж пак темата на https://www.predpriemach.com/threads/Търсите-ли-копирайтър.89022/#post-1023276

На 16ти този месец имаше един изтрит коментар.
А това прочете ли го? Да ти скриншотна? Писали сме с нея на лично последното беше да и върна една тема от Архива. Защо трябва да лъжа за това точно? :)
 
А това прочете ли го? Да ти скриншотна? Писали сме с нея на лично последното беше да и върна една тема от Архива. Защо трябва да лъжа за това точно? :)
Ми прочетох го, бе Блинки, ама това не показва, че си действал адекватно.

Изтрил си един пост, не знам кой, но в темата, която репортвахме си стояха всичките ѝ бълвочи.

Писали сте си да ѝ върнеш тема, ама преди това каза, че си я предупреждавал на лично. Тя реагира на това, а не аз - каза, че не си спомня такова нещо.

Последно тупана банна ли го или не?

Няма значение. Не искам да те вкарвам в обяснителен режим - не ми дължиш обяснения. Просто приеми критиките относно модерацията като нещо градивно. Има по какво да се работи, конкретно в бизнес темите. Успех. :)
 
Проблема е, че са си повервали, че са топ фактор за онлайн бизнес в БГ и си мислят, че вече всичко ще им минава безнаказано и едва ли не, че ще дават наклон на целия бизнес в БГ.

А истината е, че този форум просто вече е на ниво на способност да обслужва само някакви дребни частни интереси, имащи себе си за новите илюминати. Нищо повече. Това не е обществен форум, хората, които са с дългогодишни наблюдения много добре го знаят това.

Лицемерието и лъжите на модератора (съсобственик) са очевадни, въпреки гениалната поврътливост да прикрие това.

В действителност, той е и най-големия трол и спамер тук.

Човека почти през ден регистрира по някой нов акаунт и не пропуска да пусне поредната зарибяваща тема, която след време, в определен момнет, тя и тематиката й - неминуемо ще бъдат обърнати в частна полза.

Умишлено допуска спам и раздори, само и единствено защото така генерира трафик, трафик, който вече е сведен до под 500 уникални посещения, точно защото в крайна сметка и с течение на годините истинската цел на форума става причина за отлив от невътрешни лица. Но когато стане въпрос за спам, тролене и други свободии, които са насочени, злепоставящи и компроментиращи тези същите заинересовани лица, всичко се измита на секундата или се обръща умело в обратната посока.

Ето и малък пример е тази анкета, която очевадно се помпа изкуствено, защото всеки, който е тук повече от година, много добре знае каква е посещаемостта на такива анкети, дори в много пъти по актуани и интересни за публиката и дори след месеци време не може да достигне резултатите от въпростната. В момента просто се гаврят с потребителя, опитвайки се да му запушат устата.

Въпреки, че този малък кръг от повярвали си "бизнесмени", вече се смятат за фактор и остър нож, грешките, които се допускат в драматичният смисъл на тезата, са изключително смешни и очевадни. Най-върлият противник на спама, а всъщност и най-големият такъв във форума, постоянно се дъни. Можете само да видите от последните теми какво се случва.

В темата за абв.бг въпреки, че няма никакъв смисъл, той постоянно, очеваднои напиращо не спира да троли, въпреки, че няма абсолютно никакъв интерес по дерзанията му, така че той се опитва сам да създаде такива.

По темата за аукцион.бг, същият на няколко пъти се прави на глупав, че няма идея какъв е и за какво е този сайт, още повече в лицемерният му стил - "някой използва ли го??", като само до преди няколко седмици лично съм му го препоръчал да си продаде така известния на целия форум - часовник.

Страшно е симпатичен и особено готин?? Няма що – лицемер! А разбрахте ли как взеха без пари от момчето, последният собственик - web-tourist.net :) По същият тролски начин, С месеци неговите дружки (главна мастия е ниий$), тролеха колко е зле тоя форум и как не струва дори една кутия цигари.. Пича преди това беше обявил, че се продава, и ето как го наредиха верните на форума тролове.

Мога да дам още десетки примери, нямате си представа дори. Колко теми тук на външни лица са съсипани, колко услуги.., никой не е останал на сухо, ако форумната шайка нямат интерес от него.

А мен никога не бил ме банвал (моля ти се), дори е убеден, че и Кулис не е, но факт е, че са ми блокирани акаунтите. Всъщност, единят път, когато му констатирах, че съм блокиран, се изпусна, като ми пусна само редовната си лецемерна усмивцица. А ако предположим другия вариянт, че съществуват лица извън екипа (Блинки, Кулис), които са да кажем нещо като техническа подръжка (Скай, ниид$, примерно) и имат достъп до административни дейности и още по-фрапиращо - до файлове и бази, то тогава този форум пък е съвършенно компрометиран.

Дават се всякакви версии, защо стотици протребители вече ги няма (тези, които вече не пишат тук), но може просто достъпът им да е блокиран по подобен начин. Има ли как да знаеме каква е истинската причина, след като те не могат (а и в крайна сметка навярно са обидени) да влязат и да разкажат?

А защо все пак аз "успявам да пиша"? Много е просто. Въпреки, че според Блинки нарушавам редовно форумният ред, все пак му е ужасно криво да ме блокира напълно, не защото разбира се има някакви симпатии (както се вижда горе), а защото просто така му е по-изгодно.

Просто знае че веднага ще изтрия всички линкове (които имам на разположение) към частният му форум. Хем боли, хем сърби, но истината е, че е лицемерен до безможие. Само преди две седмици бях тотално отебал форума, при поредният бан, пича сам ме върна тук, защото видиш ли му липсвал линка към Кулисхост в списък със хостинг компании, навъпреки, че много добре знае, че няма как да фигурира там, защото не отговаря на условията.

Но това вече беше абсолютния край. За мен вече този форум изобщо не съществува!

Даа определено е прекрасно, аз да съм вечно лошият, но истината (макар след умела модерация) не може да се скрие. Очевадно съм лош само с лошите, всички лоши форми на комуникация са 100% производни на умишлени обиди и компроментиращи ме действия от страна на шепичката "лични на форума дружки" Това не подлежи на каквото и да е съмнение.

Истината е, че аз и още 20на човека сме генерирали тук повече от половината полезен контент. А аз конкретно съм стигал до и садомазохистични действия (в общата полезност), да правя почти безплатно сайтове в помощ на закъсали съфорумци, да им слагам безплатно вип линкове, да ги сфеткам дори неща на ръба на закона, само и само да оцелят в дадения проблем. Не съм помагал, ама изобщо! Е няма как при това положение, да ползволя НА КОЙТО И ДА Е, да се гаври и обижда, да ме компроментира, само защото бил някой важен от новоизлюпените илюминатчета.

След като форума вече оцелява само благодарение на частните си спонсори (частни интереси), значи е време да му се сложи в тайтъла "частен форум" и да бъде тотално зачеркнат като обществено полезен, за какъвто се претендира.
Интересен коментар, дори учудващ за мен. Много нападки, много обвинения и казани тежки думи. Редно би било все пак да чуем и другата страна.
@Blinky ?
 
Тъжно ми е че този форум замира. Благодарение на него и контактите които съм направил тук през годините станах управител на един от най-големите онлайн магазини за строителна техника. В момента управлявам отново магазин опериращ на 7 пазара в ЕС със седем цифрени обороти отново заради жилка от форума. Не малко съм взел, но не малко съм и дал.

Благодарение на всички офф-топик теми и пишещите там много хора спряха да бъдат активни. Като добавим и "толерантната" модерация + динамиката на живота/ технологиите през годините се докарахме до форумния боец @nandibandi
 
Интересен коментар, дори учудващ за мен. Много нападки, много обвинения и казани тежки думи. Редно би било все пак да чуем и другата страна.
@Blinky ?
Какво точно да прочетеш? Няма нищо вярно, само това с часовника е горе долу близо до истината, пусна ми го, за да си продам там часовника. Боже какъв компромат, че не направих разлика между ауксион.бг и бълканаукцион. :)

Никой не модерира форума, освен аз и Кула. За това гарантирам. Въпросните потребители не са ни в обкръжението или там както ги е нарекъл младежа. Натам глупостите за купуването на web-tourist.net тотално не са издържани като логика.

Не пускаме спама, доказано е през годините, че бълвоча не генерира допълнителен трафик, а импресии, които както виждате ние тук много силно монетеризираме с Кула. :) Всичко, което въртим с изключение на 1-2 макс неща на година е бартер.

Стотици потребите не знам, но десетки да. Изместиха се. Повечето не пишат като цяло вече по форуми. Намират социалните мрежи за по-добро място, защо ли, само те си знаят.

За него форума не съществува, но след няколко дни, може би часове, няма да издържи и пак ще зацапа някоя тема с личното си отношение към някой потребител.

Да, сигурно е генерирал полезно съдържание, за това не казвам нищо. Евалата. ;)

Всичко друго е фантазия, някакви супер недоказуеми теории и размишления, които грам нямат общо с истината. Ако нещо конкретно ви интересува, нямам какво да крия, ще споделя. Но за жалост да оборвам твърдения от рода, че Земята е плоска, не знам дали има смисъл.

Не съм дал отговор, защото не знам как да влизам в обяснителен режим за неща, които граничат с доста болни размисли. И това, че пиша това само по себе си говори каква изгода имам. :)

Благодарение на всички офф-топик теми и пишещите там много хора спряха да бъдат активни. Като добавим и "толерантната" модерация + динамиката на живота/ технологиите през годините се докарахме до @nandibandi

Да, може да благодарите и на нея, и на още 2-3-ма. ;)

Не се притеснявай, такива теми постоянно има. И да, сега заради постоянно случващите се обстоятелства темите за политика и офтопика са малко по-динамични раздели.

Но не веднъж съм го повтарял - ние тук генерираме съдържанието, никой друг. Ако ще се сърдим на някои, то това трябва да сме ние.
 
Като добавим и "толерантната" модерация + динамиката на живота/ технологиите през годините се докарахме до форумния боец @nandibandi
Да, може да благодарите и на нея, и на още 2-3-ма.
Ебати форума, ако аз и още 2-3 сме ви го съсипали. Когато се регистрирах тука беше мазньоч - сега е в пъти по-спокойно и се общува много по-културно. Да ви припомням ли какво беше с Редрума и Ъпхирото. Нямаше тема, която да не са омазали, нито пък един човек, който да не е отнесъл незаслужена ряпа от тях, барабар с ремайндера.

Много е лесно да търсиш кого да посочиш с пръст, но истината е, че фейсбук уби форумите. Такива като мен им правят изкуствено дишане.
 
Много е лесно да търсиш кого да посочиш с пръст, но истината е, че фейсбук уби форумите. Такива като мен им правят изкуствено дишане.
Да, кажи го на собствениците на stackoverflow - социална платформа е, но пак на принципа на постове. :)

Има преместване на трафика, но чак да са умрели. Сега се опитваме да вдигнем някой, но вече става по-трудно. Споко, някой ден като всеки почне да пищи от социалните така независими медии, хората пак ще си върнат. ;)
 
Ебати форума, ако аз и още 2-3 сме ви го съсипали. Когато се регистрирах тука беше мазньоч - сега е в пъти по-спокойно и се общува много по-културно. Да ви припомням ли какво беше с Редрума и Ъпхирото. Нямаше тема, която да не са омазали, нито пък един човек, който да не е отнесъл незаслужена ряпа от тях, барабар с ремайндера.

Много е лесно да търсиш кого да посочиш с пръст, но истината е, че фейсбук уби форумите. Такива като мен им правят изкуствено дишане.
Нанди, ясно ми е че причината не е само една. По бегъл спомен ъпхиро също беше голям мики маус. Но натрапчиви потребители като теб + по-слаба (по мое мнение) модерация = отказали се потребители завинаги.

Съгласен съм че ФБ взе голяма част от трафика, аз също влизам/ отстъсвам на периоди, но генерално чеквам какво става тук. Последните ми теми за автоматизация, миграция на сайт, скрейпъри са с общ бюджет над 70 000€ . Никой не прояви интерес, а преди години не беше така. Ако в този форум са останали само евтини копирайтъри, продавачи на профили и страници и всичколози, по-добре да го ребрандираме изоснови, за да ни остане хубави спомен за предприемач :)
 
Да, има разлика между потребител, които зацапва и потребител, който също зацапва. И 2-3ма много лесно могат да наклонят везните, нищо, че постоянно се пускат и тематични постове в други теми. Разбираш ли, черното има по-голяма сила от бялото, @nandibandi . \

@CopyTheFunk , има и други. Доста разботчици и наскоро дори няколко магазина се продадоха. Споко, не трупай от сега спомени. На никъде не сме тръгнали. Като решим да затваряме, лично ще пусна тема.
 
@CopyTheFunk , има и други. Доста разботчици и наскоро дори няколко магазина се продадоха. Споко, не трупай от сега спомени. На никъде не сме тръгнали. Като решим да затваряме, лично ще пусна тема.
Аз съм много проактивен и бих помогнал с каквото е необходимо (дори финансово) на форума, преди да бъде потопен официално. Надявам се все още има и други потребители като мен.

Въпросът е и двете страни (потребители и собственици) да съгласим че проблем има, но има и желание да се отстрани този проблем. Да се вземат необходимите решения, дори и кардинални, и да натрупаме инерция отново :)
 
Аз съм много проактивен и бих помогнал с каквото е необходимо (дори финансово) на форума, преди да бъде потопен официално. Надявам се все още има и други потребители като мен.

Въпросът е и двете страни (потребители и собственици) да съгласим че проблем има, но има и желание да се отстрани този проблем. Да се вземат необходимите решения, дори и кардинални, и да натрупаме инерция отново :)
Няма какво да се удря финансова инжекция, не сме стигнали до там. Имаме нужда от по-силна активност в сериозните теми. Последните 2 години ни заливат едни и същи тъпотии, и явно това силно повлиява. То във фейса е така, пък какво остава за малките форуми.

Давай да действаме. Има два основни проблема - голям наклон има офтопика и настоящите събития, и трафика се разкъсва измежду такива нишови форуми и социалните медии - групи, например. Но пък на наша страна е Google, за разлика от социалните мрежи, Google ни намира по-добре за даден проблем.
 
Но натрапчиви потребители като теб + по-слаба (по мое мнение) модерация = отказали се потребители завинаги.
Как точно? Отказали са се заради потребители, коментиращи основно в оф-топика? В това няма никаква логика, ама хич.

По-вероятно е някой да се е отказал заради луди като Сашка, които не биват санкционирани навреме. Аз съм се включвала в сериозни теми единствено, за да защитя някого - предимно автора на темата. Това няма как да го е отказало от форума.

Стига сте ревали. Лесно е да плачем, че някой ни е срал в гащите, но всъщност не е така.

Всички сме намерили работа тук, както и приятели. Обичаме си форума именно заради свободата, но тя не бива да означава абдикация от задължения.
Както казах, критиката е градивна, а не заяждане.
 
Как точно? Отказали са се заради потребители, коментиращи основно в оф-топика? В това няма никаква логика, ама хич.

По-вероятно е някой да се е отказал заради луди като Сашка, които не биват санкционирани навреме. Аз съм се включвала в сериозни теми единствено, за да защитя някого - предимно автора на темата. Това няма как да го е отказало от форума.
Когато имаш интерес към тематиката на форума, но качественото съдържание намалява, а крайните изказвания и обиди надделяват е нормално хората да блеклистват форума. Добавената стойност на продукта намалява, а мики мауси като теб стават все по-големи форумни боици.

Сашка я научих от теб, но ако системно не спазва правилата не е за тук :)
 
Безспорно, както казва колегата @CopyTheFunk, форумът е добро начало и предоставя поле за изява. Първите сериозни, и смело мога да кажа адекватни, клиенти намерих точно тук - през 2014-та, когато историята на прохождащо копи, което няма търпение да се захване със storytelling, стартира. И най-хубавото от всичко беше, че получаваш не само коректно отношение и заплащане в срок, но и обратна връзка и мнения за свършеното. През годините доста неща се промениха. Проектите, които ръководя са далеч от форума, но останах за спорта и, разбира се, за нещо интересно. Лафчето го оставям настрана.

Тъп факт е, че преди години нямаше такива астронавти като Александра и нещата се случваха по-приятно и лесно. Не знам от коя планета се е пръкнала, но две неща са ми ясни. Първото е, че идея си няма как вреди на себе си и на форума. Второто - излива хейт, който би притеснил някой нов член, идващ тук, за да се доказва и да търси партньорства и проекти. Последният пример за подобно отношение е съвсем скорошен. Не е необходимо да изяде ban за хейт, но определено трябва да има някакви рестрикции за свежарки като нея. Това, че не взима проект и/или е взела някакъв и го е омазала не значи, че трябва да съсипва тема след тема, виждайки конкуренция в лицето на нов потребител.
 
Когато имаш интерес към тематиката на форума, но качественото съдържание намалява, а крайните изказвания и обиди надделяват е нормално хората да блеклистват форума. Добавената стойност на продукта намалява, а мики мауси като теб стават все по-големи форумни боици.

Сашка я научих от теб, но ако системно не спазва правилата не е за тук :)
Ми пълни глупости говориш, но явно не те притеснява, че няма логика в казаното. Как аз ще изгоня ''полезните'' и сериозни потребители на форума, като аз не влизам в контакт с тях. Едва ли и те влизат в оф топика, където виждайки спора, се принуждават да побегнат през глава. Това е смешно.

И пак да напомня, когато се регистрирах, темите, в които се бъхтеха яко бяха много повече и не само в оф-а. Ако форумът се превърне в пансион за благородни девици, както искате, това ще е краят.

Бъди жив и здрав
 
Мене най-ми стана интересно как изпълзяха разни стъпкани форумни твари като видяха удобна възможност да се справят със стар "враг". Само с акъл не им се получиха нещата, обаче сега решиха че са много и са силни.

Още повече че и Блинки е на тяхна страна :)

Пък и какъв по-удобен случай да ударят по един език и да се подмажат на "началството".
 
Мене най-ми стана интересно
А за Сашето нищо не казваш.

Всички съм изгонила, само нея не успях :D
 
А за Сашето нищо не казваш.

Всички съм изгонила, само нея не успях :D
На нея бих й закачил един жълт ribbon "луда юзърка!" на аватара за да не се обърка някой да я вземе насериозно въпреки че то си е очевидно всичко. Ако бях админ де.
 

Горе