Ваксинирахте ли се ?

Ваксинирахте ли се ?

  • Да

  • Не съм, но ще се ваксинирам

  • Не съм и няма да се ваксинирам

  • Още не съм решил


Резултатите ще са видими само след гласуване.
не знам как интегрирате постове от Фейсбук :
При мен от есента не става с директен линк. Затова скрийншотвам. Може да ми е от браузера, но не искам да го ъпдейтвам. Другите да кажат.


1675274833478.png
 
Нали знаеш, че тотално ще игнорират тая информация?
Трябва да прави впечатление, че имаме нов проблем с информацията. Стигнали сме до там сектантските лидери сами да пускат информация, потвърждаваща разни наши обвинения към тях.

Хронологично:
- Преди 2020 трябваше да си хардкор конспиратор и почитател на Алекс Джоунс или Дейвид Айк за да знаеш, че по върховете на властта май имало някакви тайни групировки. Ако някой попиташе участник в групировките за това, мълчаха като пукели.
- После решиха да излязат малко на светло и след 2020 сътвориха всички идиотщини, на които бяхме свидетели. Светът видя, че има разни КлаусШвабовци, БилГейтовци, Фаучита, Урсули и подобни инфлуенсъри, които командорят регионалните инфлуенсъри (премиери и президенти), които от своя страна командорят други по-малки инфлуенсъри (временни министърчета, коремни хирурзи, неизвестни математичета, баби Радки и т.н.), доколкото могат.
- Сега се появяват все повече истории, показващи ги като тайните и лоши владетели, които истории обаче сами си създават. Тролват на поразия.

Накратко, за няколко години се стигна от "Не, не. Не съществуваме" до "Ей ни на, и вижте какво ще ви направим". В процеса обаче никой никъде не беше осъден за каквото и да било. А хората по света мрънкат, мрънкат, но лека-полека приемат да се случва с тях каквото са им продиктували. Според мен това е идеята на задкулисните шушумиги, и до голяма част си я постигат... засега. Но по този начин си вкарват и автогол, защото колкото повече запознават хората с намеренията и начините си за манипулация, толкова повече сила дават на хората да им противодействат.
 
Според мен това е идеята на задкулисните шушумиги, и до голяма част си я постигат..
Под 4-та индустриална революция имат предвид 4-ти райх. Обещават същото, което и оня с мустачките обещаваше на народа си: Климат, дървета, права, свобода... Режисьорите на Матрицата неслучайно казаха, че са я създали като продължение на Терминатор...
 
Но по този начин си вкарват и автогол, защото колкото повече запознават хората с намеренията и начините си за манипулация, толкова повече сила дават на хората да им противодействат.
Те няма вече на къде да отричат и да се крият. Но въпреки това е пред очите на масата хора е и те не могат да го видят. По-скоро го виждат, но е толкова извратено за разбиранията им, че не могат да го осмислят и проумеят, че това е истина. Както се казва, ако искаш да скриеш истината от хората сложи им я пред очите.
 
Най-малко набодените, като нас, най-малко мрем. Най-набодените имат с почти 60% повишена смъртност. Крайно време е тия дето ни тероризираха със зелени сертификати да получат трибунал, по подобие на фашисткия. .
 
Най-малко набодените, като нас, най-малко мрем. Най-набодените имат с почти 60% повишена смъртност. Крайно време е тия дето ни тероризираха със зелени сертификати да получат трибунал, по подобие на фашисткия. .
И как да стане, като мнозинството страда от Стокхолмски синдром и ще гласува чинно за тези, които го маскираха, глобяваха, тормозеха, изпразниха му джоба с инфлация и санкции, и т.н.? Ние перманентно сме зациклили на последното изречение от 1984-та на Оруел и няма мърдане просто.
 
Под 4-та индустриална революция имат предвид 4-ти райх. Обещават същото, което и оня с мустачките обещаваше на народа си: Климат, дървета, права, свобода...
Само дето оня с мустачките е бил особено харизматичен (макар че на мен винаги ми е изглеждал като смотан галфон), а за сегашния Клаус май само ние "антиваксър конспираторите" говорим. Той хубаво иска някакви измислени революции, ама каква файда ако никой не го интересува. Ей ги, тия нашите тъпчовци във форума още бленуват за маски и ваксини, но не са се впечатлили особено от идеята да ядат насекоми или да си мерят въглеродния отпечатък. Това с вирОса беше особено добро попадение, стана вайръл и успя да побърка целия свят. Следващия вайръл - войната - не беше чак толкова успешен в глобален мащаб, макар че в локален успя да порази цяла държава. Възможностите за нови вайръли се изчерпват експоненциално, то не става всеки път. Затова не смятам, че скоро ще ядем скакалци :)

Тъй че аз в дългосрочен план съм оптимист. Сигурно съм го казвал и преди, но ако задам въпроса на който и да е - в днешно време ли предпочиташ да живееш, или преди 100 години - мисля че отговора е ясен. В миналото и хората са били неуки, и управляващите са били много по-директни и дори свирепи в действията си. Сегашните управляващи са пу.ки в сравнение с онези. Сега за всяко нещо все трябва да измислят причина, и то всеки път по-абсурдна от предишната, защото и причините им се изтъркват. Мъчат се да си запазят и разширяват властта с манипулативни начини, не толкова със силови както е било в миналото. Това е по-добрия вариант за обикновените хора, защото вместо да бъдат убивани, те се научават. Колкото повече време минава, толкова повече обикновените хора ще получават повече знания и съответно повече предимство. Ще има временни падения разбира се, но като цяло като цивилизация се движим в правилната посока. Единствено това може да се спре ако решим да се зачистим, ама все си мисля, че не сме чак толкова примитивни.
 
Ваксините не прощават! :cry:

 
Ваксините не прощават! :cry:

А има ли инфо, че е тройно боцнат с реакции? От новината по-горе оставам с впечатлението за естествена смърт.
 
От новината по-горе оставам с впечатлението за естествена смърт.
На толкова години, и да се е боцнал, не бих го броил. Но за Пеле примерно е друго, там реално е развил това, което тепърва милиони ще развиват, малко след някоя от дозите.
 
А има ли инфо, че е тройно боцнат с реакции? От новината по-горе оставам с впечатлението за естествена смърт.
Дебилна шегичка беше в случая.
 
Дебилна шегичка беше в случая.
Ле лее, тоя как се спече.. Спокойно бе, коя е Петя? Петя, я си глей работата! Готина си, но си глей работата. Не му говори така, не виждаш ли колко е раним? Освен тва кво знаеш ти за Пако? Бях там, когато се нави за вакса. Дори го насърчих.

Пачо, така го наричахме, обичаше поезията, затова подходих стихотворно, като му казах:

Коронавирус дебне да та ебне, Паче!
Да го надхитриш можеш ти обаче.
За манекенките ще има веч елитен *ур,
ала без тебе нема откотюр!

Бодни си иглата да ти и мирна душата.

Това умили сърцето му и го склони. Ден по-късно се боцна и сега виждаме резултата.
(Мразим буржоазната развала на вишата мода и затова го направих.)
 
"Бе то имало, ама не било баш много, пък и вече свършило, оти хората не се фанали..."
Асенската пак с неговите успокоителни инфантилни фантазии с 2% реално инфо и 0,2% в правилен контекст.

Ша умра..
 
Нов подвариант на кракен коронавируса все още не е открит в Русия
11 януари - Нов подвариант на омикрон щама на коронавирус XBB.1.5, наречен "кракен" и характеризиращ се с по-голяма заразност, не е открит в Русия, каза Марина Шарабашкина Юлия, ръководител на отдела за епидемиологично благосъстояние на населението на Роспотребнадзор.

Нов подвариант на омикрон щам COVID-19 „кракен“ е идентифициран в Руската федерация
12 януари – Първият случай на нов омикрон подвариант, коронавирусният щам XBB1.5, наречен „кракен“ и характеризиращ се с по-голяма заразност, е регистриран в Русия. Пациентът е идентифициран в района на Пенза, съобщи Роспотребнадзор.

13 януари
Гинзбург нарече крайния срок за разработване на актуализирана ваксина срещу "кракен"
Ginzburg: актуализирането на ваксината срещу подвида омикрон -кракен, ще отнеме до три месеца

Разработване на актуализирана ваксина, която може да предпази от нов тип омикрон - кракен коронавирусен щам (XBB.1.5), ще отнеме от два до три месеца. Това каза Александър Гинзбург, директор на Националния изследователски център по епидемиология и микробиология NF Gamalei, в ефира на телевизионния канал "Россия 24".

Преди това той каза, че специалистите от центъра вече са започнали работа по нова ваксина.

„Времето, необходимо за създаване, актуализиране на нов антигенен вариант [на ваксината], тук мога да дам по-малко ясен отговор, от два до три месеца трябва да отнеме за разрешаване на този проблем. Може би по-бързо“, каза Гинзбург, добавяйки, че клиничните изпитанията на новата ваксина ще отнемат повечето време . .."

Директорът на Научния център по епидемиология и микробиология на името на N. F. Gamalei Alexander Gintsburg каза, че ваксината срещу коронавирусна инфекция, предназначена за деца на възраст от 6 до 11 години, може да се нарича Sputnik D. Това съобщава ТАСС .

„Е, разбира се, всичко това ще бъде Sputnik M, съответно Sputnik, серия D и така нататък“, каза Gunzburg.

Така той отговори на въпроса за името на ваксината.

По-рано Гунцбург потвърди, че е подал документи в Министерството на здравеопазването на Руската федерация за регистрация на ваксина срещу COVID-19 за деца на възраст 6-11 години. ..

756049318091756.jpg

Сашо Гинзбург
 
НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА УСЛУГИ ЗА НЕФТ И ГАЗ
Вторник, 17.01.2023
Коронавирус

Пандемията се отрази на репродуктивното здраве на руснаците, каза Мурашко

МОСКВА, 17 януари. Пандемията от коронавирус се отрази на репродуктивното здраве на руснаците, каза ръководителят на Министерството на здравеопазването Михаил Мурашко.

Пандемията се отрази на състоянието на репродуктивното здраве на нацията, включително с дългосрочни последици, поради което, въпреки намаляването на активността на новата коронавирусна инфекция, ваксинирането остава неотложен проблем“, каза министърът в приветствието си към участниците в международния конгрес по репродуктивна медицина.

Според него днес е необходимо да се продължи работата по навременна ваксинация на мъже и жени на етапа на планиране на раждането на деца, както и на бременни жени.

Миналата седмица Александър Гинзбург, директор на SIC епидемиология и микробиология на името на Гамалей, каза, че е необходимо да се актуализира съставът на коронавирусните ваксини на всеки 9-10 месеца. Освен това няколко дни по-рано ученият каза на РИА Новости за началото на работата по лекарство, което ще осигури защита срещу нови щамове.

Първият случай в Русия на заразяване с нов вариант на омикрон щама "кракен" беше открит в Пензенска област на 12 януари. В същото време Роспотребнадзор заяви, че не се планира въвеждането на нови ограничения в това отношение. Камил Хафизов, ръководител на лабораторията за геномни изследвания на Централния изследователски институт по епидемиология на Роспотребнадзор, каза пред РИА Новости, че вариантът на кракен с доста голяма вероятност може да стане доминиращ в Русия .

:rolleyes: o_O :D
 
ГЛОБАЛНИ ТЕХНОЛОГИЧНИ ПЕРСПЕКТИВИ В СВЕТЛИНАТА НА КИБЕРНЕТИЧНАТА РЕВОЛЮЦИЯ И ТЕОРИЯ ЗА ДЪЛГИТЕ ЦИКЛИ

Автори: Гринин, Леонид; Grinin, Anton L.
Journal: Journal of Globalization Studies. Том 6, брой 2 / ноември 2015 г

В настоящата статия, въз основа на теорията за производствените принципи и производствените революции, ние разкриваме взаимовръзката между K-вълните и основните технологични пробиви в историята и правим някои прогнози за характеристиките на шестата вълна на Кондратиев в светлината на Кибернетичната революция. което според нас започна през 50-те години на миналия век. Предполагаме, че шестата K-вълна през 2030-те и 2040-те години ще се слее с последната фаза на Кибернетичната революция (която наричаме фаза на саморегулиращи се системи). Този период ще се характеризира с пробиви в медицинските технологии, които ще успеят да комбинират много други технологии в единен комплекс от MBNRIC-технологии (med-bio-nano-robo-info-cognitive technology). Статията предлага някои прогнози относно развитието на тези технологии."

68_.jpg

Монографията представя идеите за основните промени, настъпили в развитието на технологиите от появата на Хомо сапиенс до наши дни и очертава перспективите за тяхното развитие през следващите 30-60 години и в известна степен до края на двадесетте години. първи век.

Какво определя прехода на обществото от едно ниво на развитие към друго? Една от най-фундаменталните причини са глобалните технологични трансформации. Сред всички големи технологични пробиви в историята най-важни са три производствени революции: 1) Аграрната революция; 2) индустриалната революция; и 3) кибернетичната. Книгата въвежда теорията за производствените революции, която е нова ценна обяснителна парадигма, която анализира причините и тенденциите на драматични промени в историческия процес. Авторите описват хода на технологичните трансформации в историята и демонстрират възможно приложение на теорията за обяснение на настоящите и предстоящите технологични промени. Те анализират технологичните промени, настъпили през втората половина на двадесети и началото на двадесет и първи век и прогнозират основните промени през следващия половин век. На тази основа авторите представят подробен анализ на последната производствена революция, която се обозначава като „Кибернетична”. Те правят някои прогнози за неговото развитие през следващите пет десетилетия и до края на двадесет и първи век и показват, че развитието на различни саморегулиращи се системи ще бъде основната тенденция на тази революция. Авторите твърдят, че преходът към началната последна фаза на Кибернетичната революция (през 2030–2040 г.) първо ще се случи в областта на медицината (в някои нейни иновативни отрасли). В бъдеще ще се занимаваме със започналата конвергенция на иновативни технологии, които ще формират системата от MANBRIC-технологии (т.е. технологичната парадигма, базирана на медицина, добавки, нано- и биотехнологии, роботика, ИТ и когнитивни технологии). Монографията очертава бъдещите пробиви в медицината и някои други технологии (между 2010-те и 2070-те години).

grini_l_e.jpg

Леонид Е. Гринин, д-р, е руски философ на историята, социолог, политически антрополог, икономист и учен по исторически тенденции и бъдещи изследвания. Той е старши научен професор в Института по източни изследвания на Руската академия на науките в Москва и водещ научен сътрудник в лабораторията за мониторинг на риска от дестабилизация на Националния изследователски университет Висше училище по икономика. Гринин е заместник-директор на Евразийския център за голяма история и системни прогнози (Руската академия на науките). Той също така е професор по научни изследвания и директор на Волгоградския център за социални изследвания. Той е главен редактор на международните списания Social Evolution & History и Journal of Globalization Studies, както и съредактор на международните алманаси Evolution, History and Mathematics,

Академичните интереси на Гринин са в областта на социалните закони, социалната еволюция, движещите сили на историческото развитие, теорията на историческия процес и неговата периодизация и отделни аспекти (производителни и политически), еволюцията на държавността.

Академичните изследвания на Гринин в областта на глобалните изследвания, футурологията и голямата история са свързани с анализа на съвременния проблем на глобализацията и модернизацията, прогнозите за световното политическо и социално-икономическо развитие, настоящата глобална криза, икономическите цикли с различна продължителност и тяхното моделиране, информационно-научната революция и нейното влияние върху глобалните процеси, история на глобализацията и периодизация на глобалните процеси, анализ на глобалните тенденции в историческите процеси, сравнение на глобалните процеси в природата и обществото. Заедно с Александър Марков и Андрей Коротаев той изучава закономерностите, общи за биологичната и социалната макроеволюция.
grinin_a_l.jpg

" Антон Л. Гринин, доктор по биологични науки, е старши научен сътрудник на Международния център за образование и социални и хуманитарни изследвания, както и водещ изследовател на Волгоградския център за социални изследвания. Основните му научни интереси включват Голямата история , еволюция, биотехнологии, глобални технологични трансформации и прогнози.Съавтор е на монографията От бифаса до нанороботите: Светът по пътя към епохата на саморегулиращите се системи (2015; Изд. Учител; на руски) и на брой статии, включително „Макроеволюция на технологиите“ и „Глобални технологични трансформации “
2022.01.27
РЪКОВОДИТЕЛЯТ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ИКОНОМИЧЕСКИ ФОРУМ ВКЛЮЧИ ЛЕОНИД Е. ГРИНИН И АНТОН Л. ГРИНИН В СПИСЪКА НА 50-ТЕ „НАЙ-ИЗТЪКНАТИ ГЛОБАЛНИ МИСЛИТЕЛИ И ФОРМИРАЩИ МНЕНИЕ“


Според Световния икономически форум Леонид Е. Гринин и Антон Л. Гринин са включени в списъка на 50-те „най-изтъкнати глобални мислители и създатели на мнение“. Техните интервюта и интервютата на други мислители относно визията за бъдещия свят допринесоха за новата книга „Голям разказ за по-добро бъдеще“ .
31eqa-XUKTL.jpg

Книгата вече е широко обсъждана по целия свят, а сътрудниците получиха лична благодарност от председателя на форума, който отбеляза, че интервютата са станали „голямо вдъхновение за книгата, правейки я интелектуално богата и разнообразна“.
2.jpg
 
Фондация Сколково е "руската силиконова долина", създадена в сътрудничество с Масачизетският Технологичен Инститиу (МИТ), и сред водещите извори на технологични иновации за Русия. Това е от старият им сайт.
13 октомври 2020 г.
Oxima, резидентна компания на Сколково, създаде маска, която засега е уникална в света. Основателят и главен изпълнителен директор на компанията Денис Медведев е брадат мъж, което означава, че обикновените маски за него са почти безполезни. „Направих тази маска за себе си“, каза той по време на интервю за Sk.ru. От само себе си се разбира, че маската на Oxima се появи с идването на пандемията Covid-19 и всички усложнения, които тя донесе със себе си. Новата маска има за цел да реши проблемите, свързани с маските, които виждаме всеки ден.
2022.1.jpg
4774.3.jpg

7827.2.jpg

Денис Медведев: Направих тази маска за себе си
Снимка: Oxima
 

Горе