В какво бихте живяли?

Къде бихте живели?

  • Къща

    Votes: 118 76.6%
  • Мезонет

    Votes: 13 8.4%
  • Гарсонйера

    Votes: 0 0.0%
  • 2,3,4-стаен апартамент

    Votes: 11 7.1%
  • Друго - Какво?

    Votes: 2 1.3%
  • Яхта

    Votes: 7 4.5%
  • Каравана

    Votes: 3 1.9%

  • Общо гласове
    154
От: В какво бихте живяли?

Къща на 100%. Винаги съм живял в къща. Причината главната за мен е дворът. Имаш място за коли, за детски пързалки и всякакви такива. И най-важното има място за барбекю и всяка неделя сме събрани на пържоли или риба, вино да са лей, кюфтета да цвърчат и така...нормални работи.
 
От: В какво бихте живяли?

Всъщност правилния отговор тук е комплексен…
1. Апартамент в града за обитаване през седмицата.
2. Извънградско имение до 50 км. от града за уикендите.
3. Морско имение, защото яхтата ви трябва все пак да акостира някъде, например в Италия.
4. Планинско имение, желателно със собствена ски писа, за да имате къде да карате ски. Алпите не е лошо, макар че се навъдиха много руснаци.

Като екстра, именията е желателно да имат частна самолетна писта, за да пестите време от транспорт, пък и да не плащате скъпи летищни такси за престой на самолета ви….
Естествено, всички комуникации минават през собствен частен сателит, за да не се излагате пред хората…

Като ще харчите пари за недвижими имоти, харчете ги със стил..:lol:
 
От: В какво бихте живяли?

Като живял в къща и в апартамент (към момента съм във второто), определено съм на мнение, че в къща е по-добре.

Защо ли (да се чете като плюсове):
- попадаш в по-спокойна обстановка (няма кой да ти думка от 4 посоки 24/7);
- ако искаш да си обновиш фасадата на сградата няма нужда да свикваш събрание, в следствие на което да стане мисията невъзможна, освен ако не плащаш само ти;
- няма да се тревожиш кой от входа в блока краде ток;
- няма да ти спускат гумите пред блока и лапетии да ти скачат по колата, тъй като можеш да си я прибереш в гаража, предпазена от лед, градушка и тъпанари;
- имаш ли къща, означава, че имаш и парцел, който ако стане земетресение и къщата падне пак ще остане за теб; докато при блоковете нещата не стоят съвсем така;
- можеш да си излезеш на двора на агротерапия/припек...каквото ти щукне.
- BBQ.

Защо не (да се чете като минуси):
- ако искате да сте възможно по-близо до центъра на голям град, шанса да се окажете в къща без двор (или двора да е една лехичка 5х2м), заклещена между нови кооперации е доста голям;
- не ви се занимава с поддръжка и сте свикнали всичко да се върши от някой друг...защото в блока все някой някога ще се излъже я да измете пред входа, я да смени крушката...такива работи :)
- не можете да си позволите по-големите разходи за отопление зимата. Ако обаче си правите сглобяема къща с всичките му там необходими изолации не е сигурно, че отоплението ще е много по-скъпо отколкото в апартамент (особено спрямо апартамент със северно изложение).

Определено не държа ако си вземам парцел с цел построяване на къща, тя да е в града. Идеално би било да е в покрайнините или в близко градче/селце на не повече от 10-12км от града.
Друг е въпроса, че всичките подобни села край Варна са с около и над 50% мургаво население. Къщите във вилните зони пък се тарашат редовно заради липсата на улично осветление и инфраструктура - липсват номера на улици и не можеш да получиш нито поща, нито да извикаш полиция или линейка. Допълнителен бонус за тези зони е, че пътя в повечето случаи е черен и зимата настава ад.

Очаквам тема от сорта на - ако имате възможност в коя част на България бихте се преместили да живеете и защо. :)
 
От: В какво бихте живяли?

Тия дето си пожелават къща, да си я искат с чистачка и с градинар, че иначе е трудна подръжката :)
Като дете живеех в къща, имах 2 спални: една за лятото, една за зимата. Сега пак живея в къща, не бих сменила, но подръжката не е лесна! :)
 
От: В какво бихте живяли?

Искам да живея в къща, да имам градинка, двор, дървета, силна музика :p и свобода. Живея в апартамент, не е зле, но предпочитам свободата, която къщата ти позволява.
 
От: В какво бихте живяли?

Единственото дразнещо нещо когато живееш в апартамент са съседите:lol: и някой общи неща, то затова му викат кооперация всичко е кооп:), в къща някак си има дистанция и буквално не съжителстваш с екземпляри, които могат да те изкарат извън нерви понякога.
 
От: В какво бихте живяли?

В една кошара с две три агънца,,, мие достатъчно
 
От: В какво бихте живяли?

Живея в апартамент и тайно завиждам на хората, които живеят в къща... не за друго, а защото можеш да пиеш кафе или вино навън, общо взето да прекарваш време на чист въздух. Друго си е да дишаш въздух, а не да си подаваш носа от панелната тераска :-o
 
От: В какво бихте живяли?

Ако парите не ми бяха проблем бих живял под наем. Луксозна къща или вила тук.. луксозна къща или вила там.
Няколко месеца или година тук, няколко месеца или година там. Дойде ли време за годишно освежаване/ чистене сменям локацията. С онлайн бизнес локацията не е от значение толкова според мен.
А ако се закотвя на едно място искам голям парцел 500+ Декара, голяма еднофамилна къща на 2 етажа, дневна, кухня, офиси, трапезария на първия етаж. Спални и гардероби на 2рия етаж. Под Гардероби разбирам от онези с размери на стая нещо такова Тоест нещо което е 300 -500 квадрата етажа.
Отпред райграс и цветя декоративно, голяма беседка с барбекю отново за 30тина човека.
още няколко къщи за гости с механичка на първия етаж и поне 5-6 стаи за гости, външна маса и барбекю, за приятели и наематели :)
Задължително още на парцела, кокошкарник, овощна градина, рибарник, зеленчукова градина, пчелин и други . Едни 300 декара други земеделски култури за да може да се произвежда всичко необходимо.
Мястото трябва да е до гора и река едновременно. Или реката да минава през имота задължително.

П.П. Забравих да добавя и хубав параклис :)
 
Последно редактирано:
От: В какво бихте живяли?

Това за реката не го препоръчвам особено, защото при обилни дъждове реките имат навика да излизат от коритата и да отнасят всичко по пътя си.
 
От: В какво бихте живяли?

Няма такава опасност ако се поддържа и чисти правилно :)

П.П. забравил съм да напиша и параклис в горния пост :) щего добавя сега.


Това за реката не го препоръчвам особено, защото при обилни дъждове реките имат навика да излизат от коритата и да отнасят всичко по пътя си.
 
От: В какво бихте живяли?

,... грешкааа
 
От: В какво бихте живяли?

Къща, заради градината. Искам голяма градина, но не с лук и домати :wink:
А, да.... и ако може градинар на разположение :rolleyes:
 
От: В какво бихте живяли?

Няма нищо по-неестествено от това да живееш в блок, многоетажните сгради са измислени с цел пестене на пространство и пораждат перманентна зависимост от съседа, аз бих живял в къща на дърво, аки имам тази възможост
 
От: В какво бихте живяли?

Къща:
- хубава локация (ако има възможност)
- голямо пространство
- тишина и уют
- гараж
- голям двор
 
От: В какво бихте живяли?

Къща разбира се, няма по-хубаво от това да си самостоятелен, без да се съобразяваш с никой и да не живееш на четири стени в пробит апартамент.
 

Горе