Да върнем ли червените репи в "За форума"? (анкета)

Да се върнат ли репутациите?

  • Да

    Votes: 52 58.4%
  • Не

    Votes: 33 37.1%
  • Не мога да преценя

    Votes: 4 4.5%

  • Общо гласове
    89
Идат..., идат.
4-kqngxgSfaUNeqBLOTUaA.png
 
Това винаги ме е дразнило много. Искате да наказвате хората с репи, понеже спазват тъпите правила - х брой поста, за да си пуснеш темата, в която предлагаш/търсиш нещо. Да отпадне това задължение и няма да има подобен спам. И не, не мисля, че така някой ще се регва и автоматично ще пуска линк. Ако това му е целта, пак ще го направи, само че преди това ще извади де що има стари теми из форума.
 
Задължително ли е да съм "против" флууда, но да съм "за" това правило?

Нищо не е задължително, но е желателно да осъзнаеш, че ''това правило'' създава флуда. Нещо като разбиранията на християните за Бог - наказва ни, че сме грешни, понеже такива ни е създал. ;)
Лицето МатейМатей просто предлага нещо свързано с фейсбук гупи и тем подобни. Правилникът го задължава да осере форума, за да сподели какво го измъчва.
 
Ма, я си сложете ръка на сърцето и кажете не сте ли флудили с регистрирането си във форума? И аз съм, което даде възможност на ремайнд да ме посрещне с лопатата в главата и да се почувства като пазач на бостана. Всеки нов се регистрира с намерението да предложи нещо, но докато получи правото да го направи, и докато се ориентира къде се намира, вади стари гащи от коша за пране и пуска дълбокомислени коментари от сорта '' да, и аз мисля така''. Радвам се, че няма репи, защото точно това поведение на новите най-малко заслужава наказание. Те просто следват правилника.
 
Ми аз, доколкото се сещам, се регнах, четейки темата за дропшипинга, с адекватни въпроси. По едно време имах към 170-80 коментара, но ми трябваха 300 (май) да видя раздела за фейсбук или пазара, като цяло, не помня, ама и нямам спомен да съм тупал десетки теми от нафталина. Трябва да погледна. ;)
 
Ми аз, доколкото се сещам, се регнах, четейки темата за дропшипинга, с адекватни въпроси. По едно време имах към 170-80 коментара, но ми трябваха 300 (май) да видя раздела за фейсбук или пазара, като цяло, не помня, ама и нямам спомен да съм тупал десетки теми от нафталина. Трябва да погледна. ;)
Всъщност ограничението е на 200 поста. Не е нужно да има някакъв флуд на постове и теми, реално е нужно да се изкоментират на ден (с читави коментари, разбира се) някоя друга сериозна тема и това реално дава шанс до няколко дни да се достигне желания брой...Идеята е, не да се баца контент, а просто да влезе някой, да види че тук се иска малко повече от това да спамнеш и реално и той да се почувства сигурен в това, че тази част от пазара е регулирана до някаква степен.

Нанди, никъде в правилника не пише, че трябва в първите си постове да избумкаш безсмислени неща. Да, някои толкова могат, други това намират за редно, защото си им отнел правото да ползват пазара още при регистрация, а трети просто толкова им пука за всичко. Но се надявам с това ограничение не само да се спре големия брой измами, както се е и получи след въвеждането му, но и да се възпита народа, че нищо на този свят не идва даром - искаш да ползваш нещо, даваш нещо от себе си. Така работи и света. Сори, ама ако не са ги научили на това, редно и ние тук да им го загатнем. ;)

Колкото до репити - всеки позволил си да мине тънката лайсна бива предупреден, след което, ако не вземе мерки - банван. В последните 3 месеца имаше само 2 случая.....този тук за момента е само предупреден. И ще видим дали ще е третия. ;)

И да споделя на тия, които мислят да си наплескат ей така 200 поста (ако четат въобще това) - ако ще правите голяма сделка и човека от другата страна реши да ви провери, и види, че натрупването на постовете е безсмислено, то това пак би била причина да се откаже от сделката или да постъпи по-скептично. Поне аз така бих направил. Последно - пак ще вметна, че това ограничение специално бе въведено, защото в един момент се изляха адски много оплаквания как някакви знайни и незнайни потребители мамят с прехвърлянето на страници. ;)
 
Нанди, никъде в правилника не пише, че трябва в първите си постове да избумкаш безсмислени неща.

То и в началото на магистралите не пише ''мачкайте 'ора-трепете се'', ама позволената скорост е предпоставка за това. :)

Блинки за връщането на репите:

 
То и в началото на магистралите не пише ''мачкайте 'ора-трепете се'', ама позволената скорост е предпоставка за това. :)

Блинки за връщането на репите:

Нанди, мислях че тук влизат хора с малко по-високо IQ, та да не се налага и такива неща да им се обяснява. Ако е решил да прави онлайн бизнес в каквато и да е форма, мисля, че това са неща, които дори не е редно да му се обясняват. С годините не е имало нужда, честно казано - рядко са били случаите, в които някой е проявявал несъобразителност, но ще е нужно да ги обогатим малко правилата, защото не искам да си го признавам, но хората масово започнаха да ги мързи да мислят. Не говоря за примера, описан няколко поста по-горе. Като цяло е такава картинката.
 
Всеки нов се регистрира с намерението да предложи нещо
@Blinky :p
Един форум не бива да бъде продавалник или битак. За тази цел си има други сайтове.
Един форум е място за обмяна на информация и гледни точки.
Когато аз се регистрирах, не бе за да продавам домати. И съм сигурен, че 99,9% от регистриращите се тогава не "предлагаха" нищо. Всеки се регистрираше, за да попита и научи нещо от техниките на уеб.
Тогава Кула имаше сърдечни проблеми и още нямаше никаква идея какво да прави с парите, спечелени от афф хапчетата, а Blinky бе "юноша блуеден" и далече от сегашната си социалност, макар да бе сърдечен, ведър и разсъдлив.
Вече дори у фацето рядко влизам, въпреки че там съм точно за да продавам.
хората масово започнаха да ги мързи да мислят. ... Като цяло е такава картинката
25507866_1784285084915240_8418552915556731904_n.png
 
Хората стават всякакви със времето. Въпросът е на къде ще ги задуха вятъра. Не знам къде другаде в мрежата се продава онлайн реклама по сайтове, социални ресурси, за това гледаме да предложим място за това. Много хора мислят това за нередно, но честно казано не знам какви точно аргументи имат - дали Гошо или Пешо ще държи страницата Аз обичам макарони, например, не знам какво точно им пречи и каква нередност и велико разочарование намират в това. Но всеки с вътрешните си дилеми и борби, както се вика. :)

Съгласен съм, че форумите са именно сайтове за споделяне на информация. Днес дори научих нещо ново за криптовалутите от тук. И дано се запази така. ;) Не знам в какъв период от форума си хванал точно това, което описваш, но според регистрацията ти тогава нито единия е бил юноша, нито другия се е чудел какво да прави с парите си, камо ли да е имал сърдечни проблеми. Странно как хората имат различни възприятия за нещата, но нормално, всеки има различно виждане. А домати в ИТ форум....щеше да се наредиш редом до А.А. :) И не знам в колко ИТ форума членуваш, но почти не знам такъв без секция за покупко-продажба на дигитални активи. За това тук не си много прав.

Админите още са сърдечни и не съм отказал на никой нищо, както помощ, така и каквото и да са ме помолили. Може да попиташ, ако някой ти каже обратното лично ще си изтрия поста и ще се банна за няколко дни. :)

Но сме виновни за репотациите и че не стигаме до тях. Но се опитваме и да вкараме не този хейт, който ще дойде с тях. Знам какво ще стане. Просто не знам защо е нужно някой да начерви някой, за да го вкара в правилния път....няма ли други начини?
 
Просто не знам защо е нужно някой да начерви някой, за да го вкара в правилния път....няма ли други начини?
Хилядолетният опит на човечеството е съхранен и отразен в т. нар. народно творчество - приказки, вицове, пословици и поговорки. Нима си мислиш, че човека е мръднал духовно последните 10-20-50-200 години?
Кога Настрадин ходжа е биел детето, пращайки го за вода със стомната - преди или след като я счупи?
Защо циганите преди само 20 години не бяха никакъв проблем в България, а сега са? Въпреки че и те, като българите, са значително по-малко на територията.
Дали, ако детето ти тръгне с наркомани, ще му се радваш и ще го галиш по главата?

А, и още нещо - защо в този форум е забранено да се пише на шльокавица? Че и правописа и граматиката даже са под обстрел.
Не е никак социално това.
 
@Вискяр Градинаров, защо в твоя форум няма изискване да офлудиш наред, за да пуснеш тема? :)
Защо няма негативни репутации?
 
@Вискяр Градинаров , как така да се пише на шльокавица? Това ще ти е приятно ли. Как възприемаш хора в социалните мрежи от твоята националност да ти плескат съобщения и статуси с латиница? Не ми казвай, че намираш това за нормално? Вече за самата грамотност и правопис, тук каквото и да направиш, не може да сложиш някакви забрани или ограничения. По тази логика фейса щеше да е 1/3 от сегашните си потребители и това е в най-добрия случай. :)

Има правила за флудене, само че ние сме избрали думата спам. Определено прави впечатление кое е спам и кое е нормално мнение, за което си отделил някакви време, за да го напишеш, нали? :)
 
Защо няма негативни репутации?
Има. :D
И положителни, и отрицателни.
Дори има и титли - доста са забавни и ги харесваха, но при смяната с респонсив темата вече не се виждат.
Дори са разрешени рекламни писаници на търговци, стига да допринасят за форума: да са свързани с достатъчно текст, авторски - а не копи/пляс и/или голи линкове или телефони. Такива опити, макар и редки, просто не виждат бял свят.
За щастие, в моя форум няма напаст от флудъри - те си предпочитат фацето или фермер.бг. За 6 или 7 години, откакто е форума, съм изгонил само един човек.
И поради лоша настройка от мен на системата за форумна репутация, изгоненият успя да свали моята до отрицателна. Затова сега е толкова малка. :D
@Вискяр Градинаров , как така да се пише на шльокавица? Това ще ти е приятно ли. Как възприемаш хора в социалните мрежи от твоята националност да ти плескат съобщения и статуси с латиница? Не ми казвай, че намираш това за нормално?
А нормално ли е да се отворят десет теми с копи/пляс, например?
Дето ми изтри линк-билдинга. :p (да не се оплаква нандито, че само нея триеш)
Не разбирам защо се притесняваш повече, че някой ще му се зачервят бузите от колектива, от това, че форума се пълни с ниско качество.
Никаква логика няма да държиш повече на незнайни люде, отколкото на форума си.
Форума ви коства толкова много на двамата с Кула, а вие позволявате, че даже и приветствате, да ви плюят на сурата и труда.
 

Горе