За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Redrum каза за един, и не е сигурно дали е чист питбул
но това не е от голямо значение, най-вероятное прибран ако изглежда като такъв
а за популация е много малко вероятно - не може през това време да не го приберат..особено до като е бременна...
може би е изгубено или избягало...

на питбулите им е вродено всичко това и е лесно да станат професионални убийци - доста от собствениците на такива породи кучета злоупотребяват с тях и не разбират сериозността на това което правят...кучето не е виновно за поведението си и за това на какво е научено

А за моя НОК - да, момиче е
вече за втори път ще ражда...

Тя не е лоша към всички кучета, горе не доуточних - само към другите у дома - не дава те или аз да им се радвам
та се наложи да ги преместя на друго място и сега само тя е при мен..знам, че това не е най-правилното решение..но само това й е проблема...

На улицата не е давала признаци на ревност но и аз не съм й давал повод - нали не съм тръгнал да се занимавам с другите кучета :mrgreen:
оставям я тя да се занимава с тях а аз не им обръщам внимание :?

Нещо познато - ревност :) В къщи са идвали гости кучкари с кучетата си, и когато започна да ги галя, тя започва да ме гледа с черен поглед ту мен, ту кучето което галя :) Накрая се сърди, излиза от хола и отива в спалнята и се крие под леглото и не излиза. И дори когато си заминат гостите, да я викам - няма да дойде. Трябва да лягам на земята, да се просягам та да я издърпам :) На улицата наистина че по малко дават признаци на ревност, явно заради разнообразната заобикаляща среда. Веднъж си направих експеримент - имаше едно друго женско шотландско коли и аз започнах да го галя и гледах реакцията на мойта кучка и познай - моята гледа с черен поглед, и не чака много време, дойде и избута другата кучка и ми бута ръцете с муцуната си и нея да галя, да не остане и тя по назад. :) Само веднъж направих това, гледам да не си играя с чувствата на животното все пак :) А на малките кученца - дребни и вредни :lol: много не им обръщаше внимание, беше свикнала да играе само с големи кучета. Както казваше един от кучкарите - малките кученца, те не са кучета, това е декорация, те освен за базик и майтап за друго не стават, :lol: друго си е голямото куче, имаш другар до себе си, пазач. :) Така сме се смяли кучкарите, такива майтапи е имало че направо става цирк. :)

Хубаво е че я пускаш на разплод, полезно е. Аз вече патих от това че не можа да се заплоди и после ходене по мъките, че животоспасяващи операции, че разходи и какво ли не. Но и тя все не можеше да си хареса мъжкар, защо така и аз не можах да разбера.

Ударил си бинго че си взел немска овчарка - останах с впечатление че са много изпълнителни. До като шотландското коли е много своенравно куче, много своеволно и гледа да стане все на неговата работа. Значи науми ли си нещо - край, няма отказване до като не си постигне целта. Умни са колитата, но просто искат да става на тяхната, имат много твърдоглав характер и искат те да бъдат лидери дори на стопаните. Но няма нищо за чудене, аз си бях купил книги за колитата и четох че това са кучета наистина лидери, които са използвани за пазачи на цели стада овце, едър рогат добитък. Предмно пастирско куче, куче-водач.

А във Австралия колитата пък ги пускали да пазят стада като ги извеждат на паша и прибират без овчар, само една голяма глутница кучета колита и стадото, нямало овчар. Сутрин ги извеждат и привечер ги прибирали, като нямало нито едно загубено добиче от стадото. Всъщност не пускали овчар, защото в Австралия проблем създавало дивото куче динго, хиените и тигровия вълк, хиените са страхливи, но дингото е агресивно и нападателно, и създавало големи щети на скотовъдите. Австралийците избрали да пускат колита да пазят стадата, защото имат голяма дълга и гъста козина, и при свхатка врага не може да го захапе, козината на колитата освен че е дълга, изпускала нещо което дразни лигавицата, и просто няма как да го захапе, до като го захапе след секунди ще трябва да го пусне, до като в същото време колито довършва врага с дългата си остра захапка. Идеално пастирско куче - лидерси качества на пастир, дълга козина която предпазва от захапване, и дълга остра муцуна с ножицевидна захапка която му помага добре да се справя с врага. И аз искам да ме слуша, къде отивам и аз да се изказвам неподготвен на куче-пастир лидер, избрано да се бие с вълци и командващо цели стада... :)

Веднъж имах случай: бяхме с колата в едно село, ходихме да избираме селска къща на старо, и имаше стадо овце. Та нали уж е градска дама и никога беше виждала овце освен кучета. Не очаквах че така ще реагира: значи като видя овцете, буквално ме изостави, хукна към тях, а аз знам че имат кърлежи и може и бълхи, и викам, викам и да се върне, няма кой да ме чуе, остави ме и продължи да бяга към тях. Като отиде при стадото, започна да го обикаля в кръг на бързи прибежки. Прибягваше така известно време в радиус около стадото до като събере всички овце на едно място. Събра ги, и вървеше плътно до тях. Значи това си е просто инстинкт в тази порода - пастирския инстинкт да пази стадото, да го събере и да бъде лидер. Че ходих да си я прибера, а овчаря човека пък ми благодари че мойта му събрала овцете, спестила му малко труд, че ми даде 2 торби с гъби, той човека бил гъбар и носеше много гъби, и ме почерпи, даде ми и една голяма буца овче сирене, беше поне 2 кг.. :) Въпреки че ме беше страх, хапнах си ги гъбите същата вечер с вино и нямаше проблеми - явно човека наистина си е разбирал от занаята, а и сиренето ми хареса. :)
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Има доста породи в които човек няма как да не се влюби...
твоето Коли въпреки, че е своенравно по природа има страхотни качества, други имат нещо друго в плюс...
голямо разнообразие за всеки тип човек!
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Има доста породи в които човек няма как да не се влюби...
твоето Коли въпреки, че е своенравно по природа има страхотни качества, други имат нещо друго в плюс...
голямо разнообразие за всеки тип човек!

Да, това на колитата си им е вродено да са своенравни. Нормално - все пак е куче-лидер, пастирско куче, цели стада пази, предвидено е с вълци да се бие заради дългата си козина, поради което става трудно за ухапване, както и острата му муцунка с ножицевидна захапка. Разговарял съм с много други хора които също имат колита и казват че и техните колита са много своеволни. Имат наистина и много положителни страни - умни са, всичко разбират какво става около тях, поддават се на възпитание.

Между другото моята си отваряше вратите в къщи сама. :) Никога не съм я учил на това, просто сама си скача на дръжката на вратата и си я отваря и си ходи от стая в стая :) Имал съм случай зимата съм умирал от студ - събуждам се рано сутрин преди разсъмване не от будилник а от..... студ :lol: А тя госпожицата си отворила вратата на стаята ми до като съм спал, и се намърдала при мен, и я усещам зад гърба ми на леглото :) Усещам аз едно топло нещо опряно в гърба ми и чувам дишане :lol: Наистина че като се опре в теб много топли, като печка е, колитата дефоултната им телесна температура е +42 С понеже произхода им е от северна Шотландия, а там климата е суров, студен и влажен.

Дойде ли лятото - става като болна, нито яде, нито има желание да се движи, а само лежи на хладно където не е постлано с килим и много вода пие. Избягвам да я изкарвам по жегите, защото започва да се пени от устата и погледа и става като натровена. Не понасят жегите, и обратно зимата е в пълната си сила. :) Аз нищо против нямах това да си влиза в стаята и да се качва на леглото и на дивана, тя си е чистоплътна, ваксинирана, след всяко извеждане я мия и всичко, но зимата си удрях ключа на вратата, че посред нощ по някое време като заспа ще си отвори вратата, ще влезе и ще ми изстуди стаята и ще ми тракат зъбите :lol: Иначе по дефоулт си спеше в коридора до външната врата, като през деня е в стаята, аз ще съм на PC-то тя ще е под бюрото в краката ми, или на дивана до мен до като гледам TV, но стане ли 22:30 h като по часовник става и отива в коридора и ляга точно до външната врата. Само ако забравя да си заключа вратата на стаята по някое време тя ще влезе, и стаята ще се изстуди и аз замръзвам. :)
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?


Смех баце смех :lol: Те пак като не са подгонили Фандъкова пак добре :lol: Ама нищо чудно и някоя друга кучешка хапка да и хапне полата на Фандъкова че ще се прибере с изпокъсана пола :lol:
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Самоковска превъзходна :lol:
mahlenskata-mastia.jpg
 
От: От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?


Аз също съм заобикалял бездомни кучета и до сега никога не съм ударил каквото и да е куче. Не че ще си изцапам гумите, а просто съвестта ми не позволява. Заобикалял съм ги, спирал съм и съм ги изчаквал да минат - без значение дали е само едно куче или цяла глутница. Да - чакам ги търпеливо да минат, при положение че шофирам спортна кола и то подсилена. Не съм такъв човек че да мина през животното, вероятно защото съм гледал цели 15 години куче и знам какво е. Ако е карал по бавно, предполагам е нямало да се катурне. Но тъй като спирачния път е дълъг, единствения начин е да завие рязко и ето резултата.
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Кучета убиха 76-годишна жена

Кучетата ли са виновни или хората, които не се погрижват за тях? Все пак първите нямат разсъдък...
 
Re: От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Кучетата ли са виновни или хората, които не се погрижват за тях? Все пак първите нямат разсъдък...
Реално проблема е в хората. Както на тези, които ги хранят, така и на общините, която са позволили да си имаме по няколко глутници във всеки квартал, да не кажа квартали на градове. ;)
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Кучетата ли са виновни или хората, които не се погрижват за тях? Все пак първите нямат разсъдък...
Е да де, ама разни кривозащитни кучешки организации пречат да се погрижим за помиярите както си требе. Не за друго, а щото ще им секне паричния поток.
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

По лесно е вместо да се пребират кастрират убиват и прочие, всеки които се чувства застрашен да си купи кучегон и да му е мирна главата. Проблеми няма да има никакви, никога.
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Ако бяхме напълно нормална държава изобщо нямаше да има такива глутници с кучета. Ако бяхме средно нормална държава след тази случка властите щяха да организират хайка, която да изтреби цялата глутница. Понеже обаче сме сбъркана държава такива случаи ще има и занапред, а след този няма да се предприеме нищо.
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

По лесно е вместо да се пребират кастрират убиват и прочие, всеки които се чувства застрашен да си купи кучегон и да му е мирна главата. Проблеми няма да има никакви, никога.

Купи си ти. Хората искат спокойствие, а не да се разхождат по улиците с кучегон в ръка.
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

По лесно е вместо да се пребират кастрират убиват и прочие, всеки които се чувства застрашен да си купи кучегон и да му е мирна главата. Проблеми няма да има никакви, никога.

Имам, купих на жена ми. 70 лв. дадох. Знаеш ли обаче, че до старият ми дом има на свобода пуснати питбул и старфорширдски териер и на тия кучета кучегонът не работи. Преди време се притекох на помощ на едно сляпо момче, чието куче беше нападнато от мъжка немска овчарка. Той млатеше с бастуна, аз натискам кучегона, ама овчарката все едно беше на стероиди и не се трогна. Кучегонът не винаги работи, тогава кво правим? Сигурно трябва да си купя и самурайски меч?
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Това е единствения ефективен "кучегон":

wwbv4i.jpg


Кучетата се плашат като им гръмнеш с такова нещо (даже и да е с халосен патрон). Кучегоните със звукови вълни не действат винаги и понякога само настървяват кучето още повече.

Недостатъка на газовия пистолет е, че нямате право да влизате в заведения, ако носите такъв.
 
От: От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Точно този имам. Стрелях веднъж с него по помияри. Разбягаха се, като полудели, преди газът да стигне до тях. Чак смешно ми стана. Газът е акустичен, между другото.

Това е единствения ефективен "кучегон":

wwbv4i.jpg


Кучетата се плашат като им гръмнеш с такова нещо (даже и да е с халосен патрон). Кучегоните със звукови вълни не действат винаги и понякога само настървяват кучето още повече.

Недостатъка на газовия пистолет е, че нямате право да влизате в заведения, ако носите такъв.
 

Горе