За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Re: От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

ГЛЕДАТЕ ОТ ГРЕШНАТА СТРАНА НА НЕЩАТА...

Казвате виновни са кучетата...
Кажете ми според вас, въпреки усилията и приютите, те стават все повече?
някой от вас знае ли защо е така?
Знае се защо е така. Защото както тази, така и другата година определени фирми трябва да вземат общински поръчки за поддръжка на приютите, кастрация, ваксиниране и куп други процедури уж за справяне с нарастващата популация. Това трябва да се случва на практика и на теория, но в действителност всяка следващ година проблемите са много по-сериозни и не говорим само за непроменящия се брой, но и за нападателните им инстинкти.

Приютите и фирмите имат една единствена цел тук - да продължат да съществуват. Това е. Нали ако се справят с популацията им, както и с всичко, те спират да съществуват и няма лапачка. Кой би се отказал от това? :) Да не мислите, че проблема е толкова нерешим? Другите държави го нямат, ние го имаме. Нещо не е наред, и като цяло проблема пак е контролиран от пари и интереси, пък нека обясняват на народа колко е трудно да се справят с този проблем.
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Причината да има озверели глутници с кучета в градовете са няколко. На първо място кучетата не са виновни за това, че са там. Това е изцяло отговорност на хората. На моето село например няма нито едно бездомно куче, защото хората, които живеят там може и да са селяни, но имат достатъчно мозък, за да хранят само собствените си животни, а не безстопанствените. Когато няма храна, няма да има и кучета. Градските бездомни кучета са свирепи и съществуват защото хората от блоковете ги хранят и така ги карат да си пазят територията, от която идва храната и да се размножават.

Аз обичам животните, но поставям хората на първо място и смятам, че решението на проблема не може да е хуманно. Недопустимо е в градовете да има безстопанствени животни, които са хищници и са с големи размери като кучетата. Това е абсурдно. Всички кучета трябва да бъдат прибрани в приюти, да ги гледат една седмица и ако никой не осинови дадено куче и не поеме отговорност за него то трябва да бъде приспивано. Така се прави в белите държави и там нямат безстопанствени кучета. Бил съм в Америка, но бездомни кучета не видях изобщо. Спомням си, че веднъж видях котка и това беше. Иначе из градовете, включително и в централните им части е пълно с много катерици и зайчета, които създават страхотна атмосфера.
 
От: От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Решението е следното: изселват се кучетата в горите и планините. Така градовете и селата ще се изчистят, а горите ще се напълнят с дивеч за ловджийте, който дивеч в момента е оскъден (извън резерватите де)...
Я го обясни това, че ми избега логиката?
Да напълним горите с подивели кучета, за да има повече дивеч?
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Проблема с бездомните кучета са ...
ЦИГАНИТЕ...
"лампааааааааааааа"

циганитееее циганите... колкото и да избиват, приютяват и осиновяват кучета,
ДОКАТО ИМА ЦИГАНСКИ ГЕТА, ЩЕ ИМА БЕЗДОМНИ КУЧЕТА!
там няма кастрации, няма грижи, няма нищо... раждат се и се разпространяват, дори и до крак да избият кучетата - всички до крак, за 2 години - пак няма да си личи че е направено, защото ще плъзнат нови на мястото на старите...

така че, всичко е прах в очите, знае се къде е проблема, ама така е по лесно...
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Има решение. И то е ясно на всичко. И не знам защо употребяват думата "хуманно", когато се защитават интересите на животни, а не на хора ...
 
От: От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Я го обясни това, че ми избега логиката?
Да напълним горите с подивели кучета, за да има повече дивеч?

Въпреки че поста ми беше в кръга на шегата, не му липсва логика (поне според мен). Имам приятел ловджия, който постоянно се оплаква, че с всяка година все по-малко прасета отстрелвали и колко бедни на дивеч били горите ни в сравнение с тези в други държави. Също така имам и баба на село, на която поне 4 пъти се е случвало ловджии да й застрелят котката (тоест котките). От тук си правя извода, че ловджиите си търсят нещо, с което да си начешат крастата, както се казва, а пък хората от градовете си търсят някой да ги отърве от крастата (кучетата). И така стигам до "гениалната" идея с която двата проблема се елиминират взаимно. Освен това, отстрелването на животни в горите явно е прието за хуманно, а евтаназията на кучетата в приютите е, видиш ли, нехуманна.
 
То и тук съм чувал хората да си правят сафари с коли и кучета. :) Това не е бъзик, виждал съм го, но в крайните квартали. Ако няма храна, няма да има и кучета - проста логика. Но все се намира по една луда, откачена бабка, за която това е преживяване №1 за деня. И това си е във всеки блок, къща, кооперация. Просто уж добри и не знам си какво, ама седят и вкарват смут на хората. На мен лично не ми пука, като малък са ме хапали и от тогава съм го преживял като страх. А и те реално надушват страха и това ги кара да бъдат по-агресивни, донадъхва ги някакси.

Аз нямам нищо против тях, но с тях е кофти поради няколко причини:

1. Създават чувството, че живеем в гето и мизерия, като бедна държава от 3тия свят.
2. Плаши хората, които имат страх, както и малките деца. Може да предизвикат нервно разстройство при по-слаби психики.
3. Разнасят болести и паразити в и извън себе си.
4. Замърсяват - бутат кофи, дърпат боклуци по улицата, физиологични нужди.

Почти не се сещам за положителни неща, освен че:

1. Радват, като всяко едно живо същество.
2. Биха могли да пазят хората, към които са привързани.

Но ако искахме тези 2, реално сами щяхме да си вземем куче.
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Трябва избиване на сегашните и забрана на отглеждането на кучета за вбъдеще - само така може да се реши проблема трайно.

Само трябва да видим къде ще се поберат толкоз трупове - само в София са 40к викат. За цяла България... сигурно ще мине няколко милиона. С такъв километричен масов гроб даже може да ни вземат и у Гинеса. И трябва да се види как точно ще стане "приспиването" - с инжекции много скъпо за такава бройка.... С лопати, както правят сега по изолаторите - че ти отмалеят ръцете... Може би някакви газови камери.

Но проблема е че след геноцида ако има и домашни кучета пак до няколко години се връщаме на старото дередже - няма как да следиш кой ще си изхвърли кучето на улицата.
Затова втората стъпка - тотална забрана за отглеждане на кучета. Па който иска да гледа - да ходи по другите страни.
 
Не е нужно толкова превантивна мярка. И това с кастрацията и приютите работи, но фирмите нещо се дънят умишлено, за да могат всяка следваща година пак да бъдат изпълнители на общинските поръчки по "ограничаване" броя на бездомни кучета. И така кервана си върви.

Няма шанс, ама никакъв и горния сценарии да се даже и предложи, камоли приеме. Ще е винаги мизерийка и все така ще си цъкаме. Няма спасение. Просто това ще е винаги. Не искам да бъда лош пророк, но ако има такива случки като гореспоменатите, хората сами ще си "чистят" района от тях, пък нека организациите ги смятат за нехуманни. Не искам да се случи, но и в същото време бих разбрал някой баща с нахапано дете. Просто няма какво да му кажеш. Ония спящоте красавици от организациите и общината също не могат да кажат нищо. Щом се е стигнало до такава ситуация, значи те са виновни. Другото вече се поема от самите потърпевши.

Така, че ако те не искат това да се случва да се взимат в ръце. Те като родители знаят най-добре какви мисли идват след това. Давам за пример малките деца, защото са най-потенциални.
 
Re: От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Ма мене и друго ми направи гадно впечатление - значи в същия ден и сгазиха детето на пешеходната пътека (дето почти всяка седмица има такъв случай) - за него в новините - 2 минути отделиха. За дедото, къде ритал песовете и те му скочили - 40 мин... и обясняват пълни глупости, та раята сега да скочи да ги прави е такива като това горното. Поне да ги тровят хуманно бе, това изобщо не е някакъв изолиран случай - през ден има такова, дето ще ти се отще живота. Било "за назидание".... Нали направих грешката да се хвана с такъв сайт, та по цел ден ми пишат коментари да се хвалят, деба и сганта мръсна....

И ще ловат вещиците, дето ги хранели със сурово месо. И това за храненето някакъв експертин се изказа оня ден, че Фандъкова явно не се е консултирала преди да говори - че ако не били хранени от хора можело да е още по-зле. А те така си живеят с хората.

Ами гледаш кофти телевизия значи... аз като член на групата която не гледа БТВ след изопачаването на новините от катуница (май съм от малкото който си спазват заканата) гледам Нова и Он Еър

та по нова имаше репортаж от мястото на събитието имаше интервю с шофьора, имаше интервю с дядото който каза че се отскубнало детето, (детето е ударено с огледалто не с предницата да знаете така че смятам че наистина се отскубнало ...

имаше интервю с едно войниче което е оказало първа помощ на детето (карал е три коли по назад) имаше директна връзка от пирогов...

предлагам да не гледате бтв... за сметка на това нямаше репортаж за изядения професор само съобщиха с две изречения...
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

А и аз я спазвам заканата, даже още отпреди това като почна бунака Слави да ми плюе по Бойко :) По БНТ го гледах това.

Иначе аз имам едно предложение - понеже всяка седмица има такива инциденти и наистина умират хора - евтаназия за шофьора. Като приспят 3-4 така за месец... и по пътищата ще стане рай, сериозно. 3-4 евтаназии ще спаси стотици невинни животи годишно.
Е това е истински проблем, където умират маса хора и никой няма топките да вземе правилното решение.

Между другото с войника, дето спасил детето има много силно интервю - http://www.blitz.bg/news/article/135116 - обяснява как всички седели и гледали сеир отстрани....
 
Не е нужно толкова превантивна мярка. И това с кастрацията и приютите работи, но фирмите нещо се дънят умишлено, за да могат всяка следваща година пак да бъдат изпълнители на общинските поръчки по "ограничаване" броя на бездомни кучета. И така кервана си върви.

Няма шанс, ама никакъв и горния сценарии да се даже и предложи, камоли приеме. Ще е винаги мизерийка и все така ще си цъкаме. Няма спасение. Просто това ще е винаги. Не искам да бъда лош пророк, но ако има такива случки като гореспоменатите, хората сами ще си "чистят" района от тях, пък нека организациите ги смятат за нехуманни. Не искам да се случи, но и в същото време бих разбрал някой баща с нахапано дете. Просто няма какво да му кажеш. Ония спящоте красавици от организациите и общината също не могат да кажат нищо. Щом се е стигнало до такава ситуация, значи те са виновни. Другото вече се поема от самите потърпевши.

Така, че ако те не искат това да се случва да се взимат в ръце. Те като родители знаят най-добре какви мисли идват след това. Давам за пример малките деца, защото са най-потенциални.

Аз говоря като човек който е засегнат не можех да се прибирам вечер пеша защото маршрутите ми за прибиране до блока бяха блокирани от една такава хранена глутница... станала тереториална защото я хранят... и съм до детска градина... та си мисля въпрос на време е да имаме инцидент с някоя майка с дете... вечер само с кола или такси а уж не съм плашлив (бях но го преоодолях) и съм гледал почти всички епизоди на говорещия с кучета ама просто не става номера...

Иначе бях за известно време в едно 25 000 планиско градче (по малко са но толкова се води) няма нито бездомно куче хората живеят в къщи с дворове и кооперации има комплекс от блокове... нямат си екоравновесие ама никой не храни улични кучетата... (само в комплекса от 20 тина блока не съм разгледал как е но никъде другаде не видях)... та по този повод ми хрумна да ида да разгледам в Банкя има ли бездомни кучета там хората също живеят предимно в къщи с дворове и кооперации

Иначе Блинки братле София ще става все по голямо гето дори и държавата да дръпа напред ... колективните жилища са си за гетовизация (с малки изключения като Ню Йорк) богатите ще живеят в къщи с дворове в райони като Банкя (по добре е от сиемново драгалевци щото не си на северен склон на планина)
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

АГЕЙНС... идвам са сдържам да не те псувам червосвам, попържам и кълна...
ако беше някой по нов участник.... щеше да се излее много помия отгоре ти...

ОТКЪДЕ НА КЪДЕ ЩЕ ИЗБИВАШ КУЧЕТАТА ?

ТОВА ЛИ Е ПОЛИТИКАТА НА ТВОЯТА ПАРТИЯ?

ЩО РЕШИ ЧЕ ТАКА ЩЕ РЕШИШ ПРОБЛЕМА?

ЩО ИЗОБЩО МИСЛИТЕ ЧЕ КУЧЕТАТА СА ПРОБЛЕМА?


НЕ ЧЕТЕТЕ ЛИ КАКВО ВИ НАПИСАХ?
ПРОБЛЕМА НЕ Е В КУЧЕТАТА НАУЧЕТЕ СЕ ДА МИСЛИТЕ!!!
НЕ САМО ДА БЪЛНИКАТЕ СУРОВАТКАТА В ТИКВИТЕ СИ - МИСЛЕТЕ БЕ ЕЙ!!!

НЕ Е НАСОЧЕНО САМО КЪМ АГЕЙНС ТОВА А КЪМ ВСИЧКИ КОИТО ЧЕТЕТЕ!!!

ПРОБЛЕМА НЕ Е В КУЧЕТАТА - НЕ ВИ ПРЕЧАТ КУЧЕТАТА
ПРОБЛЕМА Е В ПОЛИТИКАТА И В ЦИГАНИЯТА!


Що вместо кучетата не избиете политиците и циганите и да видите как ще се реши проблема сам? а?
що ще избивате кучетата?

ей че няма една читава организация в българия мамицата им...

кака само путки и еснафи - дева и олигофренската държава!

СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Ало, май не си си изпил кафето. Точно така - проблемът е политиката, а кучетата са инструмента. Обаче има над 40 хиляди песа, кво предлагаш да се направят те, от самосебе си ли ще изчезнат бе? Сутринта ходих да ям баничка, 4 помияра ме гледаха жадно и ме следваха по петите, дееба и нахалните животни. Кво, с пистолет ли трябва да ходя по улицата, за да не ме изядат гладните помияри? Помиярите трябва да се приспят и да се спазва стриктно никой олигофрен да не развъжда кучета извън къщата си, дееба и сганта кучелюбива.
 
От: От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Ало, май не си си изпил кафето. Точно така - проблемът е политиката, а кучетата са инструмента. Обаче има над 40 хиляди песа, кво предлагаш да се направят те, от самосебе си ли ще изчезнат бе? Сутринта ходих да ям баничка, 4 помияра ме гледаха жадно и ме следваха по петите, дееба и нахалните животни. Кво, с пистолет ли трябва да ходя по улицата, за да не ме изядат гладните помияри? Помиярите трябва да се приспят и да се спазва стриктно никой олигофрен да не развъжда кучета извън къщата си, дееба и сганта кучелюбива.

И ХАПАХА ЛИ ТА МА?
КО ТИ НАПРАИХА КУЧЕТАТА?
УХАПАХА ЛИ ТЕ? КАКВО КАТО СА ТЕ СЛЕДВАЛИ?
ДАЙ ДА ИЗБИЕМ ПРОСЯЦИТЕ? А
ДАЙ ДА ГИ ИЗБИЕМ И ТЯХ И ЦИГАНИТЕ
ЩОТО МИ ПИСНА ВСЕКИ ДЕН ДА МЕ СЛЕДВАТ ЦИГАНИ И ДА МЕ ГЛЕДАТ ЖАЛНО!!!


МАЛОУМЕН ЛИ СИ РЕД?

ти знаеш ли каква е смъртността сред кучетата
ЗНАЕШ ЛИ БЕ?

МИСЛИШ ЛИ ЧЕ ИМА РАЗЛИКА ДАЛИ ЩЕ СЕ ИЗБИВАТ ИЛИ НЕ?
смъртноста е над 90%

ЗАЩО СТЕ ТАКИВА ТЪПИ КОНЕ С КАПАЦИ БЕ МАЙКА МУ СТАРА?

С КАКВИ БУКВИ ДА ТИ ГО НАПИША?
НЕ СА ТИ ЯВИНОВНИ КУЧЕТАТА!
А ЦИГАНИТЕ!!!!!!!!!!
Ц И Г А Н И Т Е !
РАЗБИРАТЕ ЛИ ?
ИЛИ ДА ВИ ГО НАБИЯ ОТЗАД С МАРГАРИН ЛИ КАК?

КУЧЕТАТА ИЗМИРАТ И БЕЗ ДА ГИ ИЗБИВТЕ, ОТ ГЛАД СТУД БОЛЕСТИ - КАТАСТРОФИ И ОТ ОЛИГОФРЕНИ КАТО ВАС КОИТО ГИ УБИВАТ .. ДЕРАТ ЖИВИ ТРОВЯТ И Т.Н.?

КОЙ ЗАСЛУЖАВА ДА УМРЕ А? КУЧЕТАТА ИЛИ ТЕЗИ КОИТО ГИ ДЕРАТ ЖИВИ ? Я ПОМИСЛИ?
КОЙ Е ПО ГОЛЕМИЯ ИЗРУД?



ТИ ЧЕТЕШ ЛИ ИЛИ НЕ КАЗАХ ТИ ЧЕ ОТ ИЗБИВАНЕ НЯМА ПОЛЗА ЩОТО СЛЕД ПО МАЛКО ОТ ДВЕ ГОДИНИ БРОЯТ ЩШЕ Е СЪЩИЯТ !
ДОКАТО НЕ ЗАБРАНЯТ НА ЦИГАНИТЕ ДА ИМАТ КУЧЕТА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ !

СТРОГИ ГЛОБИ И ДАБНЪЦИ ЗА ВСИЧКИ КУЧКАРИ !
ГЛОБА И ПРИНУДИТЕЛЕН ТРУД ЗА ВСЕКИ МАНГАЛ С КУЧЕ В ДВОРА МУ КОЕТО НЕ Е РЕГИСТРИРАНО И КАСТРИРАНО!

ПЪЛНИ СА ГЕТАТА С КУЧЕТА НЕКАСТРИРАНИ И СЕ
ЕБАТ КАТО ЗАЙЦИ!!!!!!!!!!!!
И ДА ИЗБИЕШ 200 =- НОВИ ТРИСТА ЩЕ ДОЙДАТ НА ТЯХНО МЯСТО
ОТ ЦИГАНСКИТЕ ГЕТА1
РЕШЕТЕ ПРОБЛЕМА С ЦИГАНИТЕ И ЩЕ РЕПИТЕ С КУЧЕТАТА
ОЛИГОФРЕНИ
НАУЧЕТЕ СЕ ДА МИСЛИТЕ ЧЕ МИ ИДЕ ДА ВИ ПШУСВАМ КАТО ЧЕТА ПОДОМНИ ГЛУПОСТИ НАПИСАНИ ТУК!

ТОЛКОВА ЛИ СТЕ ТЪПИ ВЕ?
НАЛИ УЖ СЕ ВОДИТЕ ИНТЕЛИГЕНТНИ ПАРЧЕТА? КАКВО МИСЛИТЕ С ГЪЗА СИ ДА МУ ... МАКЯТА...
 
От: От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Колко кучета виждаш които са по големи от 4-5 години ?
1 на 20

кучетата в едно котило от 8 родени я оцелее 1 до 3 годишна възраст я не.

измират от глад и болести точно като кучета
а колите и уродите ги довършват.


Нои няма как да намалее полпулацията при положение че в циганските махали кучетата раждат по 3 пъти на година.
И гладът ги кара да се пръсват из другите квартали.
Нали като убиеш старите кучки и ще им остане празен терена? кой мислиш ще дойде там котки? и тях да избием... дупка празна не остава..
за няколко месеца ще дойдат нови кучета!

мислете бе дева... не бъдете ЗЛОБНИ ЗАДНИЦИ!

ПРОБЛЕМА Е В ХОРАТА НЕ В КУЧЕТАТА!
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

За кучетата не ми дреме чак толкова, ама котките не барайте, че ше се караме сериозно....
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Да бе, измирали. В моя квартал мангали няма, но е пълно с кучета бе умник. И се развъждат. Има 3 глутници около мястото, където живея. Имам и кучегон (70 кинта дадох), но на някои агресивни помияри не им действа! Като не живееш в София, кво въобще се хабиш да пишеш?

п.п. Или живееше в София, все тая, нямаш реален поглед върху проблема, щото не слизаш от колата.
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

И аз мисля, че единственото решение на проблем е нехуманно - събиране на абсолютно всички кучета и евтанизирането им
след това страшно затегнат контрол, събиране на новоизлезналите, кастриране, глобяване на хората хранещи чужди (бездомни кучета) - това е г/д.
 

Горе