За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Re: От: Re: От: Re: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Напомняш ми една от основните причини да не харесвам кучета като цяло.
Плюс тва са ми налитали бездомни кучета.

Имало е само 2-3 кучета, към които съм бил привързан някога.

Чекай че май ше си сменя гражданската позиция с нещо от рода на: "Сритайте кучите им гъзове!"...

И ние сме природозащитници ама защитаваме котките и тяхното право на живот :)

Или котките нямат право да бъдат защитавани и трябва свободно да ги разкъсват кучета пред очите на деца и кучеата убиици който разкъсат живи котки на котки да си бъдат оставени да шават на свобода :shock:
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

harkon мисли бе човек, не ми влизай в безсмислени спорове, кой бил грамотен и кой не, а си използвай гънката мозък за нещо по-полезно!

Спирам да обсъждам темата, щото смисъл няма.
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Dog Apocalypse!

Хора, под кучешка обсада сме. :-o
Въоръжавайте се, разделяме се на взводове, и излазяме на улицата...
Революция! :twisted:

За свободатааааааа!!!

ПС: Имам редкия талант да слагам край на коя да е тема без да я заключвам.
 
Последно редактирано:
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Някой от вас виждал ли е как бездомни кучета събарят на земята малко дете (5-6 годишно момиченце)???
Аз да и едва го отървахме!!! :( Повече нищо няма да кажа, само помислете над това, което ви написах...
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Като сте тръгнали да спасявате човешки животи може да се присъедините към останалите - около Плиска вече са разхвърляли кренвирши със стрихин и 1 куче и 2 котета вече са в един по-хубав свят.
Така се прави, не като вас само да давате акъл по форумите - айде захващайте се.
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Когато става въпрос за истински каузи и човешки животи си седите вкъщи (щото "нямало какво да се направи"), ама като трябва да се трепат беззащитни животинки сте първи на опашката. Измет гадна. Псувайте ме колко щете, мене ми се повръща от такива като вас. Айде успех в живота.
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Откъде знаеш кой какво прави при условие, че не се познаваме? Айде стига сме избивали кучета собственоръчно, да се надяваме, че кучкарите ще си свършат работата и все повече помияри ще се преселват хуманно във Вечните ловни полета.
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

На зло куче - зъл прът, на безхаберен чиновник - също

Има една истина - който и да седне на най-високия стол на „Московска" 33, два проблема на столичния мегаполис ще продължат да тровят нервите на неговите избиратели - дупките и кучетата.

Защото за едни това са сериозни дефекти в управлението на града, но за други доходен бизнес. Защото и в двата случая през тях изтичат стотици хиляди от данъците на софиянци.

Че кучетата и дупките са неизтребими показа дори кметският мандат на решителя на всички земни и неземни проблеми Бойко Борисов...

За кучешката сага на столичния град обикновено се сещаме при поредната трагедия след среща на подивелите четириноги и техния най-добър приятел човека. През останалото време през спешните кабинети минават стотици оставащи анонимни нахапани.

Общинари и екоравновесци обаче чинно отчитат колко кучета са заловени, кастрирани, социализирани (?) и върнати на улицата.

Природозащитници - за които правата на помиярите явно са по-висша ценност от правата на децата - се упражняват по темата за хуманното отношение към животинския вид Canis lupus familiaris в градска среда.
Което в техните очи се изразява в „грижа" за безстопанствените безпородни твари: редовно изсипване на купища помия, кокали и други кулинарни екстри до кофи и по квартални градинки, строеж на „защитени жилища" за любимците по входове на блокове, край огради на училища и детски градинки и прочие кучеугодни жестове.
И кански реват, когато някой спомене народната мъдрост: на зло куче - зъл прът.

В същото време:

„Екоравновесие" гълта парите на данъкоплатеца.
Кучелюбиви НПО прибират едни пари по едни програми, „осиновяват" по стотина екземпляра и им връщат загубената свобода на улицата.
Истинските нормални любители на тези прекрасни животни си ги държат по домовете, полагат грижи за тях, плащат им данъка, събират им изпражненията по парковете.
Децата заобикалят на метри глутниците на път за училище. Майки се страхуват да пуснат отрочетата си на минираните от кучешки фъшкии пясъчници.
Държавата всяка година дава хиляди за животоспасяващи операции на пострадали от агресивни животни.
А уличните псета - защитени от общинско и държавно безхаберие и криворазбран хуманизъм (идва от човек, а не от куче, между другото) - си лаят и хапят.

Защото годините безплодни опити да се намери решение на проблема се оказват ялови като кастрирана кучка. Безконечното ловене и кастриране не само не намали популацията на бездомните четириноги в София и инцидентите с нейните представители, но като че ли доведе до ескалация.

Защото - както е видно - кучетата изобщо не гледат на човека като на обект на сексуални желания, а по-скоро като на част от хранителната верига. В която, за жалост, те са по-висшия представител. Защото - нищо не е изключено - за запазване на финансовото, а не екоравновесие, някои екземпляри се връщат на улицата, без да се лишат от половата си мощ и продължават да се плодят. За да може отново и отново да бъдат ловени и обработвани.

И някой ги преразпределя в друг животински вид: дойна крава. Всъщност най-смехотворното твърдение е, че на улицата се връщат само „социализирани" екземпляри. Висша форма на удоволствие от общуването е да те яде социализиран помияр!

Може би е крайно време за една радикална промяна в законодателството за защита на животните. Така че едновременно със закрилата на техните права, да се гарантира и мирното им съвместно съществуване с човешкия вид. Сиреч - който иска куче: да си го гледа в къщи при спазване на съответните правила.

Всички останали свободно ловуващи индидивиди да се приберат от улиците и ако в определен срок не бъдат потърсени от собственик - ако са загубени, или осиновител (не от гореспоменатите) - да се евтаназират.

Звучи като: няма куче - няма проблем? Нека обичащите кучета и безразличните към хората го обяснят на проф. Ботьо Тачков и на останалите, усетили върху себе си любовта на най-добрия си социализиран приятел.

И още, наред с популацията на уличните помияри в столицата, е крайно време да се намали драстично чиновническата такава. Защото докато гнойните язви на София са щедра хранилка за кохорта предприемчиви служители на заплата - средства за тяхното лекуване няма да се търсят. Че кой има интерес са си подритва паничката.

Дотогава можем да се замислим, дали на герба на града ни да не сложим една дупка и преформулираме девиза: „Расте и не изчезва".

И дали да не сменим совата от ръката на статуята на Света София в центъра с легнал в краката й пес - порода неизвестна.

:clap: :clap:
:clap:
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Всички останали свободно ловуващи индидивиди да се приберат от улиците и ако в определен срок не бъдат потърсени от собственик - ако са загубени, или осиновител (не от гореспоменатите) - да се евтаназират.

Ами преди това да ги съберем в една голяма клетка и да пуснем при тях dmmcs, за да спестим малко държавни разходи по изхранването им, и да удължим срока до евтаназията (по хуманни причини). :mrgreen:
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Споровете са излишни. Природата е създадена така, че по-силният да побеждава. Малко са хората, които не обичат животните, но са малко хората, които обичат агресивни и опасни животни. Най-правилната гражданска позиция е 'За сигурността на гражданите' ,а не 'За сигурността на кучетата' , както се опитват да пропагандират някои хора.
А и бездомните кучета не са резултат от източване на общински бюджети. Работата е там, че вместо да се хранят тия кучета, могат да се хранят бездомни хора, например. Защо не? Някой от кучелюбците помислил ли е този вариант - да се хранят бездомни ХОРА вместо КУЧЕТА? Като ще имаме гражданска позиция, нека тя да е в полза на гражданите, сиреч, хората.
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

тоя боклук фандъкова няма как да се справи с нищо, докато не се махнат герб, проблема ще си остава, че те тия от герб 3 години минаха, нищо не направиха с кучетата, тоя боклук фандъкова щеше да се справя за 1 година, поредното усиране, хич да не чувам, че правителството е адекватно по такива теми.
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Редрум има и други доходоносни ниши които Герберчетата добре експлоатират не са само дупките и кучетата.
Чистотата - Преди години когато Чистота беше общинска фирма събирането на боклука струваше 10 милиона на година - след това го дадоха на концесия за 20 милона на частни фирми и в продължение на няколко години цифрата набъбна до мисля вече над 100 милиона.

Бюджета на СО сега е 1 300 000 000лв - Този Бюджет е сходен с този на Старстбург - Сами си направете сметка как се краде в СО която от 7години се управлява от ГЕРБ - За това време са похарчили почти 10 милиарда бюджет - И после се чудите що е на такъв хал държавата
 
От: Re: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Днес е починал професора нахапан от глутницата кучета. Кофти работа. :(

Тъкмо това щях да пиша и аз. И сега следва култовия въпрос :
Кучелюбци... И ся к'во прайм?
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Да почива в мир дядото, много тъжно.
 
Мда, и от някакви други статии чета, че са пуснали глутницата, която била хапала човека. Нищо не стават от тези и от природозащитниците. Но възмездие има за всичко. Аз не се притеснявам, че някои няма да останат безнаказани. Това са онези откачени изперкали баби, които ги хранят и развъждат. Нямам нищо против животните, но ако ще имаш, си е твое, а не да развъждаш пумиари и болести. Да не говорим, че някои хапят.

Нищо и тази година "ще ги кастрират" и до година пак и така да текат парите в една посока. А те да си се размножават.
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Ще вкарат евтаназията, няма начин
 
Re: От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Ще вкарат евтаназията, няма начин
Дай боже. Знам, че е кой знае колко нехуманно, кое в наши дни е вече хуманно - цените ли, кучетата дето ни ядат ли, изродите, които крадат от държавата. А природозащитниците да си ги гледат по домовете, ако толкова са примрели за тези песове. Писна ми некви грин изроди да ми обясняват глупости и да правят безсмислени протести.

По-добре да стане по културен начин, защото като ги знам тук хората, като вземат нещата в свои ръце, ще стане много грозно.

Аз съм много запален по темата, защото съм бил свидетел как кучета нападат малки деца. Но навремената намеса помогна. Сега като се замисля, като малък нямаше толкова пумиари, не знам защо уж с кастрация и не знам си какво, а те растат като бройка. Що за фирми работят по това, що за бюджети се отпускат, що за пари се крадат толкова нагло.
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

+1 на твоето, че бързам :) Нехуманно е да ги оставяме да ядат хора. Това е нехуманно!
 

Горе