За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Референдум ли пуснаха, какво стана, че почнахте да търсите решение на проблема? :rolleyes:
Верно ли мислите, че каквото си обсъждаме тука, има някакво значение, че аха да са избийте?!

Успокойте се, пийте една биричка, и му ударете по 1 следобедна дремка :) .
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Кво да ви кажа, не съм предполагал, че негативното отношение към България е наистина основателно. От мненията в тази тема ясно се вижда какво е български манталитет и българска простотия. Бил съм в други европиейски държави, срещал съм се с много хора и винаги съм се чудил от къде идва негативното мнение за нас. За света ние сме такива, каквито са цигатите за нас!!!!! Разберете виновните са самите хора, а не животните, виновни са държавни служители, а не гражданите!!!! Къде е морала у вас, къде е гражданската ви отговорност, къде е човешкото! Няма ги нали... Кажете ми тогава защо се оплаквате, че живеем в сбъркана държава, като сбърканите сте самите вие. България се гордее с малко неща пред света, но се срамува от много! Гордее се с миналото си, но се срамува от настоящето си, а настоящето сте самите вие! Подкрепяйки евтаназията вие очерняте името на България, вие сте страм в човешката история. 40 000 бездомни кучета в София, 40 000 ефтанизирани кучета = масови гробове!

Аз не съм садист и никога не бих посегнал на животно без причина, но според мен ти приятелю и останалите, които разсъждават като теб, имате сбъркано мислене (и не защото си против евтаназията на кучетата). Казваш 40 000 евтанизирани кучета = масови гробове? Срам за България и т.н. А знаеш ли колко прасета, кокошки, патки и други видове добитък умират всеки ден (и не само в България)? Каква е разликата и по какво един живот се различава от друг? По това, че за кученцата има клипчета как си въртят опашките и радват хорицата, за разлика от прасетата, които са грозни и миришат? Ти Бог ли си, за да решаваш, че дадено животно заслужава да живее повече от друго? Защо няма протести за убийствата на добитък? Защо по новините всеки ден не съобщават: "Днес изклаха 50 000 прасета, 80 000 кокошки и 20 000 крави", а дрънкат редовно за евентуална евтаназия на кучета? Кучето било най-добрия приятел на човека? Да, моето куче може и да ми е най-добрия приятел, но не и глутницата бездомни песове, готови да ме разкъсат. Така както Иван може да ми е най-добрия приятел, но психопата Драган, който изнасилва малки момиченца, не ми е.

Бараме се за големи природозащитници, а в същото време нагъваме кибапчета и кювтета...

Виж тая баба, добре ли е, а? - http://vbox7.com/play:6322f7fb&al=2&vid=357827

Няма смисъл от подобни репортажи. Масата хора са прости и осъзнават сериозността на дадено нещо, само когато са преки свидетели на него. Въображението не им е достатъчно развито, за да си представят какво точно се е случило, само по нещо, което чуват. Виж ако даваха как кучетата наобикалят бабата и започват да я разкъсват, щяха да осъзнаят колко сериозен всъщност е проблемът. Като в клипа от Русия. Въпреки, че не се стигна до сериозни последствия, ми се обърна корема и ми идваше да пребия песовете.
 
От: От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Масата хора са прости и осъзнават сериозността на дадено нещо, само когато са преки свидетели на него.

Всеки ден умират по 3ма души в катастрови, всяка седмица по един на пешеходна пътека, а вие твърдите, че проблема с кучетата е сериозен.
Щом ви е грижа за хората по-добре мислете решение на проблема със стотиците загинали месечно. Аз ви го казах - евтаназия на 2-3ма, дето газят на пешеходни пътеки - е това ще спаси стотици животи годишно. Проблема с кучетата би предотвратил 2-3 нахапвания годишно.
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

redrum вадиш изразите от контекста на целия пост. Пояснявам:
1 Основната причина за бездомните къчета и цялата ситуация в България е "български манталитет и българска простотия". Известо време съм живял в друга държава и мога да направя сравнение между манталитета на българите и в случая манталитета на англичаните. Разликата е толкова огромна, че хора които не са били в друга развита европейска дъжава няма как да знаят. За жалост този манталитет не се гради за ден-два и за това вече повече от 20 години "демокрация" и някаква пазарна икономика сме на това положение.
2 "сбърканите сте самите вие" - цялото изречение е "Кажете ми тогава защо се оплаквате, че живеем в сбъркана държава, като сбърканите сте самите вие" Redrum разбери че проблема с бездомните кучета както и всички останали останали проблеми в страната са в следствие на този "български манталитет". Повтарям за пореден път - бедомни кучета по улиците не трябва да има, но начина не е в създаване на масов гроб! Нека не петним повече името на България и да не правим неща, от които ще се срамуваме след време.

"Жалко е, че не можеш да осъзнаееш едно елементарно нещо. Днес кучетата са 40 000, след 5 години ще са 80 000, а след 10 сигурно над 100 000."

Пропускаш нещо мн важно, което вече съм писал:

"Ще се повторя за поред път, проблема не е в закона, а в прилагането му. Замислил ли си се къде в действителност отиват тези пари и как така въпреки всичко вместо да намалят бездомните кучета се увеличават? Работата е там, че липсва ефективен контрол върху разпределението на средствата и изпълнението на задълженията, в следствие на което парите се източват, а не се използват по предназначение."
 
От: От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Всеки ден умират по 3ма души в катастрови, всяка седмица по един на пешеходна пътека, а вие твърдите, че проблема с кучетата е сериозен.
Щом ви е грижа за хората по-добре мислете решение на проблема със стотиците загинали месечно. Аз ви го казах - евтаназия на 2-3ма, дето газят на пешеходни пътеки - е това ще спаси стотици животи годишно. Проблема с кучетата би предотвратил 2-3 нахапвания годишно.

Никъде не твърдя, че проблемът с кучетата е сериозен. Точно обратното. Не виждам защо се вдига толкова шум за евентуална евтаназия, при положение, че на ден хората избиват (умишлено) милиони животни от други биологични видове. Това, което е сериозно, са отделните нападения и разкъсвания на хора, което човек може да го осъзнае само ако го види как става, но не и като прочете някъде, или чуе по новините.

Проблемът с катастрофите е съвсем различно нещо, което за съжаление няма решение. Инцидентите могат да се намалят, но не и да се спрат, докато проблемът с кучетата може да бъде решен. Всъщност, не виждам защо двата проблема трябва да се сравняват и едното да е за сметка на другото.
 
Re: От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Видях мнение в което се пише че куче което скача на хора явно е ритано от хора... това е толкова вярно

колкото че куче което гони коли е било блъскано от кола
куче което гони мотори е било блъксано от мотор
куче което гони велосипедисти е блъскано от велосипедист=>
куче което гони коли, велосипедисти и мотористи е блъскано от кола, мотор и колело... куче терминатор

забравих куче което гони зайци явно е било хапано от заек сигурно като малко...

от нас гледам как кучета вечер на глутница се опитват да хванат котки и от време на време успяват с някое малко котенце,, обикновенно ги виждам разкъсани трупчета това нормално ли е?

кучето е теротирално животно... маркира си територията като се храни до някой блок това е негова територия каквото му мине през територията е спърнеик или зплаха... камоли да живеят до пътека по която минават хора и някоя лелека от блока да им хвърли храна и някой човек да мине без да знае докато ядът...
 
От: От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Проблемът с катастрофите е съвсем различно нещо, което за съжаление няма решение.

Що да няма? Има, ама на никой не му стиска. Мислиш, че ако въведат смъртното наказание за убийство на пешеходна пътека няма да има ефект ли? Охоооооо
След 3тата евтаназия ще станат като агънца. В най-лошия случай ефекта ще е стотици спасени животи годишно. Срещу 2-3 на убийци. Струва ли си? Естествено че си струва, ама не ви стиска.

Тука сте готови да правите джихад, че сте много загрижени за живота на хората, обаче колко от вас излезнаха на протеста на майките за условните присъди по пешеходните пътеки? Нито един предполагам. Решение естествено че има и те натискаха за него, ама не получиха подкрепа - няколко десетки души, предимно приятели на убитите.
 
В София няма 40 000 кучета осъзнайте се малко опитват се да ни излъжат

няма да дам списък на кварталите щото са с различен размер ще дам на общините та 19 общини съставени от по няколко по малки квартали

1. Средец
2. Красно село
3. Възраждане
4. Оборище
5. Сердика
6. Подуяне
7. Слатина
8. Изгрев
9. Лозенец
10. Триадица
11. Красна поляна
12. Илинден
13. Надежда
15. Младост
16. Студентски
19. Люлин

това прави по 2000 бездомни кучета на община... познавам две от общините добре доста се въртя да кажем че в тях да има 100-200 кучета максимум това означава че в някоя друга община съставена от няколко квартала има към 5700 кучета което не е сериозно....

просото ни лъжат и не искат да се справят с проблема
 
От: Re: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

просото ни лъжат и не искат да се справят с проблема

От кога се опитвам да обясня, че "липсва ефективен контрол върху разпределението на средствата и изпълнението на задълженията, в следствие на което парите се източват, а не се използват по предназначение" и зад всичко стоят чисто икономически интерси.
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Къде е морала у вас, къде е гражданската ви отговорност, къде е човешкото!

Кажете ми тогава защо се оплаквате, че живеем в сбъркана държава, като сбърканите сте самите вие. България се гордее с малко неща пред света, но се срамува от много! Гордее се с миналото си, но се срамува от настоящето си, а настоящето сте самите вие! Подкрепяйки евтаназията вие очерняте името на България, вие сте страм в човешката история. 40 000 бездомни кучета в София, 40 000 ефтанизирани кучета = масови гробове!

Да ти пикая на гражданската отговорност. Сбърканият си ти, малоумник.

[video=youtube;zNFXcCLYpSo]http://www.youtube.com/watch?v=zNFXcCLYpSo[/video]
 
Re: От: Re: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

От кога се опитвам да обясня, че "липсва ефективен контрол върху разпределението на средствата и изпълнението на задълженията, в следствие на което парите се източват, а не се използват по предназначение" и зад всичко стоят чисто икономически интерси.

а за кучетата който разкъсват котенца какво мислиш ? трябва ли да бъдат оставяни свободно да си шават и да разкъсват други животинки ? или трябва да бъдат евтанизирани ?

какво са им направили котенцата че ги разкъсват ?
 
От: От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Що да няма? Има, ама на никой не му стиска. Мислиш, че ако въведат смъртното наказание за убийство на пешеходна пътека няма да има ефект ли? Охоооооо
След 3тата евтаназия ще станат като агънца. В най-лошия случай ефекта ще е стотици спасени животи годишно. Срещу 2-3 на убийци. Струва ли си? Естествено че си струва, ама не ви стиска.

Остави България, кажи ми една страна, в която не стават катастрофи (освен Ватикана де, но и за там не съм сигурен)? Разбира се, че специално за България може да се желае много в тая насока: по-строги наказания, по-добри пътища, по-добро шофъорско обучение ако щеш и т.н. Но каквото и да се направи, нещата могат да се подобрят, но не и да се предотвратят всички бъдещи катастрофи. Дори и със смъртното наказание, което предлагаш. Никой човек не тръгва на път с идеята, че днес ще убие някой на пътя, но видиш ли евентуална смъртна присъда би му промени решението. Много катастрофи стават от човешка грешка, невнимание, авария на превозното средство и т.н. Неща, които няма как да предотвратиш. Човекът не е машина и е нормално да прави грешки. Единственият начин е в далечното бъдеще да измислят превозни средства, които се управляват сами по предварително зададени координати и човека се премахне напълно като шофъор.
 
От: Re: От: Re: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

какво са им направили котенцата че ги разкъсват ?

Нищо. Просто се намират на по-долно ниво в хранителната пирамида.
 
аз чакам dmmcs да обясни :) как е нормално и как тези кучета вместо да бъдат евтанизирани трябва да бъдат осатвени да разкъсват котки свободно и това няма да е въобще травмираща гледка за децата му да гледат как глутницата разкъсва котка, и как тези кучета не са жестоки и трябва да си шават насам натам... щото ше е срам и позор за България
 
От: Re: От: Re: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

а за кучетата който разкъсват котенца какво мислиш ? трябва ли да бъдат оставяни свободно да си шават и да разкъсват други животинки ? или трябва да бъдат евтанизирани ?

какво са им направили котенцата че ги разкъсват ?
Напомняш ми една от основните причини да не харесвам кучета като цяло.
Плюс тва са ми налитали бездомни кучета.

Имало е само 2-3 кучета, към които съм бил привързан някога.

Чекай че май ше си сменя гражданската позиция с нещо от рода на: "Сритайте кучите им гъзове!"...
 
От: От: От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Остави България, кажи ми една страна, в която не стават катастрофи (освен Ватикана де, но и за там не съм сигурен)? Разбира се, че специално за България може да се желае много в тая насока: по-строги наказания, по-добри пътища, по-добро шофъорско обучение ако щеш и т.н. Но каквото и да се направи, нещата могат да се подобрят, но не и да се предотвратят всички бъдещи катастрофи. Дори и със смъртното наказание, което предлагаш. Никой човек не тръгва на път с идеята, че днес ще убие някой на пътя, но видиш ли евентуална смъртна присъда би му промени решението. Много катастрофи стават от човешка грешка, невнимание, авария на превозното средство и т.н. Неща, които няма как да предотвратиш. Човекът не е машина и е нормално да прави грешки. Единственият начин е в далечното бъдеще да измислят превозни средства, които се управляват сами по предварително зададени координати и човека се премахне напълно като шофъор.

Глупости на търкалета. Смъртността тука е десетки пъти по-висока от който и да е друг европейски град. Не защото тука късмета е по-малко, а заради липса на дисциплина. Нищо друго. Същите тия като излезнат в съседна Гърция стават като агънца, защото там за неспиране на пешеходна пътека свалят номера и 300 евро глоба. И няма мърдане, да минеш с рушвет.

Тоест причината за убийствата на пътя е само и единствено липса на достатъчно строги наказания. Ако се въведат солени глоби, пак ще отнеме няколко години, докато се изправи манталитета -> няколко стотин загубени живота дотогава. Със смъртно наказание за по-тежките случай ефекта ще е почти мигновен. След това вече като е поизправен манталитета може да се смали на глоби и затвор.

Най-малкото поне можеше да подкрепите протеста на майките, щото там наистина става въпрос за човешки животи. И то много.
Иначе излиза, че не ви е чак толкова грижа за хората, а просто много мразите кучета.
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

harkon чети внимателно вместо да се изказваш не подготвен! "Малоумник"може да наричаш само себе си, щот след толкова пояснения не разбра, че проблема с бездомните кучета е умишлено създаден за източване на общинския бюджет! Никъде не съм писал, че трябва да има бездомни кучета по улиците, даже напротив! И за пореден път подобни клипове нямаше да има, ако парите бяха използване по предназначение!

coolice никъде не съм казал, че кучетата имат място на улицата, даже напров. За ситуацията са виновни чисто икономически интерси и липсата на контрол и докато хората не го осъзнаят проблема няма да се реши.
 
От: Re: От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

Видях мнение в което се пише че куче което скача на хора явно е ритано от хора... това е толкова вярно

колкото че куче което гони коли е било блъскано от кола
куче което гони мотори е било блъксано от мотор
куче което гони велосипедисти е блъскано от велосипедист=>
куче което гони коли, велосипедисти и мотористи е блъскано от кола, мотор и колело... куче терминатор

Това е още един промиващ мозъците аргумент на"природозащитниците". Кучетата правят това, защото така ги карат инстинктите. Човекът не прави кучето диво, а точно обратното - опитомява го! Няма такова нещо като диво и домашно животно. Има опитомено и неопитомено. Така както можеш да си опитомиш лъв, така можеш да подивиш и куче. Оставете едно котило да израсне в планината без никакъв допир с хората и след 2-3 години отидете и се опитайте да ги погалите и да видим, като не са били ритани от хора, блъскани от коли или газени от велосипеди, дали ще ви се израдват!
 
От: За бездомните кучета - има ли решение този проблем?

harkon чети внимателно вместо да се изказваш не подготвен! "Малоумник"може да наричаш само себе си, щот след толкова пояснения не разбра, че проблема с бездомните кучета е умишлено създаден за източване на общинския бюджет!
Неподготвен неграмотнико, родилното отделение е точило напразно общинския бюджет, когато си се раждал.
 

Горе