Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

да то ако ставаше тей :D:D направих го по този начин http://pcandweb.com/tutorials/how-to-create-page-peel-advertisement-wordpress.html ама не се показва :D Иначе мечтая да съм само жив и здрав,семейството ми и приятелите ми също да са така.Всичко друго ще го направя как треа :)
 
От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

Бих искал да живея в къща с форма на горска хижа с градина с цветя, която да е далеч от града, далече от клюкарски комшии бабички и дядовци които по цял ден киснат на пейките, а те са цементирани в плочките само на 2 м. от самия ни вход всъщност колкото да може хората да влизат и излизат от входа, а от двете страни на входа има по 6 пейки и са разположени една срещу друга в стил крепостни стражи, и броят всяка моя крачка, кой ден с какво съм бил облечен, броят всяко влизане и излизане от входа, говорят по мой адрес коя мадама водих вчера в къщи, и коя мадама водя днес в къщи, знаят ми графика на влизане и излизане, и др. глупости. Къщата да не е на повече от 20 км от града - все пак и на работа ходя, от време на време ще искам да отида и до МОЛ-а да си напълня колата с провизии, но да е близо до море или планина, с градина в която да поливам цветя и от време на време да седна на верандата да наблюдавам цветята, и да им се радвам, средно-голям басейн ако не съм близо до морето, понеже обичам да плувам, без значение колко стаи ще има и колко ще са големи, тъй като съм свикнал до леглото ми да са двете големи бюра с 2 потребителски PC компютъра и двата ми сървъра, ( общо 4 PC-та ) и не ми и пречат, даже ми е по удобно така направо като стана от леглото и съм вече седнал на бюрото с PC-тата и си оправям това което трябва, и обратно - от компютъра направо се гмурвам в леглото, един гараж със горски стар раздрънкан джип, който има доста навъртяни км, и да ходя с него в гората да си почивам да избягам от реалността, не искам луксозна и скъпа кола да се чудя как да я опазя да не я одраскам някъде или някой пиян да не ме блъсне, и да се набивам в очите на крадците... такъв джип високопроходим пригоден за неравни терени с голям багажник ми върши идеална работа, и да имам повече свободно време да ходя на излет в планината, защото там се зареждам с положителна енергия.

Ако няма такъв вариант, другия начин е, пак да живея в апартамент както сега, но да е в комплекс с ограничен достъп от затворен тип комплекси, както каза Blinky - да няма баби и дядовци които са залепнали за пейките и да те следят като някои докладчици от ДС, истерично крещящи деца, всичките ми комшии да са млади като мен и да обичат купоните и високата музика, а не като пусна музика, и дори до средата не съм увеличил звука ( 35-40 % мощност ) и то преди вечерния час, и онзи дърт комплексар под мен дето живее да ми чука по тръбите и да се заканва да ми вика ченгета и да ме клади на комисията по етажната собственост... Финанси - не бих искал да съм очебиещо богат, и да стигна до там че да ме вардят лични гардове, а да се разхождам свободно както всички останали, да имам 2-3 банкови сметки зад гърба си, които да не са прекалено космически цифри, но да са прилични, и ако закъсам тогава да се обръщам към тях, и колкото да си посрещам нуждите. Мисля че това е ми е достатъчно. :)
 
Последно редактирано:
От: От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

ЛЕК РАЗБОР НА НАПИСАНОТО ОТ ТЕБ :)

Бих искал да живея в къща с форма на горска хижа с градина с цветя, която да е далеч от града,

И като ти писне след 3 месеца, какво правим ?

на влизаговорят по мой адрес коя мадама водих вчера в къщи, и коя мадама водя днес в къщи, знаят ми графика не и излизане, и др. глупости.

супер... обаче като отидеш във вилата... колко мадами ще дойдат... няма да има кой да ти прави график.. но то и няма да има на какво да се прави график...


от време на време ще искам да отида и до МОЛ-а да си напълня колата с провизии
явно не ти се налага да пазаруваш често и да зареждаш с провизии :)
Аз бих отишъл да кажем в темпо вместо в мола за да ЗАРЕДЯ ПРОВИЗИИ

но да е близо до море или планина,
оххх за да е близо до море и планина и да е на 20 километра от град в който има мол....
караш ме да се потя от напъни :)
знам такива места, но не са нищо особенно...

с градина в която да поливам цветя
тая градина иска поддържане, копанйе садение и плевение ... да не забравяме поливането и торенето...
отделен въпрос че цветята ще ги гледаш няколко седмици :)
бодни си доматки и краставици... поне ще ти е харно на душата че ще береш плодовете на труда си )

и от време на време да седна на верандата да наблюдавам цветята, и да им се радвам
ту хубаво да поседнеш... на верандата... ама покрай градината и поливането...
комари, мухи, оси, пчели и прочие напаст...
вечерно време не трябва да светваш пък...
абе не е баш както си го мислиш :)

средно-голям басейн ако не съм близо до морето, понеже обичам да плувам
Хубаво това с басейна... ама той иска поддръжка... ти знаеш ли че ако не се поддържа след третия ден водата позеленява... почва да става хлъзгава? и гадна... а и малко са месеците в които да го ползваш... още по малко са месеците в които да го ползваш БЕЗ ДА ЗАТОПЛЯШ ВОДАТА :)
А водата откъде ще идва за средно големия ти басейн? 10 на 4 на 2 :) 80 кубика е за малък басейн... средния не ми се говори колко е...
трябва сонда да набиваш... знаеш ли колко струва метър сонда ... а понякога се налага и над 50 метра да се дупчи...

тъй като съм свикнал до леглото ми да са двете големи бюра с 2 потребителски PC компютъра и двата ми сървъра, ( общо 4 PC-та )
харно... ама темата не е да се хвалим нали :) не знам как спиш с тея бръмчалки до главата... / не че ме интересува де/ :)

един гараж със горски стар раздрънкан джип
тоя горски стар джип... щом ше е стар и раздрънкан... мислиш ли че ше му вярваш да те закара в гората с багаж...
пък и старите горски джипове харчат много повече от новите...
дай да мислим екологично мамка му - нали искаш еко живот в къща в гората- пази я тогава...

И как ще се топлиш зимата...
А с паяците? ко ши правим.. ако няма пути да чисти ши са удушиш...
Няма л ида те е страх...
Не гледаш ли филми...
вампири таласъми извънземни
ам крадци цигани...
ами оня убиеца дето го търсят дядото ... може и той да е там по тая гора...
Абе трудно е да ти кажа

Ще спра до тук... за комплекса не искам да коментирам... хора всякакви, дано ти хареса в комплекс... не си мисли че ще ти е по добре сред заможни комшии които да гледат на теб пренебрежително и да са потънали в собственото си его и себелюбие трудно се живее и с такива хора - те знаят кои са и очакват и от другите да го знаят и да се съобразяват с тях! и в такъв комплекс ще ти е трудно с м узиката... това става само в студентските градчета и то не във всеки блок :)
 
От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

аз ще пледирам за световен мир и последната книга на паулу коелю:beer: иначе много ми се нрави да живея сама, в някой запустял шотландски район с онези средновековни кръчмички, да имам неограничен интернет, камина, езеро и никой да не ме търси по телефона (мразя да говоря празни приказки с отегчени сладкодумци)...пък за подробности после ше му мисля

Земи и откъсни страниците на тая книга... намачкай ги хубаво... и ги ползвай по предназначение...
 
От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

явно без кавички иронията у форума не се схваща (бързо)
 
От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

аЙДЕ СЕГА... ПОЧНАХМЕ ДА СЕ ОПРАВДАВАМЕ ВЕЧЕ...


знаеш ли ко липсва в картинката ..
едно от ония хубавите псета.. там до камината...
ирландски вълкодав...
то малко на реклама на уиски заприлича картинката:)

Малко са неглиже ама пък са големи ...
36c18cb3a462.jpg
 
От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

аЙДЕ СЕГА... ПОЧНАХМЕ ДА СЕ ОПРАВДАВАМЕ ВЕЧЕ...


знаеш ли ко липсва в картинката ..
едно от ония хубавите псета.. там до камината...
ирландски вълкодав...
то малко на реклама на уиски заприлича картинката:)

Малко са неглиже ама пък са големи ...
36c18cb3a462.jpg
Аз съм много навит на един голям и силен Снабернар. Обожавам ги. И в този ред на мисли, къщата ще е някъде в полите на някоя планина, която има силно изразени бели върхове. :)
 
От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

До AMOUN

харно... ама темата не е да се хвалим нали :) не знам как спиш с тея бръмчалки до главата... / не че ме интересува де/


Как спа ли ? Що за въпрос... Ами просто свикнах дори не ми прави впечатление, но в последно имам приятелка с която вече сме заедно, и реших въпроса много лесно - купих безшумни вентилатори, на които човешкото ухо не улавя децибелите и няма проблем. Е да някои ще кажат че са скъпи, но нали искат тишина.

Питаш ме за страх ? :lol: Мен ако ме е страх аз няма да си пожелавам подобно място за живеене. По скоро както казваш цигани, бабаити ако дойдат да ми досаждат те трябва да ги е страх от мен, защото не отговарям пич - действам по USA закон ако чуждо лице влезе с взлом в частната ти собственост - стрелям и толкова, или използвам други методи без да ми се налага да викам ченгета...Всъщност ще ги извикам накрая като приключа и ще кажа истината - влязоха с взлом с цел обир и ме нападнаха. :wink: Има си решение за всичко. Някои ще кажат че не съм в USA, но мен това не ме засяга, а аз си действам както си знам да се защитя. На който не му отърва да не е идвал. Ако повечето хора са ей такива луди като мен, крадците първо ще се позамислят дали влизат в нечия къща. Кой каквото иска да казва, не ми и пука, но аз действам но този принцип на Дивия Запад. Времената са такива в които живеем, налага се.:)

Знам че градината иска грижа, знам и че басейна иска подръжка, но в тази тема се говори за ИДЕАЛЕН начин на живот, а всички знаем че идеални неща на този свят няма нали :wink: Може да нямам точно тези условия които посочих, но поне да са близко до тях. :)
 
Последно редактирано:
От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

Идеала ми за живот е да съм толкова богат, че да мога да задоволя всяка своя прищявка, колкото и луда да е тя.
 
От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

Ще се спра на две да ти кажа :). Май-скоро ще ми се наложи да пристъпвам към тая работа :). Малко е плащещо. И ето ти една причина поради, която не мога да се отдам на мечтата си да бъда отшелник. Половинката довода и е "ами като имаме деца"....как щели да ходят на училище...

Споко. Като се появят хлапетата и всичко си идва на мястото. Страха "Ами сега няма да имам време за..." отпада, защото не е лесно да се гледат деца, но когато ги обичаш - това ти компенсира другите липси и неудобства...
 
От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

Споко. Като се появят хлапетата и всичко си идва на мястото. Страха "Ами сега няма да имам време за..." отпада, защото не е лесно да се гледат деца, но когато ги обичаш - това ти компенсира другите липси и неудобства...

Ти затова ли изчезна напоследък ?

Караш ли кайта?
 
От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

Аз съм много навит на един голям и силен Снабернар.

Моята фамилия имаше санбернар.Хубава порода е,но много благ храктер.Мързеше го да сдави някоя котка,камо ли да се сбие с конкуренцията за женските в района.

Като гледам този помияр от горната снимка се сещам за Гергьовден и фурна...
 
От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

Ти затова ли изчезна напоследък ?

Караш ли кайта?

Ххахаха... отдавна съм минал от там и децата поотраснаха.

Изчезнах, защото работата ме натисна - много нови проекти, но не споделям тук, че сайта е пълен с безидейни гадини, които дебнат наоколо, за да изкопират нещо работещо. Чета сайта, но нищо не ми задържа вниманието дотатъчно...

Карам уейкборда по язовирите, но това лято се изложих - всичко на всичко изкарвах лодката 3 пъти.... СРАМ!!!
 
От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

мечтата ми е да съм мега голям играч. Т.е да правя кинти само от това, че мога да се възползвам от ситуациите. Нещо като opportunity chaser. ама не съвсем. Сега успявам да правя некакви дребни врътки, но бая нагоре може да се иде.....
И най-важното е да съм здрав аз и цялото ми семейство.
 
От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

Хубава колибка в гората, дръвца през зимата, дебело червено вино, печката гори. Какво повече може да си мечтае човек.
 
От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

Последните 3 дена от миналата година ги прекарах по този начин с изключен телефон и тотален релакс. Ей това е начин на живот.
392082_334962546533914_100000605151383_1159528_570725594_n.jpg
А сега да видим кой може да познае какво има в чашата.
 
От: От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

Водка с натурален сок банан... ама тея ключове за кола малко не ми се вързват, така че може и да е плодово млякце пъпеш:)

Последните 3 дена от миналата година ги прекарах по този начин с изключен телефон и тотален релакс. Ей това е начин на живот.
Виж файлът 2776
А сега да видим кой може да познае какво има в чашата.
 
От: Идеал за начин на живот - споделете за да се мотивираме взаимно

Колкото и тъпо на някои от вас да звучи моята представа за идеален живот е проста.
Работа от вкъщи по проекти + бърз гарантиран интернет в къщи с много сървъри (dedicated) за какво ли не, малка къщичка (избрал съм си няколко места), жена и деца.
За разлика от някои писали преди мен аз не смятам, че идеалният начин на живот е непостижим. Непостижим е за тези дето смятат, че е непостижим.
 

Горе