Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

От: От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

ПП: Очаквам следващото предложение да е да ни продават храна в магазина само срещу бележка за платени здравни осигуровки. :lol:
Могат и бензин, нафта и газ на бензиностанциите само след връзка със ЗК да наливат. Автоматично.
Пък ако пропадне връзката със ЗК, да му мислят осигурените. :p
Не са се сетили, за да е видно навсякъде и от всички, да слагат дамги. На челото - да се вижда от далече, със светоотразителна татуировка. Осигурени - червен кръст. Неосигурени - черен. Така дори и нощем не можеш да сбъркаш гадните индивиди, дето саботират здравето на българите.
 
Еее, хора бъдете по снизходителни към здравния министър. Както се казва, да се сърдите на здравния министър в това правителство е все едно да се сърдите на куче свирещо на пиано. Знаете, че нищо няма да излезе от това, но все аплодирате усилията ми и се молите да не упикае клавишите. :D

Та и тук така. :)
 
От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

Ех този върховен закон наречен Конституция как бърка нашите стругаро-фрезисти да си правят каквото искат :). Само се молете някоя партия да не вземе абсолютно мнозинство, че тогава жална ни майка. И данък въздух ще ни сложат, и Конституцията ще върнат към 45-та година и Народния съд ще съберат, и на Корпоративни интереси ще служим като 110%-тови роби (вместо 100% както сега). Абе дано не се случва.
 
От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

ФЕНОВЕТЕ НА ГЕРБ КАК СИ МЪЛЧАТ ХАХАХАХАХА
 
Re: От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

Ааааа, хапсурт! Това няма да го бъде... как ще откажем на Бай Мангау лична карта??? Как ще гласува после? :)
Да, малко им бърка в други сметки. :) Още едно доказателство, че не са го мислили много много.

@АланФорд, така е защото резила тук е последователен, няма прекъсване от назначаването на министър на здравеопазването №1. ;)
 
От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

Абе от доста време ви казвам че държавата върви на зле и че не е необходимо да си комунист за да го видиш ама файда никаква.

Това е най некадърното правителство от 97-ма насам - И не е нещо което изведнъж да се е случило - индикациите за това че ГЕРБ не разполагат с капацитет да управляват са още от 2005г но никой не им обръща внимание.

Мутрафона стана кмет през 2005 и единственият човек дето заведе в кметството да му е екип беше Цецо с шесте апартамента ( по онова време известен като Цецо без апартаментите) - За Софиански беше ясно на всички че е крадец - ББ не смени нито един зам кмет нито един шеф на общинска фирма и си управлява още с тях.
Още тогава беше известно че ще спечели редовните избори след две години и ще се наложи да назначава кметове - след 2 години се оказа че той няма подготвени хора и ги събира от кол и въже - с кмета на Връбница се запозна на предизборната му сбирка няколко дни преди самите избори.

Още тогава се очакваше че ще спечели парламентарните избори и ще се наложи да състави правителство - минаха изборите министрите ги събира от кол и въже - За това сме на този хал - Държава само с ПР не се управлява.

Най ми хареса изказването на Биаро - както се вижда ще управлява още един мандат но и в това има нещо хубаво лесно може да се предвиди бъдещето и да се планира - качествен черен хумор
 
От: Re: От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

@АланФорд, така е защото резила тук е последователен, няма прекъсване от назначаването на министър на здравеопазването №1. ;)

Последния министър на здравеопазването беше умен човек, нормално да го изгонят, на бойко не му трябват умни хора, трябват му прости като цецу тъпото да им казва какво да правят и такива които нямат мнение, точно затова трайчо трайков ( странно как си тръгна 1 седмица преди "решаването" на въпроса белене") и стария министър си отидоха, а на тия новите боклуци, на тоя деян добрев на челото му пише лекенце малко, а на здравеопазването и пише КУРВА на челото нищо чудно и тя да е намерена на някоя магистрала.
 
От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

Предния здравен министър аз що съм останал с впечатлението, че не го изгониха ами сам си тръгна? Осети, че няма оправия и се отказа май. :)
 
От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

И накрая мангалите пак се лекуват със или без здравна карта и т.н

Те гениални просто.

Бяха тръгнали да прилга един закон, ама веднагаха спряха че мангалското лоби се вдигна.

Нямаш ли адресна регистраци>нямаш лична карта> от там всички социлани придобивки кът ей това е истината ако ще борят дефицитите в НОИ
 
От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

Аз съм твърдо "ЗА" нещо подобно. Това не се прави с цел хората от Мадан да нямат лични карти, а и дали си здравно осигурен зависи от работодателя ти, т.е глобата ще е за него, не за теб. Безработните все ще успеят да намерят 14 лева за осигуровки. Дайте да си говорим истината - колко от хората в България, които се оплакват че нямат пари, реално нямат пари? Ама да нямаш пари значи наистина да нямаш пари, а не да не ти стигат за молове и парцали.
Това нещо се прави с цел сичкото роми да му ядат главата, ама никой не се и замисля дори, първата ви (и единствена) реакция е да плюете, а ако има втора, тя е да ровите в 9gag за някаква тъпа снимка (между другото 9gag подпомага деградацията и наеба английският език отсякъде, да им е честито :Р). Днеска на гробищата мангалите само подаваха ръчичките, а и не стига, че ги гониш, ами и нагли - "Ади бе душичка, дай нещо за бог да прости" ... Мама ти мръсна... Циганка дебела, тежи колкото мен и брат ми заедно, а протяга шепичките за "малко хляб" или за "каквот' дадеш" - пълен абсурд! Циганите нямат осигуровки, държавата не ги осигурява. Ако на тъпите мангали им се вземе правото на глас, може и да ореват орталъка, ама ДПС ще ядат кура, понеже половината им гласове ще изчезнат. Твърдо съм за репресирането на всичката мръсна сган, която допринася за упадъка на държавата срещу 50 лева и тройка кебапчета! Единственият начин да се справим с проблема с малцинствата е да се прокарат рестриктивни закони, които лека-полека да им отнемат правата, които някой им е дал и сега те се чувстват богопомазани.
Между другото,в Германия, която всички имаме за пример, се плаща данък църква. Ако не платиш няма сватба, няма опело, сиреч няма спасение на душата.
Здравеопазването не е на ниво, така е. Обаче повечето лекари също не са на ниво. Заплатите им не отговарят на работата, която вършат, нито на кометентността им, нито на квалификацията им. Единственият начин да се оправи здравеопазването е да се преразгледат заплатите на всички здравни работници и най-вече начинът, по който се формира месечното им възнаграждение. Също така да се въведе нова осигурителна система, която да е от две части - частично и пълно осигуряване. Трябват яки реформи, иначе ще започнем да измираме, щото нямаме лекари и лекарства...
Иначе пак да се върнем на темата за личните карти - не може хора, които са българи само когато им утърва (т.е като са навънка, крали са, убивали са и т.н, и им трябва защита от държавата) , а иначе да са всякакви други, да се мислят за много големи, за богоизбрани, за недосегаеми, да се толерират и да се претрупват с права и облаги. Не може хора, които въртят хиляди за ток и вода на месец и да не си плащат, да се наричат граждани и да имат равни права с тези, които консумират 100 лева ток и вода, а плащат 250, за да компенсират загубите на енергомонополистите от черната чума. Трябва да се направи нещо и то много бързо, иначе... България 2020? Мангалия 2025 ...
 
От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

Здравното осигуряване трябва да бъде пожелание, а не задължително !!!
 
От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

Не може хора, които въртят хиляди за ток и вода на месец и да не си плащат, да се наричат граждани и да имат равни права с тези, които консумират 100 лева ток и вода, а плащат 250, за да компенсират загубите на енергомонополистите от черната чума. Трябва да се направи нещо и то много бързо, иначе... България 2020? Мангалия 2025 ...

Нали знаеш кои консумират ток без да плащат... само че те не консумират такива скромни сумички от 100 лв. а от 500 лв. нагоре, понеже нали ДПС им го осигурява безплатно, защото им го плащаме ти и аз! За джанговците ( манговците ) е все тая дали ще им позволят да консумират ток безплатно или ще крадат с прикачване, особено в прикачванията са спецове, а зимата могат да те стоплят и без ел. печка ама пак с ток... правят огромни калорифери от пружина на легло, разпъват ги като платна, връзват ги към тока и огромните платнища пружина тлеят и могат да затоплят цял хангар... Не ми се изчислява колко КWT е това, защото от една малка печка КВАРЦ самото едното реотанче е 800 W ако пуснеш двата реотана става 1600 W, а смятай какво става от 5-6 платна пружини от легла да тлеят и направо става баня... А да забравих... те имат по големи права от нас барабар с фесовете.
 
От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

Слвен ден ще е в момента в който нямаш адресна регистрация няма лична карта, нямаш право на глас
 
  • Like
Реакции: Moko
От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

БРАВО НА МАНГАЛИТЕ КОИТО НЕ ПЛАЩАТ НА БОКЛУЦИТЕ ОТ ЕОН/ ЧЕЗ / EVN / САМО ТАКА И ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НЕ ПЛАЩАТ
 
От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

Фарт, вземи се застреляй, честно! Знаеш ли каква услуга ще ни направиш? Форумът ще стане толкова по-приятен без теб ;)

БРАВО НА МАНГАЛИТЕ КОИТО НЕ ПЛАЩАТ НА БОКЛУЦИТЕ ОТ ЕОН/ ЧЕЗ / EVN / САМО ТАКА И ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НЕ ПЛАЩАТ

Това за мен е коментар от братовчед на горепосочените мангали. Няма друго обяснение. Всъщност има - алънфарт е тарикат или поне се мисли за такъв..


Нали знаеш кои консумират ток без да плащат... само че те не консумират такива скромни сумички от 100 лв. а от 500 лв. нагоре, понеже нали ДПС им го осигурява безплатно, защото им го плащаме ти и аз! За джанговците ( манговците ) е все тая дали ще им позволят да консумират ток безплатно или ще крадат с прикачване, особено в прикачванията са спецове, а зимата могат да те стоплят и без ел. печка ама пак с ток... правят огромни калорифери от пружина на легло, разпъват ги като платна, връзват ги към тока и огромните платнища пружина тлеят и могат да затоплят цял хангар... Не ми се изчислява колко КWT е това, защото от една малка печка КВАРЦ самото едното реотанче е 800 W ако пуснеш двата реотана става 1600 W, а смятай какво става от 5-6 платна пружини от легла да тлеят и направо става баня... А да забравих... те имат по големи права от нас барабар с фесовете.

Нали и аз това казвам - че циганите го правят тоя номер. Но това е така, защото ние го позволяваме. Колко му е да се направи един референдум и да се преразгледат циганските права? Не е ли време вече? Тъкмо ще си пробваме президента, дали ще работи за нас или не...

Слвен ден ще е в момента в който нямаш адресна регистрация няма лична карта, нямаш право на глас

Не е късно да дойде тоя ден. Напротив - тъкмо сега му е времето. Но трябва всички да го поискаме, а не само да приказваме. Трябва да поработим за това нещо. Но докато има хора като алънфорт, които казват "БРАВО НА МАНГАЛИТЕ" , няма начин да се оправим :) Първо трябва да се погрижим за черните овци от нашето си племе, а после да отстраним и другите паразити.
И сега фарт ще започне да ми се обяснява, как той казвал "браво" , защото "мангалите" не плащали на ЕОН. За съжаление той е толкова глупав и не си дава сметка, че неговото "Браво" му кара двойни и тройни цени на тока, водата, парното... Както и да е:) Свят широк, хора всякакви... (а будалите никога не свършват)
 
От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

Защо да съм братовчед на мангалите? Че защо трябва да ми пука дали някой плаща на боклуците от електро мафията? Искам ЧЕЗ ЕОН И IVN да спрат да им плащат всички и да си заминават в скапаните държави, нямат работа тук.

Ти да не работиш за ЕОН или ЧЕЗ? А чакай, ти беше на социални помощи, извинявай.
 
От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

Момент... колеги не се карайте, няма смисъл заради мангалите да влизате в спорове, нека да бъдем единни и да не се влиза в пререкания заради мангали и фесове на които не им пука за нас че всеки месец като параноици гледаме електромерите си, и под стрес и напрежение чакаме поредната висока сметка за ток, до като те под крилото на орела ДПС консумират на макс ток без да се притесняват, и си кълчат задниците на кючеците им всяка вечер и лочат ракиите. Всъщност те не плащат ток, така е, ама за сметка на това ние им покриваме сметките без да го осъзнаваме. Просто ДПС-то им даде много права, ние нямаме толкова права колкото джанговците и фесовете с кадъните имат. Аз съм сигурен че те и без лични карти ще се лекуват и пак няма да им е проблем да гласуват, защото само за тях ще има специално направени места къде ще гласуват "социално-слабите и онеправдани малцинства". Ще го измислят ДПС-то няма ги оставят така. Ама пак ние ще сме потърпевши накрая. Моко прав си че ако така продължава някой ден ние ще сме малцинство в собствената ни държава, онези там брадъре раждат по 5-8 деца в семейство че и по 10 хлапетии даже, те имат много челяд, множат се като насекоми, същото правят и рязаните бургии ( фесовете ).

Но аз в една друга тема го бях описал и пак ще си позволя да го повторя, че всъщност тия разпределителни дружества, не губят нищо, защото те не са производители на ток, а те са само посредници които изкупуват тока на индустриална цена от централите и то на много по ниска цена която се пази в строга тайна, а на нас крайните потребители ни го препродават на завишени цени с 10 пъти повече... Отделно това и че новите електромери с дисплей са препрограмирани да въртят с 20 % повече сметка, самите електромери имат програматор с който се пренастройват колко да въртят, и още при самото им първоначално поставяне са нагласени... Това е достоверна информация която знам от хора които работят в сферата на енергетиката, а колко други тъмни далавери се правят с тия дружества за които не знаем... Излиза така че реално погледнато тока не е чак толкова скъп колкото го тръбят по новини и медии, а дори си е много евтин, защото има изобилие и изнасят даже ток, а просто тия посредници изкуствено го оскъпяват, по двата изброени по горе начини - препродаване 10 пъти повече на крайния потребител, и новите им препрограмирани електромери с още 20 % начукват ток, от тях идва цялата работа. Ако се махнат тия посредници-пиявици, то тогава цената на тока чувствително ще падне. Когато едно тяло е болно и вътре го ядат паразити ( примерно глисти или тения ) какво се прави ? Нали първо трябва да се махне паразита, да се убият или изтровят глистите вътре и чак тогава да започне да се лекува, иначе ако се лекува без да се махне паразита няма ефект, болния си лежи и няма подобрение. Същите са и тия дружества - това са паризити, кърлежи които смучат а не произвеждат нищо, прекупвачи които буквално си спекулират. Ако вземем да го смятаме много ще излезе че в цялата държава има една огромна инфекция която се разпространява като гангрена... А гангрената трябва да се отстрани като се отреже месото...
 
От: Идея: Не внасяш за здраве, няма лична карта

Между другото,в Германия, която всички имаме за пример, се плаща данък църква...
...но е по желание. Може спокойно да си се пишеш приерно ортодокс и да не те занимават, тоест имаш избор. Пък нашите се чудят само как да ти приклещят главата с вратата, и да минат изотзадзе :)


... правят огромни калорифери от пружина на легло, разпъват ги като платна, връзват ги към тока и огромните платнища пружина тлея...
ахах, това и аз съм го чувал. Кат сомалийски пирати с абордажните куки на жиците. Опъват пружината иии става ТОЧНО "ох, баня, ох кеф..." по гащи вътре. На това ако му закачиш електромер, ши му фръкне шайбата :)

Иначе за ток ако продължим да си говорим- една история:

Преди доста години опитах да работя за една фирма няколко месеца. Отивам да взема едни отчети от производствената база и на тръгване гледам една "чужда" кола и двама на двора с главния ел. техник. Връщам се в офиса. влизам при началника и почвам си преглеждам папките докат си довърши разговора по телефона, без да давам много ухо. В един момент усещам, че говори с половин уста - "добре... на 60 процента, не на 50 щом смятат, че е по- добре..." - нещо такова беше и тряа си тъп /аз се напраих на приятно разсеян де/, че да не загрееш за какво ставаше въпрос. А там ток се харчеше мнооого. В смисъл специално за тая работа наред с бай мангал има и доста други маймуни... на жицата
 

Горе