Имам проблем с ICN.BG!

От: Имам проблем с ICN.BG!

Преди няколко часа имах проблем с входа в панела на един от хостингите си на ИСН и след 15 мин всичко беше ок, а се оказа че проблема е и при мен - какво повече да искам? За напред пак ще си ги избера тях - съпорт, бързина и т.н . За нещо сериозно най-малко ще вадиш скрийншотове, разговори и др доказателства не голи обвинения.
 
е какво отношение да вземеш той ггг ги хейти хейти в една камара теми за тях и след това си мисли че от компанията го преследват...


а всичко почна от това че от регистър.бг му отнеха wikipedia.bg който беше купен през услугата на регистратор.бг която ицн риселваха.... и само хейти ами не дава да прочетем решението на регистър.бг....

как се вика да е жив и здрав ggg007 и дано вземе поне по 50 европейски бинки за нова спорт и нова плей ама не е прав за вики домейна и ми е чудно защо толкова много енегргия за този домейн вместо да си гледа бизнеса... колко пари ще вземеш от не комесиална фондация която се издържа от дарения и труда на доброволци и работи в ползата на всички и най вече правилно ли да правиш бизнес на техен гръб...
 
От: Имам проблем с ICN.BG!

Абе аре молим ви съ!
Дори и да е истина, защо не е минал към друг хост?
Мен шме ебават в кварталния клекшоп и я ши продължавам да пазарувам от там...
Чушки...
 
От: Имам проблем с ICN.BG!

Аз чакам скоро да се появи темата, в която са го отвлекли ит ицн и на таен космически кораб са правили подли експерименти с тялото му...

А сега сериозно. Първата тема беше ок до....2-3 мнение. След това смях, после пародия и завърши като трагедия. Не знам на колко години е младежа, но ментално се държи като 15 годишен с обострен пубертет. И аз съм се оплаквал от услуги на хостинг и от други неща, но когато го правя за да получа реакция, отговор и решение давам структурирано мнение: как, кога, какво. В темите, с които заля форума става ясно, че:
1. Регистрира на кило БГ домейни, които дори и майка ми, която няма никакъв опит с това ще е се сети, че не е редно точно по този начин
2. Надява се поне 1 да продаде та всичко това да си е струвало писъците
3. Цялата история е за домейн, които всеки със здрав разум би подминал най-малкото от уважение към положените усилия и труд на много хора.
4. Като е жертва на конспирация поне да бе изкарал като доказателство тва решение, с което му е отнет домейна.

И на края продължавам да се питам: Защо да е морално/приемливо да имаш бизнес модел, в който изкупуваш имена на домейни, за сайтове, които са популярни с надеждата, че ще намериш другар по начин на мислене, който ще го купи, а ти ще изкараш пари? В същото време не е морален бизнес модел, при който фирма е намерила начин да събира лакомници за лесни печалби с обещание за защита на домейна?! Когато е купуван е бил защитен. Значи не са лъгали, нали? Аз не видях някъде да са писали, че ще защитават този домейн с деситилетия. В крайна сметка ако не е искал да става така - взема БГ домейн, зад който поставя и нужната фирма с име, което да го пази. Нали говорим за бизнес?!
 
От: Имам проблем с ICN.BG!

Абе блябля, как не те мързи да пишеш секи път толкова дълги постове, да не си рода на агата кристи, деа.
 
Re: От: Имам проблем с ICN.BG!

Абе блябля, как не те мързи да пишеш секи път толкова дълги постове, да не си рода на агата кристи, деа.
В това му е чара. Даже ме е срам като водя дискусии с него. :) Но не е единствения, което още повече ме комплексира, но и радва в същото време. :)
 
От: Имам проблем с ICN.BG!

Аз чакам скоро да се появи темата, в която са го отвлекли ит ицн и на таен космически кораб са правили подли експерименти с тялото му...
Нямаше как да не те поздравя с http://www.youtube.com/watch?v=SO4T6buzb3A (втората част най-вече... :D)

Като цяло всяка компания правя гафове... нормално е, в цялата работа с колегата не разбирам от какво недоволства.
Напълно могат да те заплашват със СЪД (само да попитам къде по форумите те заплашват, защото нямам много време да гледам :shock: ). Все пак ти ги клеветиш без солидни доказателства, а това си е подсъдимо. А иначе като гледам маркетинг отдела се занимава с "външния" изглед на компанията.

Между другото ако се чувстваш застрашен и виждаш конспирация винаги можеш да отидеш в някое районно управление и да пуснеш жалба.

Както казва: всяко действие или бездействие си е на твоя отговорност.
 
От: Имам проблем с ICN.BG!

Щото не си видел ферманите на блекито :)

Ами то не може само като вас един ред титанична безхаберна аргументация и това творение считано от вас за мнения от най-висша инстанция :) Трябва все някой ви научи на аргументирани мнения, на такива дето после и копче не може се каже или става няква мега аргументирана тема, за жалост тези са по-малко и по-малко. Умните хора и тези с широка обща култура пишат разлято и повече с аргументи и примери, другите дето пишат един ред вече ги коментирахме :)
 
От: Имам проблем с ICN.BG!

Абе блябля, как не те мързи да пишеш секи път толкова дълги постове, да не си рода на агата кристи, деа.

Щото с години са ми набивали каската, че оправданието е като задника - всеки го има. За да можеш да кажеш защо нещо е така или не е така трябва да се обосновеш. Иначе мълчиш и се опитваш да прогориш дупка в червеното килимче, точно преди върха на пръстите на краката си. Това е.
 
От: Имам проблем с ICN.BG!

В такива случаи трябва да се посочат поне мъгливи и неточни доказателства, но все пак такива, които да водят до някакви изводи. Ти спомена някакви акаунти и влизания и кой на кого бил роднина. Можеше и по-сериозно да представиш тези данни, но и така са що-годе нещо. В криминалистиката когато има извършено престъпление едно от важните неща, които се търси, е мотив. Няма как някой ей така докато е гледал в небето да е решил да заформи конспирация срещу теб (автора на темата), от която досега не е ясно какво печели. Посочи извършител, какво точно е извършил и мотиви и тогава вече можем да мислим дали оплакването ти е основателно.
А това публично да плашиш някого със съд когато е недоволен от обслужването на фирмата ти е проява на малоумност, защото другите ти клиенти като видят това веднага им идва наум, че дори малко нещо да се почувстват неудобно (свързано с фирмата) вместо с разбиране и срещу тях може да тръгнат по същия начин. От това се губят клиенти.
 
От: Имам проблем с ICN.BG!

Абе аз не мога да разбера кво се обясняваме като детски учителки?!
Гледах другата тема, която пък е стил "бой по тъпана" как Нова им изтръпнал езика да му говорят за два домейна дето ги искат, ама той сега пък не знае кви пари да им каже за тях... И тъкмо да допусна, че прави интересен бизнес и той взе и изпляска мейла, който са му пратили...
Не знам за другите, но аз офертите, които пращам на клиенти не съм показвал на никой, а какво остава за кореспонденция по евентуална сделка. Ама както продължавам да твърдя, тука е пълно със странни бизнесмени и всеки с по-шарен номер от другия. А и да не забравяме, че учениците са още във ваканция. Няма начин да не им се уплътнява времето тук поне на част от тях.
 
От: Имам проблем с ICN.BG!

Има го и варианта вече да са уредени нещата... и сега да пуска шотове колкото да натрие на някой носа :)
Ич не го подценявайте, не ми изглежда никак тъп :wink:
 
От: Имам проблем с ICN.BG!

Никой не казва, че е тъп, ама има граници, които не бива да се прекрачват. Минеш ли ги и се разделяш със симпатиите на околните, щото блатото на изнагляването е необятно...
 
От: Имам проблем с ICN.BG!

Привет,
Малко ми е неловко да пиша в тази тема но след доста получени лични съобщения извън форума си позволявам да подам аргументиран отговор, като ще се опитам да съм максимално резюмиран.

Логично е когато името на бранда ICN.Bg се споменава някъде, то ние да предоставим конкретна информация, отговор или официална позиция. Това е нормална практика за комуникация, а не "натиск" или "заплаха". Представителите на компанията за запазили добрия тон опит за съдействие на потребителя във всички негови постове.

Екипа ни има достатъчно много задължения, за да създава фалшиви анонимни профили във facebook, след което да коментира нечии профил. Нямам други думи, с които да аргументирам това изречение, тъй като това е извън всичките ми представи за комуникация.
Всъщност от показната картинка не успях да разбера каква точно страница и по какъв начин е коментирана, но това е тема на отделен разговор.

Споделянето на проблем или мнение във форум/социална мрежа е право на всеки. Тъй като навярно ggg007 не е получил удовлетвореност от отговорите на аудиторията и ICN.Bg е създал профил в един доста популярните форум, с предимно женска аудитория.

Тема от Пон., 26 Авг. 2013, 01:14:
http://www.bg-mamma.com/...

Профил: zoiastz
Дата на регистрация: Пон., 26 Авг. 2013, 00:48
Последно Активен: Четв., 29 Авг. 2013, 11:01
Screen Shot 2013-09-04 at 3.06.43 PM.png

Няколко дни по-късно (28.08.13 г. 12:03) се появи следната статия
http://hardwarebg.com/forum/...

Профил: petko1975
Последна дейност 30.08.13 г. 00:08
Член от 28.08.13 г.
Screen Shot 2013-09-04 at 3.06.35 PM.png

Успоредно с това се появи и копие на горните двете теми, но установявам, че администраторите на форума са я счели за неуместна и темата е изтрита:
http://www.mobilebulgaria.com/forum/...

В горепосочените теми лисва конкретна информация, приложени са изображения, които нямат общо с ICN.Bg (не създавани от нашата компания и няма нищо общо с icn.bg), няма последващ отговор от потребителя публикувал темата...

Същевременно няколко стари теми от този форум късащи клиенти на ICN.Bg, които са потърсили помощ от съфоруми за оптимизация на своите приложения са коментирани без никаква аргументация.

Едва ли нужно да правя обобщен анализ или извод от написаното по-горе, но все пак на кратко:
1. Темите се индексират в google
2. Много потребители ще прочетат само заглавията на темите, когато попаднат на тях

То този кратък обзор следва, че основната цел е постигната.
 
От: Имам проблем с ICN.BG!

Мислех да се пошегувам, че най-вероятно след отвличането са му сменили пола като гледам скрийншот-а от мамите ама...

В предната тема помня, че някой от хостинга леко с бутоните влезе и не ме зарадва. Чета това сега и съм почти убеден, че го е писал друг...
Важното обаче не това, а че на мен, който няма отношение към цялата драма въпреки всичко ми стана тъпо!

Замислих се, че всъщност най-тъжното е събрано точно в 3 реда:
1. Темите се индексират в google
2. Много потребители ще прочетат само заглавията на темите, когато попаднат на тях

То този кратък обзор следва, че основната цел е постигната.

Агент 007 ще си позволя да се обърна към теб: Имаше симпатиите ми, както казах в първите няколко поста в една много стара тема, в следващата ми стана скучен, в 3тата безинтересен, но с тази съвсем ме загуби. Не ме интересува бизнес модела ти, макар да го класифицирам като изключително високо паразитен, пошъл и много низък. Да разчиташ на чужда репутация/бранд за да изкараш лев не само не е красиво, но говори за тотална липса на креативност.
За мен остава надеждата, че въпреки всичко човека писал по-горното мнение греши и повече хора ще стигнат и до моето мнение, което да ги накара да помислят. Най-малкото защото е безпристрастно.

Също се надявам и да помислят, как някой подобен модел на правене на нещо, с цел постигане от нищо на нещо, може при достатъчно упоритост да опетни труда на хора, полаган с години. Тук вече не става дума, дали хостинга им е добър, лош или посредствен. Човек има шанс да напише CV-то си и да изгради името си само веднъж в живота. Коства усилия, а е толкова лесно с две шепи пръст да забъркаш 3 кофи кал...

Страшно тъпо! И като постъпка, и като начин на мислене и като държане!

Извинявам се на останалите, които може би ще намерят написаното от мен за крайно, но смятам, че трябва някои неща да бъдат казвани, пък било то и виртуално. Също както има граници, които не бива да бъдат прекрачвани.
 
От: Имам проблем с ICN.BG!

Предвид не достатъчно аргументираното обвинение и аргументираният отговор от icn + доказателство за хейтърство по други форуми, не мисля, че има какво повече да се коментира. Очевидно е кой колко точно е крив.

Относно четенето само на заглавията:
Когато търся информация за някоя фирма и попадна на крещящи заглавия съдържащи думи като "измамници" непременно се зачитам да видя какво и как точно са мамили. Полезно е да си запознат със схемите за измама, за да не те метнат. Класическият неаргументиран хейт лесно се разпознава. Е, може би не съм средностатистическият потребител, но за мен е важно да добивам максимално точна информация за каквото/когото/които ми трябва когато ми потрябва такава информация.
 
От: Имам проблем с ICN.BG!

Предвид не достатъчно аргументираното обвинение и аргументираният отговор от icn + доказателство за хейтърство по други форуми, не мисля, че има какво повече да се коментира. Очевидно е кой колко точно е крив.

Относно четенето само на заглавията:
Когато търся информация за някоя фирма и попадна на крещящи заглавия съдържащи думи като "измамници" непременно се зачитам да видя какво и как точно са мамили. Полезно е да си запознат със схемите за измама, за да не те метнат. Класическият неаргументиран хейт лесно се разпознава. Е, може би не съм средностатистическият потребител, но за мен е ванжо да добивам максимално точна информация за каквото/когото/които ми трябва когато ми потрябва такава информация.

Съгласен съм. Надявам се от хората, имащи акъл да правят сайтове и да се занимават неща, имащи нужда от хостинг, поне мнозинството да различават хейта от аргументираните недоволства. А и от хиляди клиенти е нормално да има няколко недоволни.
 
От: Имам проблем с ICN.BG!

Към колегата от ICN.BG .
Уважаеми ,
приветствам правото на отговор, но не намирам нищо професионално в изказването ти (позволявам си да говоря на ти ). Разбира се, че когато е намесен т.н. бранд на icn е необходимо да не си траете, но според МЕН :
1. Бранд е марка, а ICN е ф-ма !
2. Изказването на ггг, може и да е чист "хейт", но вие не трябва да падате на неговото ниво .
Аз като аматьор ще кажа, че вашето мнение трябва да е резервирано , и да покажете, че колегата нещо му има (а дано не), че няма аргументи в неговото изказване, ако почнем да си вадим скрийн шотове отиваме в кръчмата .
Пак казвам уважение, но да не ви личи, че сте жегнати от колегата. (ако няма за какво)

Поздрави,
КП
 
Re: От: Имам проблем с ICN.BG!

Към колегата от ICN.BG .
Уважаеми ,
приветствам правото на отговор, но не намирам нищо професионално в изказването ти (позволявам си да говоря на ти ). Разбира се, че когато е намесен т.н. бранд на icn е необходимо да не си траете, но според МЕН :
1. Бранд е марка, а ICN е ф-ма !
2. Изказването на ггг, може и да е чист "хейт", но вие не трябва да падате на неговото ниво .
Аз като аматьор ще кажа, че вашето мнение трябва да е резервирано , и да покажете, че колегата нещо му има (а дано не), че няма аргументи в неговото изказване, ако почнем да си вадим скрийн шотове отиваме в кръчмата .
Пак казвам уважение, но да не ви личи, че сте жегнати от колегата. (ако няма за какво)

Поздрави,
КП

Преди отговора тук, е имало отговор на друго място и е точно по изискванията ти. Линка е взет от мнението на ICN представителя по-горе - http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/237670-ICN-BG-са-ИЗМАМНИЦИ!!!!!!

И по първата ти точка - ICN е бранд, „Интернет Корпорейтед Нетуъркс” ЕООД е фирмата.

И да е честит новият дизайн на ICN. Не знам от колко време е, сега влязох в сайта им и е приятен до някъде ;)
 

Горе