Какво е Affiliate Marketing (Affiliate Programs) - Как се изкарват пари със сайт

Blinky

Owner
Бих се радвал и аз да получа малко повече информация и мнения за програмата на Рrofitshare.
Да, щеше да е добре ако някой от екипа им следи форума и да даде повече информация за всичко случващо се около тях. Дано поне някой, занимаващ се или занимавал се с тях да сподели някое друго мнение. :)
 

razdumka

Active Member
Вече съм писал за впечатленията си от Profitshare, мисля дори и в тази тема. Общо взето:
1. Имат едни от най-добрите български рекламодатели (emag, alleop - бившият Sapirshop, pcstore, Fashion days и мн. други).
2. Плащат редовно.
3. Можете да работите с афилиейт програмата и като физическо лице, т.е. не е необходима фирма.
4. Ако мислите да използвате продуктови фийдове - забравете, защото не им работят.
5. Има добър интерфейс за отчети и добри афилиейт инструменти.

Ето и афилиейт линк към Profitshare.bg
 

Jone-23

Member
Прочетох в правилата на еMag, че не е позволено да се рекламира във Фейсбук, но явно не съм разбрал добре, затова попитах.
 

razdumka

Active Member
Прочетох в правилата на еMag, че не е позволено да се рекламира във Фейсбук, но явно не съм разбрал добре, затова попитах.
Наистина пише така, но виждам такива рекшами и аз самия използвам. Досега не съм чул да има невалидни комисионни. Можеш да пускаш постове в големи фб групи или ако имаш развита страница.
 

Dr_Flame

New Member
А в афилиейт програмите - включвате ли и инвестиционни посредници, като източници на доходност ? Не само като рекламодател на линкове, или банери, директен контакт, без договор, без да е необходима фирма. Вече има разнообразни форми, ако някой се интересува - да драсне лично! Ако не го намирате за Афилиейт програма - то го приемете като вариант за допълнителна доходност, но във строго профилирана ниша.
 
Здравейте
имам конкретно питане по отношение на афилиейт програмите за туризъмм, но тъй като не мога да пиша в тези теми (поради някаква причина) ще поставя въпроса си тук.
Използвам афилиейта на booking.com засега. Но бих искал да сложа и линкове към vipoferta.bg и някой други сайтове за резервации на местно ниво. Въпросът ми дали, съгласно изискванията на тези програми мога да го правя, тъй като едното може да се конкурира с другото, а ще бъдат на една и съща страница. Разрешено ли е да се прави така, да не ме изхвърлят от програмите?
 

Blinky

Owner
Според мен е ок. Афилиейтингът няма такива задължения. То иначе как правиш ревю сайтове с афф. линкове? От моя опит никога не съм виждал такива ограничения. Ако много те притеснява това, пусни по едно запитване към всяка програма и виж какво ще ти отговорят. Но според мен това си е замовисещо кой на кой е конкуренция на сайта, където се промотират, от собственика на въпросния сайт. ;)
 

Blinky

Owner
Тук може да разбереш повече: https://topofertite.com/affiliate - но ще е готино, ако имат някакъв маркетинг или някой тук ги е ползвал да даде повече инфо. В крайна сметка винаги може да се регнеш и да попиташ. Все пак сега си правиш и селекция от няколко програми. В последствие ще ти останат само най-добрите с времето. ;)
 

Krasimir Krumov

New Member
За мен една от най-добрите афилиейт програми в момента е на Builderall - американска дигитална маркетингова платформа, която включва sales funnel builder, website builder, autoresponder, app creator, video creator, webinar creator, instagram autoresponer и още доста функции. Афилиейт програмата е на 2 нива - 100% комисионна от всяка нова продажба ($49.90) и 30% ежемесечни комисионни от рефералите ви на първо и второ ниво. Който се интересува, мога да му дам повече информация.
 

Горе