Какво е Affiliate Marketing (Affiliate Programs) - Как се изкарват пари със сайт

От: Какво е Affiliate Marketing - Как се изкарват пари със сайт

Мерси за осветлението!:idea::mrgreen:
Значи,ако си направя два блога на първо време - има ли значение дали ще са на блогспот или блог.бг? Езикът на текстовете-дали ще е на англиски(немски,френски,италиански и тн.) или български спомага ли за популяризирането на блога?
Предполагам,че някоя от тези двете - афилиейт или адсенс става и за блогове?

А след време ще си направя и сериозен сайт. :)
 
От: Какво е Affiliate Marketing - Как се изкарват пари със сайт

И двете стават за блогове, но май блог.бг не позволяват да комерсиализираш блога си... започни на блогспот и по възможност на английски! Спомага изключително много!
 
От: Какво е Affiliate Marketing - Как се изкарват пари със сайт

Тъй де тъй... учим се и споделяме та да споделя какво научих до тук. Започнах да уча HTML тук вече е неизбежно... преди работех с програми за правене на сайтове но по всичко което прчетох до тук не бих могъл да направя добре SEO-то на сайта. Пуснах и малко реклама в PTC сайтове... - да има смисъл, закачат се реферали, остава да видя дали и кога ще си размардат д***тата :D . И понеже още има много неща които не знам а и не съм се замислял над тях хайде някой с повече акъл в главата да ме светне защо аджъба от България не можем да отваряме google.com че забелязвам една същестхена разлика между google.com и google.bg .Защото не може Карл Окаб да е първи в google.com по фразата "make money online" а в google.bg да ми изкарва блогове на blogspot.com както и predpriemach.com на челни позиции по същата фраза или нещо греша?
 
От: Какво е Affiliate Marketing - Как се изкарват пари със сайт

Хммм... и така moneymakerinfo.blogspot.com ми излиза на 1ва позиция, а блога на Карл на 4та... Да не би някой българин да е успял да го мине в нареждането по тази фраза? Ако е така евала
 
От: Какво е Affiliate Marketing - Как се изкарват пари със сайт

преди почти 2 месеца Г пуснаха нов патет за това взависимос от ипто на търсещия дори в г ком показва локални резултати ...
 
От: Какво е Affiliate Marketing - Как се изкарват пари със сайт

Защо ли очаквах подобен отговор coolice :( в крайна сметка това ми говори само едно... СЕО-то вече не е толкова ефективно каквото е било предполагам и ... отново дискриминация каквато съм срещал в много сайтове :(

Не познавам нито блога на първа позиция, нито този Карл на четвърта.
Така или иначе резултатите за това търсене са пълен майтап.
Не мисля че са пълен майтап... при добро СЕО на сайта можеш да получиш много добра безплатна реклама от търсачките. Проверих някои добри ключови думи които се оказа че имат над 2000 търсения дневно в различните търсачки. Малко трафик ли ти се струва примерно 3000 целенасочени посетителя дневно на сайта ти получени от различни търсачки без да си дал и цент?
 
Последно редактирано:
От: Какво е Affiliate Marketing - Как се изкарват пари със сайт

Здравейте на всички,аз сам нов във Форума и афилиеит маркетинга,искам да препорачам безплатен 60 дневен курс и е-book on Word Press bloging,можете да ги намерите в WARRIOR Forum,курса 6те го намерите в секция Clasified ads,със заглавие I'm giving it all away,a книгата в секция links to free e-books заглавие How to create wordpress niche mini sites.За тези които 4уват за първи път ще кажа 4е товае един от наи добрите Форуми с изключително поезна инфо.Регистрацията е безплатна.Дано да вие е полезна тази инфо:)
 
От: Какво е Affiliate Marketing - Как се изкарват пари със сайт

Благодаря за инфото.Вече се регистрирах :)
 
От: Какво е Affiliate Marketing - Как се изкарват пари със сайт

аз съм леко дилетант по въпроса, но съм доста заинтригуван в последно време...тия афилитет, ако правилно съм разбрал - вземам един домейн сапуни.ком и лепвам банера на ГОСПОДИН ГОЛЯМ САПУН, който ще ми плаща всеки път ако някой си купи от неговите сапуни през моя сайт.
ако е така - за целта първо набелязваме кой искаме да ни е "спонсор" правим сайт, и лепваме неговия банер - и се мъчим да направим сайта си посещаван...правилно ли разбирам или бъркам някъде???
 
От: Какво е Affiliate Marketing - Как се изкарват пари със сайт

здравей и добре дошъл , много правилно разбираш нещата - давай сега по същество да действаш
 
От: Какво е Affiliate Marketing - Как се изкарват пари със сайт

Здрасти и добре дошъл и от мен. Добре си схванал идеята и по същия начин може и да се приложи в практиката. Въпроса е вече от към маркетинг - какъв пазар, ниша, посетители (бъдеще клиенти) и вид на докарването им, както и начин да ги накараш да купят от теб.

Надявам се престоя ти тук да ти донесе освен повече знания, но и много продажби и препечелени пари онлайн. А с каквото можеме ще помагаме. Успехи в бъдещите ти планове.;)
 
Защо Правя Affilaite Marketing -> Make Money Online

Искам да напиша един пост за да дам и аз своя принус тези дни на този форум. Имам доста работа и не намирам време за това. Има няколко причини поради които се занимавам с affiliate marketing. Няма нещо по-доходно за мен от това.

Много е яко сутрин като се събудя и започна да проверявам e-mail-ите си, както и акаунтите на affiliate program-ите, с които работа да видя едно $200. Това е яко започване на деня. А мисълта че деня те първа предстои го прави още по вълнуващ. Знам че тези, които се занимават с печелене на пари онлайн знаят за какво говоря и са го изпитали това чувство многократно.

Друга причина която ме кара да го правя е че се възприемам за човек, въртящ онлайн магазини, нещо като стационарни, но по-добре и повече. Примерно ако имаш 50 стационарни магазина тук в София, няма ли да ви кара да се чувставате добре. Еми имате в сайтове, но само че виртуално - в световен мащаб. Самочувствието е добро.

Още една причина е чувството за независимост. Не е като да се блъскате за някой олигофрен, който е на мениждърска позиция (над вас) поради факта, че се е разревал на някой и той го е уредил там. А дали го бива....неможе да се каже. Просто седиш бачкаш си, днес 2 часа.....когато има работа повече. И си правиш каквото искаш, а и кинтите си заслужават.

Следващата причина е че тук има растеж. Увеличава се работата, но и парите. Което веднага и неизбржно води до наемане на хора и външни услуги. Ако ви се случи да нямате време да пишете статий, да търсите линкове, да подобрявате дизайн (или нещо по када) и наемате някой да го прави, това означава че нещата се развиват.;)

Виждам съм и слушал всякакви умници да ми обясняват колко са добри и как правят невероятно SEO за малко пари, и друга такив bull shit-и, но като ги питаш защо не го направиш с няколко афилиейт сайта. Отговор липсва, има го само удара в тестисите от ваша страна.:)

С този пост искам да накарам хората с капацитет да се впуснат в това, никой не го е почнал и да е съжалявал след това. Аз горещо го препоръчвам!!! Имам опит в това и не говоря празни приказки. Както виждате повечето постове не са ми: моля за свежо....и такива глупости. Мерси за вниманието и дано темата си остане актуална. Успехи, колеги.;)
 
От: Какво е Affiliate Marketing - Как се изкарват пари със сайт

@ $INeed$ евала за поста, айде и аз да драсна някой и друг ред в тази тема - редно мисля че е.

Много хора многократно се опитаха да ме обедят че афилиейт маркетинга не е достатъчно доходоносен... е да ама не. Всичко е въпрос на една много проста комбинация от работа + четене + въображение + практика + щипка късмет = $$$

Както спомена $INeed$ най-доброто чувство сутрин е да си прегледам акаунтите и да се усмихна до ушите. Факт е че в последните седмици има спад , но това е въпрос разискван в друга тематика. Сега говоря за процеса като цяло. Най-хубаво е когато човек си спомни как е започнал - първия сайт/блог - бруталните грешки и най-вече малките стъпки , които постепенно са те превърнали в "decent" афилиейт маркетър.

Процеса на развитие , през който аз минах мога да го разделя на няколко фази и смятам че това ще важи за повечето хора , които започват с огромно желание да се учат и с малко стартов капитал.

1. Първия блог - много грозен , безсмислено дълъг домейн и различен фонт на всеки пост (тва още ми е чудно как го постигнах). Надеждите - огромни , резултатът - никакъв през първите 3 месеца... тук е моментът в който ситото пресява упоритите и ги праща нагоре.

2. Първата продажба - душевен оргазъм , който дава голяма надежда и желание за работа.

3. Няколко сайта/блога - поддържах ги редовно , продавах достатъчно , но броят им започна да се увеличава доста стремоглаво

4. Хванах се в много афилиейт програми - не само тези от форума , започнах да се интересувам от други места и в момента може би имам активни акаунти в над 12-13 програми (под активни имам в предвид с печалба). Накупиха се много домейне , аз твърдо стоя зад твърдението че най-добре се учи на принципна ПРОБА-ГРЕШКА , и се пробваха много нови неща.

5. Реинвестицията стана задължителна - започнах да си осигурявам постоянен месечен cash flow за да може да се стигне до :

6. Outsourcing-a вече не мога без него , контенти , линк билдинги , артикъл събмити - всичко това го оставям в ръцете на хора , които знаят какво правят и го правят добре срещу заплащане.

7. НАГОРЕ И НАПРЕД!!! И не забравяйте да се целите в звездите - така със сигурност ще стигнете поне до Луната!

Това беше от мен. Дано някой от новите фенове си направят труда да прочетат моя пост и този на $INeed$ и дано да успеем да ги надъхаме!
 
Последно редактирано:
От: Какво е Affiliate Marketing - Как се изкарват пари със сайт

Страхотни постове момечета. Супер сте - простно нямам думи. Съгласен съм с всичко което споменавате. И знам че тези, които го правят също биха дали едно положително мнение за тези постове.;)
 
От: Какво е Affiliate Marketing - Как се изкарват пари със сайт

Всичко което са написали момчетата по горе е 100 % вярно . :)
Ето и моето мото по отношение на афилиейт маркетинга :
Да печелиш $100,000 на година е толкава лесно колкото да печелиш $15,000 стига да знаеш как !:wink:
 
От: Какво е Affiliate Marketing - Как се изкарват пари със сайт

Момчета и момичета,

Много ме радвате. А сега ако може малко като начинаещ да питам някои неща.
vetzkov разказа как е започнал с един блог. Това хубаво ...
Бих задал малко въпросчета относно началото:

За момента все още си избирам афилией програма, но мисля да се заиграя с genbucks. Регистрирах си няколко блогчета. За момента не съм започнал да публикувам.
Та за това ми е въпроса ... Какво правим в блогчето? Създаваме няколко категории с продукти свързани с избраната пазарна ниша. Пишем/превеждаме ревюта или ги преформатираме така че да са по-user-friendly и eye-catching.
Опитваме с листване в някои блог директории, свързваме се с други блогъри, линкваме към тях. Евентуално дори може да коментираме други постове в други блогове в нишата, за да привлечем малко внимание. Това май ясно ... а сега на къде? Пропускам ли нещо?

Освен това, blogger.com или wordpress да ползвам? Мнения, плюсове и минуси?
SEO на блогове? Има ли такъв термин или се отнася само за начина, по който се пишат постовете и се структурират категориите?

Какво ползвате за обмен на линкове? Има ли ... така да го нарека форуми за тези неща или случайни хора (от директории и други) ви намират и предлагат размяна на линкове. Правите ли ghost blogging или ghost foruming (разбирайте като други хора да пускате линкове за блоговете/сайтовете си по блогове и форуми).

Освен това някъде прочетох, че е най-хубаво да си правим собствени сайтове, а не да ползваме темплейти или да ползваме да речем DreamWeaver. Това от гледна точка на SEO-то. Та, кои програми за web-design ползвате. От гледна точка - при кои кодът е най-изчистен и най-лесно сe edit-ва за да се подобри още повече SEO-то?

Поздрави,
Wisher

П.П.
Знам, че задавам много въпроси наведнъж, но това е защото ми се иска да се уча и да знам повече преди да започна реално да се занимавам с тези неща. За сега просто се спотайвам, чета форуми и други такива ресурси по въпроса.
 

Горе